01.08.-15.08.2018. od 1.457,39 (+ avio takse)

-MADAGASCAR-

Datum putovanja: 01.08.-15.08.2018.

1.dan (01.08.) : Zagreb – Istanbul

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova Turkish Airlines prema Istanbulu s polaskom u 20:05 h, predviđeni dolazak u Istanbul u 23:20 h.

2.dan (02.08.) : Istanbul – Antananarivo

Nastavak putovanja iz Istanbula s predviđenim polaskom u 01:45 h prema Antananarivo-u. Dolazak u Antananarivo u 14:45 h prema lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih i viznih formalnosti, doček mjesnog agenta te slijedi transfer do hotela. Smještanje u hotel i vrijeme za odmor. Noćenje.

3.dan (03.08.) : Antananarivo – Antsirabe

Odlazak na sjever u prekrasne planine. Po putu zaustavljanje u Ambatolampy, grad gdje se reciklira aluminij. Nastavak prema jednom od najindustraliziranijih gradova na Madagascaru – Antsirabe. Posjet radionici Zebo rogova kako biste naučili o jednom od tamošnjih najstarijih zanata. Smještaj u hotel. Noćenje.

4.dan (04.08.) : Antsirabe – Miandrivazo

Odlazak na sveto jezero Tritriva. Tritriva je kratersko jezero u jugozapadnom Madagaskaru, u regiji Vakinankaratra. Jezero je ispunilo krater u regiji koja ima brojne vruće izvore. Smjestio se u vulkanskom otvoru, a okružen je zidovima od gnajsa. Razina vode u jezeru nije uvijek jedanaka jer se za vrijeme monsuna ona uvelike poveća. Slijedi nastavak putovanja u smjeru zapada prema Miandrivazo-u, drugom najtoplijem gradu na Madagascaru. Smještaj u hotel. Noćenje.

5.dan (05.08.) : Miandrivazo – Morondava

Nastavak putovanja prema obalnom gradu Morondava gdje se možete relaksirati i uživati na plaži. Morondava je bila prijestolnica drevnog Kraljevstva Menabe naroda Sakalava, koje je postojalo još od dalekog 15. Stoljeća zahvaljujući cvjetajućoj trgovini robljem između Sakalava i arapskih te europskih trgovaca. Morondava i danas predstavlja kultno mjesto za Sakalave koji svakih deset godina dolaze na svoje veliko ritualno okupljanje nedaleko od sela Belo, na obalama rijeke Tsiribihine, kako bi proslavili obred Fitampoha (pranje kraljevskih relikvija). Smještaj u hotel. Noćenje.

6.dan (06.08.) : Morondava – Bekopaka

Cjelodnevna vožnja od Morondave do Bekopake. Na putu imat ćemo priliku za jedinstveno iskustvo vožnje lokalnim „trajektom“ – splavom. Po dolasku u Bekopaku smještaj u hotel. Noćenje.

7.dan (07.08.) : Bekopaka – Tsingy

Posjet Nacionalnom parku Tsingy de Bemerahe koji je uvršten na UNESCO-vu listu Svjetske baštine zbog jedinstvenih geografskih karakteristika, očuvane šume mangrova, brojnih vrsta ptica i velike populacije lemura. Tsingy stijene poznate su još i kao „Kamena šuma“ koja je nastala kao posljedica kiselih kiša. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan (08.08.) Bekopaka – Kirindy

Povratak prema Morondavi sa jednodnevnim zaustavljanjem u Kirindy-ju koji je poznat po suhoj šumi gdje ćemo imati mogućnost večernje šetnje i uživanja u prirodi. Smještaj u hotel. Noćenje.

