23.6.,22.9.,6.10.,22.10. od 3,489,98 kn / 463,20

Putovanje Napulj i Capri 4 dana avionom 23.06., 22.09., 06.10. i 20.10.2023.
GARANTIRANI POLASCI

 

Uključene zrakoplovne pristojbe i naknade i prtljaga 20kg po putniku!

Predviđeni hoteli:
Polasci 23.06., 22.09.2023.,  Nuovo Rebecchino 3*

Polasci 06.10., 20.10.2023., Palazzo Salgar 4* 

1. dan: ZAGREB – NAPULJ
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod kioska Tiska. Let zrakoplovom za Napulj u 07:05 sati na liniji Rynair. Po dolasku u Napulj u 08:25 ukrcavamo se u autobus i odlazak prema hotelu. Prtljagu ostavljamo u prostoriji hotela za čuvanje prtljage i odlazimo u razgled grada pješice. Kako bi doživjeli taj bučni, kaotični, pun života i nepredvidiv grad velikih kontrasta koji vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnima, istražit ćemo zajedno njegovu povijesnu jezgru koja se cijela nalazi pod zaštitom UNESCO-a: Katedrala Marijina Uznesenja, uvijek živopisni decumanusi Via dei Tribunali i Spaccanapoli s pizzerijama poznatih napuljskih obitelji, barovima, odličnim slastičarnicama, zanimljivim dućanima te nezaobilazna Via dei Presepi. Opustite se na terasi jednog od brojnih barova i uz pravi talijanski espresso ili aperitiv, prepustite se promatranju temperamentnog stila života domaćih u prolazu ili otkrijte zašto je umijeće napuljskih pizza majstora završilo na UNESCO-voj listi nematerijalne baštine. Nakon pauze prošetat ćemo do južnog dijela grada, dijela posvećenog višestoljetnoj kraljevskoj prošlosti tog lučkog talijanskog Novigrada, nekada Neapolis-a: Palazzo Reale, Piazza del Plebiscito, Teatro San Carlo, Galleria Umberto I., Castel Nuovo. Povratak u hotel. Smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: NAPULJ: fakultativni izlet CAPRI
Doručak. Danas svakako preporučujemo fakultativni izlet na otok Capri (doplata prilikom rezervacije aranžmana), koji je svojim bajkovitim gradićima i nadnaravnom ljepotom stoljećima na glasu kao rajski otok. Capri je bio omiljeno mjesto za odmor već starim Rimljanima, bogatim industrijalcima, mnogim povijesnim ličnostima – primjerice Lenjin je upravo na Capriju pripremao Oktobarsku revoluciju. Na njemu su svoju inspiraciju pronašli brojni umjetnici, književnici i slikari, a polovicom 20. stoljeća otok postaje najpopularnije odredište pripadnika svjetskog jet-seta kao što su npr. Jackie Kennedy, Audrey Hepburn ili Grace Kelly. Otok Capri ostavio je svoj trag i u modi – Jackie Kennedy je pronijela svijetom capri sandale, dok je Sonja de Lennart proslavila popularne capri hlače. Cijeli otok obiluje bujnim zelenilom, raznobojnim cvijećem i brojnim šetnicama kojima možete istražiti svaki kutak ovog čudesnog otoka. Po dolasku u luku Marina Grande vide se ruševine Palazzo a Mar te nepregledni “Bagni di Tiberio”. Avanturistička vožnja mini-busom do Anacaprija, drugog većeg gradića na otoku koji je uspio zadržati svoju autohtonost. Bježeći od gužve Caprija mnogi umjetnici ukrasili su ulice ovog grada, a potraga za mnogobrojnim umjetničkim djelima dovest će vas do vile San Michele, ukrašene ostacima rimske palače koja je nekada ovdje stajala. Panoramski pogled na zaljev s 327 m nadmorske visine ostavit će vas bez daha! Slobodno vrijeme za vožnju žičarom do vrha Monte Solaro te ručak u nekoj od autohtonih talijanskih taverni. Povratak mini-busom u Capri, gdje odlazimo na Piazzu Umberto I, popularno zvana Piazzetta, trg s prekrasnim vidikovcem na 142 m iznad mora i vrata u povijesno središte grada. U blizini je crkva Santo Stefano, Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto, VIa Krupp i spektakularni pogled na stijene koje izviru iz mora poput svjetionika, u Italiji poznatiji kao faraglioni. Slobodno vrijeme za istraživanje otoka ili uživanje u bogatim okusima sladoleda iz jedne od slastičarnica na otoku. Povratak brodom u Napulj. Noćenje.
Za putnike koji ostaju u Napulju slobodan dan za osobne programe.

