24.08. - 02.09.2019. od 6.990,00 kn / 927,79 (+ avio takse)

Bali – odmor na Nusa Dui, jednoj od najljepših plaža Indijskog oceana!

Program putovanja: 24.08. – 02.09.2019.

1.dan (24.08.) Zagreb – Istanbul – Denpasar
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova i podjela putnih dokumenata od strane pratitelja putovanja. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish airways za Istanbul u 20.05. Po dolasku u Istanbul u 23:20h slijedi nastavak leta za Denpasar u 01:20h (noćni let).

2.dan(25.08.)  Denpasar – Nusa Dua (Bali)

Slijetanje na Bali (Denpasar) predviđeno je u 19:30h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi doček mjesnog agenta i transfer do hotela 4* koji se nalazi na najljepšoj plaži na Baliju – Nusa Dua beach. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje sa sadržajem hotela i vlastite programe. Noćenje.

3.dan (26.08.) Nusa Dua (Bali) – Kintamani tura

Slikovni rezultat za batur baliNakon doručka predlažemo odlazak na Kintamani turu. Polazak iz hotela je predviđen u 9h. Prvo posjećujemo izvore svete vode i hram Tirta Empul iz desetog stoljeća – jedan od najimpresivnijih i najvažnijih hramova za Balinežane iza kojeg se nalazi palača bivšeg predsjednika Sukarna. Tirta na balinežanskom znači „sveta voda“ koja se koristi u većini lokalnih ceremonija i obreda. Sami Balinežani vjeruju da voda ima ljekovita svojstva za tijelo i duh. Tko želi, može proći obredno kupanje odnosno umivanje u bazenima svete vode koje predstavlja duhovnu i tjelesnu purifikaciju. Na ulasku u hram svaki posjetitelj dobiva na posudbu ‘sarong’ (uključeno u cijenu ulaznice) koji je obvezno nositi u svim balinežanskim Hindu hramovima radi poštovanja, bez obzira na religijsku pripadnost. Za one koji žele proći obred pročišćenja, iznajmljuju se posebni zeleni saronzi  i sandučić sa ključem u kojem se mogu ostaviti roba, novac i važniji dokumenti (nadoplata). Nakon toga se ide na plantažu najskuplje kave na svijetu Luwak, koja se dobiva fermentacijom zrna kave u probavnom sustavu istoimene životinje (Luwak) koja je slična mungosu. U spomenutom agro centru gosti mogu vidjeti različite tropske biljke (kavu,  kakao, vaniliju) ali i samu životinju te proces dobivanja Luwak kave. Ulaz je besplatan, kao i degustacija najmanje deset vrsta lokalno proizvedenih kava i čajeva. Kava Luwak se može probati po specijalnoj cijeni po šalici, dok se u komercijalnim kafićima prodaje i 3-4 puta skuplje. U istom kompleksu kojeg krasi fascinantan pogled na udolinu sa bujnom tropskom džunglom postoji trgovina u kojoj gosti mogu kupiti kavu Luwak, organsku čokoladu kao i različite druge vrste kava ili čajeva koje su probali kao suvenir, poklon ili pak za vlastitu konzumaciju. Nakon posjeta plantaži ide se na vidikovac Kintamani sa prekrasnim pogledom na vulkansko jezero Batur i istoimeni vulkan koji nije aktivan od 2000-e godine. Povezana slikaUkoliko nije oblačno, sa iste točke se može vidjeti malo animističko selo Trunyan koje se nalazi uz jezero, a u daljini najviša planina i vulkan na Baliju – Gunung Agung. Tamo imamo i ‘all you can eat’ buffet ručak s preko 20 vrsta azijskih i međunarodnih jela. Nakon ručka, kraćeg odmora i fotografiranja slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan (27.08.) Nusa Dua (Bali) – Ubud (+ Bali swing opcija)

