30.07.,05.08. od 7.520,00 kn / 998,14

Termin putovanja: 30.7.-5.8. i 5.-11.8.

Program putovanja:

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – MOSKVA  noćenje                    

Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz do zračne luke Jožeta Pučnika Ljubljana (uračunato u cijenu aranžmana). Prijava na let u prijepodnevnim satima. Po pristanku zrakoplova organizirani prijevoz do grada, smještaj u hotel i odlazak u prvi razgled: posjetit ćemo glasovitu moskovsku podzemnu željeznicu, jednu od najraskošnijih željeznica na svijetu – saznat ćemo zašto je ova željeznica poznata i kao „Podzemna palača“ i najdublji, odnosno najdulji muzej na svijetu. Kraći razgled grada. Povratak u hotel i noćenje.

2. DAN: MOSKVA i MOSKOVSKI KREMLJ  doručak, noćenje  

Doručak. Nakon doručka slijedi cjelodnevni razgled ruske prijestolnice. Panoramski razgled: Boljšoj teatar, stadion Lužniky, sveučilište Lomonosov i dalje uz zidine Kremlja tijekom koje će nas pratiti zlatne kupole najstarijih moskovskih crkvi, pa sve do Crvenog trga. Šetnja znamenitim trgom kojeg okružuju značajne građevine iz prošlih stoljeća: šarena crkva sv. Vasilija Blaženog – najpoznatije graditeljsko djelo  u Moskvi i Lenjinov mauzolej u kojem se nalaze grobnice mnogih slavnih Rusa. Poslijepodne ćemo posjetiti Oružarnicu u kojoj se čuvaju veličanstvene zbirke dragog kamenja, a vidjet ćemo i prijestolje zloglasnog cara Ivana Groznog. Uvečer uz doplatu predlažemo odlazak na predstavu u slavni Boljšoj teatar (uz prethodnu najavu čija potvrda ovisi o raspoloživosti).  Noćenje.

3. DAN: MOSKVA – fakultativni izlet u SERGIEV POSAD  doručak, noćenje

Doručak. Slobodan dan za samostalno razgledavanje ruske prijestolnice. Preporučujemo razgled nekih od poznatih muzeja: Muzej Borodinske bitke koji je posvećen znamenitom Napoleonovom prodoru u Rusiju, Tretiakovsku galeriju u kojoj se nalaze brojna vrhunska umjetnička djela ili Muzej kozmonautike. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Sergiev Posad (doplata na licu mjesta), grad koji pripada tzv. „Zlatnom prstenu“. Zlatni prsten čine više od dvadesetak gradova bogatih brojnim arhitektonskim spomenicima i povijesnim svjedočanstvima, iznimno značajnim za rusku kulturu i povijest. U Sergiev Posadu nalazi se jedan od najznačajnijih pravoslavnih samostana – Sergejev samostan i crkva sv. Trojstva s prekrasnim ikonama. Slobodno vrijeme za pravi ruski ručak – boršč. U večernjim satima slijedi prijevoz do željezničke stanice od kuda ćemo brzim vlakom krenuti prema St. Peterburgu. Slijedi prijevoz do hotela i noćenje.

4. DAN: ST. PETERSBURG  i ERMITAŽ  doručak, noćenje  

Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled ovog elegantnog grada uz rijeku Nevu, na glasu kao jedan od najljepših europskih gradova. Obilazak Dvorskog trga, nekadašnjeg središta ruskog carstva i razgled Zimskog dvorca u kojem su nekoć boravili ruski carevi. Razgled ostalih znamenitosti: spomenik Petru Velikom, Ljetna palača s parkom, najveća pravoslavna katedrala u gradu – katedrala Sv. Izaka, katedrala Smolny i Vasiljevski otok na kojem se nalazi sveučilište i akademija umjetnosti. Obilazak tvrđave Petropavlovsk. Poslijepodne ćemo posjetiti jedan od najznačajnijih svjetskih muzeja – Ermitaž, u kojem su izložene neprocjenjive zbirke umjetnina iz cijelog svijeta (ulaznica uključena). Doživjet ćemo i atmosferu najpoznatije ulice Nevski prospekt. Smještaj. Noćenje.

