03.08. - 11.08. 12.490,00 kn / 1.657,81

9 dana avionom

Vrijednost više: uključene ulaznice u Nordkap halu i u muzej u Alti! Dan na prekrasnim Lofotima, više puta biranim za jedan od najljepših svjetskih arhipelaga!
Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade!

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – KOPENHAGEN – OSLO – BODO
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta za Kopenhagen. Let zrakoplovom Croatia Airlines na redovnoj liniji za Kopenhagen u 8:40 sati (satnice letenja iskazane na dnu programa). Po slijetanju u Kopenhagen nastavak leta zrakoplovom kompanije SAS za Oslo u 15:30, te po slijetanju nastavak za Bodo, grad sjeverno od Arktičkog kruga, idealno smješten za odlazak na prekrasno Lofotsko otočje. Dolazak u večernjim satima, transfer i smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: BODO – LOFOTSKI OTOCI – SVOLVÆR 150 km
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak trajektom u jutarnjim satima do Lofota. Slikovito, dramatično lijepo Lofotsko otočje zahvaljujući blagoj klimi (za koju je „zaslužna“ topla Golfska struja) i izlovu bakalara predstavlja jedan od najpoznatijih fotografskih motiva Norveške. Veličanstveni krajolici u dužini od preko 100 km s otočićima povezanim mostovima i tunelima i mostovima, ribarskim lukama, tipičnim crvenim drvenim kućicama, planinama visine do 1000 m čine boravak na Lofotima posebnim i nezaboravnim! Obići ćemo selo neobičnog imena Å, koje na staronorveškom znači „Mala rijeka“, a izvorno je nekoć selo bila farma. Posjetit ćemo i Henningsvær, jedno od najpitoresknijih ribarskih sela na otočju, koji se nalazi na brojnim otočićima te ima najočuvaniju arhitekturu tradicionalnih norveških sela i prepun je neobičnih kafića i restorana. Nastavljamo do glavnog i najvećeg grada Lofota, Svolværa, i smještamo se u hotel. Po želji obilazak grada i posjet Ledenom baru. Noćenje.

3. dan: SVOLVÆR – TROMSO 430 km
Doručak. Odlazimo s Lofota i nastavljamo svoje putovanje prema sjeveru Norveške: put nas vodi kroz prekrasnu prirodu, kroz brojne fjordove, uz smaragdno zelene vodopade i spektakularne krajolike. Prelazimo Hinnoyu, otok Vesteralskog otočja te dalje uz sjevernu obalu fjorda Narvika do Tromsa, prave prijestolnice dalekog sjevera. Smješten 350 km sjeverno od Arktičkog kruga, Tromso je najveći sjevernonorveški grad i popularno zimsko odredište za promatranje Aurore Borealis u jesensko-zimskoj sezoni. Most Tromso povezuje otočni grad s kopnom, a uz njega se nalazi simbol grada, Arktička katedrala. Posjet lijepo uređenom gradskom središtu iz kojeg su nekoć kretale polarne ekspedicije, a kojim dominiraju norveške drvene kuće. U Tromsu se nalazi i najpoznatija, i kažu najbolja, sjeverna pivovara na svijetu gdje se proizvodi pivo Mack. Smještaj u hotel i noćenje.

4. dan: TROMSO – ALTA – HONNINGSVÅG – NORDKAP 580 km
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja impresivnim krajolikom, uz prekrasne obale fjordova. Plovidba trajektom na relacijama Breivikeidet – Svensby i Lyngseidet – Olderdalen te dalje vožnja cestom do gradića koji se zove Alta, smješten na istoimenom fjordu, turističkog središta kroz koji prolazi istoimena rijeka, poznata po lososu, pravi raj za ribiče. Tamo su djeca u igri otkrila uklesane crteže u stijenama, stare između 2000 do 6000 godina koji predstavljaju životinjske, lovačke prizore, kao i život svakodnevice tog doba. Posjet muzeju (ulaznica uključena) s najstarijim slikama sjevera te velikom parku s crtežima na stijenama koji se spušta do obale fjorda. Nastavak putovanja kroz pokrajinu Finnmark, koju karakteriziraju pusta područja tundre te dalje prema krajnjem sjeveru kroz tunel Nordkap, najduži podvodni tunel u Europi, 200 m ispod morske površine. Smještaj u hotel u Honningsvågu za kratko osvježenje. Večernja vožnja do Nordkapa, stjenovitog platoa visokog 307 m iznad Sjevernog ledenog mora. Posjet Nordkap centru (ulaznica uključena) s izložbom povijesti istraživanja i putovanja na krajnji sjever Europe s pogledom na otvoreno ledeno more i ponoćno sunce nezaboravan je i neponovljiv doživljaj! Povratak u hotel nakon ponoći, noćenje.

