26.01. - 08.02.2021. od 1.405,62 (+ avio takse)

1.DAN (26.01.) ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod info pulta 2h prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja i prijava na let aviokompanije Turkish Airlines za Istanbul s polaskom u 19.55h.

2.DAN (27.01.) ISTANBUL – COLOMBO

Slijetanje u Istanbul predviđeno je u 00.15h, nastavak leta u 04.20h, obroci tokom leta, te predviđeno slijetanje u Colombo u 18.00h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih graničnih formalnosti transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Večera. Noćenje.

Why Visit Colombo | 15 Reasons to Visit Colombo | andBeyond

3.DAN (28.01.) COLOMBO – PINNAWELA – DAMBULLA – SIGIRYA

Nakon doručka vožnja prema centralnom dijelu zemlje. Naša prva stanica biti će sirotište slonova Pinawalla (ulaznica nije uključena u cijenu) , koje je osnovano 1975 godine kako bi zbrinulo napuštene i ranjene slonove. Danas se u sirotištu  nalazi 40tak štićenih slonova svih uzrasta, dovedenih iz svih dijelova Šri Lanke. Nadamo se da ćete uživati u druženju s ovim prekrasnim životinjama. Slijedi vožnja do Dambulle koja je najpoznatija po kompleksu budističkih hramova u spiljama, osobito po tzv. “Zlatnom hramu” koji je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Grad datira još iz 1. st kada je kralj Vatagama bježeći od Tamila našao utočište u ovim pećinama i tu ostao 14 godina. Kada je povratio prijestolje iz zahvalnosti je ovdje počeo graditi hramove koje su nakon njegove smrti nastavili širiti njegovi nasljednici. Vožnja do hotela na području Sigiriye. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

Elephant Orphanage (Pinnawela Sri Lanka) - a photo on Flickriver

4. DAN (29.01.) SIGIRYA – MATALE – KANDY

Nakon doručka u jutarnjim satima odlazimo prema čuvenoj tvrđavi-stijeni Sigiriya, koja je jedno od najvažnijih arheoloških nalazišta u Aziji, a nazivano je i osmim čudom svijeta. Postoje dokazi da su ljudi živjeli na području Sigirije još od prapovijesti, a mnogi vjeruju da je to legendarni grad bogova iz indijskog epa Ramayana. Sigiriju krasi vulkanska stijena koja se uzdiže 200 metara iznad džungle, a pogled s nje ostavit će vas bez daha. U podnožju i na samom vrhu nalaze se ruševine kraljevskih vrtova, bazena, palača i hramova. Lavlja usta i prekrasni vrtovi najposjećenije su atrakcije , a freske koje se ovdje mogu vidjeti jedna su od najcjenjenijih umjetničkih djela u Aziji. Nastavak vožnje do Matale  gdje ćemo posjetiti vrt začina. Cimet, kardamom, papar, samo su neki od začina koje ćemo vidjeti a po kojima je Šri Lanka poznata. Nastavak do Kandy-a. Prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima odlazak na kulturnu predstavu Kendijskog plesa uz akrobate i tradicionalnu muziku. Večera.  Noćenje.

Sigiriya Rock Fortress | Scenic Ventures

5. DAN (30.01.) KANDY

Nakon doručka predlažemo obilazak Kandy-a i okolice. Naše prvo stajalište je Kraljevski botanički vrt – Peradeniya, koji se nalazi na površini od oko 150 hektara i poznat je po velikoj  biološkoj raznolikosti. Jedan je od najljepših vrtova na svijetu i najpoznatiji je u Aziji, s preko 5000 različitih biljnih vrsta. Nakon posjeta botaničkom vrtu posjetit ćemo  najvažniji hram na Šri Lanki – hram Budinog zuba, koji se nalazi u sklopu Kraljevske palače. Prema legendi, Budin zub tajno je doveden u palaču u 4. stoljeću prije Krista i bio je skriven u kosi princeze Orisse. Relikvija se čuva u posebnoj sobi od zlata i bjelokosti i smatra se najvećim blagom Šri Lanke. Posjet hramu Gadaladeniya koje je poznat po svojim kamenim rezbarijama i južnoindijskoj arhitekturi. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.Peradeniya Botanical Garden in Sri Lanka | Tripazing

