od 0,00

1.DAN (30.12.) ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta kod Info pulta. Pratitelj putovanja predati će vam putnu dokumentaciju potrebnu za ovo putovanje. Prijava na let za Istanbul u 20:15h. Dolazak u Istanbul u 00:30h, slijedi nastavak leta za Havanu u 02:10h. Noćni let.

2.DAN (31.12.) HAVANA – VARADERO
Dolazak u Havanu predviđen je u 07:50 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do Varadera, turističkog mjesta udaljenog 2h vožnje od Havane. Po dolasku prijava i smještaj u hotel na bazi all inclusivea.  Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

3.DAN (01.01.) VARADERO – JEEP SAFARI

Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo odlazak na Jeep Safari. Transfer do gradića Matanzas gdje ćemo se ukrcati u Jeepove, te nastaviti ruralnim putevima do doline rijeke Canimar, vožnja brodom po rijeci koju okružuju tropske šume, te posjet farmi La Arboleda gdje ćemo osim kreolskog ručka moći uživati i u lokalnoj predstavi, te jahanju konja. Nastavak prema staroj plantaža kave La Dionisia,  stoljetni zidovi, egzotična vegetacija i drevne građevine podsjećaju na vremena trgovine robova. Nastavak prema pećini Saturno gdje ćemo se moći plivati u kristalnoj čistoj vodi okruženi impresivnim stalagnitima i stalaktitima. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Slikovni rezultat za varadero jeep safari

4.DAN (02.01.) VARADERO -TRINIDAD – CIENFUEGOS – VARADERO

Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Trinidad. Razgled znamenitosti malog kubanskog mjesta koje je pod UNESCO-vom zaštitom kao svjetski poznato kulturno nasljeđe, razgled mjesnog muzeja »Cantero Palace«, odlazak do poznatog bara “La Canchanchara”, Plaza Mayor, crkva Svetog Trojstva i ostalih znamenitosti. Nakon ručka slobodno vrijeme za šetnju gradom. U povratku usputno zaustavljanje i šetnja malim mjestom Cienfuegos. Dolazak u Varadero u večernjim satima, slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN (03.01.) VARADERO – CAYO BLANCO

Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativne aktivnosti. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet katamaranom na Cayo Blanco – maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete roniti među koraljnim grebenima ili plivati s delfinima (uz nadoplatu). Uključen je buffet ručak te neograničena konzumacija piće za vrijeme trajanja izleta. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. U večernjim satima pripreme za doček Nove 2022 godine. Zabava 🙂

6.dan (04.01.) VARADERO – HAVANA – HEMINGWAY HOUSE

Slikovni rezultat za finca vigia

Nakon doručka slijedi vožnja prema Havani. Usputno zaustavljanje u mjestu  gdje se nalazi Hemingway- va kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”. Finca Vigia nalazi se u malom radničkim gradiću, San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao živjeti u skromnom gradu, među ribarima. Kuća je izgrađena 1886. od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940. i  tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayeve smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kuću kasnije pretvorila u muzej. Slijedi nastavak vožnje prema Havani. Prijava i smještaj u hotel u Staroj Havani. Nakon kraćeg odmora odlazak na šetnju gradom u pratnji pratitelja putovanja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.DAN ( 05.01.) HAVANA – CITY TOUR

Nakon doručka predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem. Uz stručno vodstvo imat ćete priliku vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani uz živu lokalnu glazbu. Nakon ručka slijedi panoramska vožnja oldtimer cabrioletima po Maleconu do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Slobodno vrijeme. Noćenje.25 Best Things To Do In Havana For 2019 (Ultimate Cuba Bucket List)

8.DAN (06.01.) HAVANA – VINALES – HAVANA

Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadniju kubansku regiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku u Vinales slijedi posjeta farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje do vidikovca “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo i lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. DAN (07.01.) HAVANA – ISTANBUL

Nakon ranijeg doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul. Let sa međuslijetanjem (tehnički stop, putnici ne napuštaju zrakoplov).

10.DAN (08.01.) ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 10:10h po lokalnome vremenu. Mogućnost izlaska u grad u organizaciji Turkish airliensa. Slijedi nastavak leta za Zagreb u 19:10h po lokalnom vremenu. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.20h.


First minute cijena u dvokrevetnoj sobi iznosi: 10.990,00 kn

Redovna cijena u dvokrevetnoj sobi iznosi: 11.990,00 kn


U cijenu je uključeno:

-avionska karta Zagreb – Havana – Zagreb

-smještaj u dvokrevetnim sobama:

– Havana: hotel 4* u Old Havani s uključenim doručkom

– Varadero: hotel 4* na bazi all inclusive-a

-transferi iz zračne luke od/do hotela

-transfer minibusom Havana – Varadero – Havana

-organizacija putovanja

-pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

-posjet kući Hemingwaya

Nadoplate:

 • -zrakoplovne pristojbe 3.190,00 kn (obavezna doplata kod prijave)
 • -viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 456,00 kn (putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju)
 • -jednokrevetna soba 1.450,00 kn
 • -Varadero upgrade na hotel 5* na bazi all inclusive-a 1.950,00kn po osobi u dvokrevetnoj sobi
 • -putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:

 • -Havana City tura 460 kn
 • -Vinales tura 590 kn
 • -Trinidad 670 kn
 • -Cayo Blanco 690 kn
 • -Jeep Safari: cijena naknadno

Napomene:

 • -u cijenu svakog izleta uključen je ručak
 • -izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
 • -kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi

  Informacije za putnike vezane uz COVID 19:

  – ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacijama Kuba se službeno otvara sa 15.11. za turističke posjete. Za putnike koji su se potpuno cijepili nije potrebno dodatno testiranje prije ulaska na Kubu. Ostali putnici koji nisu primili cijepivo trebaju napraviti PCR test koji nesmije biti stariji od 72h od ulaska u zemlju. Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji. Dok u svijetu traje pandemija, vrijedi da putnik može besplatno otkazati putovanje do 35 dana prije putovanja u slučaju da se:

  1. destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

  2. ili se uvede obavezna samoizolacija od 14 dana za putnike iz RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

  Ukoliko se destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za putnike iz RH ili uvede obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana na destinaciji u periodu od 30-1 dan prije putovanja:
  – putniku se izdaje voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godinu dana.


Minimalni broj putnika: 10

Kuba skica
Pošalji upit za putovanje