30.12.2020.- 03.01.2021. od 463,23 (+ avio takse)

LISABON – PORTO – COIMBRA – SINTRA – CASCAIS – CABO DA ROCA – OBIDOS – FATIMA

Vrijednost više: Zrakoplovom na direktnom charter  letu iz Zagreba

1.dan (30.12.) ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 06:00 na odlaznom terminalu gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon u 08:00. Po slijetanju u Lisabon u 10:20 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatije lisabonske četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA.  Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada.  Od tuda se pruža i pogled na moderan most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama.  Slobodno vrijeme da prošećete do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine  gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Odlazak do hotela. Smještaj, te kraći odmor. Nakon toga nastavak razgleda grada u pratnji pratitelja putovanja. Odlazak do četvrti Alfama i upoznavanje samih početaka Lisabona s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva sv. Ante. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica s domaćim specijalitetima. Kušajte bakalar na jedan od 365 načina. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel u Lisabonu. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia od kuda se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada.  Šetnja do dvorca Sao Jorge te lisabonske katedrale u kojoj je kršten Sveti Ante Padovanski te nastavak do njegove rodne kuće, sada crkva Sv. Ante. Odlazak do strogog centra grada i šetnja avenijom Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe koja je građena po uzoru na Champs-Elysees, trgovima Restauradores, Rossio i Comercio, odnosno četvrti Baixa… Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru uz čuveni Fado program. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan  LISABON- ESTORIL – CASCAIS – CABO DA ROCA –SINTRA –  LISABON
SRETNA NOVA GODINA!
Doručak. Predlažemo izlet u okolicu Lisabona. Naš izlet započet ćemo odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a sa prekrasnom kraljevskom palačom. Razgled grada te kraće slobodno vrijeme.  Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, sa natpisom „ Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe.  Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo odlazak na ručak u jedan od mnoštva ribljih restorana. Nastavak vožnje do još jednog šarmantnog gradića Estorila, gradića gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 te gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europe te sjedište europske špijunaže za vrijeme II svjetskog rata. Povratak u Lisabon oko 15:00 sati. Predlažemo odlazak do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, s mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima. Slobodno vrijeme u Lisabonu za pripreme za najluđu noć u godini. Predlažemo odlazak do poznatog trga Praça do Comércio gdje će biti organiziran doček na otvorenom te nezaboravan vatromet. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan LISABON- OBIDOS –FATIMA- COIMBRA – PORTO
Odlazak iz Lisabona te vožnja do slikovitog mjestašca Obidos opasanog  zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade koje se nakon ispijanja pojedu. Poslije ovog portugalskog bisera, vodimo vas  do Fatime, koja je uz Lourdes najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. godine. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja…
Nastavak vožnje do Coimbre, „studentskog grada„ s jednim od prvih europskih sveučilišta u Europi iz 1290. godine, a još je i danas jedno od najvažnijih sveučilišta u Europi. Razgled grada te slobodno vrijeme za ručak u Coimbri. Nastavak vožnje do Porta, drugog najvećeg grada i prijestolnice sjevernog Portugala kojeg mnogi izdvajaju kao najljepši grad Atlantika. Smještaj u hotel. Noćenje.

4.dan  PORTO
Doručak. Razgled Porta, grada koji je na popisu UNESCO-ve svjetske baštine: katedrala iz 12. st., crkva sv. Francisca, zvonik Torre dos Clerigos, zgrada burze… Šetnja preko mosta D. Luisa i preko starog centra grada na drugu stranu rijeke Douro. Odlazak do dijela grada koji se zove Nova Gaia i koji obiluje vinarijama. Predlažemo posjet jednoj od poznatih vinarija gdje se proizvodi čuveno Porto vino. Upoznat ćete se s načinom proizvodnje kao i kušati Porto. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira i šetnju po ovom šarmantnom gradu. Navečer predlažemo odlazak do Ribeire, najstarijeg gradskog dijela grada uz rijeku Douro, gdje se nalaze brojni restorani i barovi. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan  PORTO– ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme u Portu do transfera do zračne luke. Direktan let za Zagreb u 14.30. Slijetanje u Zagreb u 18:25 sati. Kraj programa.

POSEBNA PONUDA za uplate do 15.11.: 3.490 kn ( POPUST 1000 kn )
FIRST MINUTE CIJENA: 3.990 kn ( POPUST 500 kn )
REDOVNA CIJENA: 4.490 kn

+ pristojbe zračnih luka

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

– prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu
– sve transfere autobusom prema programu
– razgled Lisabona, Porta, Coimbre i svih navedenih gradova autobusom i pješice u pratnji pratitelja putovanja
– smještaj u hotelu 3/4* u Lisabonu na osnovi 2 noćenja s doručkom
– smještaj u hotelu 3/4* u Portu na osnovi 2 noćenja s doručkom
– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja
– organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

– pristojbe zračnih luka i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
– boravišnu pristojbu u Lisabonu  u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta), boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)
– doplata za izlet u okolicu Lisabona (Sintra – Cascais – Cabo da Roca-Estoril) – 45 Eur- najmanje 30 prijavljenih), obavezna najava izleta pri prijavi aranžmana, bez ulaznice u Nacionalnu palaču
– ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana
– fakultativne izlete
– obroke koji nisu uključeni u cijenu
DOPLATE I POPUSTI:

Obavezne doplate:

– zrakoplovne pristojbe koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata,
– boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta), boravišnu pristojbu u Portu u iznosu 2€ po osobi po noćenje (plaćanje na licu mjesta)

Eventualne doplate: (okvirne cijene, točne cijene dobit ćete u završnoj obavijesti)

– samostan sv. Jeronima – cca 10 eur
– biblioteka u Combri – 12 eur
– crkva sv. Franje u Portu – 8 eur
– degustacija vina u Portu – 11 eur
– ulaznica za Oceanario – 18 eur
– večera uz Fado program u Lisabonu – 55 eur (večera u 3 slijeda i piće uz Fado program)- (bez prijevoza – najmanje 15 prijavljenih)

Popusti i doplate:

– 1 dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju sa 2 odrasle osobe – popust 700 kn
– odrasla osoba na trećem ležaju – popust 150 kn
– doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 1190 kn

PREDVIĐENI HOTELI NA TURI:

1. Hotel Black Tulip 4* PORTO
Web: www.hotelblacktulip.pt

2. Hotel Olissippo Marques de Sá 4* Lisabon 
Web: www.olissippohotels.com

INFORMACIJE:

PREDVIĐEN RED LETENJA NA CHARTER LETU CROATIA AIRLINESA:

30.12.2020. Zagreb 08:00 Lisabon 10:20
03.01.2021. Porto 14.30 Zagreb 18:25

Sva navedena vremena leta su lokalno vrijeme. Vremenska razlika Portugala je -1 sat u odnosu na Hrvatsku!
Dozvoljena težina predane  prtljage do 15 kg(uključena u cijenu) + do 8 kg ručne prtljage

NAPOMENA:
Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:
Za državljane RH viza za putovanje u Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Minimalni broj: 35 / Maksimalni broj: 40
Za ovo putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja

Šifra aranžmana: GoPortugal 005

Pošalji upit za putovanje