kn / 0,00

Vijetnam – bezvremenska ljepota

TERMIN PUTOVANJA:


1. DAN: ZAGREB – DOHA
Polazak zrakoplova iz Zračne luke Franjo Tuđman Zagreb za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 16:05h. Molimo da na prijavu za let dođete najmanje dva sata prije polijetanja zrakoplova. Dolazak u Dohu u 23:35h.

2. DAN: DOHA – HANOI
Nastavak putovanja u 02:55h na liniji QR976 (Qatar Airways). Slijetanje u Hanoi u 13:30h. Organizirani transfer do hotela gdje ćete ostaviti prtljagu. Predlažemo odlazak na Food Tasting turu. Slijedi šetnja Hang Be ulicom uz posjet lokalnoj tržnici uz upoznavanje načina života lokalnog stanovništva. Nakon tržnice nastavak šetnje ulicama u kojima možete isprobati lokalnu hranu poput prženog tijesta, tofua, palačinke od rižinog tijesta, punjenih rolica s raznim vrstama mesa i povrća, lokalno pivo… odlazak na Dong Xuan tržnicu s mnoštvom začina, namirnica i suvenira. Na kraju šetnje odlazak na kavu u staroj četvrti gdje možete uživati u tzv. egg coffee, poznatom vijetnamskom napitku koji se tradicionalno priprema sa žumanjcima, šećerom, kondenziranim mlijekom i kavom. Uživajte u prekrasnom pogledu na jezero Hoan Kiem. Povratak u hotel i prijava u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Navečer slijedi večera dobrodošlice u restoranu (uključena u cijenu). Noćenje.

3. DAN: HANOI – NINH BINH: HOA LU I TAM COC
Nakon doručka slobodan dan za vlastite sadržaje. Predlažemo fakultativni odlazak u Ninh Binh, provinciju južno od Hanoia. Nakon dolaska slijedi posjet drevnoj prijestolnici Hoa Lu iz 10. i 11. stoljeća koju krase rižin polja i vapnenačke planine. 2014. godine upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji. Slijedi kratka stanka za ručak (uključen u sklopu izleta). Nakon ručka odlazak sampanom (drvenim brodićem) rijekom Ngo Dong. Vožnja kroz selo Lam Van uz prekrasan krajolk kojim dominiraju rižina polja sve do špilja Hang Ca, Hang Hai i Hang Ba (Tam Coc). Poslijepodne slijedi povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: HANOI – HALONG BAY
Nakon doručka predlažemo odlazak na dvodnevni izlet do „bisera Vijetnama“ – Halong Bay. (dio grupe koji ne želi na izlet ostaje u hotelu u Hanoi-u na osnovi noćenja s doručkom uz slobodno vrijeme za vlastite programe). Zaljev je pod zaštitom UNESCO-a, sastoji od vapnenačkih stijena i 1960 otoka različitih oblika i veličina na području od 1.553 km2 te je 2011. proglašen jednim od svjetskih čuda. Dolazak prije ručka te ukrcaj na brod s kojeg započinje plovidba između otoka i vapnenačkih formacija. Na brodu ćete uživati u ručku i prekrasnom pogledu. Ranije poslijepodne vožnja kajacima zaljevom do plaže Ba Trai Dao, jedne od najljepših plaža jugoistočnog djela zaljeva. Nastavak vožnje do zaljeva Lan Ha uz pogled na prekrasni krajolik. Povratak na brod te nastavak putovanja. Uživajte u prekrasnom zalasku sunca i ceremoniji posluživanja i ispijanja čaja. Slijedi večera na brodu. Noćenje.

5. DAN: HALONG BAY – HANOI
Ukoliko ste ranoranioc, jutro započnite vježbanjem Thai Chia ili fotografiranjem. Nakon laganog doručka , ovisno o vremenskim uvjetima slijedi posjet malom vijetnamskom selu Viet Hai smještenom usred đungle okruženo planinama Nacionalnog parka Cat Ba. Polusatna vožnja selom uz prekrasan i umirujući krajolik ovog tipičnog sela na sjeveru Vijetnama. Povratak na brod. Na brodu uživajte u tradicionalnom vijetnamskom ručku prije povratka u luku. U popodnevnim satima slijedi povratak u Hanoi. Slobodno vrijeme i noćenje u hotelu.

6. DAN: HANOI – HO CHI MINH
Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Priprema za jutarnji let za Ho Chi Minh. Po slijetanju u najveći grad Vijetnama, vožnja do hotela i prijava. Nakon smještaja u hotel predlažemo odlazak u razgled grada. Započet ćemo predsjedničkom palačom izgrađenom 1962. godine. Ispod palače smješten je bunker u kojem je boravio predsjednik za vrijeme rata te se u njemu nalaze karte s iscrtanim borbenim linijama i centri s kompletnom opremom za komunikaciju. Gradska vijećnica, glavni poštanski ured, gradsko kazalište. Nakon ručka (uključen u cijenu razgleda) doživite nezaboravno iskustvo na Ben Thanh marketu, najvećoj tržnici u Ho Chi Minhu (Sajgonu). Povratak u hotel, noćenje.

