02.04.-11.04.2021. od 7.890,00 kn (+ avio takse)

Kenija – Diani Beach i safari

Vodeća plaža Afrike Diani Beach i safari u dva nacionalna parka u jednom putovanju.

10 dana / 7 noćenja
02.04. – 11.04.2021. USKRS

DIANI BEACH
Smještaj: Južna obala Mombase – Hotel Diani Reef Resort & Spa 5*
7 noćenja, polupansion / doručak i večera / smještaj u dvokrevetne sobe tipa Standard

SAFARI
Smještaj: Sarova Salt Lick Lodge 5*
2 dana, 1 noćenje na bazi punog pansiona

1. dan ZAGREB – DOHA – MOMBASA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod kioska Tiska u 15:35 sati. Check in. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 17:35 sati (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23:55 sati.

2. dan DOHA – MOMBASA – DIANI BEACH
Polijetanje zrakoplova (Qatar Airways) za Mombasu u 01.50 sati. Dolazak u Mombasu u 08.00 sati. Doček od strane domaćina i vozača. Vožnja u smjeru južne obale Mombase u trajanju od cca 45min. Check-in u hotel Diani Reef Resort & Spa 5*. Ručak (u cijeni aranžmana). Večera. Noćenje.

3. dan DIANI BEACH – slobodno vrijeme
Doručak i večera. Noćenje. Predlažemo popodne izlet Mombasa City tour i Haller Park.

4. dan DIANI BEACH – slobodno vrijeme
Doručak i večera. Noćenje. Predlažemo izlet brodom na koraljni greben.

5. dan DIANI BEACH – NP ISTOČNI TSAVO – SAFARI (doplata za safari)

Fakultativni izlet. Ranojutarnji polazak iz hotela u 5.00 sati ujutro. Dolazak vozača – safari vodiča po goste na recepciju hotela. Vožnja u smjeru Nacionalnog Parka Istočni TSAVO u trajanju od cca 3h. Stanka putem. Ulazak u nacionalni park predviđen u cca 10.00-10.30 sati. Game drive u smjeru Voi Safari Lodga uz susretanje raznolikog životinjskog divljeg svijeta. Dolazak u Voi Safari Lodge u vrijeme ručka, oko 13.30-14.00 sati. Ručak. Voi Safari Lodge smješten je na jednoj od najatraktivnijih lokacija i koridor kretanja životinja s nevjerojatnim pogledom na prostranstva savana. Promatranje životinja iz neposredne blizine omogućeno je podzemnim tunelom koji vodi do pojilišta. Nakon ručka (puni meni: predjelo, juha, glavna jela, deserti, voće, kava, čaj; buffet style) kraći odmor i nastavak vožnje po parku u smjeru prekrasnih krajolika Taita brda i novog lodga. Dolazak u spektakularan i najfotografiraniji lodge Afrike – luksuzni Sarova Salt Lick Game Lodge 5* predviđen je u poslijepodnevnim satima, između 16.00-17.00 sati. Check in u sobe. Opcija po želji gostiju: ostanak i odmor u lodgu ili novi game drive po parku uz zalazak sunca u 18.30 sati. Povratak u lodge. Večera. Noćenje.

ili

Za putnike koji ne idu na fakultativni izlet na safari: Diani Beach – slobodno vrijeme. Doručak i večera. Noćenje.

6. dan TAITA HILLS WILDLIFE SANCTUARY – DIANI BEACH
Ranojutarnji game drive po parku. Doručak. Check out iz sobe. Lunch paket. Zadnji game drive po parku u potrazi za lavovima, slonovima, gazelama, žirafama, bivolima itd… Foto stop s najljepšim pogledom na park. Nastavak vožnje u smjeru Diani Beach. Posjet selu Masai (doplata za ulaznicu). Ples, prikaz njihova u samom selu. Dolazak u hotel predviđen je oko 18.00 sati. Večera. Noćenje.

7. dan DIANI BEACH – slobodno vrijeme
Doručak i večera. Noćenje. Predlažemo večeru u Ali Barbours Cave.

8. dan DIANI BEACH – slobodno vrijeme
Doručak i večera. Noćenje. Predlažemo izlet Wasini otok i Kisite Mpunguti Marine Park.9.

9. dan MOMBASA – DOHA
Check-out iz hotela. Dolazak vozača po putnike i transfer u zračnu luku Mombasa. Let za Dohu u 16.50 sati. Dolazak u Dohu u 23.00 sata.

10. dan DOHA – ZAGREB
Polazak aviona (Qatar Airways) za Zagreb u 02.10. Dolazak u Zagreb u 07.00 sati.


Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE 7.890 kn / Redovna cijena 8.390 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.945 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 2 / Maksimalan broj putnika: 25


Cijena uključuje:

– 7 noćenja u DIANI REEF RESORT&SPA 5* DIANI BEACH na bazi usluge polupansiona (doručak i večera),
– Tea & Coffee time u 16.00 sati (svaki dan),
– smještaj u dvokrevetne standard sobe s pogledom na more i balkonom, kabelska televizija, klimatizacijski uređaj,
– večera u Diani Reef koju ne koristimo jer smo na safariju, zamijenili smo za ručak po dolasku,
– zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Doha – Mombasa – Doha – Zagreb, ekonomska klasa,
– voditelja putovanja na hrvatskom jeziku iz Zagreba (min 14 putnika),
– pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje:

– vizu za Keniju; 51$ (plaća se u gotovini u zračnoj luci Mombasa) – obvezna doplata, (Za državljane Republike Hrvatske viza za Keniju je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Keniju te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani)
– zrakoplovne pristojbe 2.945 knobvezna doplata,
– doplata za single sobu 3.590,00 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
– sve dodatne aktivnosti van programa: tandemski skok padobranom sa Sky Dive Diani, panoramski let avionom iznad Diani beach, najam kajaka, supa, kitesurfing, deep sea fishing, romantično krstarenje u zalazak sunca oko Wasini otoka s večerom u Coral Spirit restoranu, pićem, pivom, vinom uključenim u cijenu 120$ po osobi,
– SAFARI 2 DANA – 900 kn po osobi ( min. 4 pax ), obavezna najava i plaćanje u poslovnici, djeca do 12 godina 1.000,00 kn popust po osobi
– Moguća doplata za deluxe sobu, 1.160 kn po osobi za 7 noćenja
– Moguća doplata za junior suite, 2.890 kn po osobi za 7 noćenja
– putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Cijena SAFARIJA (2 DANA, 2 PARKA) uključuje:

– ovlašteno i licencirano safari vozilo – safari jeep 4×4,
– iskusni i educirani safari vodiči i vozači,
– pick up-drop off iz Diani Reef hotel & spa Diani Beach,
– sve vožnje po parkovima (game drive),
– sve ulaznice i takse za dva nacionalna parka,
– ručak u Voi lodge Tsavo Istočni,
– 1 noćenje u Sarova Salt Lick Game Lodge 5* na bazi punog pansiona, drugi dan lunch paket,
– flaširana voda za piće u vozilu tijekom cijelog safarija.

Cijena izleta na safari ne uključuje:

– piće konzumirano u lodgevima,
– troškove osobne prirode,
– suvenire,
– napojnice vozačima, sobarima,
– posjet Masai selu – ulaznica se plaća na licu mjesta starješini sela u iznosu od 10$ po osobi.

Popust za dijete:

– djeca od 5-11 godina, popust po osobi 1.000 kn na svako dijete (2 djece + 2 odraslih)
– dijete od 5-11 godina u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 1.820 kn

Informacije o avio prijevozniku: Qatar Airways

QR 218   02APR   ZAGDOH         17:35    23:55
QR1333  03APR    DOHMBA       01:50    08:00
QR1334  10APR    MBADOH       16:50    23:00
QR 215   11APR    DOHZAG         02:10    07:00

Izlet brodom sa staklenim dnom na koraljni greben i robinson otočić, 50 usd po osobi

Za one koji žele doživjeti oceansko podmorje na „suhom“ tu je brod sa staklenim dnom kroz koje tijekom plovidbe nesmetano promatrate sam dno oceana I njegov čarobni svijet I raznobojne stanovnike I vrste riba. Iskusni kapetan koji poznaje koraljno podmorje oceana vodi Vas kroz najzanimljivija područja koraljnih formacija na susret sa egzotičnim oceanskim vrstama riba, marine oceanskog života I koralja što je prekrasan I jedinstveni doživljaj. Trajanje – cca 3 h. Vrijeme izleta ovisi o vremenu promjene plime I oseke odabranog dana. Dolazak transfera po Vas u Vaš hotel ovisi o vremenu NISKE PLIME što je najljepše i najbolje vrijeme obzirom da za vrijeme niske plime na površinu indijskog oceana izlazi pješčani otok , popularno nazvan “Robinson otok”. Uživajte „usred“ indijskog oceana s pogledom na impresivnu Diani Beach sa „druge strane“ uz sam koraljni greben koji je prirodna zaštita kenijske obale i čini je velikom sigurnom lagunom za dugotrajna uživanja u oceanu bez ikakvih opasnosti od velikih morskih stvorenja. Vrijeme na Robinskom otoku iskoristite ili za snorklanje ili jednostavno uživajte na pijesku usred indijskog oceana. OBAVEZNO: JAKA ZAŠTITNA SREDSTVA ZA SUNCE S VISOKIM FAKTOROM ZAŠTITE U CIJENU UKLJUČENO : TRANSPORT IZ / NATRAG U HOTEL – FLAŠIRANA VODA ZA PIĆE TIJEKOM IZLETA – DOLAZAK PO GOSTE NA RECEPCIJU HOTELA

Cjelodnevni izlet Wasini otok i Kisite Mpunguti Marine Park, cijena po osobi 120 usd

