kn / 0,00

PROGRAM PUTOVANJA: 07.06.-21.06.2018.

1.dan ( 07.06.) Zagreb – Istanbul – Lima
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na večernji let za Istanbul. Po dolasku u Istanbul nastavak leta za Limu sa jednim presjedanjem. Noćni let.

2.dan (08.06.) Lima
Slijetanje je predviđeno u poslijepodnevnim satima, obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela u centru grada. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2.dan (09.06.) Lima

Nakon doručka predlažemo obilazak glavnog grada Perua. U obilasku upoznajte stare dijelove grada koji su u kolonijalnom stilu, posjet katedrali Svetog Franje iz 17.stoljeća gdje se nalazi grobnica osnivača Lime, Francisca Pizarra, obilazak nadbiskupske palače, predsjedničke palače te glavni gradski trg Plaza De Armas. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan (10.06.) Lima – Cusco

Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Cusco. Po dolasku, slijedi transfer u hotel. Prijava i smještaj u hotelu. Dolazni dan u Cusco iskoristit ćemo kako bi se prilagodili na nadmorsku visinu od 3.416 m, opustiti se uz čaj od koke za lakšu prilagodbu. Noćenje.

4.dan ( 11.06.) Cusco

Nakon doručka predlažemo uz pratnju lokalnog vodiča razgledavanje rubnih dijelova grada i okolnih ruševina. Razgled započinjemo sa središnjem trgom, Plaza de Armas ( Trg ratnika). Plaza je bila svečano središte života u doba Inka, tako je i danas za stanovnike Cusca. Plaza je smještena u sjeni crkve Družbe Isusove, impresivne kamene građevine, mješavina kasne gotike i baroka. Naša sljedeća postaja je Koricancha ili Hram Sunca. Dok je Plaza bila građanski centar grada, Koricancha je duhovno središte. Izgrađen je u čast božanstva Inka, nekad je bio smještaj za preko 4.000 svećenika i njihovih pratitelja. Slijedi posjet obližnje utvrde Sacsayhuaman, masivni kompleks koji je služio kao zaštita gradu, a danas pruža spektakularan pogled na grad. Nastavak posjeta uz brdo prema Inca svetištu Qenqo, gdje ćemo ući u prirodnu pećinu, prema vjerovanju ovdje se nalazi žrtveni oltar. Sljedeća stanica je vidikovac Post Puca Pucara, te na kraju zadnja stanica je Tambomachay, koja je služila kao kupalište plemića Inka. Slobodno vrijeme nakon razgleda. Noćenje.

5.dan (12.06.) Cusco – Machu Picchu

Nakon ranog doručka slijedi transfer sa autobusom do posljednjeg dijela putovanja na vratima Machu Picchu. Nadamo se da će vrijeme surađivati da uhvatimo vrlo spektakularan izlazak sunca. Iskustvo koje će vam oduzeti dah, te ispuniti vas sa valom emocija koje možete doživjeti svega nekoliko puta u životu. Nastavljamo razgled prema nizu poljoprivrednih površina, te legendarnih kamenih područja života i rada Machu Picchu. Vaš lokalni vodič će objasniti ne samo funkcionalnu povijest područja, već i legende i rituale koji okružuju Inka uvjerenja i njihovo duboko poštovanje za majku zemlje. Povratak u Cusco. Noćenje

6.dan (13.06.) Cusco – Puno

Nakon doručka slijedi odlazak do autobusne stanice, te ukrcaj na turistički autobus za Puno. Vaš prva stanica bit će crkva San Pedro Apostol de Andahuaylillas, izgradili su je isusovci u 16. stoljeću. Sljedeća postaja su ruševine Raqchi. Najznačajnija građevina unutar kompleksa je “Wiracocha hram”, koji je prema starim kroničarima sagradio Inka Wiracocha u čast Boga nevidljivoga za Anda narod: “Apu Kon Titi Wiracocha”. Nakon obilaska nastavak do Sicuania, grad je jedan od glavnih raskrižja, okružen vrlo lijepim brdima. U Sicuani ćemo imati buffet ručak u našem ekskluzivnom restoranu s obiteljskom atmosferom. Nakon ručka ćemo se kratko zaustaviti na Abra La Raya (La Raya Pass) između doline koja se odvodi u jezero Titicaca i dolinu koja vodi do Cusca i Svete doline. Visina je 4338 m. Naša posljednja stanica prije dolaska u Puno je Pukara muzej. Pukara je prvi regionalni centar stanovništva u sjevernom dijelu jezera Titicaca. Pukara stil prepoznaje se po impresivnim monolitnim skulpturama s različitim geometrijskim oblicima. Dolazak u hotel predviden je u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme i noćenje.

7.dan (14.06.) Puno – Titicaca
Nakon doručka predlažemo posjet jezeru Titicaca, kojeg nazivaju i svetim jezerom. Sa svojom nadmorskom visinom (3.813 m) i ogromnom površinom (8.560 kvadratnih kilometara), najviše je i najveće plovno jezero. Plovidba do otočića Uros koji su izgrađeni od trske, na kojima još uvijek žive Indijanci iz Uru plemena. Nastavak do otoka Taquile i ručak. Povratak u Puno u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8.dan (15.06.) Puno – La Paz

Rani doručak, te vožnja redovnim autobusom uz jezero, prema bolivijskoj granici. Prijelaz na bolivijski teritorij. Vožnja katamaranom do otoka Sunca. Razgledavanje kulturnog kompleksa Inti Wata, podzemnog muzeja Ekeko, središta tradicionalne medicine. Ručak i nastavak vožnje katamaranom do mjesta Chua a potom autobusom do najvišeg grada na svijetu La Paza, glavnog grada Bolivije, smještaj u hotel , noćenje.

 9.dan. (16.06.) La Paz

Doručak u hotelu. Odlazak u razgled La Paza, veličanstvenog grada koji se ubraja među najviše gradove na svijetu, a koji je na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Razgled najznačajnijih mjesta u starom gradu koji odišu kolonijalnom arhitekturom – Plaza Murillo i ulica Jaen. Nastavak razgleda prema dijelovima Obrajes, Calacoto i La Florida te na kraju Mjesečeva dolina koja svojom formacijom podsjeća na oblik mjeseca i odakle se pruža magičan pogled na planine koje okružuju grad. Večera, noćenje u hotelu.

10.dan (17.06.) La Paz

Nakon doručka predlažemo izlet u pustinju soli

11.dan(18.06.) La Paz 

12.dan (19.06.) La Paz – Lima

Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijava na let za Limu. Po dolasku slijedi nastavak leta za Istanbul.

13.dan (20.06.) La Paz – Lima

Noćni let za Istanbul sa jednim presjedanjem.

 14.dan (21.06.)  Istanbul – Zagreb

Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 12.390,00 kn

U CIJENU JE UKLJUČENO : avionske karte Zagreb – Lima – Zagreb, unutarnji let Lima – Cusco, unutarnji La Paz – Lima, autobusni prijevoz Cusco – Puno ( 390km) , smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* sa doručkom , transferi od/do hotela, organizaciju putovanja i pratitelj putovanja iz hrvatske kroz cijelo putovanje

Nadoplate:

– zrakoplovne pristojbe 3.850,00 kn ( obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– jednokrevetna soba 2.850,00 kn
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
– izleti i ulaznice za razglede

Minimalni broj putnika: 10

Pošalji upit za putovanje