29.12. - 01.01.2021. od 2.990,00 kn / 396,86 (+ avio takse)

Nova godina Atena


Program putovanja:

1. dan 29.12./ ZAGREB – ATENA
Sastanak putnika u Zračnoj luci „Franjo Tuđman“ . Prijava i let za Grčku s polaskom u 08:15 sati s međuslijetanjem u Beogradu, nastavak putovanja u 12:20 sati s dolaskom u Atenu u 14:50 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer autobusom prema centru grada i smještaj u hotel 3*. Nakon smještaja i kraćeg odmora odlazak s pratiteljem putovanja u šetnju: Trg Omonia – ulica Stadiou – Trg Syntagma – Ulice Ermou – Plaka – Monastiraki. Slobodno vrijeme, kušajte njihove čuvene musake, pita gyros ili souvlaki te sve to začinite njihovim tradicionalnim pićem, rakija Uzo ili Metaxom. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan 30.12./ ATENA – FAKULTATIVNI IZLET: PELOPONEZ – ARGOLIDA – MIKENA
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje  u Ateni. Predlažemo odlazak (uz doplatu) na izlet:
PELOPONEZ – ARGOLIDA – MIKENA
Cjelodnevni izlet na Peloponez gdje ćemo se prvo zaustaviti kod poznatog Korintskog kanala. Nastavak vožnje kroz slikoviti krajolik maslinika i plantaži naranči pokrajine Argolida do svete šume boga Asklepija u Epidauru gdje ćemo razgledati teatar čuven po svojoj savršenoj akustici. Nastavljamo vijugavom cestom u smjeru Naupliona, prve prijestolnice moderne Grčke gdje ćemo napraviti kratku pauzu za šetnju i kavicu. Put nas dalje vodi do ostataka mitske Mikene iz koje je Agamemnon poveo Ahejce u opsadu Troje, a imat ćemo priliku razgledati kiklopske zidine s Lavljim vratima. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Vožnja prema Ateni u koju stižemo u kasnim poslijepodnevnim satima. Priprema za doček Nove Godine (u vlastitom aranžmanu). SRETNA NOVA 2020. GODINA!

3. dan 31.12./ ATENA
Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Syntagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska akropola*, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kulturne baštine s hramovima Partenon i  Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo odlazak do četvrti Plaka, živopisnog dijela Atene s mnogim tavernama i labirintskim uličicama na tipičnu grčku večeru s tradicionalnim programom koja garantira odličnu zabavu i pravu grčku gastronomiju (uz doplatu). Noćenje.

4. dan 1.1. / ATENA – ZAGREB
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite programa i kupovinu suvenira. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na let i obavljanje carinskih formalnosti. Polijetanje zrakoplova u 16:25 sati s međuslijetanjem u Beogradu, nastavak putovanja u 20:05 sati s dolaskom u Zagreb u 21:20 sati. Kraj programa.

**Napomena: redoslijed obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja.


CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

29.12.2020.
Cijena aranžmana po osobi = 2.990 kn  prije 3.290 kn

Pristojbe zračnih luka i naknade za izdavanje putničke karte – 1.190 kn


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratnu zrakoplovnu kartu u ekonomskoj klasi prema redu letenja navedenom u programu,
 • smještaj u hotelu 3* u centru Atene na bazi 3 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi,
 • transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka,
 • poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča,
 • sve razglede prema programu,
 • licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja,
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
 • organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe zračnih luka  i naknade za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.190 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu.
 • Od 1.1.2018. u hotelima se plaća turistička taksa. Taksa se plaćadirektno na recepciji a točan iznos biti će naveden u završnoj obavijesti o putovanju (informativna cijena 1,50 Eur soba/dan).

DOPLATE I POPUSTI:

Cijena fakultativnog programa:

 • Fakultativni izlet Peloponez – Argolida – Mikena (minimum 12 prijavljenih): 60 Eur po osobi: *informativne cijene ulaznica:  Epidaurus: 6 Eur, mlađi od 18 g. ne plaćaju ulaznicu, **ulaznica Mikena: 6 Eur, mlađi od 18 g. ne plaćaju ulaznicu
 • tipična grčka večera u taverni na Plaki s tradicionalnim programom (večera u 4 slijeda s uključenim pićem), 35 Eur po osobi

Doplate i popusti:

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 890 kuna.
 • Mogućnost smještaja u trokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju uz popust od 130 kuna za treću osobu.

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade: 1.190 kuna

INFORMACIJE:

VREMENA LETA Air Serbia:
JU 231  29DEC  ZAGBEG   0815 0920
JU 512  29DEC  BEGATH   1220 1450
JU 513  01JAN  ATHBEG    1625 1705
JU 234  01JAN  BEGZAG   2005 2120

Dopuštena težina prtljage: 1 komad prtljage koji se prijavljuje do 23 kg

Šifra aranžmana: GoAtena 005

Pošalji upit za putovanje