7. DAN: HO CHI MINH – CHU CHI TUNELI
Doručak. Danas predlažemo odlazak na turu do Cu Chi Tunela, nezaobilaznog odredišta u južnom Vijetnamu. Tuneli su bili poznati tijekom Vijetnamsko – Američkog rata. Tunelski sustav proteže se na preko 200km i sastoji se od tri razine dubine 8-12 m koje daju uvid u razdoblje vijetnamske povijesti i materijale koji su se koristili prilikom kopanja tunela. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamska Vlada sačuvala je oko 75km tunela kao memorijalni park. Povratak u Ho Chi Minh. Večer slobodna za vlastite programe, noćenje.

8. DAN: HO CHI MINH – DELTA MEKONGA
Ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na deltu Mekonga. Uputit ćemo se prema gradu My Tho gdje ćemo posjetiti Vinh Trang hram s visokim budističkim kipovima. Nakon toga krećemo u vožnju brodom na kojoj ćemo proći pored lokalnih kuća i dvorišta, mjesta na kojima se proizvode bomboni od kokosa, farme pčela… Imat ćete priliku isprobati sezonsko voće i čaj te uživati u lokalnoj glazbi. U sklopu izleta uključen ručak. Predvečer povratak u Ho Chi Minh. Noćenje u hotelu.

9. DAN: HO CHI MINH – CAN GIO MANGROVE
Doručak. Danas predlažemo odlazak do Can Gio Mangrove šumu. Vožnja do Monkey otoka te posjet Can Gio muzeju kako biste upoznali povijest regije, floru i faunu. Vidjet ćete majmune i nekoliko vrsta drugih životinja te pratiti njihov život u mangrove šumi. Odlazak kanuom kroz mangrove šumu do revolucionarne baze koja se koristila tokom američkog rata. Nakon ručka u Can Giu (uključen u cijenu izleta), odlazak do grobnice kitova, hrama u kojem se lokalno stanovništvo štuje kostur kita. Tamošnji ribari vjeruju da ih kit štiti dok su na moru te im donosi bolji ulov. Poslijepodne povratak u hotel. Noćenje.

10. DAN: HO CHI MINH – DOHA
Doručak. Odjava iz hotela do 10:00h (do transfera kofere možete ostaviti u zajedničkoj prostoriji hotela za odlaganje prtljage). Današnji dan iskoristite za šetnju gradom ili kupovinu suvenira poput svile, keramike, čajeva, nakita i sl. Slijedi transfer za let prema Dohi na liniji QR971 u 19:15h.

11. DAN: DOHA – ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb u 02:00h na liniji QR215. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 07:00h.CIJENA UKLJUČUJE:
– prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Doha-Hanoi-Doha-Zagreb (Qatar Airways, ekonomskaj klasa)
– jutarnji let Hanoi-Ho Chi Minh (Vietnam Airlines, ekonomska klasa)
– 8 noćenja u hotelima 3*/4* u dvokrevetnoj sobi na bazi noćenja s doručkom prema programu
– doručak, ručak, večera kako je navedeno u programu i fakultativnim izletima (lokalna kuhinja)
– svi razgledi prema programu
– lokalnog vodiča na engleskom jeziku
– stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
– organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:
– zrakoplovne pristojbe 2.990 kn, obavezna doplata kod prijave (podložne promjenama do datuma izdavanja avio karte)
– Vijetnam viza – posreduje agencija odlaskom u ambasadu u Budimpešti: 650 kn (potrebno uplatiti u agenciji)
– napojnice lokalnim davateljima usluga (cca. 3 USD po osobi i danu)
– osiguranje od otkaza i putno zdravstveno osiguranje
– osobne troškove, putno osiguranje

DOPLATE:
– jednokrevetna soba 1.990 kn
– tura Ninh Binh (ručak uključen): 400 kn
– izlet Halong Bay (brod 4*, 1 noćenje, uključen doručak, 2 x ručak i večera): 1.390 kn
– razgled grada Ho Chi Minh (ručak uključen): 370 kn
– izlet Cu Chi tuneli: 260 kn
– izlet delta Mekonga (ručak uključen): 390 kn
– izlet Can Gio Mangrove (ručak uključen): 540 kn
*minimalno prijavljenih za realizaciju izleta: 10

Minimalni broj putnika: 15

Šifra aranžmana: GoVijetnam11D0052020

Pošalji upit za putovanje