Ovo je dan sunca, jedrenja, snorklanja i bogatog Sea food ručka. Uživajte na tradicionalnom arapskom jedrenjaku „dhow“ dok plovite među koraljnim krajolicima prepunim velikih impozantnih baobaba, snorklajte u Kisite Mpunguti Marine parku u pratnji stručnog marine vodiča, promatrajte morske konjice, kornjače , nemo ribice i druge tropske egzotične stanovnike podmorja. Uz malo sreće, tijekom plovidbe pratit će Vas divlji dupini , stalni stanovnici Marine parka. Nakon snorklanja povratak na jedrenjak uz osvježenje, piće i voće. Jedrenje se nastavlja prema Wasini selu koje ćete upoznati po iskrcavanju. Wasini otok je 100% muslimanska zajednica koja živi bez struje i vode. Posjetit ćete Koraljni Vrt i Šume mangrova šetajući kroz velike koraljne formacija po mostu koji su izgradile iskljucivo žene – kao projekt pomoći zajednici sela Wasini. Svojim posjetom dali ste svoj doprinos izuzetno siromašnom i teškom životu mještana otoka. Plovidbom povratak na kopno jer vrijeme je predaha i bogatog ručka u SHIMONI REEF LODGE –s prekrasnim pogledom na cijeli kanal. Uživajte u mangrove rakovima, jastozima i ostalim morskim delicijama tijekom bogatog ručka u izuzetno ugodnom ambijentu. Nakon ručka- odmor prije odlaska u posjet Pećinama Robova u selu Shimoni, sto je u prošlosti bila posljednja stanica robova prije ukrcaja u potpalublje broda koji ih je transportirao na glavnu tržnicu robova na Zanzibaru. Povratak u Diani Reef u kasnim popodnevnim satima, cca 4-5 pm. CIJENA IZLETA UKLJUČUJE : • Pick up & Drop Off iz Diani Reef Resort&Spa. Dolazak po goste na recepciju hotela u jutarnjim satima, cca 7.00-7.30. Vožnja od cca 1,5h prema povijesnom malom ribarskom selu Shimoni, blizu Tanzanijske granice tijekom koje ćete promatrati plantaže šećerne trske, nepregledne krajolike palmi i mala sela raštrkana po neizmjerno lijepom krajoliku. Nakon skretanja sa asfaltirane ceste Lunga Lunga ( koja dalje vodi do TZ granice ) čeka vas unutrašnjost prave afrike i swahili kulture i stoljećima isti način i kultura življenja lokalnog stanovništva. Po dolasku u Shimoni lagana šetnja prema arapskom jedrenjaku. • Ulaznice za KISITE MPUNGUTI MARINE PARK, PEĆINE ROBOVA, WASINI SELO, KORALJNI VRT • Ručak u SHIMONI REEF LODGE , Morski plodovi, mangrove rakovi, jastozi, lignje, bijela riba uz swahili speciajalitete sve do deserta i kave • TRANSFER –Hotel Diani Reef –SHIMONI – povratni transfer u Diani Reef Resort & Spa • osvježavajuća pića, voće, grickalice na arapskom jedrenjaku • -oprema za snorklanje NAPOMENA • Molimo putnike za snorklanje da najave veličinu-broja peraja koje će biti osigurane po ukrcaju u jedrenjak.

Mombasa City Tour i Haller Park 120 usd po osobi

Spoj upoznavanja glavnih znamenitosti grada Mombase, drugog po veličini Kenijskog grada i najveće luke istočne Afrike, povijesne tvrđave FORT JESUS, jezgre staroga grada u kojoj je živio i Vasco da Gamma, zaštitnog znaka grada Mombasa Tusks postavljenih u čast posjeta Princeze Margaret 1956. Nakon upoznavanja glavnih atrakcija Mombase grada – koji je smješten na koraljnom otoku –da Mombasa je OTOK ! nastavljamo prema najpoznatijem i renomiranom restoranu TAMARIND gdje slijedi ručak. Nakon ručka odlazak u Haller park. Cijena uključuje izlet minibusom, ulaznicu za utvrdu Fort Jezus, ručak u Tamarinu, ulaznica za Haller park, lokalnog vodiča u Mombasi,  flaširana voda tokom izleta.

Večera u ekskluzivnom restoranu Ali Barbours Cave, LA CARTE

Ali Barbours Cave uvršten je i prepoznat od vodećih svjetskih turističkih medija kao jedan od 20 najoriginalnijih restorana svijeta. Zahvaljujući svom jedinstvenom ambijentu, doživljaj i susret s vrhunskim delicijama smatra se jednim od najljepših doživljaja na Diani Beach – vodećoj plaži Afrike. https://www.alibarbours.co/

VAŽNE INFORMACIJE

– vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2020./2021. godini i podložna su promjeni,
– zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,
– uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
– Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.),
– fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
– Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,
– Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,
– program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Šifra aranžmana: GoKenijaDianiBeach10D0032020

Pošalji upit za putovanje