30.04. , 14.10. od 1.312,71 (+ avio takse)

Tajland – Kambodža – Vietnam

1.dan  Zagreb-Doha-Bangkok

Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova.Polijetanje zrakoplova Qatar airways za Dohu . Po dolasku u Dohu, nastavak leta Qatar airways za Bangkok (noćni let).

2.dan  Bangkok

Slijetanje u Bangkok predviđeno je u podnevnim satima po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela.

Prijava i smještaj.Vrijeme slobodno za odmor. U večernjim satima razgled noćnog bazara Pat Pong. Noćenje.

3.dan  Bangkok

Nakon doručka odlazak na razgledavanje hramova.Tura uključuje tri najneobičnija budistička hrama u Bangkoku: Wat Trimitr sa svojim neprocjenjivim zlatnim Buddhom (5 i pol tona čistog zlata); Wat Po, najprostraniji hram u Bangkoku, sa svojim divovskim Buddhom koji se klanja i kraljevskim Chedijima; Wat Benjamaborpitr, hram od bijelog mramora, jedan od najljepših primjeraka Thai arhitekture. Velika Palača jedan je od najljepših primjeraka antičkog sijamskog dvora. Nekad je bila rezidencija kraljeva Bangkoka. Ovdje ćete vidjeti palače koje su korištene za različite prigode: Pogrebna palača, Palača za primanja, Dvorana s prijestoljem, Dvorana za krunjenje, Kraljevska kuća za goste i Wat Phra Keo, prekrasan smaragdni Buddhin hram. Slijedi posjet Kineskoj četvrti, te tržnici cvijeća Pak Klong Talad.

BANGKOK 1 DAN

Povratak u hotel u posljepodnevnim satima.Večernji posjet Kao san Road-a ! Noćenje.

4.dan  Bangkok-Chamburij-Bangkok

Nakon ranog doručka izlet u Chamburij. Posjet plutajućoj tržnici, vožnja tradicionalnim čamcima po kanalima tržnice, posjet Cobra Showu. Nakon kraće stanke nastavak vožnje do mosta na rijeci Kwai. Šetnja preko međunarodno poznatog mosta preko rijeke Kwai , crni željezni most je došao iz Jave od strane japanske vojske i  pod japanskim nadzorom, a saveznički ratni zarobljenici su ga napravili  kao dio željezničke pruge koja povezuje Tajland sa Burmom.Nakon mosta u planu je obilazak spomen područja na II. svjetski rat; groblje na kojem je pokopano gotovo 7.000 ratnih zarobljenika te ratni muzej Jeath, slijedi posjet Tiger Templa; hram gdje žive tajlandski redovnci i volonteri u suživotu sa tigrovima. U hramu je moguće približiti  i poigrati se sa tigrovima i njihovim mladuncima.

plutajuca

Povratak u hotel u posljepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za odmor. Mogućnost odlaska u sky bar Sirocco, poznat po snimanju scena iz filma “Hangover 2“. Noćenje.

5.dan  Bangkok – Ayutthaya – Bangkok

Nakon doručka slijedi cjelodnevni izlet u Ayutthayu. Tura uključuje posjet Ljetnoj palači, bivša kraljevska palača izgrađena u Ayutthayi u ranom 17. stoljeću. Unutar palače, možete vidjeti savršen spoj orijentalne i zapadne arhitekture sa velikom okućnicom i velikim ribnjakom okružen elegantnim kraljevskim zgradama za stanovanje i monumentalnim kulama. Posjetit ćete prekrasni dekor plutajućeg paviljona za Aisawan Thipaya, izgrađen u sredini ribnjaka i drugih kraljevskih rezidencija kao što Uthayan Phusthian (vrt od sigurne zemlje), Warophat Phiman (Shining nebesko boravište ), Wehart Chamrun (Nebeska Svjetlost), Saphakan Ratchprayun (Sabornice za kraljevsku obitelj) , te unutarnji i vanjski dio Palače. Slijedi posjet Wat Yai Chai Mongkol, veličanstvena kraljevskog samostana s ogromnom Victory Pagoda okruženom Budinim slikama, pa nadalje do Wat Phanan Choeng, ugledni priobalni hram izgrađen 1324g, Hram je posjetio Zheng He u 1407g. tijekom njegovog drugog Ming carskog  putovanja. Posjet Wat Mahathat hrama tipičnog za Ayutthayu, poznat po Budinoj glavi  u stablo. Posjet  Ayutthaya povijesnog parka i  Wat Phra Sri Sanphet, povijesno najznačajniji kraljevski hram i palača u Ayutthayi.

Povratak u hotel u posljepodnevnim satima, slobodno vrijeme za odmor. Mogućnost odlaska u Nana plazu. Noćenje.

abc

6.dan  Bangkok-Siem Reap

Nakon doručka vožnja autobusom do kambodžanske granice, nakon carinskih formalnosti i ishođenja vize nastavak putovanja prema Siem Repu. Prijava i smještaj u hotelu, slobodno vrijeme za odmor. Posjet nočnog marketa u Siem repu.Noćenje.

