30.12.2020. – 03.01.2021. od 3.890,00 kn / 516,32 (+ avio takse)

Nova godina – Sicilija, 5 dana avionom

TERMIN PUTOVANJA: 30.12.2020. – 03.01.2021.

Hotel u Palermu: Astoria Palace 4*, u širem središtu grada
Hotel u Cataniji: Best Western Hotel Mediterraneo 3*, u centru Catanije, 15 minuta pješice od Katedrale


1. dan ZAGREB – zračna luka CATANIA – OBALA KIKLOPA – CATANIA / srijeda, 30.12.2020.
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb na katu pored kioska Tiska 120 minuta prije polaska. Prijava na direktan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju. Po dolasku u zračnu luku Catania i obavljanja formalnosti u zračnoj luci polazak posebnim autobusom i kratka vožnja prema Obali Kiklopa. Vožnjom po toj istočnoj obali Sicilije koju odlikuje lava prelazimo nekoliko lokaliteta koji su nakon zastrašujuće vulkanske erupcije i katastrofalnog potresa 1693. godine potpuno obnovljeni u baroknom stilu. Čuvenu obalu Riviera dei Ciclopi karakteriziraju crne stijene vulkanskog porijekla, a ime duguje grčkoj legendi prema kojoj su uzdignute crne stijene koje se izdižu iz mora (zapravo hrpe očvrsnute lave) bacio slijepi kiklop Polifem u očajničkom pokušaju da spriječi Odisejev bijeg. Cijela obala prekrivena je bujnim agrumima. Obilazak Normanskog dvorca Acicastello, baroknih crkava Acireale i fascinantne obale Acitrezze. Nasuprot grebena kod grada Aci Trezze iz mora izviru stijene neobična oblika, koje se zovu Faraglioni. Slobodno vrijeme za kavu i aperitiv. Vožnja prema centru Catanije. Smještaj u hotel. Kraći odmor u hotelu. Odlazak u pješački razgled grada, baroknog središta Sicilije, upisanog na UNESCO popis svjetske baštine kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi”. Šetnju do glavnog gradskog trga Piazza del Duomo na kojem se nalazi Palača slonova i Slonova fontana. Prošećite do impresivne katedrale sv. Agate, zaštitnice grada ili obližnjih avenija Via Etnea i Via Crociferi. Slobodno vrijeme za obilazak katedrale, shopping… Noćenje.

2. dan CATANIA – izlet SIRACUSA i NOTO – CATANIA / četvrtak, 31.12.2020.
Doručak. Odlazimo na fakultativni izlet u Siracusu i Noto. Vožnja u smjeru Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu Neapolis (ulaznica uz doplatu): grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho. Slijedi kratka vožnja autobusom i odlazak do otočića Ortigia – šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture – spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na UNESCO-vom popisu baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. Nastavljamo prema gradiću Noto koji je zaslužio biti uvršen na UNESCO-v popis svjetske baštine. Središtem grada dominira katedrala sv. Nikole nasuprot koje se nalazi jednako impozantna Duždeva palača. Prošećite do Kraljevskih gradskih vrata (Porto Reale), a dok šećete ovim ulicama, počastite se odličnim sladoledom od pistacija i straciatele. Nedaleko od gradske jezgre nalazi se Lido di Noto, prekrasna pješčana plaža za one koje žele uživati u suncu i moru, dašku ljeta u zimsko vrijeme… Povratak u hotel. Doček nove 2021. godine na ulicama i trgovima u organizaciji gradskih vlasti Catanije. SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.

3. dan CATANIA – ETNA – TAORMINA – CATANIA / petak, 01.01.2021.
Doručak. Odlazak na izlet do obližnje Etne – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Napomena: ukoliko se želite popeti na Etnu, to možete učiniti putem žičare koja polazi od Crateri Silvestri na 1800 m n.v. te dalje terenskim vozilima i s planinskim vodičem. Informativna cijena iznosi 64 eura po osobi te svakako preporučujemo, doživljaj je izvanredan. Na Etni ćemo se zadržati oko 2,5-3 sata. Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Posjet grčko–rimskom teatru (ulaznica uz doplatu) s nezaboravnim pogledom na Etnu. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim uličicama šarmantnog gradića i ručak. Povratak u hotel. Noćenje.
VAŽNA NAPOMENA: Izlet do vulkana Etne ovisi o vremenskim prilikama. U slučaju lošeg vremena ili snijega na Etni, posjetit ćemo selo Savoca. Iako nazvati ovo prelijepo mjesto selom, teško je i zamisliti. Sam put do Savoce je divan, a kada se stigne u Savocu, zastaje dah. Mjesto je svakako najpoznatije po tome što je baš u njemu proslavljeni Francis Ford Copolla snimio kultnu scenu vjenčanja glavnog junaka filma „Kum“ Micheala Corleonea, sina mafijaškog bossa u interpretaciji, Oskarom nagrađenog, Al Pacina.

