30.12. - 13.01.2022. od 13.910,00 kn / 1.846,29 (+ avio takse)

1. DAN (30.12.) ZAGREB  – ISTANBUL – HAVANA
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta kod Info pulta. Pratitelj putovanja predati će vam putnu dokumentaciju potrebnu za ovo putovanje. Prijava na let za Istanbul u 20:15h. Dolazak u Istanbul u 00:30h, slijedi nastavak leta za Havanu u 02:10h. Noćni let.

2. DAN (31.12.) HAVANA 

Dolazak u Havanu predviđen je u 07:50 ujutro. Nakon carinskih formalnosti slijedi transfer u hotel. Prijava i smještaj u hotel 4*u staroj Havani od 14h. Nakon kraćeg odmora odlazak u panoramsku šetnju grada. Predlažemo odlazak na zajednički ručak kod lokalnog domaćina u Havani. Opustite se uz ritmove salse, te uz popularne kubanske koktele Mojito i Cuba libre. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajednički doček Nove Godine u lokalni bar gdje naši domaćini organiziraju nezaboravni doček Nove Godine na vrhu kolonijalne zgrade u Old Havani. Zabava. Noćenje.

3. DAN (01.01.) HAVANA – CITY TURA

Nakon doručka predlažemo razgled grada uz stručno vodstvo. Posjet znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…) te šetnja kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici. Odlazak na ručak u popularni restoran u Old Havani uz živu lokalnu glazbu. Nakon ručka slijedi vožnja oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalaze poznati murali s likovima Che Guevare i Camila Cienfuegosa. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane. Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Slikovni rezultat za HAVANA Slikovni rezultat za havana best of

4.DAN ( 02.01.) HAVANA – PINAR DEL RIO – VINALES – HAVANA
Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku slijedi posjet farmi duhana gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda. Mogućnost kupnje autohtonih kubanskih cigara od lokalnih farmera. Slijedi odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Nastavak vožnje za Vinales gdje ćemo imati priliku panoramski razgledati grad prepun šarenih jednokatnica i očaravajuće prirode. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak pripremljen od lokalnih namirnica kod našeg domaćina. Farma se nalazi na predivnom vidikovcu gdje možete slobodno prošetati i uživati u očaravajućim pejzažima. Na ovom izletu posjetit ćemo i indijansku špilju unutar koje teče rječica. Imat ćemo priliku provozati se u brodićem kroz špilju, a kada dođemo na drugu stranu možemo se okrijepiti koktelima na bazi svježe prešane šećerne trske u čijem se spravljanju i sami možete okušati! Slijedi slobodno vrijeme za kupnju suvenira i šetnju prirodom. Izlet završavamo posjetom čuvenom muralu “Mural de la Prehistoria”. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN (03.01.) HAVANA –VARADERO – HAVANA

Nakon kasnijeg doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Varadero – turističko mjesto udaljeno 2h vožnje od Havane. Usputno zaustavljanje u mjestu  gdje se nalazi Hemingwayova kuća na Kubi – Finca Vigia, što znači ” kuća vidikovac”. Finca Vigia nalazi se u malom radničkim gradiću, San Francisco de Paula. Kubanci su uvijek poštovali poznatog pisca koji je izabrao živjeti u skromnom gradu, među ribarima. Kuća je izgrađena 1886. od strane španjolskog arhitekta Miguel Pascual y Baguer. Hemingway je kupio kuću 1940. za cijenu od 12.500 $. Tamo je napisao svoje najslavnije romane: “Kome zvono zvoni” i “Starac i More”. Nakon Hemingwayeve smrti 1961. godine, kubanska vlada je preuzela vlasništvo nad imovinom, te je kasnije pretvorila u muzej. Slijedi nastavak vožnje prema Varaderu. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Za one koji ostaju u Havani uživanje u čarima koje pruža grad. Havana nudi šarenilo i raznolikost suvenira na tržnicama, plesno raspoloženje u gotovo svakom bistrou s lokalnim izvođačima vrućih ritmova salse, mamba, rumbe… Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. DAN (04.01.) HAVANA – CANCUN – PLAYA DEL CARMEN
Nakon doručka slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Cancun. Po dolasku slijedi organizirani transfer do hotela koji je smješten na Playa Del Carmen. Slobodno vrijeme za odmor i upoznavanje destinacije. Za sve korisne informacije na raspolaganju Vam je pratitelj putovanja. Noćenje.

7. DAN (05.01.) PLAYA DEL CARMEN– CHICHEN ITZA – CENOTE

Nakon doručka predlažemo odlazak do najpoznatijeg arheološkog parka Maja – Chichen Itza. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, najvećeg igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka odlazak do “Cenote” koja je Mayama služila kao rezervoar pitke vode (mogućnost kupanja). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Chichen Itza Private Tours | My Quest Concierge

8.DAN (06.01.) PLAYA DEL CARMEN – TULUM I COBA
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u ” Tulum i Coba”. Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Ova dva grada se u potpunosti razlikuju, Tulum je grad na visokim stijenama koji ima predivni pogled na Karipsko more, dok Coba je grad koji se nalazi u džungli i imati ćete priliku popeti se na piramidu s lijepim panoramskim pogledom. Nakon lokalnog ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

9.DAN (07.01.) PLAYA DEL CARMEN – ISLA MUJERES

Nakon doručka predlažemo izlet (fakultativno) na otok Isla Mujeres. Transfer do marine iz koje kreće lokalni brod za Isla Mujeres. Ovaj izlet je predviđen za relaksaciju, kupanje, sunčanje i ronjenje, a uz nadoplatu možete ići i na vožnju kajakom. Slobodno vrijeme na otoku za razgledavanje i uživanje u rajskim plažama, palmama, beskrajnom plavetnilu i očaravajućoj prirodi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. DAN (08.01.) PLAYA DEL CARMEN – CANCUN – MEXICO CITY