5. DAN: ST. PETERSBURG (PETERHOF/CARSKO SELO) – MOSKVA  doručak, noćenje   

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Peterhof i Carsko Selo. U Peterhofu se nalazi jedna od najsjajnijih i najbolje očuvanih palača carske obitelji Romanov, okružena jednim od najvećih i najslikovitijih parkova zbog čega je vrlo često zovu i   „ruskim Verasillesom“. Nastavljamo prema Carskom selu, u kojem se nalazi ljetna rezidencija carice Katarine. Raskoš palače, zlatom optočena blagovaonica,  pozlaćena ogledala, čuvena Jantarna soba gdje su zidovi obloženi jantarom, ostavit će vas bez daha. Povratak u St. Peterburg i slobodno vrijeme. Uvečer predlažemo odlazak na mini krstarenje kanalima St. Peterburga (doplata na licu mjesta). Noćenje.

6.DAN ST. PETERSBURBURG – TALLINN  doručak, noćenje

Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Estoniji. Prijeći ćemo granicu u podnevnim satima i nastaviti putovanje prema estonskoj prijestolnici. Po dolasku smještaj u hotel i odlazak u šetnju središtem grada s pratiteljem putovanja. Noćenje.

7. DAN: TALLINN – LJUBLJANA/ZAGREB  doručak, noćenje    

Doručak. Poslije doručka razgled Tallinna. Ono po čemu se ovaj grad ističe jest njegova stara srž, stari grad okružen zidinama i izgleda kao iz priča. Zbog lijepo očuvane stare jezgre nalazi se na popisu zaštićene baštine organizacije UNESCO. Popet ćemo se na brdo Toompea gdje se nalazi živopisna katedrala Aleksandra Nevskog i otkud se pruža krasan pogled na grad i Finski zaljev. Slobodno vrijeme za zadnje razglede, kupovinu, ručak, itd. Poslijepodne slijedi vožnja do zračne luke i let prema Ljubljani. Po dolasku organizirani prijevoz do Zagreba.


CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 7.520 kn

DOPLATA ZA zrakoplovne pristojbe: 870 kn

DOPLATA ZA MANJI BROJ PUTNIKA (min. 35 pax): 390 kn

CIJENA UKLJUČUJE:

 • zrakoplovni prijevoz Ljubljana-Moskva-Tallinn-Ljubljana
 • šest noćenja s doručkom u hotelima 3/4*
 • autobusni prijevoz prema programu
 • ulaznice koje su navedene kao uključene (Kremlj, Ermitaž)
 • izlet u Peterhof/Carsko selo
 • vožnju brzim vlakom na relaciji Moskva – St. Peterburg
 • vanjske razglede
 • pratitelja*
 • lokalnog vodiča
 • organizirani transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb i organizaciju putovanja

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:

 • jednokrevetna soba 1.150 kn
 • ishodovanje ruske vize 475 kn + 100 kn trošak,
 • večere 1.080 kn
 • predstava u Boljšoj teatru od 390 kn (ovisno o vrsti sjedala i predstave, savjetujemo čim hitniju rezervaciju!)

FAKULTATIVNE DOPLATE, tijekom puta:

 • vožnja brodom po kanalima St. Peterburga 150 kn,
 • izlet u Sergijev Posad 530 kn

NAPOMENE:
Sve dodatne izlete u Rusiji potrebno je najaviti prilikom rezervacije aranžmana, plaćanje prilikom prijave ili na putovanju. U slučaju da su dva izleta isti dan, izvest će se onaj gdje je prijavljeno više putnika. Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika.
Vožnja brzim vlakom na relaciji Moskva-St. Peterburg ovisna je o voznom redu i raspoloživosti. Stoga je moguće da bude i četvrti dan programa ujutro. Sadržaj programa se time ne mijenja.
Na polascima 1.7. i 5.8. program će biti realiziran obrnutim redoslijedom!

*Minimum za pratitelja na hrvatskom jeziku je 25 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.

POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 10 % od osnovne cijene aranžmana.

Pošalji upit za putovanje