7.dan  Siem Reap-Angkor Wat

Nakon doručka slijedi odlazak do veličanstvenog „grada hramova“ Angkor Wat, remek-djelakmerske arhitekture – jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Angkor Wat je najznačajniji simbol Kambodže i nalazi se na državnoj zastavi. Sagrađen je u periodu između 9. i 13. stoljeća kao mauzolej kralju Suryavarmanu II, a više od 1000 do sada otkrivenih hramova prostire se na prostoru od oko 2 kvadratna kilometra.Ulazak u nekadašnji kraljevski grad Angkor Thom s kompleksom budističkih hramova kroz prekrasna Južna vrata. Slijedi razgled veličanstvenog hrama Bayon ukrašenog sa 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha, potom odlazak do „palače raja“ Baphoun, visoke stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane «terase slonova» koja je služila za kraljeve audijencije, a naziv je dobila po reljefima slonova koji se nalaze na njezinom istočnom dijelu. Poslijepodne razgled Angkor Wata. Na kraju dana moći ćete uživati u očaravajućem zalasku sunca.

angkoe

Povratak u hotel u večernjim satima. Slobdno vrijeme za odmor. Predlažemo odlazak do starog marketa u Siem repu. Noćenje.

 8.dan  Siem Reap

Nakon doručka odlazak do 25 km udaljenog hrama Banteay Srei posvećenog hindu Bogu Shivi iz 11. stoljeća. Hram je većinom izgrađen od crvenog kamena. Na povratku, posjet Ta Prohm, hramu izgrađenom krajem 12. stoljeća, originalnog naziva Rajavihara. Osnovao ga je khmerski kralj Jayavarman VII. Hram se nalazi usred džungle, a cijeli je obrastao u drveće. Poslijepodne posjet Inistitutu za Khmerski Tradicionalni Tekstil (IKTT) koji služi u očuvanju nacionalne baštine učeći mlađe naraštaje tehnikama oslikavanja svile od svojih predaka.

siempe

Slobodno vrijeme, noćenje.

9.dan  Siem reap – Phnom Penh

Nakon doručka vožnja autobusom do glavnog grada Kambodže, Phnom Penha. Prijava i smještaj u hotelu.

Slobodno posljepodne.Predlažemo posjet Ruskom marketu. Noćenje.

10.dan  Phnom Penh

Nakon doručka odlazimo u obilazak grada, tura uključuje hram Wat Phnom, kraljevu palaču, stari zatvor, muzej i spomen područje na žrtve genocida.  Wat Phnom originalni hram datira iz 1372 godine, te  ga je dala sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Buda na obali rijeke te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom, odakle potiče i ime grada. Wat Phnom, nazvan i planinski hram, budistički je hram i najviši vjerski hram u gradu. Slijedi posjet Kraljevskoj palači sa srebrnom pagodom. Ime je dobila jer joj je cijeli pod popločen s 5.000 srebrenih pločica. Palača je iz 1866.godine i to je zadnja palača sagrađena za vrijeme francuskog kolonijalnog perioda. Srebrna pagoda je orginalnog imena Wat Pakeo – hram smaragdnog Bude. U hramu ćete vidjeti kolekciju Buda u zlatu, srebru, kristalu i bronci. Posjetite sramotnu Tuol Sleng srednju školu, koji je uključen u S-21 logoru. U ovoj srednjoj školi u srcu grada odvijale su se strahote režima Crvenih Kmera. To je bio zatočenički centar za zatvorenike režima, gdje su zatočenici mučeni i pogubljeni. Škola je sada Tuol Sleng Genocid muzej i nakon što ćete razgledati muzej, otkrit ćete brutalnost Crvenih Kmera dokumentirani na fotografijama, uključujući i instrumenata mučenja. Zatim ćete posjetiti Choeung ek, jedan od najpoznatijih mjesta pogibije. The Killing Fields su nekoliko mjesta u Kambodži gdje je  masa ljudi  poginula od strane  Crvenih Kmera. Choeung Ek je bio dom velikih grobova koje su ispunili s tijelima sa Tuol Slenga. Veliki Stup (svetište) popunjeno s više od 8.000 ljudskih lubanja djeluje kao spomen i strašan podsjetnik na zločine u ratu.

siem rep

Povratak u hotel u posljepodnevnim satima. Noćenje.

11.dan  Phnom Penh – Ho Chi Minh

Nakon doručka vožnja autobusom do vietnamske granice, nakon carinskih formalnosti i ishođenja vize nastavak putovanja prema Ho Chi Minhu.

