kn / 0,00

Zaragoza, Baskija i Lourdes – 5 dana

Garantirani polazak:

1. DAN: LJUBLJANA – ZARAGOZA
Sastanak putnika 2 sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova u zračnoj luci Ljubljana. Polijetanje posebnog zrakoplova Croatia Airlines na izravnoj liniji za Zaragozu u 12.50 sati. Po dolasku u Zaragozu u 15.10 sati, slijedi vožnja u centar Zaragoze i razgled gradskih znamenitosti: Basilica de Nuestra Senora del Pilar, Trg Pilar s rimskim Forumom, crkvu La Seo, La Lonjo, gradsku vijećnicu i Aljaferio (najveća ostavština Maura izvan Andaluzije). Vožnja do područja gdje je 2008. godine organizirana Svjetska izložba EXPO čija je glavna tema bila voda i u okviru te tematike predstavilo se više od sto država. Maskota EXPO-a 2008. bio je Fluvi koji je čak dobio i svoj crtani film, a djelo je katalonskog kipara Lopeza kojeg je nadahnula kaplja vode kojoj je dodao osobnost. Slijedi odlazak prema hotelu. Noćenje.

2. DAN: ZARAGOZA – PAMPLONA – VITORIA – BILBAO
Vožnja do Pamplone, glavnog grada Navarre i grada poznatog po čuvenoj utrci s bikovima. Ova čuvena utrka održava se svake godine u srpnju u čast gradskog zaštitnika San Fermina. Posjetit ćemo staru gradsku jezgru, okruženu zidinama i gotičku katedralu, gradsku vijećnicu, crkvu San Saturnio s dva zvonika. Vožnja kroz Vitoriu, glavni grad regije Baskija. U gradu se nalazi sjedište baskijskog parlamenta, izgrađeno na temeljima starog grada Gasteiz na brdu koje predstavlja najvišu točku u gradu. Čitav stari dio grada s uskim uličicama i jedinstvenom arhitekturom proglašen je nacionalnim spomenikom. Nastavak do Bilbaa, danas najmodernijeg grada u Španjolskoj. Oduševit će vas glavna gradska znamenitost, muzej Guggenheim, izvanredno djelo arhitekta F.O. Gehrya. Muzej je odvažan primjer avangardne arhitekture u obliku metalnog cvijeta koji mijenja boje ovisno o dobu dana i vremenskim uvjetima. Remek-djelo stakla i titanija privlači mnoge ljubitelje umjetnosti i arhitekture. Uz doplatu posjetite muzej. Zatim ćemo razgledati stari dio grada, Casco Viejo s katedralom, trgom Nueva, tržnicom i slikovitim živopisnim zgradama uz rijeku. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN: BILBAO – GAZTELLUGATXE – BERMEO – GUERNICA – SAN SEBASTIAN
Vozeći se uz divlju i razvedenu kantabrijsku obalu proći ćemo pokraj mnogih malih uvala i sela do jednog od najslikovitijih i često fotografiranih lokaliteta sjeverne Španjolske: otočića Gaztelugatxe koji leži tik uz divlju obalu Baskije. Na otoku se nalazi samostan San Juan, do kojeg vodi jedno od najljepših stubišta na otvorenom u svijetu. Zaustavit ćemo se i u ribarskom selu Bermeo koje se može pohvaliti da ima više od 75% svih ribarskih plovila na svijetu namijenjenih izlovu tune. Šetnja i malo slobodnog vremena u ribarskoj luci. Vožnja prema gradu Guernica kojeg su Nijemci bombardirali 1937., a Picasso naslikao svoju najpoznatjiu sliku. Guernica je također jedno od četiri sveta mjesta u kojem su se španjolski kraljevi zakleli da će poštivati prava Baska. Šetnja gradom, obilazak hrasta pod kojim su se održavala zasjedanja gradske vlasti, vidjeti ćemo jednu od kopija Picassove Guernice. Nastavak prema mondenom San Sebastiánu, najljepšem gradu Baskije. Grad se nalazi u zaobljenoj uvali, u samom središtu nalazi se otočić Santa Clara. Proći ćemo glavnim gradskim atrakcijama: skulpture Peine del Vento, prekrasne plaže Concha, palača Miramar, prošetat ćemo i starim dijelom Casco Viejo. Specijalitet San Sebastiana je izvrsna hrana – barovi poslužuju razne pinčose, obložene kruščiće i morske plodove. Vožnja do hotela na putu prema francuskoj Baskiji. Noćenje.

