13.11. -25.11.2022. od 1.843,64 (+ avio takse)

1.dan ( 13.11.)  ZAGREB – VENECIJA – AMSTERDAM – LIMA
Sastanak putnika u jutarnjim satima na glavnom autobusnom kolodvoru. Vožnja sa minibusom do zračne luke Venecija. Prijava na let za Amsterdam u 06:30h. Po dolasku u Amsterdam 08:40h nastavak leta za Limu u 12:35h. Slijetanje u Limu je predviđeno u 19:10h. Obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agetna te slijedi transfer do hotela u centru grada. Prijava i smještaj. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2.dan ( 14.11.) LIMA – CITY TURA

Nakon doručka predlažemo obilazak glavnog grada Perua. U obilasku upoznajte stare dijelove grada koji su u kolonijalnom stilu, posjet katedrali Svetog Franje iz 17.stoljeća gdje se nalazi grobnica osnivača Lime, Francisca Pizarra, obilazak nadbiskupske palače, predsjedničke palače te glavni gradski trg Plaza De Armas. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan  (15.11.) LIMA – PALOMINO OTOK

Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet na otok Palomino gdje se nalazi prirodno stanište morskih lavova. Uživajte u pogledu na zaigrane životinje, kako plivaju i skaču pored broda. Mogućnost plivanja u oceanu sa morskim lavovima, doživite predivno iskustvo plivajući sa mladuncima morskih lavova, dok se starije jedinke drže podalje od ljudi. U povratku uživajte u pogledu na mnogobrojne ptice koje se nalaze u ovom području. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan (16.11.) LIMA – CUSCO 

Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Cusco. Po dolasku, slijedi transfer do hotela u centru grada. Prijava i smještaj u hotelu. Dolazni dan u Cusco iskoristit ćemo kako bi se prilagodili na nadmorsku visinu od 3.416 m, opustiti se uz čaj od koke za lakšu prilagodbu. Predlažemo zajednički odlazak na večeru. Noćenje.

5.dan  (17.11.)  CUSCO – CITY TURA
Nakon doručka, imat ćete slobodno jutro za istražiti ​​grad Cusco, uživanje ​​u ovom jedinstvenom kozmopolitskom gradu. U popodnevnim satima predlažemo uz pratnju lokalnog vodiča razgledavanje rubnih dijelova grada i okolnih ruševina. Razgled započinjemo sa središnjem trgom, Plaza de Armas ( Trg ratnika). Plaza je bila svečano središte života u doba Inka, tako je i danas za stanovnike Cusca. Plaza je smještena u sjeni crkve Družbe Isusove, impresivne kamene građevine, mješavina kasne gotike i baroka. Naša sljedeća postaja je Koricancha ili Hram Sunca. Dok je Plaza bila građanski centar grada, Koricancha je duhovno središte. Izgrađen je u čast božanstva Inka, nekad je bio smještaj za preko 4.000 svećenika i njihovih pratitelja. Slijedi posjet obližnje utvrde Sacsayhuaman, masivni kompleks koji je služio kao zaštita gradu, a danas pruža spektakularan pogled na grad. Nastavak posjeta uz brdo prema Inca svetištu Qenqo, gdje ćemo ući u prirodnu pećinu, prema vjerovanju ovdje se nalazi žrtveni oltar. Sljedeća stanica je vidikovac Post Puca Pucara, te na kraju zadnja stanica je Tambomachay, koja je služila kao kupalište plemića Inka. Slobodno vrijeme nakon razgleda. Noćenje.

6. dan (18.11.) CUSCO – VALLEY – AGUAS CALIENTES

Nakon ranog doručka predlažemo odlazak u Svetu dolinu Inka. Naša prva stanica biti će farma Awana Kancha. Ovdje ćete vidjeti izbliza ponos Anda – ljame, alpacas, guanacos i vicuñas. Slijedi posjeta tradicionalnom marketu u mjestu Pisac. Imat ćete priliku za kupnju tradicionalnog andskog tekstila, rukotvorina, voća i povrća. Sljedeća postaja je grad Urubamba; središnje mjesto u Svetoj dolini gdje ćemo se zaustaviti i isprobati razna domaća jela. Nakon ručka obilazak grada i arheološkog lokaliteta Ollantaytambo. Ollantaytambo je bio osobni posjed Inka Pachacutec, koji je pokorio regiju i sagradio grad. Ovdje ćete se popeti na vrh tvrđe te uživati u predivnom panoramskom pogledu. Nakon obilaska slijedi ukrcaj na vlak te vožnja 2 sata prema gradu Aguas Calientes. Aguas Calientes je mjesto koje sjedi u podnožju Machu Picchu, kratka vožnja autobusom do citadele. Odlazak do hotela, prijava i smještaj. Nakon kraćem odmora, slobodno vrijeme za šetnju šarenim ulicama mjesta. Noćenje.

