19.09.-01.10.2019. od 8.980 kn / 1.191,92 (+ avio karta)

Program putovanja: 19.09.2019. – 01.10.2019.

Program je napravljen za hrvatske studente koji se nalaze na programu Work & Travel u SAD-u

Road Trip SAD – 14 dana Zapadne obale

San Francisco – Silicon Valley – Los Angeles –San Diego – Ghost Town – Las Vegas – Grand Canyon

1.dan (19.09.)   San Francisco ( dolazni dan)

Sastanak sudionika putovanja u predviđenom smještaju u centru San Francisca. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje sudionika putovanja. Odlazak na zajedničku večeru. Noćenje.

2.dan (20.09.)  San Francisco

Nakon doručka predlažemo odlazak u razgled grada: Union Square – najpoznatiji trg u San Franciscu na kojem se nalaze robne kuće, hoteli i kazališta, Chinatown – najveća „Kina u malom“ u Sjevernoj Americi, posjeta Alamo parka koji je poznat po kućama koje su izgrađene u viktorijanskom stilu. Slijedi vožnja preko poznatog mosta Golden Gate – simbol San Francisca, odakle se pruža jedinstveni pogled na grad, te posjet malog simpatičnog mjesta Sausalito. Odlazak do slikovitog pristaništa Fisherman’s Wharf, slobodno vrijeme za ručak u ribarskom selu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan  (21.09.)  San Francisco

Nakon doručka  predlažemo odlazak na fakultativni izlet na otočić Alcatraz . Nagrađivana tura uključuje vožnju trajektom i audio vođenje (slušalice sa snimljenim informacijama) kroz ćelije nekadašnjeg zatvora. Ova bivša kaznionica poznata je i pod nazivom „The Rock“, a tu su, među ostalima, kazne služili i poznati zločinci Al Capone i  Kelly Machine Gun. Nakon ture obilazak slikovitog pristaništa Fisherman’s Wharf, posjet Pier – u  39. Slobodno vrijeme za ručak u ribarskom selu. Odlazak na vožnju  “Cabel car-om”, svaka jednosmjerna vožnja pružiti će spektakularan pogled na ulice San Francisca. Slobodno vrijeme . U večernjim satima odlazak do vidikovca Twin Peaks od kuda se pruža panoramski pogled na cijeli San Francisco. Noćenje.

road e

4.dan  (22.09.)  San Francisco – Los Angeles

Nakon doručka odjava iz hotela te slijedi posjet “ najzavojitijoj ulici na svijetu“ Lombard street. Vožnju dalje nastavljamo prema Los Angelesu živopisnim krajolikom Kalifornije. Usputno zaustavljanje u Silicon Valley gdje se nalaze  sjedišta Google-a i Facebook-a . Nastavak vožnje do Los Angelesa . Prijava i smještaj.Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan  (23.09.) Los Angeles

Nakon doručka, slijedi vožnja po gradu: Grauman’s Chinese Theatre, Hollywood Walk of Fame, Beverly Hills, Rodeo Drive. Nastavak vožnje prema popularnim plažama Santa Monica, Venice Beach, Muscle Beach. Slobodno vrijeme za uživanje na plažama. U poslijepodnevnim satima odlazak do Santa Monica Piera koji je ujedno i najpoznatiji na svijetu na kojem se snimalo preko 200 Hollywoodskih filmova. Noćenje.

road

6.dan (24.09.)   Los Angeles

Nakon doručka istraživanje grada. Odlazak u Universal Studios Hollywood – jedan od šest velikih američkih filmskih studija, koji je, ujedno, i tematski park. Ovdje možete zaviriti iza kulisa setova nekih od najvećih filmskih hitova kao što su Jurassic Park i Terminator i uživati u uzbudljivim vožnjama i atrakcijama. Ili, pak, predlažemo odlazak u Disneyland. Uplovite u svijet mašte i fantazije, u kojem se možete družiti s Disneyjevim junacima i ostvariti svoje snove iz djetinjstva. Noćenje.

fotografija-1

7 dan.(25.09.)  Los Angeles – San Diego

Nakon doručka vožnja do San Diega, po dolasku prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večernju šetnju gradom. U večernjim satima odlazak u Old town San Diego, šetnja po malom centru mjesta koje posjeća na mali Mexico, odlazak na popularan noćni market. Predlažemo odlazak u tradicionalni Meksički restoran u starom dijelu grada, uživajte u lokalnim specjalitetima. Nakon večere povratak u hotel. Odlazak u najpoznatiji bar u San Diegu gdje je sniman kultni film ” Top Gun” sa Tom Cruise – om .Noćenje.

