17.11.-22.11. od 3.990,00 kn / 529,59 (+ avio takse)
VRIJEDNOST VIŠE:UKLJUČENI POLUPANSIONI, NOĆENJE U HOTELU BURCU KAYA 4* U SRCU KAPADOKIJE!!!

1. dan (17.11.) ZAGREB – ISTANBUL – KAPADOKIJA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu s voditeljem putovanja u 06:35h te prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) u 08:35h. Po dolasku u Istanbul u 12:50h nastavak putovanja za Kayseri na liniji TK2014 u 14:45h. Dolazak u Kayseri u 16:05 h te organizirani prijevoz do hotela u Kapadokiji. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan (18.11.) KAPADOKIJA (GÖREME – ÜGRÜP)

Ranim jutrom nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije ukoliko će vremenski uvijeti dopuštati (okvirno vrijeme polaska iz hotela u 04:30h – uz doplatu). Nakon ranijeg doručka odlazak na cjelodnevno razgledanje regije Kapadokije, gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak lokacije Göreme koji je smješten među stijenama. Nastao je u vrijeme ranog kršćanstva kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgledanje tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa. Nakon večere predlažemo (uz doplatu) odlazak na poznati “ples derviša” u autohtonom ambijentu. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (19.11.) DOLINA GOLUBOVA – DERINKUYU – UCHISAR – KONYA

Nakon doručka odlazak preko doline golubova u obližnji Derinkuyu, podzemni grad iz doba ranog kršćanstva s ukupno 7 katova ispod zemlje. Odlazak do Uçhisara, dvorca utvrde smještene na putu od Nevsehira prema Göreme na najvišem dijelu Kapadokije. Utvrda Uçhisar je kroz povijest bila mjesto utočišta zbog svoje prirodne arhitekture, a unutrašnjost same utvrde je labirint prolaza. Nakon razgleda slobodno vrijeme do večere. Mogućnost odlaska na tursku večer s bogatim programom (uz doplatu). Noćenje.

4. dan (20.11.) KONYA – PAMULKKALE

Doručak. Slijedi obilazak Konye, glavnog grada istoimene pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramski razgled i posjet muzeju Mevlana. Nakon slobodnog vremena slijedi vožnja za Pamukkale (”Pamučna tvrđava”), čudesan plato boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj – Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Crvenih slapova“, gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Prijava u hotel, večera i noćenje.

5.dan (21.11.) PAMUKKALE – EFEZ – IZMIR

Nakon doručka i odjave iz hotela nastavak ture prema Efesu uz zaustavljanje kod kuće Djevice Marije. Ovu kuću, u blizini Efesa u Turskoj, mnogi muslimani i kršćani smatraju mjestom gdje je Djevica Marija živjela nakon Raspeća Kristova; mjestom gdje je ona, zajedno sa Sv. Ivanom, izbjegla iz Jeruzalema da bi umakla gnjevu Židova. Mnogi vjeruju da je Efes mjesto Uzašašća ili Uspavanja; neki, međutim, vjeruju da se to dogodilo u Jeruzalemu u koji se, prema predajama, Marija vratila nedugo prije svoje smrti. Tokom mnogih godina koje je proživjela u Efesu, posjetilo ju je nekoliko apostola, pored Sv. Ivana za kojeg se kažu da je zajedno s njom bio izbjegao u Efes. Po dolasku u Efes obilazak antičke metropole s ostacima velikog kazališta Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana. Bazilika sagrađena u čast Sv. Ivana sadrži njegovu grobnicu, a smještena je nedaleko od kuće Djevice Marije, baš kao i drevna džamija koju nazivaju Džamijom Gospodina Isusa. Posjeta brdu Uznesenja. Nastavak putovanja prema Kuşadasiju. Večera i noćenje u Kuşadasiju.

