5.11.-10.11.2022. 5.990,00 kn / 795,06 (+ avio takse)

Vrijednost više: lokalni vodič na hrvatskom jeziku! 

Program Putovanja

JERASH-MRTVO MORE-BETANIJA-PLANINA NEBO-MADABA-SHOBAK-PETRA-WADI RUM-AQABA

1.dan, ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova na liniji TK1056 kompanije Turkish Airlines za Istanbul. Polijetanje zrakoplova u 20.15 sati. Dolazak u Istanbul u 23.30 sati.

2.dan, ISTANBUL – AMMAN – JERASH – MRTVO MORE

Nastavak leta za Amman na liniji TK814 u 01.40 sati. Dolazak u Amman u 03.55 sati, obavjanje carinskih formalnosti. Prijevoz do hotela, smještaj u sobe i noćenje. Kasniji doručak. Odlazak na razgled Ammana: Rimsko kazalište, citadela, arheološki muzej i novi dio grada. Nastavak vožnje do 50 km udaljenog grčko-rimskog grada Jerasha, najuščuvanijeg grada nekadašnjeg Dekapolisa. Razgled ostataka hramova Artemide i Zeusa, Hadrijanovog trijumfalnog slavoluka i 600 metara duge ulice stupova. Slijedi vožnja do Mrtvog mora, najniže točke na Zemlji. Mogućnost kupanja i mazanja blatom.. Večera i noćenje u hotelu.

3.dan, MRTVO MORE – BETANIJA – PLANINA NEBO – MADABA – UTVRDA SHOBAK – PETRA

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do Betanije, mjesta Isusova krštenja na rijeci Jordan. Slijedi odlazak na planinu Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu, odakle je Mojsije gledao obećanu zemlju, a vjeruje se i da mu je ovdje posljednje počivalište. Za lijepa vremena s planine se pruža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan, Mrtvo more i Jeruzalem. Nastavak vožnje do biblijske Madabe s njenim poznatim bizantskim i umayyadskim mozaicima te grčkom pravoslavnom crkvom sv. Jurja, gdje se nalazi najstarija sačuvana originalna mapa Svete Zemlje (560 n.e.). Vožnja do križarske utvrde Shobak. Dao ju je izgraditi  križarski kralj Baldwin I. 1115. godine. Ta drevna utvrda nalazi se na vrhu brda i dominira okolnim dolinama s gotovo 1000 m n/v. U prošlosti se zvao Mont Regalis ili Krak de Montreal. Slijedi šetnja zavojitim tunelima, skrivenim tamnicama i tajnim prolazima. Nakon razgleda utvrde, nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4.dan, PETRA – MALA PETRA – AQABA (CRVENO MORE)

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na cjelodnevni razgled Petre, fascinantnog mističnog mjesta uklesanog u visokim crvenim stijenama. Petra je nekoć bila glavni grad Nabatejaca. Zbog bogatstva iscrpina, Petra je najveća znamenitost Jordana i pod zaštitom je UNESCO-a, a proglašena je i jednim od sedam novih svjetskih čuda. Do grada se dolazi pješice kroz Siq – uski prosjek među stijenama. Razgled kamene grobnice, crvenog pročelja al-Khazne, Dvorane pravde. Slobodno vrijeme. Vožnja prema Aqabi, smještaj u hotel, večera i noćenje.

5.dan, AQABA – WADI RUM – AMMAN

Nakon doručka odlazak u spektakularnu pustinju Wadi Rum. Po dolasku, dvosatna vožnja džipovima u unutrašnjost pustinje, kako bi se doživjela njezina bezvremenska ljepota tijekom vožnje u Dolini mjeseca. Tradicionalni beduinski ručak uz muziku. Uživanje u tihom i golemom području, najviše povezanom sa životom beduina, koji su najbolji poznavatelji bespuća i priča o Lawrencu od Arabije, časniku koji je ovdje živio sudjelujući u arapskom ustanku početkom 20. stoljeća. Povratak u Amman, te večera u nekom od restorana. Slijedi transfer do zračne luke.

6.dan, AMMAN-ZAGREB

Polijetanje zrakoplova TK813 za Istanbul u 02.35 sati, s dolaskom u Istanbul u 06.00 sati. Nastavak leta TK 1053 za Zagreb u 08.10 sati uz dolazak u Zagreb u 08.15 sati.


FM* cijena aranžmana po osobi:     5.990 kn    

Redovna cijena aranžmana po osobi:     6.290 kn   

*First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta


Cijena uključuje:

 • – prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman-Amman-Istanbul-Zagreb (uključeno 1 komad prtljage 30 kg + ručna prtljaga),
 • – smještaj u hotelima 3/4* na bazi 1 noćenja s doručkom, 3 polupansiona, ručka i večere u restoranu,
 • – prijevoz i razgledi udobnim klimatiziranim autobusom s wifi prema programu s jednom bočicom vode dnevno po osobi,
 • – ulaznice za objekte koji se posjećuju,
 • – vožnja džipovima u Wadi Rumu,
 • – hrvatski pratitelj i lokalni vodič na hrvatskom jeziku,
 • – viza,
 • – organizacija putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • – zrakoplovne pristojbe 2.290 kn – obavezno priliko prijave,
 • – napojnice vozaču, vodiču i ostalom osoblju ukupno cc 35 usd na licu mjesta,
 • – izlaznu taksu 15 usd,
 • – putno osiguranje
 • – nadoplata za jendokrevetnu sobu 1.190 kn

Napomene: 

 • – za izradu vize potrebno je dostaviti kopiju putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja i 1 prazna stranica)
 • – minimum 15 putnika

Covid uvjeti:

Od dana 1. ožujka 2022., za ulazak u zemlju nije potreban PCR test, niti se pri ulazu u zemlju provodi PCR testiranje.
Ulaz hrvatskih državljana u Jordan, neovisno o imunizacijskom statusu, je moguć uz QR kod koji valja ishoditi prije putovanja na poveznici: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html
Ishođenje QR koda je uvjet bez kojega se ne može ukrcati na zrakoplov.

Šifra: GoJordanAZ

Pošalji upit za putovanje