30.01.-10.02.2019. od 1.134,85 (+ avio takse)

PROGRAM PUTOVANJA: 30.01. – 10.02.2019.

1.DAN (30.01.) ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta kod Info pulta. Pratitelj putovanja predati će vam putnu dokumentaciju potrebnu za ovo putovanje. Prijava na let za Istanbul koji je predviđen u 20:00h . Po dolasku u Istanbul 00:10, nastavak leta 02:30h. Noćni let za Havanu.

2.DAN (31.01.) HAVANA
Dolazak u Havanu predviđen je u 08:15 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na zajedniči ručak u Old Havanu. Uživajte u tradicionalnom spremljenom ručku kod našeg domaćina u Havani. Nakon ručka odlazak u lokalni bar sa živom kubanskom glazbom.Slobodno vrijeme za opuštanje i ples uz Latino ritmove. Noćenje.

3.DAN (01.02.) HAVANA
Nakon doručka, predlažemo razgled grada sa lokalnim vodičem. Odlazak sa Oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalazi poznati mural sa likom Che Guevare. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane. Odlazak na ručak u popularan restoran u Novoj Havani. U nastavku razgled znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…).… šetnja kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici… Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club mjesto gdje mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa . Noćenje.

4.DAN (02.02.) HAVANA
Nakon doručka, predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku, posjet tvornici cigara, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda (ukoliko je tvornica zatvorena odlazak na farmu duhana). Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Potom povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN (03.02.) HAVANA
Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

6.DAN (04.02.) HAVANA – VARADERO
Nakon doručka, slijedi vožnja do Varadera, mjesto udaljeno 2h vožnje od Havane. Predlažemo usputno zaustavljanje u mjestu  gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”.Finca Vigia nalazi se u malom, radničke klase gradu San Francisco de Paula. Kubanski ljudi su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao da živi u skromnom gradu, među ljudima koji su bili ribari. Kuća je izgrađena 1886 od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940 za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayove smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje za Varadero. Po dolasku prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

7.DAN (05.02.) VARADERO
Nakon doručka, slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

 

8.DAN (06.02.) VARADERO – TRINIDAD – VARADERO
Nakon doručka, predlažemo odlazak na cijelodnevni izlet u Trinidad, razgled znamenitosti malog kubanskom mjesta koje je pod UNESCO-vom zaštitom, kao svjetski poznato kulturno nasljeđe, razgled mjesnog muzeja »Cantero Palace« i kuće muzike “Trova”, odlazak do poznatog bara “La Canchanchara”, Plaza Mayor, crkva Svetog Trojstva i ostalih znamenitosti. Povratak u Varadero u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

 

9.DAN (07.02.) VARADERO
Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativne aktivnosti. Predlažemo odlazak na poludnevni izlet na Cayo Blanco – maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete roniti među koraljnim grebenima ili plivati s delfinima. Noćenje.

10.DAN (08.02.) VARADERO – HAVANA
Nakon doručka, slijedi transfer do Havane. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za posljednje utiske Kube. Noćenje.

11. DAN (09.02.) HAVANA – ISTANBUL
Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul. Noćni let sa jednim presjedanjem.

12.DAN (10.02.) ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul u 10:00h , slijedi nastavak leta za Zagreb u 18:55h. Dolazak u Zagreb predviđen je u u 19.05h.


Cijena u dvokrevetnoj sobi iznosi: 8.550 kn


U cijenu je uključeno :

 • – avionska karta Zagreb – Havana – Zagreb:
 • – smještaj u dvokrevetnim sobama:
  •      – Havana: hotel 4* u Old Havani s uključenim doručkom
  •      – Varadero: hotel 4* na bazi all inclusive-a
 • – transferi iz zračne luke od/do hotela u Havani
 • – transfer minibusom Havana – Varadero – Havana
 • – organizacija putovanja
 • – pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Nadoplate:

 • – zrakoplovne pristojbe 2.840  kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
 • – viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 456 kn
 • – jednokrevetna soba 3.450 kn
 • – Varadero upgrade na hotel 5* na bazi all inclusive-a (1.980kn) po osobi
 • – putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • – izleti i ulaznice za razglede:
  •      – Havana City tura 410 kn,
  •      – Vinales tura 550 kn,
  •      – kuća Hemingwaya 100 kn,
  •      – Trinidad 670 kn,
  •      – Cayo Blanco 530 kn

Napomene:

 • – izleti se bookiraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
 • – kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi

Minimalni broj putnika: 15

Pošalji upit za putovanje