30.12.2020.- 03.01.2021. od 2.990,00 kn (+ avio takse)

Nova godina – Istanbul, 5 dana avionom

TERMIN PUTOVANJA: 30.12.2020.- 03.01.2021.

Predviđeni hotel: Grand Hotel Washington 4* (Sultanahmet)


1. dan, ZAGREB – ISTANBUL /srijeda, 30.12.2020., JUTARNJI LET

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb na katu pored kioska Tiska 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlines 1054 i polijetanje zrakoplova u 08:35 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12:50 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora predlažemo popodnevnu šetnju na jednom od najpoznatijih dijelova Istanbula, trgom Taksim i čuvenom shopping ulicom – Istiklal Cadessi. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, ISTANBUL / četvrtak, 31.12.2020.

Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem te polazimo prema Topkapi palači (doplata – paket ulaznica) u kojoj je u 16.stoljeću bio smješten harem, državna administracija i vojna uprava, s ukupno 3000 stanovnika. Sultani su je napustili 1855. godine u korist nove Dolmabache palače. Preporučujemo obilazak harema (doplata za ulaznicu) koji je nekad bio dom za više od 300 sultanovih konkubina, kao i sultanove odaje. Polazimo prema Aja Sofiji, remek-djelu bizantske arhitekture. Ona je odnedavno opet džamija, ulaz je besplatan i možete ju obići individualno u svoje slobodno vrijeme. Nastavljamo preko hipodroma koji je nekoć bio sportski i društveni centar Konstantinopolisa i dalje prema džamiji Sultana Ahmeta (Plava džamija) iz 17. st., tik do Aja Sofije, posebno zanimljive zbog priče o njenih šest minareta. Izvana ćete moći vidjeti i kuću Ibrahim paše, poznatog Sulejmanovog prijatelja. Posjetit ćemo i cisternu Yerebatan (iz 6. st, izgrađena po nalogu bizantinskog cara Justinijana). Povratak u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Navečer se možete pridružiti stanovnicima Istanbula u dočeku Nove godine 2021. godine na gradskim ulicama i trgovima. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL / petak, 01.01.2021.

Doručak. Odlazak javnim prijevozom do Suleymanije – druge najveće džamije u Istanbulu (izgrađena po nalogu Sulejmana Veličanstvenog). Spustiti ćemo se do egipatske tržnice okupane mirisima začina i čajeva. U rano poslijepodne predlažemo krstarenje brodom po Bosporu (uz doplatu), rajskom mjestu, tjesnacu koji razdvaja Europu i Aziju čije obale krase drvene vile, raskošne palače, utvrde te ribarska sela. U izlet je uključen i ručak nakon završetka plovidbe u jednom od brojnih restorana. Poslijepodne slobodno za vlastite programe. Ako želite posjetiti azijski dio Istanbula preporučujemo prolazak Marmara tunelom (jedan od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji prolazi ispod bosporskog kanala) ili obilazak tornja Galata (iz 14 st.). Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan, ISTANBUL / subota, 02.01.2021.

Nakon doručka odlazak na Grand Bazaar (Kapali čaršiju), jedan od najvećih natkrivenih bazara na svijetu gdje možete uživati u šetnji i kupovini kroz labirint otprilike 4000 dućana. Predlažemo posjet Dolmabahce palači (doplata) u rokoko stilu, koja će vas sigurno očarati. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer materijalno bogatstvo za takvu građevinu nikako nije mogao osigurati sam. Ovdje se ujedno i vidi sultanov izuzetno profinjen osjećaj za ukus kao i njegova orjentacija prema Zapadu. Palača se može posjetiti samo u okviru grupnih posjeta. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan, ISTANBUL – ZAGREB / nedjelja, 03.01.2021., JUTARNJI LET
Ustajanje u 5.00 sati. Odjava iz hotela i podizanje breakfast boxa na recepciji. Transfer prema zračnoj luci. Prijava na let zrakoplova Turkish Airlinesa TK1053 s polaskom u 08:05 sati s dolaskom u Zagreb u 08:15 sati. Kraj programa.


Cijena aranžmana po osobi: 

FIRST MINUTE  2.990 kn / Redovna cijena 3.190 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn


Cijena uključuje

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Istanbul – Zagreb
– četiri noćenja u hotelu 4* u Istanbulu na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
– uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
– razgledavanja i izlete prema programu
– voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
– pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje

– obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)
– ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
– dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
– doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.190 kn, obavezna doplata ako osoba putuje sama
– turski hamam (hamam + body scrub + pjena bubble wash) – 45 – 65 eur po osobi (individualna rezervacija)
– ulaznicu za Topkapi palaču s lokalnim vodičem i slušalicama i ulaz u Cisterne – 40 eur po osobi (min.15 osoba)
– doplatu za harem u Topkapi palači – 10 eur po osobi
– ulaznicu za Dolmabahce palaču uz stručno vodstvo i slušalice – 30 eur po osobi (min. 15 osoba)
– krstarenje brodom po Bosporu i ručak – 55 eur po osobi (min. 15 osoba)
– tipičnu tursku večeru s programom – 45 eur po osobi (min. 15 osoba)
– postoji mogućnost organiziranog dočeka nove godine u restoranu/hotelu po cijeni od 130,00 eur po osobi (menu uz 5 slijedova, uz folklorni program / trbušni ples i neograniceno lokalno piće). Svi detalji će biti objavljeni u završnom pismu.,
– napojnicu za voditelja putovanja – po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti)
– putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

Popusti i doplate:
– 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi),
– trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

Važne napomene: Agencija zadržava pravo promijene redoslijeda programa koji će biti objavljen u završnom pismu par dana prije polaska, zbog promijene radnog vremena pojedinih objekata koji se posjećuju kao i državnih praznika.

VAŽNE INFORMACIJE
– vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines objavljenom u 2020 . godini i podložna su promjeni
– zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte
– uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 30 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda
– završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.)
– fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,
– organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
– organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja
– agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa
– program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– Obavezna doplata za zdravstveno osiguranje prilikom ulaska u Republiku Tursku

Informacije o letu: TURKISH AIRLINES

TK1054 30DEC ZAG IST  08:35   12:50
TK1053 03JAN  ISTZAG  08:05    08:15

Minimalni broj putnika: 20


Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti putovanja

Za sva putovanja prema destinacijama unutar Europske Unije (EU) i prema Turskoj, garantiramo povrat 100% uplaćenog iznosa prije odlaska na putovanje u sljedećim nepredvidivim slučajevima:

– uvedena obveza testiranja na COVID-19, bilo na odredištu ili povratku u Republiku Hrvatsku (RH) nakon putovanja (ne vrijedi u slučaju da je osigurano besplatno testiranje)

– uvedena zabrana putovanja građana RH u izabranu destinaciju od strane RH ili države odredišta

– uvedena obveza karantene zbog COVID-19, bilo na odredištu ili pri povratku u RH nakon putovanja

Garancija ne vrijedi u slučaju da se putnik zarazi, dobije simptome ili bude pozitivan na COVID-19 virus prije, za vrijeme ili poslije putovanja. U tom slučaju primjenjuju se opći uvjeti organizatora putovanja.

Šifra aranžmana: GoIstanbulNG 003

Pošalji upit za putovanje