16.10. - 25.10.2019. od 7.590,00 kn / 1.007,43 (+ avio takse)

PROGRAM PUTOVANJA: 16.10. – 25.10.2019.

1.DAN (16.10.) ZAGREB – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta kod Info pulta. Pratitelj putovanja predati će vam putnu dokumentaciju potrebnu za ovo putovanje. Prijava na let za Istanbul koji je predviđen u 20:15h . Po dolasku u Istanbul 23:20, nastavak leta 01:40h. Noćni let za Havanu.

2.DAN (17.10.) HAVANA -VARADERO 
Dolazak u Havanu predviđen je u 07:50 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi vožnja do Varadera, mjesto udaljeno 2h vožnje od Havane. Predlažemo usputno zaustavljanje u mjestu  gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”.Finca Vigia nalazi se u malom, radničke klase gradu San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao da živi u skromnom gradu, među ljudima koji su bili ribari. Kuća je izgrađena 1886 od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940 za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayove smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje za Varadero. Po dolasku prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Noćenje.

3.DAN (18.10.) VARADERO
Nakon doručka, slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Noćenje.

 

4.DAN (19.10.) VARADERO – TRINIDAD – VARADERO
Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Trinidad, razgled znamenitosti malog kubanskom mjesta koje je pod UNESCO-vom zaštitom, kao svjetski poznato kulturno nasljeđe, razgled mjesnog muzeja »Cantero Palace« i kuće muzike “Trova”, odlazak do poznatog bara “La Canchanchara”, Plaza Mayor, crkva Svetog Trojstva i ostalih znamenitosti. Povratak u Varadero u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5.DAN (20.10.) VARADERO

Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativne aktivnosti. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet katamaranom na Cayo Blanco – maleni otok s prekrasnim pješčanim plažama gdje možete roniti među koraljnim grebenima ili plivati s delfinima (uz nadoplatu). Uključen je buffet ručak te neograničena konzumacija piće za vrijeme trajanja izleta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.DAN (21.10.) VARADERO – HAVANA
Nakon doručka, slijedi transfer do Havane. Prijava i smještaj u hotel u Old Havani. Nakon kraćeg odmora predlažemo odlazak na zajedniči ručak u Old Havanu. Uživajte u tradicionalnom spremljenom ručku kod našeg domaćina u Havani. Nakon ručka odlazak u lokalni bar sa živom kubanskom glazbom. Slobodno vrijeme za opuštanje i ples uz Latino ritmove. Noćenje.

7.DAN (22.10.) HAVANA- CITY TURA
Nakon doručka predlažemo razgled grada s lokalnim vodičem. Imat ćete priliku uz stručno vodstvo vidjeti znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te prošetati kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani uz živu lokalnu glazbu. Nakon ručka slijedi vožnja oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak u Buena Vista Social Club (nadoplata ) – mjesto gdje mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

8.DAN (23.10.) HAVANA – PINAR DEL RIOD – VINALES – HAVANA

Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku slijedi posjeta farmi duhana, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. DAN (24.10.) HAVANA – ISTANBUL
Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Istanbul. Noćni let sa jednim presjedanjem.

10.DAN (25.10.) ISTANBUL – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul u 09:05h , slijedi nastavak leta za Zagreb u 18:10h. Mogućnost izlaska u grad u Istanbulu ( potrebna viza) . Dolazak u Zagreb predviđen je u u 19.20h.


First minute cijena u dvokrevetnoj sobi iznosi: 7.590,00 kn

Redovna cijena u dvokrevetnoj sobi iznosi: 8.190,00 kn


U cijenu je uključeno :

 • – avionska karta Zagreb – Havana – Zagreb:
 • – smještaj u dvokrevetnim sobama:
  •      – Havana: hotel 4* u Old Havani s uključenim doručkom
  •      – Varadero: hotel 4* na bazi all inclusive-a
 • – transferi iz zračne luke od/do hotela
 • – transfer minibusom Havana – Varadero – Havana
 • – organizacija putovanja
 • – pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

Nadoplate:

 • – zrakoplovne pristojbe 2.950  kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
 • – viza za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 456 kn  (putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju)
 • – jednokrevetna soba 1.950 kn
 • – Varadero upgrade na hotel 5* na bazi all inclusive-a (1.080kn) po osobi u dvokrevetnoj sobi
 • – putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)
 • – izleti i ulaznice za razglede:
  •      – Havana City tura 410 kn,
  •      – Vinales tura 550 kn,
  •     – kuća Hemingwaya 100 kn,
  •      – Trinidad 670 kn,
  •      – Cayo Blanco 690 kn

Napomene:

 • – izleti se bookiraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
 • – u cijenu izleta (osim Hemingwayove kuće) uključen je ručak
 • – kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi

Minimalni broj putnika: 15

Raspored letova:

16OCT ZAGREB ISTANBUL  2015 2320
17OCT ISTANBUL HAVANA 0140 0750
24OCT HAVANA ISTANBUL 0935 0905+1
25OCT ISTANBUL ZAGREB 1810 1920

Pošalji upit za putovanje