svaki utorak od 490,97

OPĆENITO

Republika Tunis je arapska država, smještena u sjevernoj Africi i okružena Sredozemnim morem. Na zapadu graniči s Alžirom, a na istoku s Libijom. Četrdeset posto zemlje obuhvaća pustinja Sahara, a glavni grad je Tunis. Tunis ima preko deset milijuna stanovnika. Službeni jezik je arapski, a uz to Tunižani vrlo dobro govore francuski. Djelatnici u turizmu govore i njemački, talijanski i engleski. Od 1956. godine Tunis je neovisna država, uređena kao predsjednička republika s jednodomnim parlamentom.

GASTRONOMIJA

Specijaliteti su uglavnom hrana koju su tradicionalno spravljali Berberi. Španjolci su ukorijenili uporabu maslina, maslinovog ulja, oraha i voća, dok je francuska kuhinja također ostavila veliki trag u gastronomiji pa u mnogim restoranima nailazite na dva menija; jedan s francuskim, a drugi s tuniškim specijalitetima.

KLIMA

Tunis se nalazi u suptropskom klimatskom pojasu. Klima Tunisa podložna je sredozemnim i saharskim utjecajima. Najveću klimatsku granicu između sjevera i ostatka zemlje čini tuniški planinski lanac koji odvaja mediteransku i saharsku klimu. Klima tako prelazi od umjerenih sredozemnih uvjeta na sjeveru prema vrućim i suhim na jugu. Tu su prisutni i ekstremi, primjerice temperature koje ljeti prelaze čak 40 ̊C, dok zimi u gorskim predjelima pada snijeg. Kišno razdoblje proteže se kroz hladni dio godine između listopada i svibnja na sjevernom dijelu države.

ULAZAK U ZEMLJU

Za ulazak u Tunis, državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza. Potrebno je imati važeću putovnicu (koja vrijedi još najmanje 4 mjeseca nakon povratka u zemlju, odnosno nije pred istekom) i nisu
potrebne nikakve dodatne zdravstvene formalnosti. Ukoliko ste strani državljanin, molimo Vas da se informirate kod nadležnog veleposlanstva vezano za putne dokumete. Svaki putnik je odgovoran za svoje putne dokumente, agencija ne snosi odgovornost za eventualne poteškoće nastale prilikom ulaska u zemlju radi neispravnih dokumenata i sl. Važno je napomenuti da ćete u avionu ili na carini dobiti obrazac koji morate ispuniti. Dio ide imigracijskoj službi, a drugi dio obavezno čuvajte jer Vas mogu zatražiti da ga pokažete pri izlasku iz zemlje. To je jedna vrsta identifikacije i velika pomoć u slučaju da izgubite putne dokumente jer time potvrđujete osobne podatke.


PONUDA HOTELA

*** Polasci svaki utorak iz Ljubljane ***

NAPOMENA: Polasci 21.06. i 02.08.2022. su rasprodani!

1.) HAMMAMET I OKOLICA

Hammamet je ribarska luka i turistički grad u sjeveroistočnom Tunisu, smješten u zaljevu Hammamet, između grada Soussea (85 kilometara) i grada Tunisa (65 kilometara). Dijeli se na tri dijela: Hammamet Nord, Hammamet Medina i Yasmine Hammamet. Hammamet ima oko 60.000 stanovnika. Poznat je kao tuniški Saint Tropez i najpoznatije je i najpopularnije odredište. Slikovit i vrlo moderan kraj, te pravo mjesto za odmor, zabavu i kupanje. U prijevodu s arapskog “Al-Hammāmāt” znači mjesto za kupanje. Hammamet je bio prva turistička destinacija Tunisa, a danas je popularna destinacija za plivanje i vodene sportove jer se ponosi

kilometrima dugačkim pješčanim plažama. U gradu ćete pronaći šarolike štandove s ručnim radovima, svilom, predmetima od kože, keramikom i začinima, maurske kavane i restorane, te bogat izbor lokalnog i internacionalnog programa. Nakon opuštenog dana na plaži posjetite Međunarodni kulturni centar u Hammametu, smješten u impozantnoj vili iz 1920. godine.

YASMINE HAMMAMET

U predgrađu Hammameta nalazi se Yasmine Hammamet, nova turistička zona čije ime dolazi od cvijeta jasmina koji simbolizira život i sreću, dok je buketić jasmina znak dobrodošlice i gostoljubivosti. Od starog centra Hammameta udaljen je nekoliko kilometara. Tu se nalazi velik broj hotela, lijepa marina, šetnice, restorani i nezaobilazna medina pokraj koje je i zabavni park Carthage Land koji nudi zabavu za svakoga. Široke pješčane plaže, vodeni sportovi, zabavni park, klizalište, golf igrališta. Ovo najnovije tuniško odmaralište, koje neodoljivo podsjeća na sofisticiranu francusku rivijeru, nudi bezbroj mogućnosti za odmor i zabavu.

El Mouradi Menzah Yasmine Hammamet, 4* – cijena po osobi već od 3.809 kn!

