20.09. - 03.10.2018. od 2.042,73 (+ avio takse)

Road trip Zapadnom obalom SAD-a

San Francisco – Silicon Valley – Los Angeles – Ghost Town – Las Vegas – Grand Canyon – San Diego

Program putovanja: 20.09. – 03.10.2018.

1.dan  (20.09.) Zagreb  – Frankfurt –  San Francisco

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Frankfurtu . Po dolasku nastavak leta za San Francisco. Obroci tijekom leta. Po dolasku u San Francisco obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti. Sastanak s predstavnikom lokalnog agenta, preuzimanje auta u Renta car –u te slijedi transfer u hotel. Prijava u hotel koji je smješten u centralnom dijelu grada. Večernja šetnja do Union Squera i China Town-a. Predlažemo odlazak na zajedničku večeru u China Town. Noćenje.

2.dan  (21.09.) San Francisco

Nakon doručka predlažemo odlazak u razgled grada: Union Square – najpoznatiji trg u San Franciscu na kojem se nalaze robne kuće, hoteli i kazališta, Chinatown – najveća „Kina u malom“ u Sjevernoj Americi, posjeta Alamo parka koji je poznat po kućama koje su izgrađene u viktorijanskom stilu. Slijedi vožnja preko poznatog mosta Golden Gate – simbol San Francisca, odakle se pruža jedinstveni pogled na grad,  te posjet malog simpatičnog mjesta Sausalito. Odlazak do slikovitog pristaništa Fisherman’s Wharf,  slobodno vrijeme za ručak u ribarskom selu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan (22.09.) San Francisco

Nakon doručka  predlažemo odlazak na fakultativni izlet na otočić Alcatraz . Nagrađivana tura uključuje vožnju trajektom i audio vođenje (slušalice sa snimljenim informacijama) kroz ćelije nekadašnjeg zatvora. Ova bivša kaznionica poznata je i pod nazivom „The Rock“, a tu su, među ostalima, kazne služili i poznati zločinci Al Capone i  Kelly Machine Gun. Nakon ture obilazak Pier – a  39. Slobodno vrijeme za ručak u ribarskom selu. Odlazak na vožnju  “Cabel car-om”, svaka jednosmjerna vožnja pružiti će spektakularan pogled na ulice San Francisca. Slobodno vrijeme . U večernjim satima  odlazak do Twin Peaksa od kuda se pruža panoramski pogled na cijeli San Francisco. Noćenje.

4.dan (23.09.) San Francisco – Los Angeles

Nakon doručka odjava iz hotela te slijedi posjet “ najzavojitijoj ulici na svijetu“ Lombard street. Vožnju nastavljamo prema Los Angelesu živopisnim krajolikom Kalifornije. Usputno zaustavljanje u Silicon Valley gdje se nalaze  sjedišta Google-a i Facebook-a . Nastavak vožnje do Los Angelesa . Prijava i smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan (24.09.) Los Angeles

Nakon doručka, slijedi  vožnja po gradu: Grauman’s Chinese Theatre, Hollywood Walk of Fame, Beverly Hills, Rodeo Drive. Nastavak vožnje prema popularnim plažama Santa Monica, Venice Beach, Muscle Beach. Slobodno vrijeme za uživanje na plažama. U poslijepodnevnim satima odlazak do Santa Monica Piera koji je ujedno i najpoznatiji na svijetu na kojem se snimalo preko 200 Hollywoodskih filmova. Noćenje.

6.dan  (25.09.) Los Angeles

Nakon doručka istraživanje grada. Predlažemo odlazak u Universal Studios Hollywood – jedan od šest velikih američkih filmskih studija, koji je, ujedno i tematski park. Ovdje možete zaviriti iza kulisa setova nekih od najvećih filmskih hitova kao što su Jurassic Park i Terminator i uživati u uzbudljivim vožnjama i atrakcijama kao što je Harry Potter dvorac. Ili, pak, predlažemo odlazak u Disneyland. Uplovite u svijet mašte i fantazije, u kojem se možete družiti s Disneyjevim junacima i ostvariti svoje snove iz djetinjstva. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan (26.09.) Los Angeles – Ghost Town – Las Vegas

Nakon doručka slijedi vožnja prema Las Vegasu. Usputno zaustavljanje u Calicu, gradu duhova, koji će vas vratiti u vrijeme rudarskog gradića Divljeg zapada. Šetnja uličicama ovog rekonstruiranog grada i istraživanje života rudara. Nastavak vožnje do Las Vegasa, grad poznat po kocki, glamuru i zabavi.Po dolasku prijava i smještaj. Slobodno vrijeme. U večernjim satima šetnja popularnim Las Vegas Stripom, uživanje u spektakularnom pogledu na naljepše fontane na svijetu od Bellagio hotela.  Noćenje.

8.dan (27.09.) Las Vegas

Nakon ranog doručka predlažemo cijelodnevni posjet  Grand Canyona, kanjon strmih litica kojeg je milijunima godina dubila i izdubila rijeka Colorado u dubini od 1,6 kilometara. Uživanje u veličanstvenom krajoliku raskošnih oblika i boja, od kojih zastaje dah. Grand Canyon je pod UNESCO-vom zaštitom. Sastavni je dio istoimenog nacionalnog parka, jednog od najstarijih u SAD. U povratku prema Las Vegasu usputno zaustavljanje kod Hooverove brane. Povratak u hotel. Noćenje.