4. DAN: BAYONNE – SAINT EMILION – BORDEAUX
Obilazak Bayonnea, smještenog na najsjevernijoj točki francuske Baskije, nazvanog Baskijski Amsterdam zbog karakterističnih uskih kućica, svaka obojana u različite boje uz obalu rijeke NIve i uistinu podsjećaju na Amsterdam. Bayonne je i grad čokolade te poznate istoimene šunke. Po završetku razgleda, nastavljamo do Biarritza čije su plaže oduvijek privlačile francusko plemstvo, a posjećivale su ga i slavne ličnosti poput Garya Coopera ili Franka Sinatre. Vožnja do Saint Emiliona, lijepo očuvanog srednjovjekovnog gradića pod UNESCO-vom zaštitom. Slikoviti grad s uskim uličicama i izuzetnom arhitekturom leži na desnoj obali rijeke Garonne, poznat je po vinskoj tradiciji, a posebno proizvodnji vina merlot. Posebnost su podzemne galerije s više od 200 km hodnika u kojima dozrijevaju najbolja vina. Zaustavit ćemo se u jednoj od vinarija i isprobati 3 vrste vina (uz doplatu). Slijedi vožnja do Bordeauxa. Bordeaux se smatra jednim od najljepših francuskih gradova i biserom europske arhitekture. Široke avenije, veličanstvene građevine i blizina oceana, najbolja vina na svijetu i dobra hrana učinili su grad iznimno kvalitetnim za život. S preko 2000 godina dugom poviješću i bogatom trgovačkom tradicijom, Bordeaux je još jedan dragulj pod UNESCO-vom zaštitom. Šetnja starim gradom s kazalištem Le Grand, Trgom burze i vodenim zrcalom s prekrasnim odrazom Burze, renesansnim slavolukom pobjede Porte Cailhau, gotičkom katedralom St. André … Najnovija gradska atrakcija je La Cité du vin – jedinstveni muzej posvećen vinskim kulturama. Preporučujemo posjet koji završava u Belvedereu uz čašu vina i sjajan pogled na grad (uz doplatu). Smještaj u hotel. Noćenje.

5. DAN: BORDEAUX – LOURDES – TOULOUSE – VENECIJA – LJUBLJANA
Nakon doručka i odjave iz hotela krećemo prema čuvenom francuskom marijanskom svetištu Lourdes (Lurd) koje je od 1858. godine, kada se Djevica Marija ukazala 14-godišnjoj pastirici Bernardici, postalo mjesto brojnih čuda, ozdravljenja i nade. Do danas je u Lourdesu posjetilo više od 200 milijuna hodočasnika. Šetnja do središnjeg trga Esplanade i špilje u kojoj se gospa prvi put ukazala Bernardici 1858. Obilazak gornje i donje bazilike i ostalih znamenitosti. Nastavljamo put do Toulousea, grada vrlo razvijene industrije, gdje se među ostalima nalazi i sjedište proizvođača zrakoplova Airbus. Grad je poznat i kao ružičasti grad zbog bazilike i ostalih građevina u gradu, sagrađenih od ružičaste opeke. Slijedi kratak obilazak grada, a potom odlazak prema zračnoj luci Toulouse. Po dolasku, prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Veneciji u 20.30 sati. Dolazak u Veneciju predviđen je u 22.15 sati. Mogućnost organiziranog transfera do Ljubljane (uz doplatu).Cijena uključuje:
– zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Zaragoza i Toulouse – Venecija
– zrakoplovne pristojbe
– 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*
– prijevoze prema programu
– sve razglede prema programu,
vođenje na slovenskom jeziku
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

DOPLATA ZA MANJI BROJ PUTNIKA:
– između 35 i 44 putnika: 380 kn
– između 25 i 34 putnika: 530 kn

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
– jednokrevetna soba 670 kn
jednosmjerni prijevoz od Venecije do Ljubljane 220 kn
– Cite du Vin, Bordeaux 150 kn
– posjet vinariji i vinska proba 3 vrste vina 140 kn
– muzej Guggenheim s rezervacijom: 120 kn

DOPLATE PO ŽELJI, na putu:
– trošak možebitnih ostalih ulaznica i lokalnog prijevoza cca 30 EUR

POPUSTI: djeca 2-12 godina na pomoćnom krevetu: 10%

LETOVI:
–      – Polazak: 31.10.2019. Čet. 12:50 – 15:10
Ljubljana – Zaragoza / Trajanje leta : 02:20 (Croatia Airlines)
–      – Povratak: 04.11.2019. Pon. 20:30 – 22:15
Toulouse – Venecija / Trajanje leta : 01:45 (Volotea)

Navedene su lokalne satnice na destinaciji. Satnice letova su informativne i neobvezujuće. Točan red letenja biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju.

Napomene i korisne informacije:
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj i Francuskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
– Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Španjolsku i Francusku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
– Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
– Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
– U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

ŠIFRA ARANŽMANA: GoBaskija5D0082019

Pošalji upit za putovanje