09.02.-23.02.2019. od 18.950,00 kn / 2.515,26 (+ avio takse)

PROGRAM PUTOVANJA: 09.02. – 23.02.2019.

SYDNEY– VELIKI KORALJNI GREBEN – MELBOURNE

1.DAN ( 09.02.)  ZAGREB– DOHA
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova.  Nakon podjele putne dokumentacije prijava na let. Polijetanje zrakoplova prema Dohi u 09:05h. Po dolasku u Dohu 16:35h, nastavak puta u 20:15h prema Sydneyu. Noćni let.

2. DAN (10.02.) DOHA – SYDNEY
Po dolasku u Sydney u 18:45h po lokalnom vremenu, obavljanje carinskih formalnosti. Doček mjesnog agenta, te slijedi transfer u hotel. Prijava i smještaj u hotelu.Odlazak na zajedničku večeru, slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN (11.02.) SYDNEY
Nakon doručka predlažemo razgled grada sa lokalnim vodičem jedne od najljepših svjetskih metropola. Vidjet ćete  Kings Cross, ekskluzivna predgrađa double Bay, Rose Bay, Watsons Bay uz zaustavljanje kako biste imali priliku za spektakularan pogled na Sydneysku luku i Pacifik. Slijedi  vožnja prema poznatoj plaži Bondi Beach, gdje ćete imati slobodno vrijeme. Povratak prema gradu preko Peddingtona i slikovitog Royal botaničkog vrta, posjet jedinstvenoj zgradi Opere. Nakon razgleda nastavak do Rocks-a, najstarijeg dijela grada i Darling Harboura. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN(12.02.)  SYDNEY – NACIONALNI PARK BLUE MOUNTAINS – SYDNEY
Nakon doručak predlažemo cjelodnevni izlet u nacionalni park „Blue Mountains“, koji se nalazi oko 65 km zapadno od Sydneya, poznatom po prekrasnoj prirodi, šumama, slapovima, kanjonima. Tura uključuje: Featherdale park gdje ćete vidjeti razne životinje; Scenic World – dvije vožnje žičarom i panoramskom željeznicom/uspinjačom. Nakon lokalnog ručka  slijedi povratak u Sydney. Slobodno vrijeme. Noćenje u hotelu.

5. DAN(13.02.)  SYDNEY  
Nakon doručka  predlažemo razgleda grada sa lokalnim vodičem, šetnja uz kolijevku Sydneya „Rocks“, gdje ćete vidjeti Argyle Cut, Argyle tavernu, crkvu Garrison, i najstarije kuće u Australiji. Nakon razgleda slijedi vožnja autobusom prema „Sjevernim plažama“. Po dolasku na plažu slobodno vrijeme za lokalni ručak i šetnju. Nakon ručka odlazak trajektom prema circular Quay-u Sydneysko pristanište. Uživat ćete u vožnji prema Sydneyu i pogledu koji se pruža prema Operi s mora.  Nakon izleta slobodno vrijeme za šetnju gradom. Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN ( 14.02.) SYDNEY

Nakon doručka, slobodan dan za vlastite programe. Noćenje.

7.DAN ( 15.02.) SYDNEY – CAIRNS
Nakon ranog doručka slijedi transfer u zračnu luku i prijava na let za Cairns. Cairns se nalazi u saveznoj državi Queensland i jedan je od najsunčanijih australskih destinacija. Po dolasku prijava u hotel.  Popodne slobodno za vlastite aktivnosti.  Noćenje.

8. DAN (16.02.)  VELIKI KORALJNI GREBEN
Nakon doručka, predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet do veličanstvenog Velikog koraljnog grebena starog 25 milijuna godina koji je ujedno i najveća živa cjelina na svijetu gdje se većina koraljnih grebena nalazi na samo 4 metra ispod površine vode. Očekuje nas uzbudljiv dan, ronjenje među koraljima i ribama. Ručak na brodu. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Večernji sati slobodni za vlastite aktivnosti.

9. DAN (17.02.) CAIRNS – KURANDA
Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet vlakom u rudarski grad Kuranda. Spust žičarom Skyrail do doline i jezera Caravonica i posjet kulturnom parku Tjapukai te kulturnom centru Aboridžina. Povratak u hotel kasno poslijepodne. Noćenje.

10. DAN (18.02.)  CAIRNS – MELBOURNE

Nakon doručka, slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Melbourne. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotelu.

11. DAN(19.02.)  MELBOURNE
Nakon doručka predlažemo odlazak u razgled grada sa lokalnim vodičem. Posjet kineske četvrti, zgrade parlamenta, Fitzroy vrt, posjetit ćete kolibu kapetana Cooka, šetnja preko mosta Westgate sa predivnim panoramskim pogledom na grad. Nakon ručka mogućnost posjeta botaničkom vrtu. Povratak u hotel, slobdno vrijeme. Noćenje.

12.DAN(20.02.) MELBOURNE – PHILIP ISLAND – MELBOURNE
Nakon doručka slobodno prijepodne. U poslijepodnevnim satima predlažemo  izlet na Philip Island, poznat po koloniji najmanjih pingvina na svijetu. Po dolasku na Philip Island posjetit ćete Koala centar gdje koale žive u prirodnom okruženju. Vidjet ćete koale iz bliza. Večera u sklopu izleta u lokalnom restoranu.  Nakon večere odlazak do plaže Summerland. Ovdje ćete u predvečerje vidjeti kako pingvini dolaze iz lova i odlaze u svoja  gnijezda. Povratak u Melbourne u večernjim satima. Noćenje.