5. dan: HONNINGSVÅG – KARASJOK – LEVI 530 km
Doručak. Odjava iz hotela. Preko Finnmarksvidda, najvećeg norveškog platoa koji leži na od 300 do 500 m nadmorske visine i prostire se na 22.000 km², stižemo do središta norveške Laponije, gradića Karasjoka. Samiji ga zovu Karašjohka, a Karasjok Norvežani. U Karasjoku je sjedište parlamenta Samija, ustanovljen u Karasjoku 1989.godine. Zgrada parlamenta, službeno otvorena 2000.g., vrlo je zanimljiva svojom arhitekturom jer je napravljena modernim tehnikama i materijalima, ali na način da asocira na tradiciju Samija, pa je osnovni oblik zgrade napravljen u obliku šatora. Devedeset posto lokalnog stanovništa Karasjoka su Samiji, a zanimljivo je spomenuti da na području Karasjoka obitava otprilike 2900 stanovnika i dvadeset puta više sobova u jesensko-zimskoj sezoni! Nastavak putovanja prema Finskoj, prelazak norveško-finske granice i dolazak u Levi, najpoznatije finsko skijalište i turistički centar, koji i u ljetnim mjesecima pruža mogućnosti šetnje, trekinga i uživanja u prirodi. Smještaj u hotel, noćenje.

6. dan: LEVI – LULEÅ – UMEÅ 600 km
Doručak. Putovanje nastavljamo prema Švedskoj, prelazeći finsko-švedsku granicu kod Övertornea. U blizini grada Luleå, koji leži na Botničkom zaljevu i glavni je grad provincije Norrbotten, posjećujemo crkveni grad Gammelstad s 450 malih drvenih kuća, upisan na UNESCO-ovu listu svjetske baštine. Drvene kućice smještene oko crkve iz 15. st. koristile su se samo nedjeljom i za vrijeme vjerskih festivala kao smještaj za vjernike iz udaljenih krajeva, koji se nisu mogli vratiti isti dan zbog udaljenosti i teških uvjeta putovanja. Preko Skelleftea, „grada zlata i bakra“, dolazimo do gradića Umeå, koji je 2014. godine ponosno nosio titulu Europske prijestolnice kulture. „Grad breza“, ime koje je dobio nakon što su duž svake gradske ulice poslije katastrofalnog požara 1888. godine posađene breze, nalazi se na ušću rijeke Ume u Botnijski zaljev i dom je najsjevernijeg švedskog sveučilišta. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: UMEÅ – ŠVEDSKA VISOKA OBALA – SUNDSVALL „KAMENI GRAD“- GÄVLE 480 km
Doručak. Nastavljamo svoje putovanje prema jugu i prolazimo „Visoku obalu“ (Höga Küsten), dio švedske obale uz Botnički zaljev koja je 2000. godine upisana na popis svjetske baštine organizacije UNESCO jer predstavlja jedinstveni prirodni fenomen strmih granitnih stijena i stjenovitih otoka. Ovaj proces uzdizanja tla, tijekom kojeg se tlo podiglo za oko 800 m, dogodio se tijekom otapanja ledenjaka nakon posljednjeg ledenog doba. Posjetit ćemo grad Sundsvall, poznat i kao „Kameni grad“ zbog prekrasnih i otmjenih kamenih palača i trgova koji su sagrađeni nakon velikog požara 1888. godine koji je potpuno uništio grad. Nastavak putovanja do grada Gävle, smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: GÄVLE – UPPSALA – STOCKHOLM 180 km
Doručak. Odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Stockholmu. Put nas vodi preko Uppsale, nekoć glavnog grada Švedske i današnjem sjedištu jednog od najznačajnijih europskih sveučilišta, najstarijem na sjeveru. Uppsala je i rodni grad slavnog redatelja Ingmara Bergmana, te kulisa za njegov poznati film „Fanny i Alexander“. Kratak posjet središtu Uppsale. Nastavak putovanja prema Stockholmu, slijedi panoramski razgled očaravajućeg kraljevskog grada koji leži na 14 otoka i zahvaljujući tom položaju i mnogobrojnim mostovima nosi i naziv „Venecija sjevera“: kraljevska palača – gradska vijećnica – povijesna jezgra grada, Gamla Stan (Stari grad) – trg Stortorget – Djurgården. Smještaj u hotel. Javnim gradskim prijevozom vraćamo se u grad, u staru gradsku jezgru. Slobodan ostatak dana i večeri za šetnju, kupovinu suvenira i uživanje u dragulju Skandinavije u kojem se fantastično spaja tradicija s modernim vremenom. Povratak u hotel s voditeljem putovanja. Noćenje.