4. dan CATANIA – DOLINA HRAMOVA – PALERMO / subota, 02.01.2021.
Kasniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema središnjoj Siciliji, prema Agrigentu – Dolini hramova. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu (ulaznica uz doplatu) u pratnji lokalnog vodiča. Lokalitet je od 1997. godine pod zaštitom UNESCO-a. Pored Tezejeva hrama u Ateni i Herina u Paestumu, Konkordijin hram u Agrigentu je najbolje sačuvan grčki hram. On je jedan od posljednjih sagrađenih u Velikoj Grčkoj (Magna Grecia), a njegovom očuvanju pomogla je činjenica da je pretvoren u kršćansku crkvu 597. god. Ostali hramovi su očuvani samo fragmentarno, zbog mnogih potresa i odnošenja kamena za druge potrebe. Najveći je bio Hram Olimpijskog Zeusa koji je bio posvećen Bitci na Himeri 480. pr. Kr. Vjeruje se kako je on bio najveći dorski hram ikada izgrađen. Čak i ako niste ljubitelj arheološkog lokaliteta, kada pogledate u daljinu pogled je toliko veličanstven da možete osjetiti svu moć koju su imali tadašnji imperatori. Vožnja prema Palermu. Po dolasku, razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: arapsko–normanska katedrala, Kraljevska Palača – bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti – srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune sa fontanom “srama” (“della vergogna”). Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan PALERMO – MONREALE – zračna luka CATANIA – ZAGREB / nedjelja, 03.01.2021.
Doručak i odjava iz hotela. Kraća vožnja do Monrealea, gradića na svega 7 km od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća (ulaznica uz doplatu), ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek–djelo bizantske umjetnosti i neizmjerno blago arapsko-normanske arhitekture. Kraće slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira i uživanje u pogledu s vidikovca na Palermo. Vožnja do zračne luke Catania. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Catanije za Zagreb.
Napomena: Postoji mogućnost da zbog izvanrednih okolnosti, liturgijskih svečanosti, crkvenih blagdana ili slavlja, katedrala u Monrealeu bude zatvorena, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja.

Kod charter letova, red letenja podložan je promjeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.


Cijena aranžmana po osobi:

POSEBNA PONUDA za uplate do 01.12.  3.890 kn 
REDOVNA CIJENA 4.090 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 90 / Maksimalan broj putnika: 100


Cijena uključuje:

– prijevoz posebnim charter zrakoplovom kompanije Trade Air na relaciji Zagreb-Catania-Zagreb, u ekonomskoj klasi
– tri noćenja s doručkom u hotelu 3*/ 4* u Cataniji u dvokrevetnim sobama
– jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u Palermu u dvokrevetnim sobama
– razgledavanja prema programu
– lokalni vodič u Palermu na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku
– voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
– pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:

– ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
– zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn po osobi, obvezna doplata
– dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, ulaznice za kulturno povijesne spomenike i sl.)
– ulaznica u katedralu u Monrealeu ( uključene i parkirne takse, lokalni vodič, ulaznica za katedralu) – 5 eur po osobi
– ulaznicu za Dolinu hramova u Agrigentu i razgled lokaliteta s lokalnim vodičem na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku – 17 eur po osobi, mladi do 18 godina (uz predočenje dokumenta na licu mjesta) plaćaju samo 7 eur po osobi
– izlet u Siracusu i Noto (ulaznica za arheološki park Neapolis, razgled lokaliteta i razgled grada Siracuse s lokalnim vodičem na hrvatskom/srpskom ili engleskom jezik, razgled Taormine s voditeljem putovanja i takse za ulaz u gradove) – 25 eur po osobi, mladi do 18 godina (uz predočenje dokumenta na licu mjesta) plaćaju samo 10 eur po osobi
– boravišna pristojba u hotelu od 1,5-3 eur po osobi po noćenju, obvezna doplata (točan iznos boravišne pristojbe bit će naveden u završnom pismu)
– doplatu za jednokrevetnu sobu – 990 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
– napojnicu za voditelja putovanja – po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti)
– putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate
– jedno dijete 4-11,99 god. u pratnji svije odrasle osobe na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta
– odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi po punoj cijeni
– trokrevetne sobe na upit