6. DAN (31.01.) KANDY – NUWARA ELIYA

Nakon doručka odjava iz hotela te polazak prema Nuwara Eliyi. Vožnja po ruralnim dijelovima uz usputno zaustavljane. Nuwara Eliya je najljepše brdovito područje na Šri Lanki koje se nalazi na 1868 metara nadmorske visine i poznato je po zasadima najkvalitetnijeg crnog čaja na svijetu. Ovu regiju karakteriziraju kuće iz 19. stoljeća, koje su izgrađene od crvene opeke i nalikuju engleskom kolonijalnom stilu, zbog čega se ovo područje naziva i „Mala Engleska“. Vlaga i niske temperature u ovom dijelu Šri Lanke utječu na proizvodnju cejlonskog čaja koji osvaja svojim savršenim okusom i aromom, a ovaj se miris koristi i kao tajni sastojak nekih od najpoznatijih svjetskih parfema. Dok uživamo u prekrasnom krajoliku okruženom bujnom vegetacijom, imat ćemo priliku prošetati nasadima. Posjetit ćemo i tvornicu čaja gdje ćemo naučiti postupke kojim se lišće obrađuje za daljnju upotrebu, a tamo ćemo moći kupiti najkvalitetniji čaj koji se proizvodi u ovoj tvornici. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme, predlažemo odlazak u šetnju i vožnju brodom po jezeru. Večera. Noćenje.

Things to do in Nuwara Eliya - 【Lakpura LLC】

7. DAN (01.02.) NUWARA ELIYA – ELLA – YALA

Nakon doručka transfer do žaljezničke stanice Nanu Oya odakle kreće vlak za Ellu. Vožnja vlakom koz “Zemlju čaja”  jedna je od najatraktivnijih aktivnostu na Šri Lanki, a smatra se i jednim od najljepših putovanja vlakom na svijetu. Vlak prolazi kroz zapanjujuć planinski krajolik, bujno zelenilo, plantaže čaja, vodopade i šume eukaliptusa s stajanjima u malim selima gdje mještani trče kako bi uhvatili vlak i prodali vam pokoji suvenir. Po dolasku u Ellu  nastavak vožnje prema jugu zemlje. U poslijepodnevnim satima dolazak u Yala-u, te slobodno vrijeme za opuštanje. Večera. Noćenje.Tripadvisor | Train Tickets to Ella, Badulla or Nanuoya from Kandy ...

8. DAN (02.02.) YALA – GALLE – COLOMBO

Nakon doručka predlažemo Jeep Safari. Yala je najpoznatiji nacionalni park na Šri Lanki. Formirajući ukupnu površinu od 1268 četvornih kilometara grmlja, laganih šuma, travnatih ravnica i bočatih laguna, vrlo je bogat divljinom i mjesto gdje se možete susresti sa slonovima, krokodilima, bivolima i majmunima. Ovdje su također najveće šanse da ćete sresti leoparda, s obzirom da ima najveću gustoću naseljenosti tih fascinantnih divljih mačaka na svijetu. Po završetku Jeef Safarija slijedi vožnja po magistralnoj probalnoj cesti do kolonijalnog gradića Galle. Tvrđava Galle je Unescova svjetska baština, živi je spomenik nastanjen užurbanom zajednicom unutar golemih bedema i velikih bastiona. Ova egzotična stara trgovačka luka mješavina je nizozemskih kolonijalnih zgrada, drevnih džamija, crkava, dvoraca koji su danas prenamjenjeni  u galerije, restorane i suvenirnice. Nakon razgleda i slobodnog vremena za uživanje nastavak vožnje do Colomba. Dolazak u večernjim satima. Prijava u hotel. Večera. Noćenje.Things to do in Galle - 【Lakpura LLC】