9. dan: STOCKHOLM
Doručak u obliku paketa, rani transfer do zračne luke te let zrakoplovom do Kopenhagena na letu kompanije SAS u 9:20 sati, po dolasku u Kopenhagen u 10:20 sati nastavak leta prema Zagrebu na letu OU481 Croatia Airlines u 11:20 sati. Dolazak u Zagreb planirano u 13:35 sati.

Rok za prijavu: 20 dana prije puta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 25

Informacije o letu:
Prijevoznik: Croatia Airlines i SAS
OU 480 03AUG ZAGCPH 0840 1030
SK1460 03AUG CPHOSL 1530 1640
SK4122 03AUG OSLBOO 1730 1855
SK 403 11AUG ARNCPH 0910 1020
OU 481 11AUG CPHZAG 1120 1335


*First minute cijena vrijedi po popunjenja određenog broja mjesta


Cijena uključuje

 • – prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-Kopenhagen-Oslo-Bodo i Stockholm-Kopenhagen-Zagreb
 • – zrakoplovne pristojbe i naknade
 • – uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23cm)
 • – autobusni prijevoz u komfornom turističkom autobusu prema programu
 • – osam noćenja s doručkom u hotelima 3/4*: 4 noćenja u Norveškoj – jedno noćenje u Bodu, jedno noćenje na Lofotima, jedno noćenje u Tromsu i jedno noćenje u Honningsvagu, jedno noćenje na području Levija u Finskoj i 3 noćenja u Švedskoj: jedno noćenje u Umei, jedno noćenje u Gävle i jedno noćenje u Stockholmu (zadnji doručak u Stockholmu u obliku paketa!)
 • – vožnju trajektom iz Boda na Lofote i na linijama Breivikeidet – Svensby i Lyngseidet – Olderdalen
 • – ulaznice u muzej u Alti i u Nordkap centar
 • – transfere i razglede prema programu
 • – voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • – pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • – doplatu za jednokrevetnu sobu – 3.990 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • – doplatu za sedam večera (PREPORUČUJEMO!) u hotelima (prijava i uplata isključivo prilikom rezervacije putovanja) 2.190 kn (NAPOMENA: zadnju večer u Stockholmu polupansion nije uključen)
 • – ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja (doplata na licu mjesta)
 • – dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom te troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • – napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ali ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2 eur po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • – napojnicu za vozača – praksa je na inozemnim putovanjima diljem svijeta da se vozaču na kraju ture ostavi napojnica, pa preporučujemo iznos od 2 eur po osobi po danu
 • – putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Predviđeni smještaj:

Bodo: Scandic Bodo
Lofoti: Scandic Vestfjord Lofoten
Tromso: Quality Hotel Saga
Honningsvåg: Scandic Honninsvåg
Levi: Hullu Poro
Umeå: Scandic Umeå Syd
Gävle: Clarion Winn Gävle
Stockholm: Quality Globe

Popusti

– 20% popusta za jedno dijete od 2 do 11,99 god., u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
– trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Doplate

– mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 380 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

Šifra: GoNordkapID

Pošalji upit za putovanje