Nakon doručka, slijedi transfer u zračnu luku Cancun i prijava na let za Meksiko City. Po dolasku slijedi doček lokalnog agenta i transfer do hotela 4* u samom središtu grada. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. DAN (09.01.) MEXICO CITY – CITY TURA

Nakon doručka, predlažemo odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Slijedi razgled starog povijesnog centra i trga Zocalo, razgled Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Predsjedničke palače s muralima Diega Riviere. Odlazak na zajednički ručak. Slijedi odlazak do poznate plave kuće (Casa Azul) slikarice Fride Kahlo gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Frida Kahlo, supruga Diega Riviere pripada nadrealističkim slikarima, a njena izrazita opsjednutost ženskom tematikom svrstala ju je među kultne osobnosti feminizma. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Predlažemo odlazak na tradicionalnu večeru s “mariachi” predstavom. Noćenje.

12. DAN (10.01.)  MEXICO CITY – BAZILIKA GUADALUPE – TEOTIHUACAN
Nakon doručka, predlažemo posjet najvećem svetištu Latino Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe gdje ćemo vidjeti četiri crkve u sklopu svetišta. Nakon kraće pauze za ručak slijedi vožnja do grada Teotihuacan. U gradu možete vidjeti ostatke hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, piramida Sunca i Mjeseca i hodati Avenijom smrti kojom su Azteci vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, moći ćete degustirati tequilu koja se proizvodi od lokalnih kaktusa, te ostala lokalna pića. Nakon slijedi vožnja do lokalne hacijende gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. DAN (11.01.) MEXICO CITY – TAXCO – MEXICO CITY

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) na cjelodnevni izlet u Cuernavacu i Taxco grad u kojem se nalazi najveći meksički rudnik srebra. Vožnja do Cuernavace “grada vječnog proljeća” u kojem je španjolski osvajač Hernan Cortes imao svoju ljetnu palaču. Kratka šetnja kroz grad te posjet jednoj od najstarijih katedrala na kontinentu. Nastavak vožnje do Taxca, starog španjolskog grada poznatog po svojim zanatima, rudnicima srebra i baroknoj arhitekturi. Nakon ručka slijedi šetnja uskim gradskim ulicama među kolonijalnim palačama. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti i kupovinu srebra. Povratak u Mexico city u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

14.DAN (12.01.) MEXICO CITY – ISTANBUL

Nakon ranog doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let Turkish airlinesa za Istanbul 10:05. Let sa međuslijetanjem (tehnički stop, putnici ne napuštaju zrakoplov). Obroci tijekom leta.

15. DAN (13.01.) ISTANBUL  – ZAGREB
Po dolasku u Istanbul 10:30h po lokalnom vremenu, nastavak leta u 19:10h za Zagreb. Predviđeni dolazak u Zagreb u 19:20h po lokalnom vremenu.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 13.910,00 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 14.850,00 kn

(First minute cijena vrijedi do popunjenosti kapaciteta predviđenog za prodaju po FM cijeni)


U cijenu je uključeno:
– avionske karte Zagreb – Havana , Mexico City – Zagreb u ekonomskoj klasi
– unutarnji let Havana – Cancun – Mexico City
– smještaj na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 4*:
– transferi iz zračne luke od/do hotela
– organizacija putovanja i pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

U cijenu nije uključeno:
– zrakoplovne pristojbe 3.950 kn (obavezno kod prijave)
– vizu za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 456 kn
– jednokrevetna soba 4.590 kn
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate
– fakultativni izleti i ulaznice za razglede: Havana City tura 460 kn, Vinales tura 590 kn, Varadero tura 390 kn, Chichen Itza i Cenote 650 kn, Tulum i Coba 590 kn, Isla Mujeres 790 kn, Mexico City tura 490 kn, Bazilika Guadalupe i Teotihuacan 480 kn, Taxco – 480 kn,  doček Nove godine kod lokalnog domaćina u Old Havani – 360 kn (uključeno jelo i piće)

Napomene:
– kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom boravka na Kubi
– prije putovanja provjerite valjanost putovnice koja mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju
– za RH državljane nije potrebna viza za Meksiko
– konačne cijene, ponudu i program izleta šaljemo u završnom pismu mjesec dana prije puta, a sama kalkulacija ovisi o broju prijavljenih putnika. Uplatu odabranih izleta potrebno je izvršiti u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja


Informacije za putnike vezane uz COVID 19:

– ukoliko se za navedenu destinaciju ili avio kompaniju s kojom se leti na programu uvede testiranje na COVID -19, putnik je dužan sam napraviti test i snositi trošak istoga, te je dužan isti pokazati na samom letu ili ulasku u zemlju. Prema trenutnim informacija test nesmije biti stariji od 72h od ulaska u zemlju/avion. Kako se stvari mjenjaju iz dana u dan, tako se i mi prilagođavamo situaciji. Dok u svijetu traje pandemija, vrijedi da putnik može besplatno otkazati putovanje do 45 dana prije putovanja u slučaju da se:

1. destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za državljane RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

2. ili se uvede obavezna samoizolacija od 14 dana za putnike iz RH unutar datuma predviđenih za naše putovanje

Ukoliko se destinacija za koju je putnik uplatio putovanje zatvori za putnike iz RH ili uvede obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana na destinaciji u periodu od 30-1 dan prije putovanja:
– putniku se izdaje voucher na uplaćeni iznos u trajanju od godinu dana.


Minimalan broj putnika: 10

Pošalji upit za putovanje