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA (cijene se mogu promijeniti, plaćanje se vrši direktno pružatelju usluge)
– izlet žičarom, terenskim vozilima i s planinskim vodičem na Etnu – 65 eur po osobi
– ulaznica za grčki teatar u Taormini – 10 eur po osobi; djeca do 18 godina ne plaćaju ulaznicu
– povratna vožnja žičarom u Taormini – 6 eur po osobi
– vožnja panoramski vlakićem u Cataniji u trajanju od 40 minuta – 5 eur po osobi

ETNA: Izlet na Etnu odvit će se u skladu s vremenskim uvijetima. Najviša točka do koje može doći naš autobus je cca 1.800 m n.v. Ukoliko se želite popeti na Etnu (do cca 2.900 m n.v.) to možete učiniti putem žičare koja polazi od točke gdje se nalazi planinarski dom Rifugio Sapienza na oko 1.900 m n.v. 10-ak minuta vožnje žičarom, pa dalje nastavljate terenskim vozilima i s planinskim vodičem na engleskom jeziku. Ukoliko je veća grupa, kao pratnja grupi pridružit će se i voditelj putovanja radi asistencije i eventualnog prijevoda s engleskog na hrvatski jezik. Informativna cijena izleta iznosi 65 eur po osobi – cijena nije mala, ali doživljaj je izvanredan i neponovljiv! Uplatu vršite na licu mjesta pružatelju usluga. Izlet traje oko 2 sata, a tokom cijele godine, obzirom na visinsku razliku, na Etni je hladnije i svježije nego u podnožju. Isto tako, zna biti i vjetrovito. Svakako ponesite zatvorenu i čvrstu obuću (najbolje čvrste tenisice ili planinarske cipele-gojzerice) te topliju odjeću – vjetrovku, deblju majicu, šal i kapu. Ukoliko nemate prikladnu obuću ili odjeću, na licu mjesta možete iznajmiti vjetrovku za 4 eur po osobi ili cipele za 4 eur po osobi. Priupitajte voditelja putovanja za više informacija.

TAORMINA: Ako se želite prošetati uz more do plaže možete doći sa žičarom iz Taormine. Početna postaja žičare nalazi se u blizini Porta Messina i za cca 10 minuta stižete na plažu! Žičara prometuje svakih 15 minuta. Povratna karta za žičaru iznosi 6 eur, a cijena je informativnog karaktera. Uplatu vršite na licu mjesta pružatelju usluge. Priupitajte voditelja putovanja za više informacija.

VAŽNE INFORMACIJE
– vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Trade Air-a objavljenom u 2020. godini i podložna su promjeni
– zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
– uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 13 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg)
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova na Siciliji, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda
– završno pismo vam dostavljamo mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.),
– fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
– organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
– organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
– program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu
– predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta
– raspored sjedenja u autobusu za transfere organizator putovanja sastavlja prema redosljedu uplata
– program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Predviđeni red letenja:
30.12.2020. Trade Air ZAG CTA 09:00 11:00
03.01.2021. Trade Air CTA ZAG 17:00 19:00

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Za sva putovanja prema destinacijama unutar Europske Unije (EU) i prema Turskoj, garantiramo povrat 100% uplaćenog iznosa prije odlaska na putovanje u sljedećim nepredvidivim slučajevima:

– uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na odredištu ili povratku u Republiku Hrvatsku (RH) nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)

– uvedena zabrana putovanja građana RH u izabranu destinaciju od strane RH ili države odredišta

– uvedena obveza karantene zbog COVID-19, bilo na odredištu ili pri povratku u RH nakon putovanja

Garancija ne vrijedi u slučaju da se putnik zarazi, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju primjenjuju se opći uvjeti organizatora putovanja.

Šifra aranžmana: GoSicilijaNG 003

Pošalji upit za putovanje