od 0,00

LISABON – SINTRA – PENA – CASCAIS – CABO DA ROCA – OBIDOS – BATALHA – FATIMA – NAZARE

VRIJEDNOST VIŠE: Putovanje zrakoplovom na direktnom letu iz Zagreba, hotel 4* u Lisabonu!

TERMINI PUTOVANJA:

1.dan ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb u 06:00 kod šaltera informacija gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon u 07:50. Po slijetanju u Lisabon u 10:10 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatije lisabonske četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan most 25. Travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesta gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme za šetnju do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine, gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Odlazak do hotela. Smještaj, te kraći odmor. Nakon toga nastavak razgleda grada u pratnji pratitelja putovanja. Odlazak do strogog centra grada i šetnja avenijom Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe koja je građena po uzoru na Champs-Elysees, trgovima Restauradores, Rossio i Comercio, odnosno četvrti Baixa… Slobodno vrijeme za shopping i večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan LISABON – SINTRA – PENA – CASCAIS – CABO DA ROCA

Doručak. Predlažemo poludnevni izlet u okolicu Lisabona. Izlet ćemo započeti odlaskom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara, grada pod zaštitom UNESCO-a s prekrasnom kraljevskom palačom. Odlazak do čuvene palače Pena, prve europske palače romantizma, mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan (ulaznica nije uključena ). Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim Neuschwansteinom. Palača Pena okružena je prekrasnim vrtovima koji se prostiru na više od 200 hektara prepuni brojnim egzotičnim biljkama sa svih strana svijeta. Među njima se skrivaju i brojne fontane i jezerca, a čarobni sklad prekidaju tek vijugave pješačke staze. Nastavak putovanja do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roca, s natpisom „Ovdje završava kopno i počinje more…“. Ovdje možete kupiti priznanje da ste došli do najzapadnije točke Europe. Slobodno vrijeme za fotografiranje te nastavak vožnje do poznatog ljetovališta Cascais, nekadašnjeg ribarskog sela, a nakon toga ljetnikovca europskih kraljevskih obitelj. Predlažemo ručak u staroj ribarnici gdje možete vrlo povoljno jesti svježu ribu i razne morske delicije. Povratak u Lisabon oko 16 sati uz vožnju kroz Estoril, gradić gdje se nekada vozila čuvena utrka Formule 1 i gdje se nalazi nekada najveća kockarnica u Europi, te sjedište europske špijunaže za vrijeme Drugog svjetskog rata. Poslijepodne u Liabonu predlažemo odlazak do Parka Nacija, nekada mjesta održavanja EXPO-a, a sada parka prepunog atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu, sa mnogobrojnim bazenima koji su dom pingvinima, morskim psima te dražesnim vidrama koje plutaju uokolo na leđima.
Predlažemo da se ukrcate na stari, žuti tramvaj br 28 koji će Vas odvesti do Trga Camoes na poznatoj četvrti Bario Alto. Slobodno vrijeme za večeru u jednoj od mnoštva lokalnih gostionica sa domaćim specijalitetima. Noćenje u hotelu.

3. dan LISABON – OBIDOS – BATALHA – FATIMA – NAZARE – LISABON

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet. Prvo ćemo otići do slikovitog mjestašca Obidos opasanog zidinama koji je zbog svoje strateške pozicije uvijek bio predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginja“ (žinža) – liker koji pijemo iz čašica od čokolade, koje nakon ispijanja pojedemo. Slobodno vrijeme te nastavak putovanja do odlazak do Batalhe te posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria s prekrasnim klaustrom koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. Kraće slobodno vrijeme te nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Kraći obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja… Na kraju vas vodimo u prekrasno ljetovalište Nazare na obali Atlanskog oceana. Povratak u Lisabon. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru uz čuveni Fado program (doplata). Noćenje.

4.dan LISABON – ZAGREB

Doručak. Transfer autobusom do zračne luke te let za Zagreb u 10:55. Dolazak u Zagreb u 15:05 sati. Kraj programa.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.


Cijena aranžmana po osobi:

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 1.190 kn po osobi


RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU:

Redoslijed razgledavanja podložan je promjeni prema procijeni voditelja putovanja!

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom prema programu, transfere autobusom zračna luka– hotel – zračna luka, poludnevni razgled grada autobusom i pješice,  smještaj u hotelu 4* u Lisabonu na osnovi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: pristojbe zračnih luka  i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.190 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, boravišna pristojba u Lisabonu, 2 eur po osobi i noćenju, ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu

EVENTUALNE DOPLATE:

–     Doplata za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 890 kn
–    Doplata za poludnevni izlet Sintra-Cascais-Cabo da Roca-Estoril – 42 eur (potrebno je min 15 putnika za realizaciju izleta autobusom), cjelodnevni izlet Obidos-Batalha – Fatima-Nazare – 50 eur (potrebno je min 15 putnika za realizaciju izleta autobusom)

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:

–    Paket ulaznica Lisabon (Samostan i klaustar Sv.Jeronimo i utvrda Sv. Jurja) – 25 eur
–    Odlazak do palače Pena sa ulaznicom – 20 eur
–    Ulaznica za čuveni Oceanarij u Lisabonu  – 18 eur
–    Večera uz Fado program  u Lisabonu –  52 eur (večera u 3 slijeda i piće uz fado program)

POPUSTI: dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju – 300 kn

PRIJEVOZNIK: CROATIA AIRLINES

Dozvoljena težina prtljage 23 kg (uključena u cijenu)

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE – 420 kn ukupno sa svim pristojbama (raspoloživost i potvrda  letova na upit)

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 20 (maksimalan broj putnika 40)

Šifra aranžmana: GoPortugalLMPT0052019

Pošalji upit za putovanje