7.dan (19.11.) MACHU PICCHU – CUSCO
Nakon ranog doručka slijedi transfer sa autobusom do posljednjeg dijela putovanja na vratima Machu Picchu. Nadamo se da će vrijeme surađivati da uhvatimo vrlo spektakularan izlazak sunca. Iskustvo koje će vam oduzeti dah, te ispuniti vas sa valom emocija koje možete doživjeti svega nekoliko puta u životu. Nastavljamo razgled prema nizu poljoprivrednih površina, te legendarnih kamenih područja života i rada Machu Picchu. Vaš lokalni vodič će objasniti ne samo funkcionalnu povijest područja, već i legende i rituale koji okružuju Inka uvjerenja i njihovo duboko poštovanje za majku zemlje. Nakon razgleda slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima slijedi povratak u Cusco. Noćenje.

8.dan  (20.11.) CUSCO 

Nakon doručka, slobodno vrijeme za istraživanje grada. Noćenje.

9.dan  (21.11.) CUSCO – PUNO
Nakon doručka slijedi odlazak do autobusne stanice, te ukrcaj na turistički autobus za Puno. Vaš prva stanica bit će crkva San Pedro Apostol de Andahuaylillas, izgradili su je isusovci u 16. stoljeću. Sljedeća postaja su ruševine Raqchi. Najznačajnija građevina unutar kompleksa je “Wiracocha hram”, koji je prema starim kroničarima sagradio Inka Wiracocha u čast Boga nevidljivoga za Anda narod: “Apu Kon Titi Wiracocha”. Nakon obilaska nastavak do Sicuania, grad je jedan od glavnih raskrižja, okružen vrlo lijepim brdima. U Sicuani ćemo imati buffet ručak u našem ekskluzivnom restoranu s obiteljskom atmosferom. Nakon ručka ćemo se kratko zaustaviti na Abra La Raya (La Raya Pass) između doline koja se odvodi u jezero Titicaca i dolinu koja vodi do Cusca i Svete doline. Visina je 4338 m. Naša posljednja stanica prije dolaska u Puno je Pukara muzej. Pukara je prvi regionalni centar stanovništva u sjevernom dijelu jezera Titicaca. Pukara stil prepoznaje se po impresivnim monolitnim skulpturama s različitim geometrijskim oblicima. Dolazak u hotel predviden je u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme i noćenje.

10.dan  (22.11.) PUNO – TITICACA

Nakon doručka predlažemo posjet jezeru Titicaca, kojeg nazivaju i svetim jezerom. Sa svojom nadmorskom visinom (3.813 m) i ogromnom površinom (8.560 kvadratnih kilometara), najviše je i najveće plovno jezero. Plovidba do otočića Uros koji su izgrađeni od trske, na kojima još uvijek žive Indijanci iz Uru plemena. Nastavak do otoka Taquile i ručak. Povratak u Puno u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11.dan  (23.11.) PUNO – LIMA 

Nakon doručka, slobodno vrijeme do trasnfera u zračnu luku. Prijava na let za Limu. Po dolasku transfer do hotela. Prijav i smještaj. Noćenje.

12.dan (24.11.)  LIMA – AMSTERDAM
Nakon doručka, slobodno vrijeme za zadnje utiske Perua. Slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let u 21:10h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

13.dan (25.11.)  AMSTERDAM – VENECIJA -ZAGREB
Dolazak u Amsterdam je predviđen u 15:15h. Slijedi nastavak leta za Veneciju u 20:35h. Dolazak u Veneciju je predviđen u 22:15h. Slijedi organizirani transfer u Zagreb.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 12.990,00 kn
Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 13.890,00 kn
FM cijena vrijedi do popunjenja predviđenih mjesta


U CIJENU JE UKLJUČENO :

– avionske karte Venecija – Lima – Venecija, unutarnji let Lima – Cusco, unutarnji let Puno – Lima

– transfer minibusom Zagreb – Venecija – Zagreb

– autobusni prijevoz Cusco – Puno ( 390km)

– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3/4* sa doručkom

– transferi iz zračne luke od/do hotela u Peru

-organizaciju putovanja i pratitelj putovanja iz hrvatske kroz cijelo putovanje

NADOPLATE:

– zrakoplovne pristojbe 2.950,00 kn ( obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– jednokrevetna soba 3.450,00 kn
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

– izleti i ulaznice za razglede:

Lima city tura: 410 kn , Palomino tura: 710 kn, Cusco city tura: 710 kn, Sveta Dolina i Machu Picchu: 3.350 kn ( uključeno noćenje u Aguas Calientes, 6 i 7 dan programa) ,  Puno turistički bus sa paketom ulaznica: 490 kn, Titicaca i Uros: 590 kn

Minimalni broj putnika: 10

 

Pošalji upit za putovanje