09.05.-20.05.2019. od 1.639,23 (+ avio takse)

Mjesta posjeta: TOKYO – FUJI – NIKKO -KYOTO – OSAKA – NARA – HIROSHIMA

GRUPA JE POPUNJENA !

OTVORENA NOVA GRUPA SA AVIO KOMPANIJOM EMIRATES !

Vrijednost više:
– uključen cjelodnevni posjet Hirošime sa brzim vlakom Shinkansenom
– uključena vožnja brzim vlakom Shinkansenom  između Tokya i Kyota

Program putovanja

1.dan (09.05.) Zagreb – Istanbul

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Nakon podjele putnih dokumenata slijedi prijava na let. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airlines u 20:05 h za Istanbul. Po dolasku u Istanbul u 23:20h slijedi nastavak leta Turkish Airlines-om s polaskom u 01:40 h za Tokyo. Noćni let.

2.dan (10.05.) Istanbul – Tokyo

Dolazak u Tokyo predviđen je u 19:10 h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti i dočeka mjesnog agenta slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel u centralnom djelu Tokya. Noćenje.

3.dan (11.05.) Tokyo

Nakon doručka predlažemo razgled grada uz pratnju lokalnog vodiča. Razgled započinjemo s vidikovcem “Tokyo Metropolitan Government Bulding”, jednom od najviših zgrada na svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Ukoliko nas posluži lijepo vrijeme u daljini se može vidjeti i planina Fuji. Nakon vidikovca slijedi odlazak do najveće riblje tržnice na svijetu “Tsuki” i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda slijedi u poslijepodnevnim satima na trgu Carske palače, zatim odlazimo do hrama Meiji i budističkog hrama Asakusa Kannon gdje imamo priliku za pobliže upoznavanje sa šintoizmom i budizmom. Slijedi posjet četvrti Akihabar poznatoj još kao  “najveći dućan elektronike na svijetu” i Nakamise arkadi gdje možete kupiti tipične japanske suvenire. Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo odlazak na Robot Show koji se nalazi u okolici hotela. Noćenje.

4.dan (12.05.) Tokyo – Nikko – Tokyo

Nakon doručka predlažemo odlazak autobusom na cjelodnevni izlet u nacionalni park Nikko koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Razgled Toshogu svetišta koje se sastoji od nekoliko zgrada podignute kao mauzolej Tokugawi Ieyasuu, osnivaču šogunata Tokugawa. Ovaj režim je u povijesti Japana bio na vlasti više od 250 godina. Od tog razdoblja Nikko ima važnu ulogu kao simbol nacionalnog suvereniteta, ne samo u očima lokalnih vlasti, nego i onih čelnika susjednih zemalja koji su poslali svoje izaslanike da plate danak Ieyasu, obožavanom liku iz toga doba. Slijedi vožnja cestom serpentina naziva “Irohazaka Driveway” do podnožja planine Nantai. Tamo se nalazi slikovito jezero Chuzenji i vodopad Kegon koji slovi kao jedan od najljepših vodopada na svijetu. Nakon razgleda povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan (13.05.) Tokyo – Fuji – Tokyo

Nakon doručka, predlažemo odlazak na planinu Fuji (3.776 m). Nadamo se lijepom vremenu jer tada možete doživjeti prekrasan pogled na japansku prirodu i okoliš. Nastavljamo vožnju u pravcu planine sa usputnim zaustavljnem uz jezero koje ima predivni panoramski pogled na planinu. Slijedi vožnja do 5. stanice na planini Fuji koja se nalazi na 2.300 m . Slobodno vrijeme za uživanje u planinskom zraku s panoramskim pogledima na Tokyo. Nakon pauze za ručak slijedi vožnja do jednog od najljepšeg nacionalnog parka u Japanu uz mjesto Hakone, plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije 3 tisuće godina uslijed vulkanske erupcije te uspon žičarom na planinu Komagatake. Nakon razgleda slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan (14.05.) Tokyo

Nakon doručka slijedi sastanak s lokalnim agentom koji će preuzeti Vaše stvari (velike kofere) i organizirati njihovu dostavu u naš hotel u Kyotu s obzirom da sljedeće jutro putujemo sa super brzim vlakom Shinkansenom za Kyoto. Kako bi naš put bio što lagodniji organiziran je transfer za kofere te iste nije potrebno nositi sa sobom u vlak. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Preporučamo posjet jednom od najljepših parkova u Tokiju, posjet Odaiba Kipu slobode te jednom od mnogobrojnih muzeja koji se nalaze u Tokyo. Moguć posjet Harajuku – mjestu poznatom kao omiljenom okupljalištu mladih, Omotesando – shopping ulici s trgovinama svjetskih brandova koja je poznata i po čuvenim Harajuku djevojkama i njihovom modnom izričaju. U večernjim satima predlažemo posjetu Shibuya dijela grada poznatom po svjetski najprometnijem pješačkom dijagonalnom prijelazu gdje ulicu istovremeno prelazi preko 1000 ljudi, a tu je nastala i istinita priča o poznatnom vjernom psu Hachiki čiji spomenik krasi mjesto nedaleko od prelaza. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan (15.05.) Tokyo – Kyoto

Nakon doručka odjava iz hotela i polazak sa brzim vlakom Shinkansenom prema Kyoto-u. Uživajte u komfornoj vožnji vlaka koji juri 300km/h.  Po dolasku u Kyoto prijava i smještaj u hotel. Odlazak na otvorenje kongresa WONCA APR Conference 2019. Slobodno vrijeme za prijavu i predavanja na kongresu. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku večeru u području Giona, tradicionalnog japanskog mjesto sa puno restorana i mjesta za ispijanje tradicionalnih čajava te dijela u kojem se nalaze Gejše. Tu je sniman i film “Sjećanja jedne gejše “. Noćenje.

