16.10. - 29.10.2017. od 9.290,00 kn / 1.233,07 (+ avio takse)

Program putovanja: 16.10. – 29.10.2017.

GARANTIRANI POLAZAK !

1.dan Zagreb-Doha-Hanoi
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova.Polijetanje zrakoplova Qatar airways za Dohu . Po dolasku u Dohu , nastavak leta Qatar airways za Hanoi (noćni let).

2.dan Hanoi

Slijetanje u Hanoi predviđeno je u poslijepodnevnim satima. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na laganu šetnju gradom te na večeru u lokalni resoran. Noćenje.

3.dan Hanoi – Halong Bay

Nakon doručka predlažemo odlazak u Halong Bay, područje koje je pod zaštitom UNESCO-a, zaljev u kojem se nalaze preko 2.000 vapnenačkih stijena te ga čine “osmim svjetskim čudom”.  Dolazak u Halong Bay predviđen je u podnevnim satima. Ukrcaj na drveni brod, smještaj u kabine i početak krstarenja. Za vrijeme krstarenja biti će serviran ručak od morskih plodova. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo veliku špilju te uživati u predivnom panoramskom pogledu na sami zaljev Halong. U skolopu izleta moguća je vožnja kajacima po zaljevu ili ribičija. Brod će pristati u mirni zaljev gdje ćete moći uživati u zalasku sunca. Večera i noćenje na brodu.

4.dan Halong Bay – Hanoi

U jutarnjim satima uživajte u izlasku sunca u Halong Bayu, mogućnost vježbanja Joge i Tai Chia. Nakon doručka nastavak krstarenja, posjet Sung Sot špilje. Nakon ručka odjava sa broda, te slijedi transfer prema Hanoiu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan Hanoi – Ho Chi Minh
Nakon doručka, predlažemo razgled grada uz pratnju lokalnog vodiča, posjetite Mauzolej i njegovo boravište, predsjedničku palaču, Trg Ba Dinh i hram literature. Nakon razgleda odlazak u zračnu luku te prijava na let za Ho Chi Minh City. Po dolasku slijedi transfer u hotel. Prijava i smještaj. Nakon kraćeg odmora predlažemo avanturističku vožnju Tin Tinom, tradicionalna trokolica, gdje sjedite na prednjem dijelu trokolice u udobnoj sjedalici, dok vozač pedala kroz Ho Chi Minh City. Uživajte u znamenitostima, zvukovima i mirisima grada. Sama vožnja je avantura jer se nalazite u gradu u kojem je registrirano preko 7 milijuna skutera, opustite se i uživajte u ovom urbanom kaosu. Večera i noćenje.

6.dan Ho Chi Minh – Cu Chi Tuneli
Nakon doručka predlažemo odlazak na seosku stranu Vietnama u selo Tay Ninh, vodič će Vas upoznat sa lokalnom obitelji, koja će vas ugostiti na tradicionalnom vietnamskom ručku koji se sprema kod kuće. Nakon ručka, posjet Cao Dai hrama, prisustovat će te podnevnoj šarenoj svečanosti da steknete uvid u jedinstvenom religiji Cao Dai i njegovih sljedbenika. Cao Dai kombinira učenja budizma, konfucijanstva, taoizma i kršćanstva, a službeno je osnovana 1926g. od strane vijetnamski dužnosnika, koji su razvili duboki interes za okultno. U središtu Cao Daist vjerovanja je spiritizam, uključujući i komunikacije s mrtvima, kao i sa višim duhovima okultnom svijetu. Nastavak putovanja, natrag u vrijeme u Cu Chi tunelima, kada je počeo Vijetnamski rat između sjevera i juga . Ova zamršena mreža tunela prvo je bila izgrađena kako bi zaštitili otpora Viet Minh snaga i francuskog bombardiranja, a kasnije je korištena od strane Viet Cong kao strateška baza zbog blizine južnog dijela Ho chi minha.U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Odlazak na zajedničku večeru u Balkanski restoran. Noćenje.

7.dan Ho Chi Minh – Delta Mekonga
Nakon doručka, predlažemo odlazak na Deltu Mekonga te razgled grada uz pratnju lokalnog vodiča.Vožnja po rijeci s pogledom na brojne rukavce i kanale rijeke Mekong. Posjetit ćemo lokalno seosko imanje na kojem se nalazi farma krokodila, te mali pogon za izradu proizvoda od kokosa. Imat ćemo priliku kušati tropsko sezonsko voće, tradicionalni čaj, te uživati u lokalnoj glazbi.  Nakon lokalnog ručka povratak u Ho Chi Minh te  posjet ratnog muzeja, Muzej prikazuje staru vojnu opremu i druge srodne predmete iz Vijetnamskog rata, uključujući neke veće izložake, uključujući F5A borca i UH1-Huey helikopter. Nastavak vožnje do Palače ponovnog ujedinjenja, prethodno poznata kao predsjednička palača, pogled na službenu Južnu vijetnamsku predaju na 30. travnja 1975. Slijedi posjet katedrale Notre Dame i Glavne pošte, dva primjera francuske kolonijalne arhitekture. U večernjim satima slobodno vrijeme za posjet Ben Thanh marketa, gdje možete vježbati svoje jezične vještine pregovaranja za suvenire, odjeću i začine. Noćenje.

