28.12. - 08.01. 2022 od kn (+ avio takse)

MJESTA POSJETA: Bogota, Zipaquira, Medellin, Guatape, Cartagena, Nacionalni park Islas Rosario

 


1.dan (28.12.) Zagreb – Istanbul
Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci Zagreb, 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava i ukrcaj na let aviokompanije Turkish airways u  19.55h. Dolazak u Istanbul predviđen je u 00.15h.

2.dan (29.12.) Istanbul – Bogota
Nastavak leta za Bogotu u 10.05h. Dolazak u Bogotu predviđen je u 15.40h. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, transfer do hotela, prijava u hotel. Nakon kraćeg odmora predlažemo orijentacijsku šetnju s pratiteljem. Noćenje.

3.dan (30.12.) Bogota – City tura
Nakon doručka predlažemo razgled (fakultativno) Bogote u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak započinjemo panoramskim pogledom s planine Montserrat, te nastavljamo šetnjom kroz Calendariju, povijesno središte Bogote gdje su se smjestili brojni muzeji i znamenitosti u prekrasnim kolonijalnim zgradama. Istražiti ćemo Plaza de Bolivar, Palaču pravde, Predsjedničku palaču i prošetati među starim kolonijalnim kućama koje su oblikovale povijest grada. Vidjeti ćemo najstariju knjižnicu Južne Amerike i posjetiti muzej smaragda i zlata. Da upotpunimo sliku ovoga grada, nakon ručka ćemo posjetit sjeverni dio Bogote, i saznati o kulturnim razlikama unutar grada. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Slikovni rezultat za bogota city

4. dan (31.12.) Bogota – Medellin
Nakon doručka transfer na aerodrom. Prijava i ukrcaj na let za Medellin. Po dolasku u Medellin slijedi transfer do hotela, te priprema za doček nove godine. Slikovni rezultat za medellin

 

5.dan (01.01.) Medellin – Plantaža kave
Doručak. U poslijepodnevnim satima predlažemo (fakultativno) obilazak plantaže kave. Kolumbija je treća zemlja u svijetu po uzgoju i proizvodnji kave. Upoznati ćemo Kolumbijsku kulturu kave kroz lokalnu farmu nedaleko od Medellina, te saznati kako teče proces “od grma do šalice”. Imati ćete priliku napraviti svoju vlastitu kavu te je ponijeti kući. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Slikovni rezultat za coffee plantation colombia

6.dan (02.01.) Medellin – City Tura
Nakon doručka predlažemo obilazak (fakultativno) Medellina. Medellin, grad vječnog proljeća, danas je najinovativniji grad Latinske Amerike. Njegova nedavna prošlost je bilo usko vezana uz djelovanje Pabla Escobara i sukobljavanje narko kartela. Posljednjih 20 godina Medellin je doživio drastične promjene, inovativni program urbanog razvitka pretvorio je Medellin iz najopasnijeg grada na svijetu u moderni primjer urbane transformacije. Razgled ćemo započeti posjetom “Pueblito Paisa”, te nastaviti s trgom Botero, gdje se nalazi otvorena izložba Kolumbijskog umjetnika Fernada Botera čije su neobične skulpture postale zaštitni znak grada. Slijedi vožnja žičarom do Santo Dominga, nekoć ozloglašene četvrti. Nakon ručka obilazak četvrti Comuna 13, koja je godinama bila poznata po sukobima narko kartela, policijskim racijama i ilegalnoj trgovini. Izgrađena na strmim brdima periferije Medellina, najgušće je naseljen dio grada, a danas je poznata po grafitima, uličnim umjetnicima i njihovim performansima. Povratak u hotel. Noćenje.

Slikovni rezultat za medellin

7.dan (03.01.) Medellin – Guatape i stijena Peñol
Nakon doručka predlažemo(fakultativno) obilazak istočnih visoravni, gradića Guatape sa stijenom Peñol. Stijena Peñol jedna je od najspektakularnijih destinacija u okolici Medellina. Na 200 metara visoku monolitnu stijenu možete se uspeti po 740 stepenica i uživati u zapanjujućem pogledu na okolicu u kojoj se izmjenjuju modra jezera i zelene planine. Selo Guatape je poznato po svojim kućama dekoriranih bojama, izgrađeno je na obali rezervoara koje je nastalo 70-ih godina gradnjom brane. Povratak u hotel. Noćenje.

