19.05. , 02.06. , 08.09. , 13.10., od 622,51 (+ avio takse)

Datumi putovanja: 19.-24.5., 2.-7.6., 8.-13.9., 13.-18.10. i 10.-15.11.2015.

Opis aranžmana
1. dan: ZAGREB – LISABON
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let zrakoplovom TAP Portugal u 19:35 sati. Dolazak u Lisabon u 22:00 sati po lokalnom vremenu . Transfer do hotela. Smještaj u sobe. Noćenje.
2. dan: LISABON
Doručak. Odlazak na poludnevni razgled grada autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča i pratitelja: vožnja širokim gradskim avenijama i trgovima; Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, glavna gradska ulica sagrađena po uzoru na parišku Champs-Elysees, danas okružena hotelima i poznatim modnim dućanima – Trg Rossio, zapravo Trg Pedra IV., portugalskog kralja i cara Brazila, trg na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada – Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika tzv. manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo – Samostan sv. Jeronima i klaustar (uključena ulaznica), još jedan od gradskih najvažnijih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – četvrti Alfama, Baixa i Bairro Alto, pitoreskne i živahne gradske četvrti, u dijelovima kojih i danas imate osjećaj da je vrijeme stalo i uhvatilo slavni portugalski saudade u trenutku vječnosti. Moguć odlazak na večeru uz fado, tradicionalnu portugalsku glazbu koja savršeno oslikava duh Portugala. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: LISABON – IZLET SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS
Doručak. Cjelodnevni izlet u Sintru, na Cabo da Roca i Cascais – tzv. lisabonsku rivijeru. Sintra je gradić sagrađen na padinama istoimenog planinskog lanca, čuven po veličanstvenom zelenilu i raskošnim palačama. Sintru su voljeli portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti, u njoj je neko vrijeme boravio i Lord Byron koji je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu. Obilazak uključuje Nacionalnu palaču, nekadašnju kraljevsku ljetnu rezidenciju (uključena ulaznica). Kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava a more
počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. U nastavku vožnja do poznatog ljetovališta Cascaisa uz stanku za ručak. Cascais je nekoć bio ribarsko mjesto, ali u 19. st. postalo je i omiljena rezidencija portugalskih kraljeva. Povratak preko Estorila – gradića gdje se nalazi slava kockarnica i mjesto koje je nekoć imalo i poznatu stazu za Formulu 1. Slobodna večer za osobne programe. Predlažemo posjet dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Noćenje.

4. dan: LISABON – FATIMA – PORTO
Doručak. Odlazak u svjetski poznato svetište Fatima. Obilazak jednog od najznačajnijih marijanskih svetišta u svijetu u malom portugalskom gradiću koji je dobio svoje ime po legendi u kojoj je Fátima, kći maurskog princa, u 12. st. prešla na kršćanstvo zbog ljubavi prema lijepom kršćanskom vitezu. 13. svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe. S tim datumom počinje povijest svetišta koje je zajedno s Lourdesom najposjećenije europsko svetište. Posjet velikoj bazilici i šetalištu s Kapelom ukazanja. Nastavak putovanja do Porta, drugog po veličini portugalskog grada, smještenog na rijeci Douro. Porto je sagrađen na mjestu drevnog rimskog naselja na tom mjestu čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi – Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „Bijeli grad“, Porto nazivaju i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Po dolasku u Porto razgled grada uz pratnju službenog gradskog vodiča: katedrala – raskošna crkva sv. Franje s pozlaćenim baroknim rezbarijama (uključena ulaznica) – Trg Liberdade – most Dom Luis – Palača burze – toranj Clérigos. Slobodno vrijeme u slikovitoj četvrti Ribeira (dio UNESCO-ve zaštićene baštine) s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz rijeku Douro. Smještaj u hotel. Noćenje.
5. dan: PORTO – COIMBRA – OBIDOS – LISABON
Doručak. Odlazak iz hotela. Proba poznatog slatkog vina porta uz posjet jednom od vinskih podruma u četvrti Villa Nova de Gaia (uključeno u cijenu). Vožnja prema Coimbri, gradu u pokrajini Baixo Mondego. Iako je Coimbra neko vrijeme bila i glavni grad zemlje, ponajprije je poznata po svom svuečilištu koje je jedno od najstarijih u Europi, osnovano 1290. godine. Zbog toga je poznata i kao „Grad studenata“. Coimbra je u Portugalu poznata i po fadu – uz Lisabon najbolji i najpoznatiji fado pjeva se u Coimbri. Po dolasku posjet gradskom središtu uz pratnju službenog gradskog vodiča: romanička katedrala – samostan Santa Cruz – poznato sveučilište (uključena ulaznica). Nastavak vožnje do prekrasnog gradića Obidosa, nekoć vjenčanog poklona portugalskih kraljeva svojim kraljicama. Razgled grada i kraće slobodno vrijeme. Poslije razgleda vožnja prema Lisabonu. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.
6.dan: LISABON – ZAGREB
Rani doručak/paket doručak. Odjava iz hotela i transfer do zračne luke. Let zrakoplovom TAP Portugal na liniji TP 864 iz Lisabona u 6:40 sati po lokalnom vremenu, dolazak u zračnu luku Zagreb u 10:45 sati.

Cjenik
Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.690 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 920 kn

Popust za djecu od 2 do 11 godina na pomoćnom ležaju: 20%
Popust za odraslu osobu na pomoćnom ležaju: 5%
CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Lisabon-Zagreb, smještaj u hotelu 3* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi četiri noćenja s doručkom, smještaj u hotelu 3* u Portu u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi jednog noćenja s doručkom, pratitelja, transfer od/do zračne luke u Lisabonu, sve razglede i izlete prema programu, lokalne vodiče u Coimbri, Portu i Lisabonu, ulaznicu za Nacionalnu palaču u Sintri, ulaznice za samostan sv. Jeronima u Lisabonu, crkvu sv. Franje u Portu, sveučilište u Coimbri, probu vina u Portu, putno zdravstveno osiguranje te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

NAPOMENE:
Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja TAP Portugal objavljenom u prosincu 2013. godine i podložna su promjeni. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Pošalji upit za putovanje