11.10. - 22.10.2019. od 8.890 kn / 1.179,98 (+ avio takse)

Program putovanja: 11.10. – 22.10.2019.

Mjesta posjeta: Cancun, Playa Del Carmen, Chichen Itza, Tulum & Coba, Isla Mujeres, Mexico city, Taxco

1. DAN (11.10.) ZAGREB – ISTANBUL – CANCUN
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova i podjela putnih dokumenata od strane pratitelja putovanja. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airways za Istanbul u 09.10h. Po dolasku u Istanbul 12:25h slijedi nastavak leta za Cancun s polaskom u 20:55h. Noćni let.

2. DAN (12.10.)   CANCUN – PLAYA DEL CARMEN
Slijetanje u Cancun predviđeno je u 07:50h po lokalnom vremenu. Slijedi obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta i organizirani transfer do hotela na Playi Del Carmen. Slobodno vrijeme za odmor i upoznavanje destinacije. Za sve korisne informacije na raspolaganju Vam je pratitelj putovanja. Noćenje.

3. DAN (13.10.) PLAYA DEL CARMEN – CHICHEN ITZA

Nakon doručka predlažemo odlazak do najpoznatijeg arheološkog parka Maja – Chichen Itza. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, najvećeg igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka odlazak do “Cenote” koja je Mayama služila kao rezervoar pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.DAN (14.10.) PLAYA DEL CARMEN – TULUM I COBA
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u ” Tulum i Coba”. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Ova dva grada se u potpunosti razlikiju, Tulum je grad na visokim stijenama koji ima predivni pogled na Karipsko more, dok Coba je grad koji se nalazi u džungli, imati ćete priliku popesti se na piramidu sa lijepim panoramski pogledom. Nakon lokalnog ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. DAN (15.10.) PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES

Nakon doručka predlažemo izlet na otok Isla Mujeres. Transfer do marine iz koje kreće brod za Isla Mujeres. Mogućnost plivanja s dupinima (više paketa u ponudi – više informacija u završnom pismu). Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje, a uz nadoplatu možete ići i na vožnju kajakom. Slobodno vrijeme na otoku za razgledavanje i uživanje u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN (16.10.) PLAYA DEL CARMEN

Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Moguća organizacija dodatnih izleta (npr. otok Cozumel) uz asistenciju pratitelja putovanja ili odlazak do Cancuna, jednog od najomiljenih svjetskih ljetovališta. U večernjim satima predlažemo odlazak u club ” Coco Bongo” koji je poznat po svojim tematskim zabavama. Zabava. Noćenje.

7. DAN (17.10.) PLAYA DEL CARMEN  – MEXICO CITY

Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku Cancun i prijava na let za Meksiko city. Po dolasku doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela u centru grada. Prijava i smještaj u hotel. Predlažemo odlazak na tradicionalnu večeru sa Marijači predstavom. Noćenje.

8. DAN (18.10.) MEXICO CITY
Nakon doručka, predlažemo odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Slijedi razgled starog povijesnog centra i trga Zocalo, razgled Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Predsjedničke palače sa muralima Diega Riviere. Odlazak na zajednički ručak. Slijedi odlazak do poznate plave kuće (Casa Azul) slikarice Fride Kahlo gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Frida Kahlo, supruga Diega Riviere pripada nadrealističkim slikarima, a njena izrazita opsjednutost ženskom tematikom svrstala ju je među kultne osobnosti feminizma. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. DAN (19.10.)  MEXICO CITY
Nakon doručka, predlažemo posjet najvećem svetištu Latino Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe gdje ćemo vidjeti četri crkve u sklopu svetišta. Nakon kraće pauze za ručak slijedi vožnja do grada Teotihuacan. U gradu možete vidjeti ostatke hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, piramida Sunca i Mjeseca te Avenijom smrti kojom su Azteki vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, moći ćete degustirati teqilu koja se proizvodi od lokalnih kaktusa, te ostala lokalna pića. Nakon slijedi vožnja do lokalne Hacijende gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. DAN (20.10.)  MEXICO CITY – TAXCO – MEXICO CITY
Nakon doručka prelažemo odlazak na cijelodnevi izlet u Taxco, grad u kojem se nalazi najveći meksički rudnik srebra. Šetnja uskim gradskim ulicama među kolonijalnim palačama. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i kupovinu srebra. Povratak u Mexico city u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. DAN (21.10.)  MEXICO CITY – ISTANBUL

S obzirom da je let za Istanbul u 5.30h transfer će doći po nas u 2.00h ujutro, a doručak će biti dan putnicima u obliku lunch paketa (breakfast box to go). Prijava na let za Istanbul. Noćni let.

12. DAN (22.10.) ISTANBUL – ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 5.25h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja direktnim letom za Zagreb s polaskom u 7.05h. Dolazak u Zagreb je predviđen u 8.15h po lokalnom vremenu.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 8.890,00 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 9.790,00 kn


U cijenu je uključeno:

– avionske karte Zagreb – Cancun , Mexico city – Zagreb u ekonomskoj klasi

– unutarnji let Cancun – Mexico city

-5 noćenja na Playa Del Carmen hotel 4* sa doručkom

– 4 noćenja u Mexico Cityu u hotelu sa 4* sa doručkom

– transferi iz zračne luke od/do hotela

– organizacija putovanja i pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Nadoplate:
– zrakoplovne pristojbe 2.990,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)

– jednokrevetna soba 3.420 kn

– mogućnost doplate resorta sa 4* u Playi Del Carmen na bazi allinclusivea – 1,150 kn po osobi u dvokrevetnoj sobi

– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate

– izleti i ulaznice za razglede: Chichen Itza i Cenote 550 kn, Tulum i Koba 520 kn, Isla Mujeres 920 kn, Mexico city tura 490kn, Bazilika Guadalupe i Teotihuacan 480 kn, Taxco 310 kn

Napomene:
– prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju, viza za RH državljanine nije potrebna
– konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkluacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja

Minimalan broj putnika: 10

Raspored letova:

11OCT ZAGREB ISTANBUL  0910 1225

11OCT ISTANBUL CANCUN  2055 0750*

21OCT MEXICO CITY ISTANBUL 0530 0525

22OCT ISTANBUL ZAGREB   0705 0815

Pošalji upit za putovanje