8.dan Ho Chi Minh – Phnom Penh

Nakon doručka slijedi vožnja do Phnom Penha. Dolazak je predviđen u podnevnim satima. Prijava i smještaj u hotelu. Vrijeme slobodno za odmor. U večernjim satima posjet lokalnog marketa. Večera i noćenje.

9.dan Phnom Penh
Nakon doručka predlažemo obilazak grada, tura uključuje hram Wat Phnom, kraljevu palaču, stari zatvor, muzej i spomen područje na žrtve genocida. Wat Phnom originalni hram datira iz 1372 godine, te ga je dala sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Buda na obali rijeke te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom, odakle potiče i ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu. Slijedi posjet Kraljevskoj palači sa srebrnom pagodom. Ime je dobila jer joj je cijeli pod popločen s 5.000 srebrenih pločica. Palača je iz 1866.godine i to je zadnja palača sagrađena za vrijeme francuskog kolonijalnog perioda. Srebrna pagoda je orginalnog imena Wat Pakeo – hram smaragdnog Bude. U hramu ćete vidjeti kolekciju Buda u zlatu, srebru, kristalu i bronci. Posjetite sramotnu Tuol Sleng srednju školu, koji je uključen u S-21 logoru. U ovoj srednjoj školi u srcu grada odvijale su se strahote režima Crvenih Kmera. To je bio zatočenički centar za zatvorenike režima, gdje su zatočenici mučeni i pogubljeni. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme, u večernjim satima odlazak u Francuski restoran u starom dijelu grada. Noćenje.

10.dan Phnom Penh – Siem reap
Nakon doručka slijedi vožnja do Siem Reapa, turističko mjesto koje se nalazi uz veličanstveni „grad hramova“ Angkor Wat, dolazak je predviđen u podnevnim satima. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na Old Market. Slobodno vrijeme za lokalni šoping. Noćenje.

11.dan Siem reap – Angkor Wat

Nakon doručka predlažemo razgled Angkor Wata, remek-djela kmerske arhitekture – jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se na državnoj zastavi. Sagrađen je u periodu između 9. i 13. stoljeća kao mauzolej kralju Suryavarmanu II, a više od tisuću do sada otkrivenih hramova prostire se na prostoru od  42 kvadratna kilometra. Ulazak u nekadašnji kraljevski grad Angkor Thom s kompleksom budističkih hramova kroz prekrasna Južna vrata. Slijedi razgled veličanstvenog hrama Bayon ukrašenog sa 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha, potom odlazak do „palače raja“ Baphoun, visoke stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane «terase slonova» koja je služila za kraljeve audijencije, a naziv je dobila po reljefima slonova koji se nalaze na njezinom istočnom dijelu. Poslijepodne razgled Angkor Wata. Na kraju dana moći ćete uživati u očaravajućem zalasku sunca.
Povratak u hotel.Navečer posjet Old marketa i ulice sa pabovima. Noćenje.

12.dan Siem Reap – lokalna sela

Nakon doručka predlažemo obilazak lokalnih sela, posjet farme krokodila, te lokalnog sirotišta. Na ovom izletu se upoznaje pravi život lokalnog stanovništva, kako se živi u manjim mjestima, daleko od razvijenih turističkih mjesta. Slobodno vrijeme za šoping na jednom od lokalnih marketa. Noćenje.

13.dan Siem Reap – Bangkok – Doha

Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava na let za Bangkok. Po dolasku u Bangkok slijedi nastavak leta za Dohu. Noćni let.

14.dan Doha – Zagreb

Dolazak u Zagreb predviđen je u podnevnim satima.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi:

First minute cijena: 9.290,00 kn ( do 15.06.)

Redovna cijena: 9.790,00 kn

U CIJENU JE UKLJUČENO : avionske karte Zagreb – Hanoi, Bangkok– Zagreb, unutarnji let Hanoi – Ho Chi Minh City, Siem Reap – Bangkok, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima  sa 3*/4* sa doručkom , transferi od/do hotela, prijevoz  Ho Chi Minh – Phnom Penh – Siem Reap, organizaciju putovanja i pratitelj putovanja iz hrvatske kroz cijelo putovanje, razgled Night marketa u Siem Reapu, razgled Starog marketa u Siem Reapu, noćni razgled Phnom Penha

Nadoplate:

– zrakoplovne pristojbe 2.490,00 kn ( obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– Kambodža viza-30 USD (pri ulasku u Kambodžu)
– Vietnam viza – 65 USD ( posreduje agencija)
– jednokrevetna soba 2.300,00 kn
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
– izleti i ulaznice za razglede:
Halong Bay 130 USD ( uključena dva ručka, doručak, večera, noćenje na brodu u dvokrevetnoj sobi), Cu Chi Tuneli 35 USD ( uključen ručak), Delta Mekonga i City tura 35 USD ( uključen ručak), Phnom Penhu tura 40 USD, Angkor Wat Tura 60 USD, tura rikšama 16 USD

 

Minimalni broj putnika: 10

Raspored letova:

16.10. Zagreb – Doha – Hanoi

29.10. Bangkok – Doha – Zagreb

16OCT  ZAGDOH  1840 0100+1
17OCT  DOHHAN 0220 1615

29OCT  BKKDOH  0205 0445

29OCT  DOHZAG 0700 1110

 

 

Pošalji upit za putovanje