Slikovni rezultat za colombia guatape

8.dan (04.01.) Medellin – Cartagena
Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Polijetanje zrakoplova za Cartagenu. Po dolasku transfer do hotela, prijava. Nakon kraćeg odmora šetnja s pratiteljem kroz povijesni centar Cartagene. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.dan (05.01.) Cartagena – City tura
Nakon doručka predlažemo (fakultativno) obilazak Cartagene. Cartagena je bez sumnje jedan od najljepših gradova Južne Amerike. 1533. godine osnovali su je Španjolci kao stratešku luku za izvoz srebra i uvoz robova. Luka, utvrde i povijesni centar Cartagene upisani su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine kao “španjolski kolonijalni grad iz 16.-18. stoljeća koji je sačuvao najveći i najpotpuniji sustav utvrda u Novom Svijetu”. Obilazak ćemo započeti utvrdom San Felipe de Barajas, koja predstavlja najveći vojni objekt koji su izgradili Španjolci u svojim kolonijama. Nastavljamo do muzeja Convento San Pedro Claver, nekoć Jezuitskog samostana u kojem je živio prvi svetac Novog Svijeta i borac za prava robova. Posjet povijesnom centru Cartagene gdje ćemo vidjeti trgove, crkve i najbitnije povijesne građevine, te čuti zanimljive priče i legende o piratima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10.dan (06.01.) Cartagena – Nacionalni Park Islas del Rosario
Nakon doručka predlažemo posjet Nacionalnom parku Islas de Rosario. Arhipelag zauzima površinu od 120 000 km2, a park je osnovan kako bi zaštitio koraljne grebene i jedinstvene podvodne ekosustave. Vožnja brodom iz Cartagena do jednog od otoka arhipelaga, putem se kratko zaustavljamo na utvrdama San Fernando i San Jose koje su štitile zaljev od gusarskih napada. Dolaskom na otok imat ćete vrijeme za kupanje, ronjenje, vožnju kajacima ili posjetiti akvarij San Martin de Pajarales. Povratak u Cartagenu u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Slikovni rezultat za islas de rosario

11.dan (07.01.) Cartagena – Bogota
Nakon ranijeg doručka transfer na aerodrom te prijava na let za Bogotu. Po dolasku u Bogotu prijava na let za Istanbul u 17.05h. Noćni let s jednim tehničkim stopom. Putnici ne napuštaju zrakoplov.

Slikovni rezultat za bogota

12.dan (08.01.) Bogota – Istanbul
Dolazak u Istanbul u 16.40h , nastavak leta za Zagreb u 18.50h. Slijetanje u Zagreb predviđeno je u 19.05 sati.

 


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi : 8.990,00 kn
Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi : 9.950,00 kn


U cijenu je uključeno:
– avionska karta Zagreb – Bogota – Zagreb
– unutarnji letovi: Bogota – Medellin, Medellin – Cartagena, Cartagena – Bogota
– smještaj u dvokrevetnim sobama 4*/5* na bazi noćenja s doručkom
– transferi iz zračne luke od/do hotela
– organizacija putovanja
– pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku

U cijenu nije uključeno:
– zrakoplovne pristojbe 3.190,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– jednokrevetna soba 2.690,00 kn
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti 48h nakon prve uplate)

Fakultativni izleti: CIJENE USKORO
– Bogota city tura s uključenim ručkom
– Medellin city tura s uključenim ručkom
– Medellin coffee tura
– Guatapé i Peñol s uključenim ručkom
– Islas del Rosario
– Cartagena city tura s uključenim ručkom

Napomene:
– izleti se rezerviraju i plaćaju u Hrvatskoj 15 dana prije putovanja
– putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju
– za državljane RH nije potrebna viza za Kolumbiju

Minimalan broj putnika: 10

Pošalji upit za putovanje