30.09., 28.10.2018. od 1.999,00 kn

Termini putovanja:

1.) 30.09. – 07.10.2018. – garantirani polazak

2.) 28.10. – 04.11.2018. – garantirani polazak

– hoteli 3* u Skopju, Solunu i Ateni

Program putovanja:

1.dan ZAGREB

Polazak u 23h s Autobusnog kolodvora Zagreb. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, preko Beograda, Niša uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

2.dan SKOPJE

Dolazak u Skopje u ranim prijepodnevnim satima. Panoramski razgled grada busom. Smještaj u hotel i kraći odmor. Potom odlazak pješice u razgled centra grada na rijeci Vardar uz pratnju vodiča: Gradska tvrđava Kale – džamija Mustafa paše – Crkva sv. Spasa koja je djelomično građenja pod zemljom zbog turskog zakona po kojem crkve nisu smjele nadvisivati – Bit Pazar – Stara Tržnica – Kameni most – rodna kuća majke Tereze i njena bista – Sveti Kliment Ohridski i njegov hram – Samuilova tvrđava – Crkva Sv. Sofije. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Navečer predlažemo fakultativni odlazak na tradicionalnu makedonsku večeru s folklornim programom u Makedonsku kuću. Noćenje.

3.dan SKOPJE, KALAMPAKA, METEORA, ATENA

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja za Grčku. Vozimo se prema Kalampaki te dolazimo do Meteora, jednog od najsvetijih mjesta u Grčkoj. Meteori su srednjovjekovni samostani koji su se smjestili na visokim stijenama iznad tesalijske ravnice. Sam pogled nam samostane na vrhu stijena oduzima dah, stoga nije ni čudo da su ovi samostani poprište mnogih filmskih setova (Neki od vas će prepoznati lokaciju snimanja Jamesa Bonda). Nastavak puta za Atenu. Dolazak u Atenu u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

4.dan ATENA

Doručak. Odlazimo sa vodičem u sami centar i razgledavamo Atenu pješice: Glavni gradski trgovi Sintagma, Omonia i Monastiraki – Akropola – Agora – Forum – boemska četvrt Plaka – Kraljevski Park – Nacionalni parlament i smjena straže ( EVZONI – Ako dođemo u točnom trenutku ) – Zappeion – grob neznanom junaku – stadion Kalimarmaro – Zeusov hram – Hadrijanov slavoluk. Nakon razgleda slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Preporučamo povratak na Plaku te posjet jednom od mnogobrojnih restorana. PLAKA je boemski kvart ispod Akropole. Navečer preporučamo fakultativnu grčku večeru u tipičnoj grčkoj taverni s folklornim programom na Plaki ( Grčki nacionalni plesovi, grčka muzika i grčka kuhinja ). Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan ATENA, PELOPONEZ

Doručak. Preporučamo fakultativni cjelodnevni izlet na Peloponez: Razgled mitske Homerove Mikene i antičkog Epidaurusa, najpoznatijeg lječilišta antike u kojemu se nalazi jedno od najvećih antičkih kazališta. Zaustavit ćemo se i na Korintskom kanalu koji spaja Jonsko i Egejsko more gdje ćete moći ispucati prekrasne fotografije kanal. Posjet Nauplionu – najljepšem gradu u Grčkoj i prvoj prijestolnici moderne Grčke države. Bivša mletačka kolonija uskih uličica i talijanske atmosfere s 3 tvrđave koje je okružuju. Povratak u Atenu u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer za istraživanje grčke prijestolnice. Noćenje.

6.dan ATENA, DELFI, SOLUN

Doručak. Odjava iz hotela. U prijepodnevnim satima polazak za 2 sata udaljene Delfe, starogrčkog svetišta i proročišta podno planine Parnas – centra starogrčkih vjerovanja i religije. Slijedi razgled samog lokaliteta (Ulaznica se plaća na licu mjesta). Nakon razgleda polazak za Solun. Dolazak predviđen u kasnim noćnim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

7.dan SOLUN

Doručak. Ujutro slijedi panoramski razgled drugog po veličini grada u Grčkoj. Iskrcaj iz autobusa i slijedi razgled grada pješice uz pratnju vodiča: Galerijev Slavoluk i Rotunda – poznati bijeli toranj – Trg Aristotel – crkva svete Sofije – gradska luka – kvart Ladadika koji je omiljena šetnica u Solunu. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i vlastite aktivnosti. Predvečer polazak za Zagreb.

8.dan SOLUN, ZAGREB

Noćna vožnja kroz Makedoniju, Srbiju do Hrvatske. Dolazak u Zagreb predviđen u ranim jutarnjim satima.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.299,00 kn (1.999 kn FM)


Cijena aranžmana uključuje:

– Putovanje u Grčku
– Smještaj u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama u hotelima 3* u Skopju, Ateni i Solunu
– Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi hotela s 3* u Skopju
– Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi hotela s 3* u Solun
– Tri noćenja s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi hotel 3*** u Ateni
– Prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije (klima, TV, video, WC)
– Licenciranog turističkog pratitelja
– Sve razglede prema programu u Skopju, Ateni i Solunu
– Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

– Ulaznice za pojedine objekte
– Vlastite troškove
– Tradicionalna makedonska večera 20 eura
– Fakultativni izlet na Peloponez sa uključenim ulaznicama za Epidavros i Mikenu – 50 eura
– Fakultativna grčka tradicionalna večera na Plaki – 50 eura
– Nadoplata za jednokrevetnu sobu 650kn
– NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

• 1 red – sjedalo 3, 4 – 100 kn
• 2 red – sjedalo 5, 6, 7, 8 – 100 kn
• sjedala iza 2. vrata – 100 kn

Od 1.1.2018 u Grčkoj vrijedi novo pravilo o plaćanju boravišne pristrojbe u iznosu 1,5 eura noćenje!

Informativne cijene ulaznica:

Akropola, Agora i Forum 12 eura
Muzej Akropole 5 eura
Arheološki muzej 7 eura
Benaki Muzej 5 eura
Ulaznica za Delfe 6 eura
KORISNE INFORMACIJE:

Valuta u Grčkoj je Euro ( 1 Euro je cca 7,55kn )
Valuta u Makedoniji je makedonski Denar ( 1 Euro je cca 62 Denara)
Taksi u Ateni je žute boje – Cijena starta je 1e a cijena kilometra je 0.34 eur
Taksi u Skopju je žuti ili bijeli – tražiti paljenje taksimetra prije start

Pošalji upit za putovanje