11.11.-17.11.2021 od 887,97 (+ avio takse)

1.DAN (11.11.) ZAGREB – AMMAN
Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja 2h prije polijetanja u zračnoj luci u Zagrebu. Podjela putne dokumentacije te prijava na let aviokompanije Turkish Airlines za Istanbul 09.10h, po slijetanju u Istanbul u 12.25h slijedi nastavak leta za Amman u 21.40h, s predviđenim dolaskom u 22.55h. Slijedi organizirani transfer do hotela. Prijava i noćenje.Amman travel | Jordan, Middle East - Lonely Planet

2.DAN (12.11.) AMMAN – JERASH – AMMAN
Nakon doručka predlažemo  posjet Jerashu i Ammanu. Dan započinjemo vožnjom prema Jerashu, antičkom gradu koji je neprekidno naseljen već 6500 godina. Stari rimski grad bio je skriven pustinjskim pjeskom do prije 70-ak godina, a danas je jedan od nabolje očuvanim gradova iz doba antike. Po dolasku u Jerash vidjet ćemo slavoluk posvećenu caru Hadrijanu. Šetat ćemo dugom ulicom s kolonadama koje su preživjele i snažne potrese. Grad je za vrijeme rimske vlasti doživio svoje najsjajnije razdoblje. Izvrstan je primjer veličanstvene rimske arhitekture, bogat hramovima, fontanama, teatrima i zidinama. Po povratku slijedi panoramski razgleda Ammana koji je politički, kulturni i komercijalni centar zemlje i jedan je od najpoznatijih gradova Jordana, star više tisuća godina. Ovdje ćemo vidjeti Citadelu, rimske ruševine kao i rimsko kazalište. Povratak u hotel. U večernjim satima preporučamo posjet Rainbow ulici koja vrvi restoranima, kafićima, galerijama i popularno je središte lokalnih stanovnika i turista. Preporučamo i da posjetite nezaobilaznu slastičarnicu Habiba,  isprobate kunafu, tradicionalnu bliskoistočnu slasticu napravljenu od mrvljenog tijesta s sirom i orašastim plodovima. Noćenje.

vodič učinkovito unutar hidden gems in jordan - rederijgypsyballad.com

3. DAN (13.11.) AMMAN – BETANIJA – MRTVO MORE – AMMMAN
Nakon doručka predlažemo posjet mjestu krštenja Isusa Krista, te kupanje u Mrtvom moru. Dan započinjemo vožnjom prema mjestu Betaniji (Al Maghtas) na istočnoj obali rijeke Jordan. To je mjesto gdje je Ivan Krstitelj krstio Isusa, važan trenutak u nastanku kršćanstva. U nedirnutom krajoliku se nalaze ostaci rimskih i bizantskih građevina kao što su kapele, samostan i špilje koje su koristili hodočasnici, ali i bazeni u kojima se slavilo Kristovo Krštenje, svjedočeći o vjerskom karakteru mjesta. Zbog toga je upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Nastavljamo dalje prema Mrtvom moru. Mrtvo more je zapravo slano jezero, a ime je dobilo jer zbog velikog saliniteta ne opstaje niti jedna životinjska vrsta. Veliko je 600 km² , te leži u depresiji na – 400m ispod nadmorske visine. Slobodno vrijeme za kupanje i mazanje ljekovitim blatom. Povratak u Amman. U večernjim satima predlažemo da posjetite street food restoran Hashem, čija su vrata otvorena 24 sata na dan. Posjećuju ga gotovo svi političari, poznate osobe, pa čak i članovi jordanske kraljevske obitelji, jedan je od najpopularnijih i najpoznatijih restorana u Amanu. Njihovi specijalitet su punjeni falafeli i nezaobilazni humus. Noćenje.

Top 10 des merveilles aquatiques | Mer morte, Beaux endroits, Mer rouge

4.DAN (14.11.) AMMAN – MT.NEBO – MADABA- PETRA
Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja prema planini Nebo na kojoj je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji. Vjeruje se da je tu i sahranjen. Mojsijeva memorijalna crkva nalazi se na vrhu s pogledom na Mrtvo more, jordansku dolinu i Jeruzalem. Crkva je sa svojim veličanstvenim mozaicima središte malog kompleksa na vrhu brda koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta. Planina Nebo je jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Nastavljamo prema Madabi  koja  je poznata po svojim bizantskim mozaicima, među kojima se izdvaja mapa Svete Zemlje iz 6. stoljeća koja prekriva pod crkve Sv. Jurja, a sastoji se od 2 milijuna dijelova. Slobodno vrijeme za ručak i shopping. Preporučamo restoran Haret Jdoudna, jedan od najpoznatijih restorana u Jordanu s dugom tradicijom, smještenog u  centru Madabe. Nastavak vožnje prema Petri, po dolasku u Petru smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