13. DAN(21.02.)  MELBOURNE – GREAT OCEAN ROAD
Nakon ranog doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet poznatom velikooceanskom cestom “Great Ocean Road“ do znamenitih 12 apostola. Velika oceanska cesta ili na engleskom The Great Ocean Road je 243 kilometara duga cesta koje se proteže izrazito pitoresknim pejzažom, ali u isto vrijeme i vrlo nemilosrdnom prirodom jugoistočne australske obale. Gradnja ove ceste za koju mnogi kažu da pruža najveći užitak vožnje na svijetu, započeta je odmah nakon Prvog svjetskog rata 1919., a dovršena tek 1932. godine. Povod za njenu gradnju je bio cestovno povezivanje rijetko naseljenih i izoliranih naselja na području jugozapadne obale australske države Viktorije, koja su do tada bila dostupna tek putem mora i kopnenih nepristupačnih putova. Također, ceste je bila izgrađena kao spomenik posvećen žrtvama Prvog svjetskog rata, a izgradilo ju je oko 3000 vojnika povratnika.  Imat ćete vremena za fotografiranje i šetnje. Povratak u hotel i noćenje.

14.DAN (22.02.) MELBOURNE – DOHA

Nakon doručka, slobodno vrijeme za vlastite programe. U večernjim satima slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Dohu u 22:30h. Noćni let.

15. DAN (23.02.) DOHA – ZAGREB

Po dolasku u Dohu u 05:30h , nastavak leta u 07:30h za Zagreb . Dolazak u Zagreb u 11:40h.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 18.950,00 kn

Raspored letova:

09FEB  ZAGREB DOHA              0905 1635

09FEB  DOHA SYDNEY              2015 1845+1

22FEB  MELBOURNE DOHA   2230 0530+1

23FEB  DOHA ZAGREB              0730 1140

CIJENA UKLJUČUJE:
•    prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Sydney, Melbourne –  Zagreb
•    unutarnji let Sydney– Cairns
•    unutarnji let Cairns – Melbourne
•    sve transfere prema programu
•    pratitelja iz Zagreba
•    smještaj prema programu u hotelima  4* na bazi noćenje s doručkom
•    lokalne pristojbe i poreze
•    troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:
•    doplatu za zrakoplovne pristojbe 4.580,00 kn
•    australsku vizu
•    napojnice
•    fakultativne izlete i ulaznice
•    osobne troškove
•    putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
•    doplata za jednokrevetnu sobu 4.950,00 kn

VIZA ZA AUSTRALIJU:
Hrvatski državljani mogu podnijeti zahtjev za eVisitor (subclass 651) vizu on line na web stranici australske Vlade – Odjela za imigraciju i državljanstvo. Nositelj eVisitor (subclass 651) vize može ući u Australiju u turističke ili kraće poslovne svrhe kao npr. sudjelovanje na konferencijama ili ispitivanje poslovnih mogućnosti. Za ovu vizu se ne naplaćuje pristojba. Tražitelj eVisitor vize mora posjedovati važeću putovnicu, a temeljem te vize je dozvoljen maksimalni boravak u trajanju 3 mjeseca i višestruki ulazak u zemlju unutar razdoblja od 12 mjeseci.
Poveznica na e-Visitor( e-Vizu) aplikaciju: http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm

AUSTRALIJA
Službeno ime: Australija (Commonwealth of Australia).
Glavni grad: Canberra.
Površina: 7.692.030 km2
Viza: potrebna, informacije na prodajnim mjestima
Državno uređenje: Konstitucionalna Monarhija. Neovisna od Ujedinjenog Kraljevstva od 1901. g.
Jezik: službeni jezik je engleski. Etničke manjine koriste se talijanskim, njemačkim, grčkim, kineskim i aboridžinskim jezikom.
Vremenska razlika: od +7 do +9 sati u odnosu na Hrvatsku.
Novac: Australski dolar (AUD, (A$) = 100 centa. Novčanice za A$ 100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za A$ 2, 1 i 50, 20, 10 i 5 centi.
Zemljopisni položaj: Australija se proteže od 10° do 45° južne geografske širine (računajući i Tasmaniju) i 113° i 115° istočne geografske dužine. Čitavom svojom površinom nalazi se na južnoj zemljinoj polutci. Obuhvaća kopno Australiju i otok Tasmaniju te mnoge male otoke oko kopna. S tri strane Australiju okružuju velike površine Tihog (na istoku) i Indijskog oceana (na jugu i zapadu). Samo je na sjevernoj strani nizovima otoka donekle povezana sa Azijom. Zbog te prirodne izolacije tj. udaljenosti od drugih kontinenata, geografski položaj Australije se često karakterizira kao nepovoljan, međutim baš zbog toga su se u Australiji razvile posebne biljne i životinjske vrste. Dužina obale Australije zajedno sa svim otocima iznosi 36.735 km. Površinom je malo manja od Brazila i 136 puta veća od Hrvatske, a njena površina pokrivala bi 3/4 Europe.
Klima: Australija se nalazi na južnoj polutci pa su i godišnja doba drugačija od godišnjih doba u Europi i Sjevernoj Americi. Dvije su klimatske zone: tropska zona (na sjeveru iznad Jarčeve obratnice) i umjerena zona. Tropska zona (pokriva 40% Australije) ima dvije sezone – ljetnu (kišnu) i zimsku (suhu) dok umjereni pojas ima sva 4 godišnja doba. Proljeće – Ljeto: Toplo ili vruće posvuda dok je malo umjerenije na jugu. Jesen – Zima: Sjeverna i centralna Australija imaju lijepe tople dane i hladne noći dok su na jugu dani svježi sa povremenom kišom, ali je i tamo uglavnom sunčano. Snijeg je u potpunosti ograničen u gorskom području na jugoistoku.

Pošalji upit za putovanje