9.dan (28.09.) Las Vegas

Nakon doručka predlažemo  posjet Strip bulevardu, te odlazak na jedan od Pool partya u gradu. Zabava. U večernjim satima odlazak u Pawn shop, zalagaonicu kojoj je popularnost donio National Geographic. Slijedi posjeta Down Town Las Vegasa mjesto gdje je sve počelo, uživajte u jednom od najvećih video zida na svijetu te u performansu uličnih zabavljača. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10.dan (29.09.) Las Vegas

Nakon doručka, predlažemo odlazak u jedan od shopping outlet  u kojem se može kupiti odjeća najpoznatijih svjetskih kreatora po tvorničkim, odnosno znatno sniženim cijenama (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland.. Las Vegas je postao grad gdje vrhunski svjetski chefovi otvaraju svoje restorane: Joel Robuchon u MGM-u, Helene An u Crustaceanu, Nobu Matsuhi u Nobu (u hotelu Hard Rock), Sirio Maccioni u Le Cirque u Bellagiu, Andre Rochat u Alize at the Palms … okušajte se u bogatoj gastronomskoj ponudi koju pruža grad. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo posjetu jednog od mnogobrojnih show predstava ( David Copperfield, Michael Jakson One, Celine Dion, Magic Mike i drugi..)  Noćenje.

11.dan (30.09.) Las Vegas – San Diego

Nakon doručka vožnja do San Diega, po dolasku prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večernju šetnju gradom. U večernjim satima odlazak u Old town San Diego, šetnja po malom centru mjesta koje podsjeća na mali Mexico, odlazak na popularan noćni market. Predlažemo odlazak u tradicionalni Meksički restoran u starom dijelu grada, uživajte u lokalnim specijalitetima. Nakon večere povratak u hotel. Odlazak u najpoznatiji bar u San Diegu gdje je sniman kultni film ” Top Gun” sa Tom Cruise – om .Noćenje.

12.dan (01.10.) San Diego

Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo razgled  sa GoCar-om najatraktivnije lokacije San Diega koji mnogo smatraju najljepšim američkim gradom. Jedna od njih je zasigurno Balboa park koji sadrži muzeje, umjetničke paviljone, parkove i šarene vrtove koji oduzimaju dah. Proći ćemo i Hillcrest-om, četvrti poznatoj po velikom broju dućana i restorana s odličnom hranom poznatoj u cijelom okrugu San Diega. Vožnju nastavljamo do Downtown-a gdje ćemo vidjeti poznatu četvrt Little Italy, Maritime Museum, Historic Gaslamp Quarter i još mnogo drugih znamenitosti koje su se smjestile u ovom obalnom gradu na američkom jugu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13.dan (02.10.) San Diego – Frankfurt

Nakon doručka, slijedi transfer do aerodroma. Prijava na let za Frankfurt. Noćni let.

14.dan (03.10.) Frankfurt – Zagreb

Dolazak u Zagreb u podnevnim satima.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 15.390,00 kn


Cijena uključuje:

– avionsku kartu Zagreb – San Francsico , San Diego – Zagreb

– Transfere prema programu (San Francisco – Los Angeles – Las Vegas –  San Diego)

– transfer predviđen za Road trip sa svim troškovima cestarine, benzina, parkinga ( Doge Caravan ili slični tip auta za 6 putnika) – self drive ( prema dogovoru putnici ce se moci izmjenjivati u vožnji)

– 3 noćenja u  San Franciscu u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u centru grada sa doručkom

– 3 noćenja u  Los Angelesu u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u području Hollyowooda sa doručkom

– 4 noćenja u Las Vegasu u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na Las Vegas Stripu

-2 noćenja u San Diegu u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* sa doručkom u centru grada

– Pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku

– Lokalne takse i poreze

Cijena ne uključuje:

– Avionske pristojbe 3.950,00 kn ( podložne promjenama)

– Vizu za Sjedinjene Američke Države (160 USD)

– jednokrevetna soba 5.860 kn

– Obroke koji nisu navedeni u programu putovanja

– Napojnice za vozače i lokalne vodiče

– Troškove osobne prirode

– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

– izlete i ulaznice navedene u programu putovanja: San Francisco city tura 60 USD, Cabel Car 7 USD, Alcatraz 45 USD, Universal studio Hollywood 110 USD, Grand Canyon 75 USD, Go Car San Diego 55 USD

Minimalni broj putnika: 12

NAPOMENA: organizator zadržava pravo promjene pojedinih sadržaja u programu,

VIZA: potrebna. Veleposlanstvo je u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Sve informaciju nalaze se na internet stranicama www.usembassy.hr. Napominjemo da se preko ove internet stranice naručite za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu!Zbog velikog broja zahtjeva termine za vizu je potrebno rezervirati 2-3 tjedna unaprijed! Agencija ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja

Pošalji upit za putovanje