10.01. - 20.01.2019. od 10.390,00 kn / 1.379,08 (+ avio takse)

DUBAI I MALDIVI

 

Program putovanja: 10.01.2019. – 20.01.2019.

1.dan: ZAGREB – DUBAI (10.01.)

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polazak prema Dubaiju je predviđen u 14.40h zrakoplovom aviokompanije Emirates. Dolazak u Dubai očekujemo oko 23.05h po lokalnom vremenu. Po obavljanju graničnih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan: DUBAI (11.01.)

Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevni razgled grada. Razgled obuhvaća stari i novi dio grada te započinje vožnjom do plaže Jumeirah, najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput Atlantis The Palm. Slijedi stanka za fotografiranje poznatog hotela u obliku jedra i jednog od najluksuznijih hotela na svijetu – Burj Al Araba. Nastavak vožnje ulicom Šeika Zayeda, uz najvišu građevinu na svijetu, Burj Khalifu, do starog dijela grada. Posjet muzeju Dubaija, koji predstavlja pravo putovanje u povijest. Slijedi prelazak zaljeva brodićem „abra“ u drugi dio grada. Tamo se mogu otkriti neponovljivi mirisi, boje i okusi raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila, poslije ćemo posjetit najveći bazar zlata na svijetu. Povratak u hotel. Poslijepodne slobodno za vlastite aktivnosti. Uz doplatu, moguć odlazak na vidikovac Burj Khalife, najviše zgrade na svijetu. Noćenje.

3.dan: DUBAI – (fakultativni izlet u ABU DHABI) – DUBAI (12.01.)

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, “Manhattan” Bliskog Istoka. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, administrativno središte zemlje te središte naftne industrije. Grad odlikuje mnoštvo modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Vožnja kroz Saadiyat Island, otok koji će za nekoliko godina postati svjetsko središte kulture i umjetnosti s najvećom koncentracijom muzeja u ovome dijelu svijeta. Razgled Džamije Šeika Zayeda, jedne od najvećih džamija u svijetu, remek djela neoislamske arhitekture. Zaustavljanje u Heritage Village, gdje ćete moći saznati više o povijesti i lokalnim običajima ovog područja. Slijedi odlazak do shopping centra u marini radi ručka (fakultativno) i kupovine. Na povratku u Dubai, kraće zaustavljanje pored „Ferrari Worlda“, najvećeg zatvorenog tematskog parka na svijetu. Dolazak u Dubai u kasnim poslijepodnevnim satima. Navečer preporučujemo (uz doplatu) odlazak na tradicionalno krstarenje brodom „dhow“ u novoj marini uz večeru. Noćenje.

4.dan: DUBAI (13.01.)

Doručak. Slobodno za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo odlazak na nezaboravan snježni doživljaj usred Dubaija. Ski Dubai, prvi zatvoreni skijaški centar na Bliskom Istoku, nalazi se u sklopu shopping centra Mall of the Emirates, koji raspolaže s preko 350 trgovina. Također predlažemo let helikopterom u trajanju od 20 minuta. Uživajte u veličanstvenom doživljaju Dubaija iz zraka s pogledom na fantastične mega građevine. U poslijepodnevnim satima predlažemo odlazak na pustinjski safari – adrenalinska vožnja luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjet beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u aromatskoj vodenoj luli. Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u orijentalnom ugođaju. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5.dan: DUBAI (14.01.)

Doručak. Slobodno za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo odlazak na zabavu u vodenom parku Wild Wadi (pored hotela Burj Al Arab), plivanje s delfinima i cjelodnevnu zabavu u Aquaventure park u sklopu hotela Atlantis. Preporučamo ručak ili večeru u luksuznom hotelu Burj Al Arab ili odlazak na Jumeirah Beach Walk, mondeno šetalište s brojnim kafićima, restoranima i dućanima te odmor na prekrasnoj pješčanoj plaži. Za ljubitelje shoppinga preporučamo odlazak u jedan od najvećih shopping centara na svijetu, Dubai Mall, koji se nalazi u podnožju Burj Khalife; od 18 sati navečer možete promatrati “igru vode i svjetala” tijekom koje fontane izbacuju vodu i do 150 m u visinu. U večernjim satima slijedi transfer do zračne luka i prijava na let za Male.

6.dan: DUBAI – MALDIVI (15.01.)

Dolazak u Male je predviđen u 7.50h po lokalnom vremenu. Slijedi transfer brodom do hotela koji se nalazi na otoku Maafushiju. Prijava i smještaj u sobama. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje otoka. Noćenje.

7.dan – 9.dan: MALDIVI (16.01.-18.01.)

Slobodno vrijeme za odmor i uživanje u čarima Maldiva i prekrasnim pješčanim plažama. Mogućnost organiziranja izleta i niza aktivnosti kao što su ronjenje, pecanje, plivanje ili uživanje u zalasku sunca uz koktele.

10.dan : MALDIVI (19.01.)

U popodnevnim satima slijedi transfer brodom do Male-a i zračne luke. Prijava na let za Dubai s uključenim obrocima tijekom leta. Noćni let.

11.dan: DUBAI – ZAGREB (20.01.)

Polazak iz Dubaija u 8.45h po lokalnom vremenu direktnim letom za Zagreb. Dolazak u Zagreb je predviđen u 12.05h po lokalnom vremenu.


Ukupna cijena: 10.390,00kn


Cijena uključuje:

– povratni let Zagreb – Dubai –Male –Zagreb u ekonomskoj klasi

– grupni prijevoz minibusom u Dubaiju na relaciji zračna luka – hotel – zračna luka

– 4 noćenja s uključenim doručkom u hotelu 4*u Dubaiju

– 4 noćenja s uključenim doručkom u hotelu 4* na Maldivima

– transfer speedboatom na relaciji zračna luka Male – hotel – zračna luka Male

– pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku

– troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

– pristojbe zračnih luka 3.590,00 kn

– napojnice za lokalne vodiče i vozače

– doplatu za jednokrevetnu sobu 2.790,00 kn

– lokalnu pristojbu “Tourism Dirham” – obavezna doplata na licu mjesta 15 AED (cca 30 kn) po sobi/noć

– troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi…)

– policu osiguranja

– nadoplata za polupansion (na upit)

Obavezne doplate po osobi:

– pristojbe zračnih luka 3.590,00kn

– lokalna pristojba “Tourism Dirham” – na licu mjesta 15 AED (cca 30 kn) po sobi/noć

Minimalni broj putnika: 10

Raspored letova:

10 JAN   Zagreb – Dubai  14.40 – 23.05

15 JAN   Dubai – Male (Maldivi)  02.45 – 07.50

19 JAN  Male (Maldivi) – Dubai  22.55 – 02.05 (+1)

20 JAN  Dubai – Zagreb  08.45 – 12.05

Pošalji upit za putovanje