Prijava i smještaj u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12.dan  Ho Chi Minh

Nakon doručka odlazimo na seosku stranu Vietnama u selo Tay Ninh, vodič će Vas upoznat sa lokalnom obitelji, koja će vas ugostiti na tradicionalnom vietnamskom ručku koji se sprema kod kuće. Nakon ručka, posjet Cao Dai hrama, prisustovat će te podnevnoj šarenoj svečanosti da steknete uvid u jedinstvenom religiji Cao Dai i njegovih sljedbenika. Cao Dai kombinira učenja budizma, konfucijanstva, taoizma i kršćanstva, a službeno je osnovana 1926g. od strane vijetnamski dužnosnika, koji su razvili duboki interes za okultno. U središtu Cao Daist vjerovanja je spiritizam, uključujući i komunikacije s mrtvima, kao i sa višim duhovima okultnom svijetu. Nastavak putovanja, natrag u vrijeme u Cu Chi tunelima, kada je počeo Vijetnamski rat između sjevera i juga . Ova zamršena mreža tunela prvo je bila izgrađena kako bi zaštitili otpora Viet Minh snaga i francuskog bombardiranja, a kasnije je korištena od strane Viet Cong kao strateška baza zbog blizine južnog dijela Ho chi minha.U  tunelima su  smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamski Vlada je sačuvala oko 75 km  tunela kao memorijalni park.

Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

13.dan  Ho Chi Minh

Nakon doručka, slijedi avanturistička vožnja Tin Tinom, tradicionalna trokolica, gdje sjedite na prednjem dijelu trokolice u udobnoj sjedalici, dok  vozač pedala kroz Ho Chi Minh City. Uživajte u znamenitostima, zvukovima i mirisima  Ho Chi Minh Citya bez barijera, prozora automobila ili zvuk motora. Putovanje kroz Tao Dan Park do ratnog muzeja, izvorno otvoren je  1975g., Muzej prikazuje staru vojnu opremu i druge srodne predmete iz Vijetnamskog rata, uključujući neke veće izložake, uključujući F5A borca ​​i UH1-Huey helikopter. Nastavak vožnje do Palače ponovnog ujedinjenja, prethodno poznata kao predsjednička palača, pogled na službenu Južnu vijetnamsku predaju na 30. travnja 1975, kratka stanka, gdje ćete imati priliku fotografirat. Napuštanje trokolica, te nastavak pješačenjem do katedrale Notre Dame i Glavne pošte, dva primjera francuske kolonijalne arhitekture. Pridružite se opet na svojim trokolicama, vožnja do Saigon Opera House i Gradske vijećnice, gdje su snimane scene iz filma  “The Quiet Amercian”. Slijedi razgled  Ben Thanh marketa, gdje možete vježbati svoje jezične vještine pregovaranja za suvenire, odjeću i začine, market ima zanimljivu povijest. Njegov izvorni položaj bio je blizu Ben Nghe rijeke i Starog grada  Gia Dinh prije nego što je uništen 1859g. tijekom francuske invazije u Saigonu( Ho chi minh),market je obnovljen no  kasnije se preselio na sadašnje mjesto  1899g.

ho chi min

Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Noćenje.

14.dan  Ho Chi Minh – Bangkok

Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera na let. Transfer u večernjim satima u zračnu luku. Noćni let.

15.dan  Bangkok – Doha – Zagreb

Dolazak u Zagreb u popodnevnim satima.

Minimalni broj putnika 10

 Cijena aranžmana u dvokrevetnoj sobi  – 9.890,00 Kn

 

 

U cijenu je uključeno:

■avionska karta Zagreb – Bangkok – Zagreb

■avionska karta Ho chi minh – Bangkok

■smještaj i doručak u hotelima 3* i 4* ( 4 noćenja u hotelu u Bangkoku, 3 noćenja u hotelu u Siem Reapu, 2 noćenja u hotelu u Phnom Penhu, 3 noćenja u hotelu u Ho Chi Minhu). Noćenje u dvokrevetnim sobama.

■pratitelja putovanja iz Zagreba

■razgled noćnog bazara Pat Pong, razgled Nana Plaze, MBK trgovačkog centra, Chatuchak weekend marketa, posjet Sky bara Sirocco, posjet Kao San roadu, razgled Night marketa u Siem Reapu, razgled Starog marketa u Siem Reapu, posjet Ruskog marketa u Phnom Penhu i dr…

U cijenu nije uključeno:

■avionske pristojbe 2.850,00 kn ( obavezna nadoplata kod prijave)

■autobusne karte za navedene relacije 50 USD

■vize za Tajland, Kambodžu i Vijetnam

■ jednokrevetna soba ( 2.300,00 kn)

■ javni prijevoz, taksi-minibus prilikom razgledavanja gradova

■obroci koji nisu navedeni u programu

■putno osiguranje – obavezno

■izleti i ulaznice

■ mogućnost dodatka na program 5 dana Phuketa (  2.790 kn )

PhiPhiIsland

– opcija uključuje unutarnji let Ho Chi Minh City – Phuket – Bangkok

– transfer do/od hotela za zračnu luku

– 5 noćenja u hotelu sa 4* sa doručkom

 

Pošalji upit za putovanje