18.09. - 30.09.2017. od 1.191,92

PROGRAM PUTOVANJA: napravljen za studente koji su na Work and Travel USA programu

DATUM PUTOVANJA: 18.09.2017.

1. DAN NEW YORK – MEXICO CITY
Sastanak putnika u New Yorku u zračnoj luci prema dogovoru. Preuzimanje putne dokumentacije od pratitelja putovanja, te prijava na let za Mexico City. Slijetanje predviđeno u poslijepodnevnim satima, obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela u centru grada. Prijava i  smještaj u hotel. Odlazak na zajedničku večeru. Noćenje.

2. DAN MEXICO CITY

Nakon doručka, predlažemo odlazak u razgled glavnog grada Meksika. Razgledavanje starog povijesnog centra i trga Zocalo, odlazak na zvonik Katedrale gdje se pruža panoramski pogled na grad, razgled Templo Mayor – ruševine grada Azteka, posjet Nacionalnog antropološkog muzeja u kojem se nalaze zbirke stare indijanske kulture i Predsjedničke palače sa muralima Diega Riviere. Odlazak na zajednički ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Odlazak na tradicionalnu večeru sa Marijači predstavom. Noćenje.

mex cityaaa

3. DAN MEXICO CITY

Nakon doručka, predlažemo posjet najvećem svetištu Latino Amerike – Bazilici Gospe od Guadalupe gdje ćemo vidjeti četri crkve u sklopu svetišta. Nakon kraće pauze za ručak slijedi vožnja do grada Teotihuacan. U gradu možete vidjeti ostatke hrama La Ciudadela Quetzalcoatl, piramida Sunca i Mjeseca te Avenijom smrti kojom su Azteki vodili zatvorenike te ih žrtvovali božanstvu. U sklopu izleta posjetit ćemo lokalnu obitelj koja se bavi izradom rukotvorina od drveta i kamena, moći ćete degustirati teqilu koja se proizvodi od lokalnih kaktusa, te ostala lokalna pića. Nakon slijedi vožnja do lokalne Hacijende gdje ćemo imati tradicionalnu obiteljsku večeru. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Teotihuacan-mexico

4. DAN MEXICO CITY

Nakon doručka, predlažemo odlazak do poznate plave kuće (Casa Azul) slikarice Fride Kahlo gdje ćemo doživjeti eksploziju živih boja njenih znamenitih djela. Frida Kahlo, supruga Diega Riviere pripada nadrealističkim slikarima, a njena izrazita opsjednutost ženskom tematikom svrstala ju je među kultne osobnosti feminizma. Slijedi posjet „Plutajućim poljima cvijeća„ u Xochimilcu, gdje ćemo imati priliku tijekom vožnje brodom vidjeti kako su Azteci organizirali svoju poljoprivredu. Na brodu će biti organiziran tradicionalni meksički ručak. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN MEXICO CITY – CANCUN
Nakon doručka, slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Cancun. Po dolasku, slijedi organizirani transfer do hotela koji je smješten na samoj plaži. Slobodno vrijeme, zajednički odlazak u club ” Coco Bongo” koji je poznat po svojim tematskim zabavama. Noćenje.

6. DAN CANCUN
Nakon doruča, slobodno vrijeme za uživanje u rajskim plažama . Preporučujemo da se okušate u vodenim sportovima. Noćenje.

cancun 222

7.DAN CANCUN

Nakon doručka, predlažemo odlazak do najpoznatijeg arheološkog parka Maja – Chichen Itza. Razgledavanje brojnih znamenitosti: piramide El Castillo koja je posvećena Kukulkanu, mayanskom bogu vjetra i uragana, najvećeg igrališta, svetog zdenca i astronomskog opservatorija. Nakon lokalnog ručka odlazak do “Cenote” koja je Mayama služila kao rezervoar pitke vode ( mogućnost kupanja) . Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

chinzen

8. DAN CANCUN

Nakon doručka, predlažemo odlazak na cijelodnevni izlet u ” Tulum i Coba” . Pripremite se za ekspediciju kroz carstvo Maya. Ova dva grada se u potpunosti razlikiju, Tulum je grad na visokim stijenama koji ima predivni pogled na Karipsko more, dok Coba je grad koji se nalazi u džungli, imati ćete priliku popesti se na piramidu sa lijepim panoramski pogledom. Nakon lokalnog ručka odlazak na rajske plaže Tuluma. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

cenote

9. DAN CANCUN – HAVANA

Nakon doručka, slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Havanu. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj. Slobodno vrijeme.Predlažemo odlazak u neki od brojnih barova sa plesom i živom kubanskom glazbom. Noćenje.