Mt Nebo travel | Jordan, Middle East - Lonely Planet

5.DAN PETRA (15.11.) PETRA – WADI RUM
Nakon doručka odjava iz hotela te obilazak Petre, nesumnjivo najveće znamenitosti Jordana, drevne prijestolnice Nabatejskog carstva, uklesane u kamenoj litici prije 2000 godina.  Smatra se da je preobrazba Nabatejaca iz nomadskog naroda u uspješne trgovce trajala stoljećima, ali su na kraju od malene pustinjske tvrđave napravili uspješan trgovinski centar. Petra se nalazila u centru dva važna karavanska puta pa se bogatstvo tog grada dodatno povećalo kad su Rimljani u 1. i 2. stoljeću zavladali Bliskim istokom. Grad je u potpunosti opustošen nakon velikog potresa 365. godine i ostao je potpuno napušten sve do 19. stoljeća, kada je zahvaljujući brojnim istraživačima opet oživio. Zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti, nevjerojatnoj ljepoti i odličnoj očuvanosti, krajem prošlog stoljeća je uvrštena na popis svjetske baštine UNESCO-a, a 2007. godine 7 svjetskih čuda novog svijeta . Do danas je sačuvano oko 800 građevina i žrtvenika. Slobodno vrijeme za ručak. Vožnja do pustinje Wadi Rum, po dolasku smještaj u luksuznom kampu. Beduinska večera pod zvijezdama. Noćenje. uhapsiti Zanemariti Obavijest petra jordan - kennethweines.com

6.DAN (16.11.) WADI RUM – AQABA
Nakon doručka odlazak na dvosatni pustinjski safari jeepovima. Pustinja Wadi Rum se zbog svojih nestvarnih pejsaža naziva još i Dolina Mjeseca. U blizini je granice sa Saudijskom Arabijom u kojemu se nalaze različiti pustinjski krajolici s lepezom uskih klanaca, prirodnih lukova, vrtoglavih litica,klizišta i špilja. Petroglifi, natpisi i arheološki ostaci pronađeni na ovom području svjedoče o 12.000 godina ljudske naseljenosti i međudjelovanju s prirodom. Mogućnost jahanja deva (uz nadoplatu). Povratak u kamp, te odlazak prema Aqabi. Po dolasku u Aqabu smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i kupanje u Crvenom moru. U večernjim satima preporučamo posjet nekom od brojnih restorana. Noćenje. U noćnim satima transfer na aerodrom.

Yalla Orient Tours sign, then escorted to A journey to Wadi Rum is a journey to another world for camping, inviting to experienc… | Wadi rum, Day tours, Petra tours

7.DAN (17.11.) AQABA – ISTANBUL – ZAGREB

Po dolasku na aerodrom prijava na let aviokompanije Turkish Airlines za Istanbul s polijetanjem u 03.55, te dolaskom u Istanbul u 07.40. Slobodno vrijeme na aerodromu do prijave na let za Zagreb. Mogućnost organiziranog odlaska u centar Istanbula. Ukrcaj na let za Zagreb s polijetanjem u  18.50h, te očekivanim dolaskom u 19.00h.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.690,00 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.190,00 kn


Cijena uključuje:

 • – prijevoz aviokompanijom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb-Amman – Aqaba-Zagreb
 • – smještaj u dvokrevenim sobama na bazi noćenja s doručkom u hotelima 4*
 • – večeru u Petri, te beduinsku večeru u WadiRum-u
 • – razglede i ulaznice u objekte prema programu
 • – prijevoz autobusom
 • – jeep safari
 • – pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • – lokalnog vodiča u Jordanu
 • – vizu za Jordan

Cijena ne uključuje:

 • – zrakoplovne pristojbe 1.490 kn (obavezno doplata kod prijave)
 • – nadoplata za jednokrevetnu sobu
 • – troškove osobne prirode
 • – putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja – mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate
 • – fakultativne izlete: Jerash i Amman – 490,00, Mrtvo More i Betanija – 510,00

Minimalni broj putnika: 10

Pošalji upit za putovanje