14.03.-18.03.2020. od 396,86 (+ avio takse)

Libanon i Bejrut, 5 dana

Bejrut je poznat kao Pariz Bliskog Istoka, grad koji nudi fantastičnu kombinaciju Bliskog Istoka i Europe u jednom!

VRIJEDNOST VIŠE: odličan hotel 4* u centru Bejruta

TERMINI PUTOVANJA: 14.03.-18.03.2020.


1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – BEJRUT
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul u 09:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 13:15 te nastavak leta za Bejrut u 19:10. Slijetanje u Bejrut u 20:00 sati. Slijedi transfer do centra grada. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo šetnju gradom koji živi 24 sata. Bejrut se ponosi titulom jednog od najuzbudljivijih gradova za noćne izlaske, a njegovo središte kompletno ponovno izgrađeno nakon perioda građanskog rata podsjetit će vas na pariške avenije, ali na mediteransko-arapski način. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: BEJRUT
Doručak. Bejrut s pravom nazivaju Parizom Bliskog Istoka. Njegova kozmopolitska atmosfera, bogata povijest, visoki standard života i izvrsna gastronomija iznenađuju svakog turista te su to sve razlozi zašto se Bejrut našao na viskom mjestu najbrže rastućih gradova po broju posjetitelja. Grad koji je nekad bio podijeljen na muslimanski i kršćanski dio, danas je ponovno ujedinjen. Razgled najznačajnijih gradskih znamenitosti u starom i novom dijelu grada: trg Place de l’Étoile, Nacionalni muzej, šetalište Corniche uz obalu Sredozemnog mora, Muzej Sursock, Džamija Mohamad al Amin, golublja stijena. Tijekom razgleda organiziran je odlazak na ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Slobodno poslijepodne za shopping i šetnju gradom. Navečer predlažemo zajednički odlazak na bogatu, tradicionalnu libanonsku večeru uz program s uključenim transferom autobusom. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: BEJRUT – JEITA – HARISSA – BYBLOS – BEJRUT
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet s uključenim ručkom koji uključuje bisere Libanona. Izlet do prekrasne špilje Jeita, jednog od najvećih svjetskih čuda prirode. Pećina se proteže u dužini od gotovo 9 km i jedna je od najljepših špilja na svijetu, nominirana za jedno od novih 7 svjetskih čuda. Špilja se sastoji od dva dijela za posjetitelje: u gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješke, dok se donji dio posjećuje brodićem. Nakon Jeite nastavljamo do Harisse, jednog od najpoznatijih hodočasničkih lokaliteta u Libanonu gdje već gotovo sto godina hodočaste kršćani iz cijeloga svijeta. Svetištem Gospe od Libanona dominira kip Djevice Marije visok 8,5m, jedan od najljepših na Bliskom istoku. Odavde se pruža prekrasan pogled na Beirut i zaljev Jounieh. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak do Byblosa, prekrasnog feničkog lučkog grada koji je zbog bogate ostavštine Feničana, Rima, Bizanta te zbog iznimno velike kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Byblos se smatra najduže nastanjenim gradom na svijetu. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak u Bejrut u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje

4. dan: BEJRUT – BAALBEK – ANJAR – VINARIJA KSARA – BEJRUT
Doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet do doline Bekaa, gdje se na visini od 1150m, smjestio Baalbek, najpoznatiji antički lokalitet Libanona. Razgled hramova posvećenih Jupiteru, Bacchusu i Veneri. Baalbek se smatra jednim od najvećih arhitektonskih čuda starog svijeta te je upisan na UNESECO listu svjetske baštine. Odlazak do grada Anjara, jedinstveno sagrađenom gradu iz 8. st. kojega je izgradio damaški kalif iz dinastije Omejida, a mjesto je poznato kao Pustinjska palača. Razgled ostataka nekadašnjih zidina, palača i rezidencija. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo do vinarije Ksara poznate po korištenju rimskih spilja kao prirodnih vinskih podruma te degustacija čuvenog libanonskog vina. Povratak u Bejrut. Slobodno vrijeme. Za one koji ne idu na izlet, slobodan dan za samostalno istraživanje libanonske prijestolnice. Noćenje.

5. dan: BEJRUT – ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Nakon doručka transfer do zračne luke te let za Istanbul u 09:45. Slijetanje u Istanbul u 12:50 te nastavak leta za Zagreb u 18:50. Slijetanje u Zagreb u 19:00 sati. Kraj programa.


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:
FIRST MINUTE: 2.990 kn
REDOVNA CIJENA: 3.290 kn
+ Zrakoplovne pristojbe i naknade 1.990 kn


Cijena uključuje:
– prijevoz zrakoplovom Turkish airlinesa na relaciji Zagreb-Istanbul-Bejrut-Istanbul-Zagreb
– 1 komad predane prtljage maksimalne težine do 30 kg i 1 komad ručne prtljage do 8kg
– doček i asistencuju lokalnog agenta u zračnoj luci Bejrut
– transferi zračna luka-hotel-zračna luka
– smještaj u hotelu 4* u centru Bejruta u dvokrevetnim sobama
– cjelodnevni razgled Bejruta u pratnji lokalnog vodiča
– posjet Nacionalnom muzeju u Bejrutu
– sve grupne razglede i vožnje prema programu
– sve ulaznice navedene u programu
– licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
– jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
– zrakoplovne pristojbe i naknade – obavezna doplata 1.990,00 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)
– doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.190 kn
– obavezna doplata za napojnice lokalnim vodičima i vozačima 25 USD po osobi
– ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
– karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
– osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
– zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Popusti:
– odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA – NA UPIT!

Fakultativne doplate:
– doplatu za jednokrevetnu sobu: 1190 kn
– Cjelodnevni izlet Baalbeck – Ksara -Anjar sa uključenim ručkom: 680 kn ( obavezna prijava i plaćanje prilikom rezervacije aranžmana
– Cjelodnevni izlet Jeita, Harrisa i Byblos s uključenim ručkom: 770 kn ( obavezna prijava i plaćanje prilikom rezervacije aranžmana)
– napojnice za lokalne vodiče i vozače 25 USD (obavezna doplata na licu mjesta, pratitelju putovanja)
– tradicionalna libanonska večera uz bogati program te uključen povratni transfer autobusom: 500 kn

NAPOMENA: Za fakultativne izlete potreban je minimum od 15 osoba, a u slučaju manjeg broja putnika, cijena će biti proporcionalna prijavljenom broju putnika.

Napomene:
Kategorizacija hotela u Libanonu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za putovanje u Libanon potrebna je putovnica koja mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza se dobiva po dolasku u zračnu luku i trenutno je besplatna. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

Minimalan broj putnika: 20

Šifra aranžmana: GoLibanonBejrut5D0052020

Pošalji upit za putovanje