8.dan (26.09.)  San Diego

Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo razgled sa GoCar-om najatraktivnije lokacije San Diega koji mnogo smatraju najljepšim američkim gradom. Jedna od njih je zasigurno Balboa park koji sadrži muzeje, umjetničke paviljone, parkove i šarene vrtove koji oduzimaju dah. Proći ćemo i Hillcrest-om, četvrti poznatoj po velikom broju dućana i restorana s odličnom hranom poznatoj u cijelom okrugu San Diega. Vožnju nastavljamo do Downtown-a gdje ćemo vidjeti poznatu četvrt Little Italy, Maritime Museum, Historic Gaslamp Quarter i još mnogo drugih znamenitosti koje su se smjestile u ovom obalnom gradu na američkom jugu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.dan (27.09.) San Diego – Las Vegas

Nakon doručka slijedi vožnja prema Las Vegasu. Usputno zaustavljanje u Calicu, gradu duhova, koji će vas vratiti u vrijeme rudarskog gradića Divljeg zapada. Šetnja uličicama ovog rekonstruiranog grada i istraživanje života rudara. Nastavak vožnje do Las Vegasa, grad poznat po kocki, glamuru i zabavi.Po dolasku prijava i smješta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

111

10.dan  (28.09.) Las Vegas

Nakon ranog doručka slijedi vožnja za Grand Canyon, kanjon strmih litica kojeg je milijunima godina dubila i izdubila rijeka Colorado u dubini od 1,6 kilometara. Uživanje u veličanstvenom krajoliku raskošnih oblika i boja, od kojih zastaje dah. Grand Canyon je pod UNESCO-vom zaštitom. Sastavni je dio istoimenog nacionalnog parka, jednog od najstarijih u SAD. U povratku prema Las Vegasu usputno zaustavljanje kod Hooverove brane. Povratak u hotel. Noćenje.

11.dan (29.09.)  Las Vegas

Nakon doručka predlažemo posjet Strip bulevardu, te odlazak na jedan od Pool partya u gradu. Zabava. U večernjim satima odlazak u Pawn shop, zalagaonicu kojoj je popularnost donio National Geographic. Slijedi posjeta Down Town Las Vegasa mjesto gdje je sve počelo, uživajte u jednom od najvećih video zida na svijetu te u performansu uličnih zabavljača. Slobodno vrijeme. Noćenje.

road tripaa

12.dan (30.09.)  Las Vegas

Nakon doručka, predlažemo odlazak u jedan od shopping outlet u kojem se može kupiti odjeća najpoznatijih svjetskih kreatora po tvorničkim, odnosno znatno sniženim cijenama (Burberry, Calvin Klein, Donna Karan, Giorgio Armani, Gucci, Max Mara, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Timberland.. Las Vegas je postao grad gdje vrhunski svjetski chefovi otvaraju svoje restorane: Joel Robuchon u MGM-u, Helene An u Crustaceanu, Nobu Matsuhi u Nobu (u hotelu Hard Rock), Sirio Maccioni u Le Cirque u Bellagiu, Andre Rochat u Alize at the Palms … okušajte se u bogatoj gastronomskoj ponudi koju pruža grad. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo posjetu jednog od mnogobrojnih show predstava ( David Copperfield, Michael Jakson One, Celine Dion, Magic Mike i drugi..) Noćenje.

13.dan. (01.10.) Las Vegas – odlazni dan

Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku.


Cijena po osobi: 8.980,00 kn


Cijena uključuje:

– Smještaj prema programu na osnovu 12 noćenja : 3 noćenja u San Franciscu u četverokrevetnim sobama , 4 noćenja u Las Vegasu  u hotelu 5* u apartmanima za 4 osobe, 3 noćenja u Los Angelesu u četverokrevetnim sobama , 2 noćenja u San Diegu u četverokrevetnim sobama

– transfer predviđen za Road trip ( Doge Caravan ili slični tip auta)

– Transfere prema programu (San Francisco – Los Angeles – San Diego – Las Vegas )

– Pratitelja putovanja iz San Francisca na hrvatskom jeziku

– organizaciju i jamčevinu putovanja

– Lokalne takse i poreze

Cijena ne uključuje:

Prijevoz zrakoplovom do San Francisca ( iz Zagreba već od 5.360 kn)

– Vizu za Sjedinjene Američke Države (160 USD)

– Obroke koji nisu navedeni u programu putovanja

– Izlete i ulaznice: Alcatraz 45 USD, Cable Car 7 USD, City bus San Francisco 55 USD, Universal studio Hollywood 110 USD, Calico Ghost Town 9 USD, Grand Canyon 70 USD, Sea World San Diego 110 USD

– zdrastveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

– Napojnice za vozače i vodiče

– Troškove osobne prirode

Minimalni broj putnika: 12

NAPOMENA: organizator zadržava pravo promjene pojedinih sadržaja u programu

VIZA: potrebna. Veleposlanstvo je u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Sve informaciju nalaze se na internet stranicama www.usembassy.hr. Napominjemo da se preko ove internet stranice naručite za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu!Zbog velikog broja zahtjeva termine za vizu je potrebno rezervirati 2-3 tjedna unaprijed! Agencija ne može posredovati, već izdaje potvrdu o rezervaciji putovanja. Kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja.

Pošalji upit za putovanje