9.dan (09.08.) Kirindy – Morondava

Nakon buđenja, prilika za dnevnu šetnju Kirindy šumom, nakon koje slijedi nastavak putovanja prema Morondavi. Po putu ćemo se zaustaviti na poznatoj Baobab aveniji gdje ostajemo do zalaska Sunca. Postoji 6 vrsta baobaba. Baobab samostalno radi rezerve vode unutar stabla te neki botaničari tvrde da je starost koju može doživjeti i nekoliko tisuća godina. Smještaj u hotel. Noćenje.

  

10.dan (10.08.) Morondava – Antsirabe

Dan je rezerviran za dugu vožnju prema planinskom kraju Antsirabe. Smještaj u hotel. Noćenje.

11.dan (11.08.) Antsirabe – Andasibe

Raniji polazak prema sjeveru, prolazak kroz glavni grad te nastavak u smjeru istoka gdje se nalazi prašumski koridor uz Andasibe. Po putu ćemo posjetiti Pyreras – rezervat reptila kako bismo vidjeli različite tipove kameleona koji žive na Otoku. Smještaj u hotel. Noćenje.

12.dan (12.08.) Andasibe

Prijepodnevni posjet prašumskom parku Andasibe o kojem se brine VOIMMA zajednica (predstavlja malgašku kraticu čije je značenje: „Lokalni ljudi vole šumu“), dok ćemo u poslijepodnevnim satima posjetiti Vakona Otok lemura. Smještaj u hotel. Noćenje.

13.dan (13.08.) Andasibe – Antananarivo

Povratak u Antananarivo gdje ćemo posjetiti lokalni market na kojem se prodaju suveniri. Smještaj u hotel. Noćenje.

14.dan (14.08.) Antananarivo – Istanbul

Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti. Transfer od hotela do zračne luke. Predviđeni polazak Turkish Airlines zrakoplovom prema Istanbulu u 16:15 h.

15.dan (15.08.) Istanbul – Zagreb

Slijetanje u Istanbul predviđeno u 04:55 h. Nastavak putovanja prema Zagrebu predviđen je u 07:05 h. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:20 h.

 

Ukupna cijena: 10.980,00 kn

 

U cijenu je uključeno:

-avionska karta Zagreb – Antananarivo – Zagreb

-smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*

-transferi od/do zračna luka – hotel

-organizacija putovanja i pratitelj putovanja iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

 

Nadoplata:

-avionske pristojbe 3.150,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)

-izleti 430 EUR (obavezno kod prijave) – uključuje sve ture prema programu: auti 4×4 sa vozačem/lokalnim vodičem, benzin, osiguranje auta,  sve posjete i ulaznice prema programu; doručak, ručak i večeru

-putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

-troškovi osobne prirode ( suveniri i pića)

-viza 30 EUR (plativo na licu mjesta; ishoduje se u zračnoj luci po dolasku; za ishođenje vize je potrebno ispuniti vizni obrazac, jedna fotografija te putovnica koja treba vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana izlaska s Madagaskara)

Napomene:

-Madagascarom se vozi 50 km/h zbog loših cestovnih uvjeta

-obitelji na Madagascaru su mnogočlane i žive od malih plaća, stoga preporučamo napojnice lokalnim vodičima

Korisne informacije:

Valuta- službena valuta je Malgaški arijari (MGA) , ponesite eure ( 1 EURO – 3,4 MGA) , kartice se slabo koriste osim u većim mjestima Tana i Antsirabe, no uglavnom sve se plaća sa gotovinom

Struja – u hotelima su klasične  utičnice sa dvije rupe, no kako se dosta vremena provodi vozeći se dobro je ponijeti prijenosni punjač za mobitel

Minimalan broj putnika: 15

Raspored letova:

01 AUG ZAGREB 20:05 – ISTANBUL 23:20

02 AUG ISTANBUL 01:40 – ANTANANARIVO  14:45

14 AUG ANTANANARIVO 16:15 – ISTANBUL 04:55 +1

15 AUG ISTANBUL 07:05 – ZAGREB 08:20

 

 

 

 

Pošalji upit za putovanje