24.10.-04.11.2018. od 1.312,71 (+ avio takse)

PROGRAM PUTOVANJA: 24.10.-04.11.2018.

1. DAN ZAGREB/EUROPA – MEXICO CITY
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb ili u jednoj od europskih zrakoplovnih luka. U slučaju polaska iz europske zračne luke, organizirani prijevoz iz Zagreba. Let za Mexico City. Slijetanje predviđeno u večernjim satima, obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela u centru grada. Prijava i smještaj u hotel. Odlazak na zajedničku večeru. Noćenje.

2. DAN MEXICO CITY
Nakon doručka, predlažemo odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Razgledavanje starog povijesnog centra i trga Zocalo, odlazak na zvonik Katedrale gdje se pruža panoramski pogled na grad, razgled Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Predsjedničke palače sa muralima Diega Riviere. Odlazak na zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Odlazak na tradicionalnu večeru sa Marijači predstavom. Noćenje.

3. DAN MEXICO CITY
Nakon doručka, predlažemo posjet najvećem svetištu Latino Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe gdje ćemo vidjeti četri crkve u sklopu svetišta. Nakon kraće pauze za ručak slijedi vožnja do grada Teotihuacan. U gradu možete vidjeti ostatke hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, piramida Sunca i Mjeseca te Avenijom smrti kojom su Azteki vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, moći ćete degustirati teqilu koja se proizvodi od lokalnih kaktusa, te ostala lokalna pića. Nakon slijedi vožnja do lokalne Hacijende gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN MEXICO CITY
Nakon doručka, predlažemo odlazak do poznate plave kuće (Casa Azul) slikarice Fride Kahlo gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Frida Kahlo, supruga Diega Riviere pripada nadrealističkim slikarima, a njena izrazita opsjednutost ženskom tematikom svrstala ju je među kultne osobnosti feminizma. Slijedi posjet „Plutajućim poljima cvijeća„ u Xochimilcu, gdje ćemo imati priliku tijekom vožnje brodom vidjeti kako su Azteci organizirali svoju poljoprivredu. Na brodu će biti organiziran tradicionalni meksički ručak. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN MEXICO CITY
Nakon doručka prelažemo odlazak na cijelodnevi izlet u Taxco, grad u kojem se nalazi najveći meksički rudnik srebra. Šetnja uskim gradskim ulicama među kolonijalnim palačama. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i kupovinu srebra. Povratak u Mexico city u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN MEXICO CITY – CANCUN
Nakon doručka, slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Cancun. Po dolasku, slijedi organizirani transfer do hotela koji je smješten na samoj plaži. Slobodno vrijeme, zajednički odlazak u club ” Coco Bongo” koji je poznat po svojim tematskim zabavama. Noćenje.

7. DAN CANCUN
Nakon doruča, slobodno vrijeme za uživanje u rajskim plažama . Preporučujemo da se okušate u vodenim sportovima. Noćenje.

8.DAN CANCUN
Nakon doručka, predlažemo odlazak do najpoznatijeg arheološkog parka Maja – Chichen Itza. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, najvećeg igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka odlazak do “Cenote” koja je Mayama služila kao rezervoar pitke vode ( mogućnost kupanja) . Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. DAN CANCUN
Nakon doručka, predlažemo odlazak na cijelodnevni izlet u ” Tulum i Coba” . Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Ova dva grada se u potpunosti razlikiju, Tulum je grad na visokim stijenama koji ima predivni pogled na Karipsko more, dok Coba je grad koji se nalazi u džungli, imati ćete priliku popesti se na piramidu sa lijepim panoramski pogledom. Nakon lokalnog ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

10. DAN CANCUN
Nakon doručka, slobodno vrijeme za uživanje u bogatoj ponudi Cancuna. Noćenje.

11. DAN CANCUN – EUROPA – ZAGREB
Nakon doručka, slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Europu. Noćni let.

12. EUROPA – ZAGREB
Dolazak u Zagreb je predviđen u poslijepodnevnim satima.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 9.890,00 kn

U CIJENU JE UKLJUČENO :
-avionske karte Zagreb/Europa – Mexico City, Cancun – Europa/Zagreb
-unutarnji let Mexico City – Cancun
-smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* sa doručkom u Mexico cityu i Cancunu
-transferi od/do hotela
-organizaciju putovanja i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku

Nadoplate:
– zrakoplovne pristojbe 2.850,00 kn ( obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– izleti i ulaznice za razglede
– jednokrevetna soba 2.690,00 kn
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Minimalni broj putnika: 10

 

Pošalji upit za putovanje