8.dan (16.05.) Kyoto 

Nakon doručka predlažemo razgled nekadašnjeg glavnog grada Japana te grada sa zasigurno najbogatijom povijesti i kulturom, ili još kako ga zovu, grad hramova. Posjetiti ćemo Kinkakuji, sagrađen je na rubu ribnjaka okruženog grmljem i drvećem kao zen budistički hram, cijeli je prekriven sa zlatnim listićima. Nastavak razgleda slijedi u podnožju planine Arashiyame, gdje se nalazi predivna šuma Bambusa. Opustite se u šetnji kroz prekrasnu prirodu, mjesto koje služi kao vikend odmorište za stanovnike Kyota. Posjeta Shinto hrama Fushimi Inari, koji je ujedno jedan od simbola Japana sa neprekidnim nizom crvenih vrata. Nakon pauze za ručak nastavak razgleda završavamo sa Kiyomiza hramom, sagrađen u cijelosti od drveta ispred kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo odlazak na noćni market Nishiki. Noćenje.

9.dan (17.05.) Kyoto – Hiroshima – Kyoto

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet u Hiroshimu. Vožnja brzim vlakom Shinkansenom 2:30h do Hiroshime koja je bila prva žrtva atomske bombe. Kako bi se pobliže upoznali sa strahotama koje su doživjeli njeni stanovnici razgledat ćemo Memorijalni park mira te Memorijalni muzej mira. Nakon razgleda slijedi vožnja trajektom do otočića Miyajima te obilazak šintoističkog svetišta Itsukushima. Smatra se da su najstarije građevine svetišta podignute u 6. stoljeću. Svetište Itsukushima snažnim bojama i oblicima građevina ističe kontrast na dodiru planina i mora, što je u duhu japanskog razumijevanja ljepote krajolika, koje kombinira prirodu i ljudsku kreativnost. Zbog toga je Svetište Itsukushima 1996. god. upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji. Nakon razgleda slijedi povratak brzim vlakom Shinkansenom u Kyoto. Noćenje.

10.dan (18.05.) Kyoto – Nara – Osaka – Kyoto

Nakon doručka predlažemo izlet u Naru. Počinjemo razgled budistički hramu Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju tisuće druželjubivih srni koje nazivaju „svetim životinjama“.Nakon razgleda slijedi vožnja do Osake, posjeta dvorca Osaka koji je dao sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Posjetit ćemo i  četvrt Dotonbori u kojoj se nalazi mnoštvo tipičnih japanskih restorana. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjetu “Umeda Sky Building” zvanu još i “Floating Gardens”. S vrha zgrade možete uživati u impresivnom pogledu na grad Osaku i obližnje gradova Kobe i Kyoto.  Povratak u Kyoto sa brzim vlakom Shinkansenom, udaljenost iz Osake do Kyota iznosi 60 km, a prelazimo je u 14 min brzim vlakom. Noćenje.

11.dan (19.05.) Kyoto – Tokyo – Istanbul

Nakon doručka je predviđeno slobodno vrijeme do transfera. Slijedi odjava iz hotela te transfer do željezničke postaje. Polazak sa brzim vlakom Shinkansenom do Tokyo-a. Po dolasku u Tokyo, transfer do zračne luke i prijava na let Turkish Airlines-om za Istanbul s polaskom u 21:25 h. Noćni let.

12.dan (20.05.) Istanbul – Zagreb

Očekivano slijetanje u Istanbul u 03.35h. Nastavak putovanja prema Zagrebu s polaskom u 07:05 h. Dolazak u Zagreb u 08:20 h.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 12.350,00 kn


U cijenu je uključeno:

– avionska karta Zagreb – Tokyo – Zagreb

– transfer brzim vlakom Shinkansenom (Tokyo – Kyoto – Tokyo)

– JRP – karta za brze vlakove Shinkansen u trajanju 7 dana

– transfer zračna luka – hotel – zračna luka

– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom

– pratitelj putovanja iz Zagreba

– cjelodnevni izlet u Hirošimu

– organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:

– doplata za avionske pristojbe 3.450,00 kn (obavezna doplata kod prijave)

– doplata za jednokrevetnu sobu 4.930,00 kn

– izleti i ulaznice za fakultativne razglede

·         Tokyo City tura – 595,00 kn (uključen ručak)

·         Nikko tura – 890,00 kn (uključen ručak)

·         Fuji tura – 875,00 kn (uključen ručak)

·         Kyoto city tura – 640,00 kn (uključen ručak)

·         Nara i Osaka – 650,00 kn

– obroci koji nisu navedeni u programu

– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Minimalni broj putnika: 15


Raspored letova:

  09 MAY  ZAGREB – ISTANBUL  2005 2320

  10 MAY  ISTANBUL – TOKYO       0140 1910

  19 MAY  TOKYO – ISTANBUL      2125 0335

  20 MAY  ISTANBUL – ZAGREB   0705 0820

 

 

Pošalji upit za putovanje