29.08., 04.10., 31.10.2018. od 556,14 (+ avio takse)

Termini putovanja:

1.) 29.08. – 02.09.2018.
2.) 04.10. – 08.10.2018.
3.) 31.10. – 04.11.2018.

Program putovanja:

1. dan ZAGREB/SPLIT – RIM
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 12:30 sati. Prijava na let Croatia Airlinesa za Rim. Odlazak aviona u 14:35 sati s međuslijetanjem u Splitu. Polazak iz Splita u 15:55 sati, dolazak u rimsku zračnu luku u 17:05 sati. Po dolasku slijedi transfer do Sorrenta, rodnog grada najvećeg talijanskog pjesnika renesanse Tarquata Tassa, smještenog na litici s koje se pruža prekrasan pogled na Napuljski zaljev. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan SORRENTO – POMPEJI – SORRENTO
Doručak. Vožnja kroz lijepe krajolike juga Italije prema Pompejima – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni. Razgled Pompeja u pratnji mjesnog vodiča. Povratak u Sorrento, gradić u kojem je nastao svjetski poznati liker limoncello. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

3. dan SORRENTO – IZLET CAPRI I AMALFI
Doručak. Fakultativni izlet brodom na otok Capri, otok iznimne ljepote, stjenovite obale i prepun tropske vegetacije. Po dolasku u luku Grande Marina, mogu se vidjeti arheološke ruševine Palazzo a Mar iz doba Augusta ili Tiberija.. Razgled gradića Caprija: srednjovjekovne kuće i Piazzetta, Certosa di San Giacomo, Giardini di Augusto… Slobodno vrijeme za uživanje u šarmantnom ozračju ovog prekrasnog otoka, kupovinu suvenira, odličan capuccino, izvrsnu pizzu ili fini talijanski aperitiv. Vožnja do gradića Anacaprija, šetnja i slobodno vrijeme za odlazak na vidikovac Belvedere Migliera. Poslijepodne nastavak vožnje brodom do grada Amalfi, čija je obala pod zaštitom UNESCO-a kao svjetska baština zbog slikovite ljepote i raznolikosti naselja. Šetnja do katedrale Sv. Andrije poznate zbog upečatljivog stubišta i dekorativne fasade. Povratak u Sorrento. Putnici koji ostaju u Sorrentu imaju slobodan dan za uživanje u prekrasnom krajoliku juga Italije uz kušanje poznatog limoncella. Noćenje.

4. dan SORRENTO – NAPULJ – RIM
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do Napulja, mediteranskog grada na obali zaljeva Tirenskog mora koji mami posjetioce starim gradom pod zaštitom UNESCO-a, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama. Po dolasku, razgled povijesnog središta: Kraljevska palača, Castel Nuovo, Teatro di San Carlo… Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje do Rima. Panoramska vožnja gradom: Koloseum, Rimski forum, Piazza Venezia… Smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju gradom u pratnji vodiča do Španjolskog trga, omiljenog okupljališta mladih i Fontane di Trevi, jednog od najljepših rimskih baroknih simbola. Noćenje.

5.dan RIM – SPLIT / ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do Vatikana i Trga sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Panoramski razgled najpoznatijih znamenitosti u centru grada: Castel Angelo, Ponte Angelo, Piazza Navona, Pantheon, Piazza Venezia… Transfer autobusom u 15:00 sati do zračne luke i prijava na let Croatia Airlinesa u 18:00 sati s dolaskom u Split u 19:15 sati. Nastavak leta za Zagreb s dolaskom u 20:40 sati.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:

1.) Polazak 29.08. – 4.390 kn (4.190 kn FM*) + 1.090 kn pristojbe zračnih luka

2.) Polasci 04.10., 31.10. – 4.490 kn (4.290 kn FM*) + 1.090 kn pristojbe zračnih luka


*First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Minimalan broj putnika: 20

Doplata: za polazak iz Zadra, Pule i Dubrovnika: 410 kn + zrakoplovne pristojbe. Potvrda letova na upit!

Cijena uključuje:
– prijevoz zrakoplovom redovne linije Zagreb/Split – Rim – Split/Zagreb
– 3 noćenja u hotelu 3* u okolici Sorrenta u dvokrevetnim sobama
– 1 noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* (u centru Rima, zona stazione Termini) u dvokrevetnim sobama
– transfer od zračne luke u Rimu do Sorrenta
– prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
– transfer od hotela do zračne luke u Rimu s panoramskim razgledom
– turističkog pratitelja tijekom putovanja
– jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
– doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.090 kn (iznos može biti podložan promjeni)
– doplata za jednokrevetnu sobu – 890 kn
– Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike, informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni):
– Boravišnu pristojbu u Rimu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (4,00 – 6,00 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
– Boravišnu pristojbu u Sorrentu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (oko 1,00 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
– Ulaznica za Pompeje 25,00 EUR (ulaznica + lokalni vodič) – za pratnju lokalnog vodiča potrebno je 15 putnika (doplata na licu mjesta)
– Izlet brodom na otok Capri i Amalfi (uključen brod Sorrento – Capri – Amalfi, razgled Caprija, prijevoz autobusom po otoku do Anacaprija, prijevoz autobusom Amalfi – Sorrento) – 80 EUR, djeca do 12 godina 60 EUR (prijava prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta, minimalno 15 prijavljenih putnika)

Pošalji upit za putovanje