10. DAN HAVANA

Nakon doručka, predlažemo razgled grada sa lokalnim vodičem. Odlazak sa Oldtimer cabrioletima do Trga Revolucije gdje se nalazi poznati mural sa likom Che Guevare. Slijedi panoramska vožnja po Maleconu, Miramaru i ostalim dijelovima Havane.. Odlazak na ručak u popularan restoran u Novoj Havani. U nastavku razgled znamenitosti stare i nove Havane (Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, El Capitolio…).… šetnja kroz kolonijalni dio Havane (proglašen svjetskim kulturnim spomenikom od strane UNESCO-a) gdje se mogu vidjeti brojne tvrđave, palače i spomenici… Odlazak u najpoznatiji hotel Nacional de Cuba na popularni Mojito Mafia. Povratak u hotel. Navečer, predlažemo odlazak u Cabaret Tropicana u kojem mnoštvo plesača u spektakularnom showu dočarava bogatstvo kubanske glazbe i plesa. Noćenje.

havana

11. DAN HAVANA

Nakon doručka, predlažemo odlazak na izlet u Pinar del Rio – najzapadaniju kubansku regiiju, poznatu po uzgoju duhana. Po dolasku, posjet tvornici cigara, gdje ćete se moći upoznati sa postupkom izrade ovog karakterističnog kubanskog proizvoda (ukoliko je tvornica zatvorena odlazak na farmu duhana). Mogućnost kupnje kubanskih cigara od lokalnih farmera. Nastavak vožnje za Vinales. Po dolasku, kraći razgled grada. Potom, odlazak na vidikovac “Los Jazmines” odakle se pruža nezaboravan pogled na dolinu. Slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi posjet Indijanskoj špilji unutar koje teče rječica. U sklopu ture posjetiti ćemo lokalnu EKO farmu gdje ćemo imati zajednički ručak. Potom povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

pinar del rio

12. DAN HAVANA

Doručak u hotelu. Predlažemo odlazak na cijelodnevni izlet u Varadero. Turističko mjesto je udaljeno 2h vožnje od Havane. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Za one koji ostaju u Havani uživanje u čarima koje pruža grad. Havana nudi šarenilo i raznolikost suvenira na tržnicama, plesno raspoloženje u gotovo svakom bistrou s lokalnim izvođačima vrućih ritmova salse, mamba, rumbe.. Noćenje.

13.DAN HAVANA

Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje Havane i uživanje u jedinstvenom ugođaju što ga ovaj grad pruža. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Europu. Noćni let.

14. EUROPA – ZAGREB

Dolazak u Zagreb je predviđen u poslijepodnevnim satima.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 8.980,00 kn

U CIJENU JE UKLJUČENO :

-avionske karte New York – Mexico City – Cancun – Havana sa svim zrakoplovnim pristojbama
-smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* sa doručkom u Mexico cityu i Cancunu, smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu sa 3/4* sa doručkom u Havani
-transferi od/do hotela
-organizaciju putovanja i pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku iz New Yorka do Havane

Nadoplate:

– vizu za Kubu ( mogućnost posredovanja agencije) – 60 eura
– izleti i ulaznice za razglede
– jednokrevetna i trokrevetna soba na upit
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
NAPOMENA:
– mogućnost promjene povratne avio karte za Zagreb ( zavisno preko koje agencije ste išli na program Work and Travel USA (Wiking, CCUSA..) ,preko nekih agencija se može napraviti promjena Vaše orginalne avio karte koja je npr. iz New Yorka, da se prebaci povratni let na Havana-Amsterdam-Zagreb ( promjena od 180 Eura) , ili opcija kupnje nove jednosmjerne avio karte iz Havane za Zagreb ( od 340 USD, ovisno o raspoloživosti)

Minimalni broj putnika: 10

Pošalji upit za putovanje