Povezana slikaNakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Ubud. Polazak iz hotela je predviđen u 9h. Na putu do Ubuda posjećujemo sela Celuk i Mas u kojima se generacijama proizvodi srebrni nakit, umjetničke slike, statue i maske još davno prije prije same komercijalizacije i turizma. Svrha same proizvodnje rukotvorina i umjetnina s posvetom bogovima je bila isključivo za provedbu drevnih religioznih obreda, a danas i za užitak čitavog svijeta. Balinežani su prirodno estetski nadareni i nevjerojatno kreativni, o čemu najbolje svjedoče njihova djela. Posjetitelji mogu uživati u razgledavanju vrhunskih radova u ukupno tri galerije, a tko želi može kupiti srebrni nakit i umjetnine za vlastite potrebe ili uređenje interijera. Po dolasku u Ubud Idemo u Monkey Forest – živopisnu šumu majmuna koju Balinežani smatraju svetom i koja se proteže na na površini od oko 10 hektara. U šumi živi oko 750 majmuna na slobodi. Nakon toga slijedi ručak u okolici Ubuda u restoranu s pogledom na bujni tropski pejzaž. (Napomena: nadoplata za Bali swing u poslijepodnevnim satima.) Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan (28.08.) Nusa Dua (Bali) – plaže

Nakon doručka predlažemo upoznavanje s ovim mističnim otokom obilaženjm nekih od najlijepših plaža na Baliju: Nusa Dua, Pandawa, Dreamland, Balangan, Bingin, Padang Padang i mnoge druge. Uživajte u rajskim plažama, okušajte se u ronjenju, vožnji jet-skijem i ostalim aktivnostima na vodi. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz zalazak sunca u nekom od mnogobrojnih restorana s pogledom koji će Vas ostaviti bez daha. Noćenje.

6. dan (29.08.) Nusa Dua (Bali) – mistični istok Balija

Nakon doručka predlažemo izlet na mistični istok Balija. Polazak iz hotela oko 8 sati. Vožnja istočnom obalom uz more oko do Goa Lawah – hrama na samoj obali unutar kojeg se nalazi pećina šišmiša po kojem je i dobio ime. Nakon kratkog razgledavanja hrama i odmora, idemo dalje prema Tirta Ganggi – rezidenciji i kupalištu kralja pokrajine Karangasem iz 19 stoljeća. Objekt je bio prilično devastiran za vrijeme velike erupcije vulkana Gunung Agung 1963. godine nakon čega je pomno restauriran. U blizini imamo ručak (a la carte) u restoranu s predivnim pogledom na rižina polja. Izlet nastavljamo posjetom druge palače kraljevstva Karangasem, impozantnog zdanja prekrasne arhitekture i vrtova koje se zove Taman Ujung što znači ‘vrt na samom kraju’. Na povratku svraćamo u magičnu tvornicu čokolade koja se nalazi na samoj obali mora okružena palmama. Povratak u hotel u večernjim satima.

7.dan (30.08.) Nusa Dua (Bali) – Nusa Penida

Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Predlažemo jednodnevni izlet na Nusa Penidu – najveći i najljepši iz skupine 3 otoka jugoistočno od Balija. Imat ćete priliku uživati u predivnim prizorima egzotične prirode i plavetnila Indijskog oceana. Posjet predivnim plažama čija je ljepota i čar netaknute prirode obišla cijeli svijet – Kelingking i Broken beach te prirodnog bazena Angel’s Billabong koji je pravo prirodno čudo. Mogućnost ronjenja u Crystal Bay zaljevu. U programu i cijenu izleta je uključen i ručak. Povratak u hotel i slobodno vrijeme vrijeme. Noćenje.

Slikovni rezultat za kelingking beach nusa penida Slikovni rezultat za broken beach nusa penida

8.dan (31.08.) Nusa Dua (Bali) – Uluwatu – Tanah lot – Jimbaran

Nakon doručka predlažemo izlet unutar kojeg ćemo posjetiti neke od najvećih znamenitosti Balija. Idemo do Tanah Lot – hrama posvećenog Balinežanskim bogovima mora. Ukoliko nije plima, u hramu se (za sreću) može vidjeti i dodirnuti Svetu Zmiju koja obitava u pećini nasuprot hramu. Potom slijedi posjet hramu na stijeni Uluwatu koji se nalazi na krajnjem jugu otoka.

