27.12. - 07.01.2023. od 13.990,00 kn / 1.856,91 (+ avio takse)

1. DAN (27.12.) ZAGREB – AMSTERDAM – CANCUN
Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova aviokompanije KLM za Amsterdam u 06.30h. Po dolasku u Amsterdam 08.40h slijedi nastavak leta za Cancun s polaskom u 11:30h. Slijetanje u Cancun je predviđeno u 16:50h po lokalnom vremenu, nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do Playe del Carmen. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN (28.12.) CHICHEN ITZA
Nakon doručka predlažemo odlazak do Chichen Itze, drevnog grada Maya, nekadašneg glavnog grada mayanskog plemena Itza na poluotoku Yucatan. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka obilazak cenote, krške jame, koje su Mayama služile kao rezervoari pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Playa Del Carmen Tours: The Secrets of Chichén Itzá

3. DAN (29.12.) PLAYA DEL CARMEN –TULUM – COBA
Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) na cjelodnevni izlet u gradove Tulum i Coba. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Tulum je bio jedan od posljednjih gradova koji su podigli Maye, svoj je vrhunac imao kroz 13. i 15. stoljeće, te je uspio preživjeti čak 70 godina španjolske kolonizacije i osvajanja. Njegove ruševine smještene su na 12 m visokim stijenama, odakle puca pogled na Karipsko more. Coba je drevni Mayanski grad koji se nalazi usred džungle, nekada je bio prijestolnica civilizacije sa preko 50.000 stanovnika. Karakterizira ga najviša Mayanska piramida, visoka 42m do čijeg vrha vodi 120 stepenica. Nakon  ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

Discover best things to do in Tulum (Mexico)

4.DAN (30.12.) PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES
Nakon doručka predlažemo izlet (fakultativno) na otok Isla Mujeres. Transfer do marine iz koje kreće brod za Isla Mujeres. Isla Mujeres se ističe nevjerojatnim tirkiznim morem, te bijelim plažama. Ukoliko vremenske prilike dopuštaju vidjeti ćemo i podvodni muzej. Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje. Slobodno vrijeme na otoku za razgledavanje i uživanje u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.Tips viajeros para visitar Isla Mujeres - México Desconocido

5.DAN (31.12.) CANCUN
Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo odlazak do svjetski poznatog odmarališta Cancun. Slobodno vrijeme za uživanje na predivnoj plaži Zona Hotelera, mogućnost posjeta lokalnog marketa ili jednog o popularnih trgovčkih centra sa svjetski poznatim markama. Vrijeme slobodno za ručak, predlažemo zajednički odlazak na tradicionalni ručak sa marijači sviračima. Povaratak u poslijepodnevnim satima u Playu del Carmen. Slobodno vrijeme. Primreme za doček Nove godine. Zabava. Noćenje.

Where To Stay In Cancun: Best Neighborhoods & Hotels | 2022

6.DAN (01.01.) PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – MEXICO CITY
Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku Cancun i prijava na let za Mexico City. Po dolasku doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Top 10 Things to Do in Mexico City

07.DAN (02.01.) MEXICO CITY TURA 
Nakon doručka predlažemo  razgled starog povijesnog centra Mexico City-ja, trg Zocalo, Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnom antropološkom muzeju u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture, te Predsjednička palača sa muralima Diega Riviere. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo odlazak na Plazu Garibaldi gdje se okupljaju ulični svirači iz Guadalajare, poznati kao najbolji Mariachi-ji. Noćenje.

8. DAN (03.01.)  MEXICO CITY – BAZILIKA GUADALUPE – TEOTIHUACAN
Nakon doručka, predlažemo posjet najvećem svetištu Latinske Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe,  gdje se u sklopu svetišta nalaze četiri crkve. Slijedi vožnja do grada Teotihuacan. Teotihuacan je  bio najveća i najutjecajnija metropola na američkom kontinetu, politička, kulturna i gospodarska supersila koju se po značenju može usporediti s Rimskim carstvom. Na ovom arehološkom nalazištu vidjeti ćemo piramidu Sunca i Mjeseca, ostatke hramova, te prošetati  Avenijom smrti kojom su Azteci vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, a moći ćete degustirati teqilu koja se proizvodi od kaktusa, te ostala autohtona pića. Slijedi posjet hacijendi  gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. DAN (04.01.) MEXICO CITY – FRIDA KHALO – XOCHIMILCO

Povezana slika

Nakon doručka predlažemo (fakultativno)  posjet Casi Azul (kući Fride Khalo) i Xochimilcu koji se nalaze u južnom dijelu grada. Vožnja do poznate plave kuće (Casa Azul) slikarice Fride Kahlo gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Frida Kahlo je meksička slikarica realizma, kubizma i nadrealizma, a njena izrazita opsjednutost ženskom tematikom svrstala ju je među kultne ličnosti feminizma. Nastavak vožnje do Xochimilca poznatog po svojim kanalima između koji se nalaze umjetni poljoprivredni otoci (chinampas) koji privlače brojne turiste. Kanali se protežu na ukupno 170 km, a ostatak su nekada kompleksnog sustava Astečkih jezera i kanala koji su se protezali Meksičkom dolinom. Po dolasku slijedi vožnja gondolama i tradicionalni meksički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. DAN (05.01.) MEXICO CITY – TAXCO – MEXICO CITY
Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) na cjelodnevni izlet u Cuernavacu i Taxco grad u kojem se nalazi najveći meksički rudnik srebra. Vožnja do Cuernavace “grada vječnog proljeća” u kojem je španjolski osvajač Hernan Cortes imao svoju ljetnu palaču. Kratka šetnja kroz grad te posjet jednoj od najstarijih katedrala na kontinentu. Nastavak vožnje do Taxca, starog španjolskog grada poznatog po svojim zanatima, rudnicima srebra i baroknoj arhitekturi. Nakon ručka slijedi šetnja uskim gradskim ulicama među kolonijalnim palačama. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i kupovinu srebra. Povratak u Mexico city u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.Santa Prisca Church, Taxco, Mexico - Travel Off Path

11. DAN (06.01.) MEXICO CITY – AMSTERDAM
Nakon doručka slobodno vrijeme za vlastite aktivnocti, u poslijepodnevnim satima slijedi transfer autobusom do zračne luke. Prijava na let za Amsterdam s polijetanjem u 21.55h. Noćni let.

12. DAN (07.01.) AMSTERDAM – ZAGREB
Dolazak u Amsterdam u 15.05h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja direktnim letom za Zagreb s polaskom u 21.00h. Dolazak u Zagreb je predviđen u 22.55h po lokalnom vremenu.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 13.990,00 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:  14.990,00 kn


U cijenu je uključeno:
– avionske karte Zagreb – Cancun , Mexico City – Zagreb u ekonomskoj klasi
– unutarnji let Cancun – Mexico City
–  noćenja u hotelima sa 4* sa doručkom
– transferi iz zračne luke od/do hotela
– organizacija putovanja i pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Nadoplate:
– zrakoplovne pristojbe 2.950 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– jednokrevetna soba 4.490 kn
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate
– izleti i ulaznice za razglede: Chichen Itza i Cenote 760 kn, Tulum i Koba 680 kn, Isla Mujeres 790 kn, Cancun 280 kn, Mexico city tura 480kn, Casa Azul i Xochimilco 550kn, Bazilika Guadalupe i Teotihuacan 590 kn, Taxco 550kn

Napomene:
– prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju, viza za RH državljane nije potrebna
– konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja

Minimalan broj putnika: 10

Pošalji upit za putovanje