02.08., 23.08.,13.09.2018. od 4.390,00 kn / 582,69 (+ avio takse)

Termin putovanja: 02.08. – 05.08., 23.08. – 26.08. i 13.09. – 16.09.2018.zrakoplovom iz Zagreba

Vrijednost više: uključena buffet večera na brodu!

Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – KOPENHAGEN

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopenhagen na liniji OU 480 u 8:25 sati. Dolazak u Kopenhagen u 10:30 sati. Po dolasku razgled grada autobusom s pratiteljem putovanja: lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima – Mala Sirena – Tivoli – Amalienborg – gradska vijećnica – Christiansborg – kraljevska knjižnica – katedrala – parlament – burza – mornarička crkva. Smještaj u hotel. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u živahnu mornaričku četvrt Nyhavn, najzabavniju četvrt u gradu u kojoj je živio i poznati pisac bajki, Hans Christian Andersen. Četvrt je puna živopisnih lokala gdje se može popiti danska rakija aquavit i pojesti poznate danske otvorene sendviče. Kuće šarenih boja slikovito su smještene uz kanal sa starim jedrenjacima. Moguć posjet zabavnom parku Tivoli, najvećoj tradicionalnoj atrakciji Kopenhagena otvorenom 1843.g. gdje stanovnici Kopenhagena slave sve što mogu slaviti, od rođendana preko svadbi i raznih drugih obljetnica – čak je i kraljica Margareta tu proslavila svoj okrugli šezdeseti rođendan. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: KOPENHAGEN

Doručak. Slobodno jutro u Kopenhagenu. Predlažemo zajednički odlazak s voditeljem putovanja na vožnju brodom po kanalima. Slobodno vrijeme za kupovinu u najdužoj pješačkoj zoni Europe (Danska je poznata po izvrsnom izboru jantarnog nakita i porculana), Kopenhagen ima ugodne slastičarnice i kavane, tradicionalne riblje restorane, odlične pivnice (Tuborg i Carlsberg danske su pive)… Poslije podne transfer autobusom iz hotela u luku gdje ćemo se ukrcati na brod kompanije DFDS na liniji Kopenhagen-Oslo (isplovljava u 15:45 sati). Smještaj u dvokrevetne kabine. Na brodu ćete naći mnoge sadržaje, od raznih trgovina, barova i restorana do večernje zabave. Večera (uključeno u cijenu). Noćna plovidba.

3. dan: OSLO

Doručak na brodu. Predviđeni dolazak u Oslo nešto prije deset sati. Po iskrcaju s broda ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski razgled zelene norveške prijestolnice. Razgled norveške metropole, smještene na najsjevernijem dijelu Oslo fjorda, započinjemo jednom od najvećih gradskih atrakcija, parkom skulptura Vigeland smještenom unutar Frogner parka. Iznimna „izložba na otvorenom“ omiljenog norveškog kipara Gustava Vigelanda sastoji se od 212 granitnih i brončanih skulptura te privlači više od milijun posjetitelja godišnje. Nastavljamo s poluotokom Bygdoy, mjestom gdje se nalazi ljetna rezidencija kraljevske obitelji ali i brojni zanimljivi muzeji: Fram muzej koji pripovijeda priču o brodu kojim su norveški istraživači plovili na Sjeverni i Južni pol; Kon- Tiki muzej, omiljen kod djece, posvećen Kon-Tiki splavu kojim je norveški istraživač Heyerdahl plovio iz Perua do Francuske Polinezije te brojni drugi. Obilazimo i fascinantnu zgradu Opere, dizajniranu da podsjeća na ledenjak koji pluta na vodi, koja je u kratkom roku postala jednom od najprepoznatljivijih modernih zgrada Skandinavije. Smještaj u hotel. Odlazak javnim gradskim prijevozom u središte grada. Preporučujemo šetnju i uživanje u četvrti Tjuvholmen, po poznatom Akker Brygge kod Astrup Fearnley muzeja (djelo glasovitog Renza Piana) i gledati kako se stanovnici Osla opušteno zabavljaju, moguće i kupaju u Sjevernom moru. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: OSLO – ZAGREB

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba, prtljagu ćemo odložiti u za to namijenjenu prostoriju. Odlazak javnim gradskim prometom na Holmenkollen, brdo na sjeverozapadu grada gdje se nalazi legendarna skijaška skakaonica i s kojeg se pruža prekrasna panorama na grad i Oslo fjord. Jedno od najvećih atrakcija Osla, Holmenkollen je i mjesto otkud počinje šumski predio Nordmark, omiljena destinacija rekreativaca iz grada. Osim skakaonice gore se nalazi i poznati Skijaški muzej u kojem se može razgledati kako se nekoć skijalo, a i sami možete osjetiti skakaonicu što preporučujemo: možete izabrati hoćete li u simulator skijaških skokova ili se spustiti niz skakaonicu ziplineom! Ako niste zainteresirani za odlazak u prirodu i više volite umjetnost, svakako posjetite glasovitu Nacionalnu galeriju gdje možete vidjeti između ostalog i poznati Munchov „Krik“. Poslijepodne povratak u hotel i transfer prema zračnoj luci Gardermoen. Let za Zagreb na liniji  OU489 u 18:45 sati. Slijetanje u Zagreb predviđeno u 21:15 sati.


Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:

 • Polazak 13.9.: FM 4.390 kn / 4.590 kn
 • Polazak 23.8.: FM 4.640 kn / 4.840 kn
 • Polazak 2.8.: FM 4.890 kn / 5.090 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za jednokrevetnu sobu s jednokrevetnom unutarnjom kabinom:1.890 kn
Soba s pomoćnim ležajem na upit!
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn
Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 370 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Kopenhagen – Oslo – Zagreb
 • smještaj u hotelima 3/4* na području Kopenhagena odnosno Osla u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 noćenja s doručkom u Kopenhagenu i 1 noćenja s doručkom u Oslu, 1 noćenje u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na brodu na liniji Kopenhagen – Oslo s uključenom buffet večerom
 • uslugu voditelja putovanja
 • transfer iz zračne luke u Kopenhagenu s uključenim panoramskim razgledom grada
 • transfer u luku u Kopenhagenu
 • panoramski razgled Osla po dolasku
 • transfer u zračnu luku Gardermoen
 • te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, putno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u studenom 2017. g.):

 • Tivoli 110-120 DKK, Carlsberg Glyptotek 95 DKK, dvorac Kronborg 90 DKK, Muzej Thorvaldsen 60 DKK, dvorac Christiansborg 150 DKK (kombinirana ulaznica), SMK (Nacionalna galerija lijepih umjetnosti) od 1.6.2016. naplata ulaza 110 DKK/ispod 30 godina 85 DKK; Nacionalna galerija 100 NOK (djeca besplatno); Fram muzej 100 NOK; Kon-Tiki muzej 100 NOK; Holmenkollen Ski muzej i toran 130 NOK; Norveški folk muzej 130 NOK; Munch muzej 100 NOK; Muzej vikinških brodova 100 NOK.

NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u listopadu 2017. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Pošalji upit za putovanje