6. dan (22.11.) IZMIR – ISTANBUL – ZAGREB

Doručak i slobodno vrijeme za kratku jutarnju šetnju gradom. Izmir je poznata turistička destinacija, moderna metropola bogate povijesne i kulturne baštine. Grčki “otac povijesti” Herodot nekoć ga je opisao kao “grad pod najljepšim nebom i s najboljom klimom na Zemlji”, a Victor Hugo „Izmir je nalik princezi s najljepšim šeširom“. Prijevoz u zračnu luku. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul, TK2325 u 15:55h. Dolazak u Istanbul u 17:10h te nastavak leta za Zagreb na letu TK1055 u 19:10h; s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19:20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 

 ULTRA First Minute : 3.990,00 kn

First Minute: 4.290,00 kn

Redovna cijena: 4.590,00 kn


Popusti:

 • – dijete na pomoćnom ležaju 400 kn
 • – odrasla osoba na pomoćnom ležaju BEZ POPUSTA – NA UPIT

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • – prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Kayseri, Izmir-Istanbul, Istanbul-Zagreb
 • – smještaj u hotelima 4* na osnovi 5 polupansiona tijekom ture; 2 noćenja u hotelu u srcu Kapadokije, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkale, 1 noćenje u Kuşadasiju
 • – prijevoz autobusom za vrijeme cijele ture (autobusi su turističke klase s klima uređajem)
 • – licenciranog voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • – jamčevinu i troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • – zrakoplovne pristojbe i naknade – obavezna doplata 1790,00 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)
 • – ulaznice za sve lokalitete koji se prema programu posjećuju 450 kn (plaćanje prilikom rezervacije)
 • – napojnice vozaču i lokalnom vodiču 30 EUR po osobi – plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja
 • – doplatu za jednokrevetnu sobu od 990,00 kn
 • – ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • – karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
 • – osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • – zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

 

DOPLATE I POPUSTI:

Fakultativni izleti/ulaznice:

 • – ulaznice za sve lokalitete koji se prema programu posjećuju 450 kn (plaćanje prilikom rezervacije)
 • – Turska noć u Kapadokiji: 350 kn (povratni transfer, show, piće (1 vino ili pivo);
 • – Ples derviša 300 kn
 • – Let balonom iznad Kapadokije: cca 100 €  (povratni transfer do/od mjesta polaska, let u trajanju cca. 1 sat)  –  točna informacija cca 2 tjedna prije polaska

 

INFORMACIJE:

Red letenja:

TK1054 T  WE 17NOV  ZAGIST  0835 1250

TK2012 Y  WE 17NOV  ISTASR  1445 1605

TK2325 Y  MO 22NOV  ADBIST 1555 1710

TK1055 L  MO 22NOV  ISTZAG 1910 1920

Težina prtljage: Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad predane prtljage maksimalne težine do 30kg i jedan komad ručne prtljage do 8kg. Ručna prtljaga pregledava se u zračnoj luci, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za ulazak u Tursku više nije potrebna viza. Dovoljna je valjana putovnica.

Putovnica mora biti važeća  6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Sve informacije o preporukama za putovanja i  mogućnostima ulaska u Tursku kao i informacije vezano za potrebe testna službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja

Svi putnici koji putuju u Tursku (osim putnika koji su u tranzitu kroz Tursku i djece mlađe od 6 godina) dužni su ispuniti online obrazac Ministarstva Zdravstva Republike Turske unutar 72 sata prije leta, isprintati ili spremiti na mobitel kako bi pokazali prilikom prijave na let. Prilikom ispunjavanja potrebno je pripremiti putovnicu.

*prilikom rezervacije molimo da dostavite kopiju putovnica

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo vam e-mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa. S obzirom na stalne izmjene vezano za epidemiološke mjere i u Hrvatskoj i u inozemstvu, zadržavamo pravo otkaza aranžmana ukoliko će epidemiološka situacija to zahtijevati ili promjene programa na koje putnici ne moraju pristati ukoliko ne žele.

BROJ PUTNIKA:

Minimalni broj: 20
Maksimalni broj: 25
Pošalji upit za putovanje