3. dan: NAPULJ: fakultativni izlet POMPEJI – SORRENTO
Doručak. Danas svakako preporučujemo fakultativni izlet u Pompeje i Sorrento. Izniman, svjetski poznat arheološki lokalitet Pompeji (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Kraća vožnja do Pompeja, nekadašnjeg popularnog ljetovališta Rimljana poznatijeg još i kao antički Las Vegas. Pompeji i Herkulanej bili su starorimski gradovi koje je u ljeto 79. pr. Kr. iznenadila erupcija vulkana, pri čemu su Pompeji velikim dijelom ostali sačuvani pod naslagama pepela i zemlje te svjedoče o životu običnih ljudi u jednoj od rimskih lučkih provincija. Grad zaustavljen u vremenu slučajno je otkriven nakon 1600 godina te danas otkriva mnoge antičke tajne koje nalazimo u odlično očuvanim građevinama unutar lokaliteta. Kratko slobodno vrijeme za kupnju suvenira izrađenih od vulkanskog kamena i osvježenje. Nastavljamo vožnju prema poluotoku Sorrentu uz prekrasnu panoramu i slikovita mjesta sve do samog centra grada Sorrenta. Sorrento je danas više cijenjen radi svoje spektakularne pozicije na vrhu stijene od tufa nego radi spomenika koje treba vidjeti, stoga je Sorrento zapravo grad koji je u potpunosti posvećen traženju užitaka i neskriveno slavi umjetnost ‘dolce far niente’, što je famozna talijanska fraza koja vjerno dočarava dokolicu. Garantiramo da će vam biti teško izabrati hoćete li najprije u shopping, u bar ili u restoran na uživanje u južnjačkim gastro delicijama! Gastro savjet: isprobajte spaghetti al limone ili gnocchi alla sorrentina. Po dolasku, prošetat ćemo preko Piazze Torquato Tasso pa sve do Ville Comunale, gradskog vrta i vidikovca, smještenog na vrhu litice odakle se pruža najljepša panorama u okolici na plažu s plavom zastavicom ispod litice ali i na cijeli napuljski zaljev, Vezuv… U ljetnim mjesecima moguće je i kupanje na jednoj od plaža uz plaćanje ulaza na licu mjesta. Povratak u Napulj. Noćenje.

4. dan: NAPULJ – ZAGREB
Doručak. Doručak i odjava iz soba, prtljagu ćemo ostaviti u prostoriji namijenjenoj za čuvanje prtljage. Slobodno jutro za uživanje u bučnom i živahnom Napulju. Napulj je zadnjih godina doživio transformaciju i doista je jedan od najposebnijih talijanskih gradova, sa stanovnicima koji su otvoreni, živahni i prijateljski nastrojeni, a grad se diči i iznimnim povijesnim nasljeđem, npr. napuljski je arheološki muzej jedan od najznačajnijih na svijetu. U modernoj pop-kulturi proslavio ga je slavni Maradona, ali i poznata tetralogija Elene Ferrante, „Genijalna prijateljica“. Transfer do zračne luke u Napulju oko 15:00 sati. Prijava na direktan let zrakoplovom kompanije Ryanair za Zagreb u 18:25. Slijetanje u Zagreb planirano u 19:35 sati.

 

Cijena po osobi

22.09.-25.09.2023.

 • zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 30

Informacije o letu:
Prijevoznik: Ryanair
ZAG 07:05  NAP 08:25
NAP 18:25  ZAG  19:35


Cijena uključuje

 • prijevoz zrakoplovom kompanije Ryanair na relaciji Zagreb-Napulj-Zagreb u ekonomskoj klasi
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + ručna torbica
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Napulju
 • autobusni transfer u dolasku i povratku
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 4 EUR (30,14 kn) / 6 EUR (45,21 kn) po osobi po noćenju – plaća se na recepciji hotela (točan iznos boravišne pristojbe bit će objavljen u završnom pismu)
 • doplatu za fakultativni izlet na Capri – odrasli 78,31 EUR (590,03 kn) po osobi, djeca do 12 godina starosti 65,03 EUR (489,97 kn), cijena uključuje povratni brod na liniji Napulj-Capri-Napulj, autobus po Capriju, dnevna karta i pratnja voditelja putovanja, prijava i plaćanje prilikom rezervacije. Dodatno se na licu mjesta i po želji plaćaju ulaznica za vilu San Michele cca 8 EUR (60,28 kn) i žičara na vidikovac Monte Solaro 12 EUR (90,41 kn). Potreban minimum za realizaciju izleta: 20 osoba
 • doplata za fakultativni izlet u Pompeje i Sorrento – odrasli 78,31 EUR (590,03 kn), djeca do 12 godina starosti 51,76 EUR (389,99 kn) po osobi, cijena uključuje prijevoz autobusom, ulaznica za Pompeje, lokalnog vodiča, slušalice za razgled lokaliteta, posjet Sorrentu. Potreban minimum za realizaciju izleta: 20 osoba
 • doplata za jednokrevetnu sobu 23.06., 22.09., doplata 104,85 EUR (789,99 kn) po osobi, 06.10. i 20.10., doplata 159,27 EUR (1.200,02 kn) po osobi (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vozača i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je dodatno nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2 EUR (15,07 kn) – 2,50 EUR (18,84 kn) po osobi, po danu; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga, sami ukoliko istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti

· 80% popusta za jedno dijete do 1,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete nema svoje sjedalo u avionu i ne plaća zrakoplovne pristojbe ako su one posebno naznačene
· 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu
· trokrevetne sobe na upit


Državljani RH mogu ući u Italiju bez ograničenja.
O aktualnim preporukama za putovanja i upozorenjima za Italiju informirajte se putem službenih stranica MVEP-a (Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH).


– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Ryanair objavljenom u 2022. godini i podložna su promjeni.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Završno pismo vam dostavljamo e-mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
– Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

 

GoID23.6.

Pošalji upit za putovanje