9.DAN (03.02.) COLOMBO – MALE – MAAFUSHI

Nakon doručka odjava iz hotela te odlazak na razgled glavnoga grada Šri Lanke. Colombo je najveći grad, te industrijski, trgovački i kulturni centar zemlje, a za razliku od ostalih gradova u unutrašnjosti odlikuje se modernom arhitekturom. Obilazak grada koji započinjemo poslovnom četvrti – “Colombo Fort“ , nastavljamo do orijentalnog bazara Pettah gde ćemo imati priliku za kupnju autentičnih suvenira. Tokom obilaska vidjeti ćemo i nizozemsku crkvu Wolfendhal iz 1749.godine, Davatagaha džamiju, B.M.I.C.H. (Bandaranaike Memorial International Conference Hall) u kojoj se nalazi replika Avukana bude, Trg nezavisnosti i hinduistički hram u Sea ulici koja je nanizana mnoštvom zlatarnica. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke, prijava na let za Male s polaskom u 21.15h. Dolazak u Male predviđen je u 22.25h, nakon graničnih formalnosti transfer brzim brodom do otoka Maafushi. Prijava u hotel. Noćenje.Travel guide and things to do in Colombo, Sri Lanka: The three ...

10. – 12 DAN (04.-06.02.) MAAFUSHI

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje u čarima Maldiva i prekrasnim pješčanim plažama  ili predlažemo neki od fakultativnih izleta; ronjenje na koraljnom grebenu, ronjenje s kornjačama, promatranje deflina, posjet resortu ili plivanje s morskim psima.How to get to Maafushi island in the Maldives - My love for traveling

13. DAN (07.02.) MAAFUSHI – MALE – ISTANBUL

Doručak, check out iz hotela u prijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za kupanje i poslijednje doživljaje s Maldiva, u poslijepodnevnim satima transfer brzim brodom do zračne luke Male. Prijava na let aviokompanije Turkish airways za Istanbul s polaskom u 23.35h. Noćni let.

14. DAN (08.02.) ISTANBUL – ZAGREB

Predviđeno slijetanje u Istanbul je u 06.20h, te slijedi nastavak leta za Zagreb u 08.05h s očekivanim dolaskom u 08.15.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi : 10.590,00 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 11.290,00 kn


Cijena uključuje:
– 7 noćenja u hotelima 4* i 5* na Šri Lanci prema programu na bazi polupansiona (usluga započinjem večerom, a završava doručkom)

– 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* na Maldivima

– zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Colombo – Male –  Zagreb u ekonomskoj klasi

– povratni transfer na relaciji Male – Maafushi

– prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili minibusom prema programu,

– razglede prema programu

– ulaznice Sigirya i Dambulla

– vožnja vlakon Nuwara Eliya – Ella

– lokalni vodič

– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba

-organizacija putovanja

-jamčevina

Cijena ne uključuje:

-zrakoplovne pristojbe  – obvezna doplata, 3.290,00 kn

– doplata za jednokrevetnu sobu – na upit

– Napojnice vozačima i vodičima 40eur

– putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

-viza za Šri Lanku, ishodi se on line

– fakultativne izlete i ulaznice: Pinawella sirotište slonova 175kn, Kandy razgled s ulaznicama 300kn, Yala Jeep Safari 400kn

-obroke koji nisu navedeni u programu


Informacije za putnike vezane uz COVID 19:

– ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacija test nesmije biti stariji od 72h od ulaska u zemlju/avion. Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji. Dok u svijetu traje pandemija, vrijedi da putnik može besplatno otkazati putovanje do 45 dana prije putovanja u slučaju da se:

1. destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

2. ili se uvede obavezna samoizolacija od 14 dana za putnike iz RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

Ukoliko se destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za putnike iz RH ili uvede obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana na destinaciji u periodu od 30-1 dan prije putovanja:
– putniku se izdaje voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godinu dana.


Minimalni broj putnika: 15

 

 

 

 

 

Pošalji upit za putovanje