 Slikovni rezultat za uluwatu temple

Napomena: U šumi koja okružuje hram obitavaju makaki majmuni, stoga ne nosite hranu, vrećice, a sunčane naočale, naušnice i nakit radije ostavite u busu. Putovanje nastavljamo odlaskom na pješčanu plažu Jimbaran gdje večeramo u prekrasnom romantičnom ambijentu uz šumove oceanskih valova, zvukovima glazbe i pogledom na čarobni zalazak sunca. Večera se sastoji od ukusno pripremljene bijele ribe, školjki, lignji, rakova, jastoga i ostalih morskih plodova koji se mogu naručiti a la carte. Uz svako naručeno jelo se dobije voće, povrće, kikiriki, začini, a ovdje se mogu kušati i mladi kokos te domaće proizvedena vina. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan (01.09.) Nusa Dua (Bali) – Istanbul

Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za stjecanje posljednjih uspomena sa čudesnog Balija. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Istanbul u 21.ooh. Noćni let.

10. dan (02.09.) Istanbul – Zagreb 

Po dolasku u Istanbul u 05:25h slijedi nastavak leta za Zagreb u 07:05h.


Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 6.990,00 kn + avio takse


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 6.590,00 kn + avio takse – FM CIJENA JE ISTEKLA;

FM cijena vrijedi do 01.03.2019. ili do popunjenja predviđenih mjesta po akcijskoj cijeni

U cijenu je uključeno :

– povratna avionska karta Zagreb – Denpasar – Zagreb (uključena predana prtljaga 1 x 23 kg i ručna prtljaga 1 x 7 kg)

– transferi na destinaciji na relaciji zračna luka – hotel (Nusa Dua) – zračna luka

– sedam noćenja s doručkom u hotelu s 4*

Fotografija objekta iz galerije Slikovni rezultat za the nest hotel by danapati Fotografija ove jedinice

– organizacija putovanja

– pratitelj putovanja iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

Nadoplate:
– zrakoplovne pristojbe 2.290,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)

– troškove osobne prirode

fakultativni izleti i ulaznice:

Tura Kintamani – 380,00 kn (uključen ručak)

Ubud i okolica – 300,00 kn (nije uključena ulaznica za Bali Swing: 35$/po osobi, uključuje 18

ljuljački i ručak/buffet) – plaća se na licu mjesta Bali Swing

Istočna obala Balija – 380,00 kn

Tura Bedugul: Žitnica Balija, rižina polja Jati Luwih i park leptira – 420,00 kn (uključen

ručak)

Nusa Penida – 750,00 kn

Tura Tanah Lot – Uluwatu – Jimbaran:  380,00 kn

– napojnice za lokalne vodiče

– jednokrevetna soba 1.960,00 kn

– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (obavezno ugovoriti 48h od prve uplate)

– mogućnost upgrade-a u Nusa Dui na hotel s 5*:

1. OPCIJA – nadoplata 1.000,00 kn po osobi u dvokrevetnoj sobi – 5*

Fotografija objekta iz galerije Fotografija objekta iz galerije

2. OPCIJA – nadoplata 2.000,00 kn po osobi u dvokrevetnoj sobi – 5*

Fotografija objekta iz galerije Fotografija objekta iz galerije

Minimalni broj putnika: 10

Napomene:

– putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju

– na svim izletima (uz pratitelja putovanja) je i lokalni vodič na hrvatskom jeziku koji živi i radi u Indoneziji 20 godina

– konačni raspored izleta po danima, njihove cijene i program provođenja se dostavljaju svim putnicima unutar završnog pisma mjesec dana prije puta

– hrvatskim državljanima, nositeljima običnih putovnica, koji putuju turistički ne treba viza za boravak do 30 dana. Ulazak u Indoneziju moguć je u zračnim lukama: Denpasar-Bali (DPS)

Raspored letova:

24 AUG  ZAGREB ISTANBUL        2005 2320

25 AUG  ISTANBUL DENPASAR   0120 1930

01 SEP  DENPASAR ISTANBUL   2100 0525 (+1)

02 SEP  ISTANBUL ZAGREB         0705 0820

Pošalji upit za putovanje