El Mouradi Hammamet, 4* – cijena po osobi već od 3.939 kn!

Golden Tulip Taj Sultan Yasmine Hammamet, 5*- cijena po osobi već od 6.429 kn!

2.) SOUSSE I OKOLICA

U mjestu Sousse i njegovoj okolici nalazi se oko 130 hotela, a turistička infrastruktura grada uključuje mnoge restorane, noćne klubove, kockarnice, sportske objekte, muzeje i prekrasne pješčane plaže. Grad je još od antike bio važna mediteranska luka, što ga je učinilo razvijenim gradom s arhitektonskim znamenitostima i medinom, koju je UNESCO 1988. godine uvrstio u listu svjetske baštine. Kroz stoljeća nemira i promjena vlasti, grad je uspio zadržati autentičan izgled.

PORT EL KANTAOUI

Port El Kantaoui moderno je turističko mjesto udaljeno nekoliko kilometara od grada Sousse, poznato i kao “biser Sahela”. Naselje je sagrađeno isključivo u turističke svrhe, očarava turiste svojim predivnim pješčanim plažama, ulicama i barovima, slikovitim plavo- bijelim kućama, manjim zoološkim vrtom, a njegova poslastica zasigurno su fontane koje svake večeri privlače brojne turiste i mještane. U neposrednoj blizini odmarališta nalazi se golf teren i moderno uređena marina.

El Mouradi Palm Marina, 5* – cijena po osobi već od 4.229 kn!

El Mouradi Club Selima, 5* – cijena po osobi već od 3.699 kn!

El Mouradi Club Kantaoui, 5* – cijena po osobi već od 3.719 kn!

El Mouradi Palace, 5* – cijena po osobi već od 3.979 kn!

Iberostar Kantaoui, 5* – cijena po osobi već od 7.399 kn!

Mövenpick Resort & Marine Spa, 5* – cijena na upit!


CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • – zrakoplovni prijevoz Ljubljana – Monastir/Enfidha – Ljubljana
  • – zrakoplovne pristojbe,
  • – asistenciju u zračnoj luci,
  • – prijevoz autobusom zračna luka-hotel-zračna luka,
  • – smještaj u odabranom hotelu,
  • – predstavnika na destinaciji,
  • – organizaciju putovanja i jamčevinu.

Napomena: Lokalna kategorizacija hotela


Fakultativni izleti – Tunis

TUNIS – KARTAGA – SIDI BOU SAID

(cjelodnevni izlet s ručkom)
Nakon doručka slijedi vožnja prema sjeveru zemlje i glavnom gradu Tunisu. Dolazak u središte moderne i živopisne prijestolnice, u tunišku medinu, gdje ćete imati priliku okušati se u vještini cjenkanja. Nastavak puta do Kartage, prijestolnice Punskog carstva, slijedi razgled ostataka drevne Kartage, danas je to dio zaštićenog područja UNESCO-a. Kartaga će probuditi maštu svojom bogatom i burnom poviješću i ispričati priču o princezi Elisi i velikom vojskovođi Hanibalu. Nakon obilaska slijedi ručak, a zatim šetnja idiličnim bijelo-plavim mjestom umjetnika Sidi Bou Said, koji nudi prekrasan panoramski pogled.
Informativna cijena: oko 60 EUR (ovisno o mjestu polaska)

FRIGUIA PARK

Posjetite jedan od najljepših safari parkova u Sjevernoj Africi. Upoznajte tipične afričke egzotične životinje kao što su slonovi, žirafe, deve, majmuni, nojevi i ne propustite poseban program s morskim lavovima.
Mogućnost hranjenja životinja i jahanja deva (uz nadoplatu).

Informativna cijena: oko 35 EUR (ovisno o mjestu polaska)

SAFARI U SAHARI

(dvodnevni izlet, puni pansion)

1. dan: KAIROUAN – GAFSA- TOZEUR

Nakon ranog doručka u hotelu slijedi vožnja prema jugu u nezaboravnu avanturu i otkrivanje skrivenih blaga Tunisa. Prvo zaustavljanje je u mjestu Kairouan, vanjski razgled Velike džamije najstarije na afričkom kontinentu i četvrte najvažnije u islamskom svijetu. Posjetit ćemo i radionicu tepiha gdje ćete vidjeti razne ručno tkane tepihe i moći isprobati svoje vještine u cjenkanju. Nakon ručka (piće uz nadoplatu) nastavljamo put do Tozeura, cilja prvog dana odredišta. Poslijepodne slijedi vožnja do gorske oaze Chebika, off road vožnja po Sahari i obilazak kulisa filma Ratova zvijezda. Povratak u hotel El Mouradi 4*, večera (piće uz doplatu). Noćenje.

2. dan: TOZEUR − CHOTT EL JERID − DOUZ − MATMATA − EL JEM

Nakon ranog doručka, nastavak puta preko najvećeg slanog jezera u Tunisu, Chott El Jerid, gdje se kratko zaustavljamo, otkrivamo misteriju pustinjskog cvijeta i divimo se poplavi boja na horizontu. Nakon toga slijedi vožnja do grada Douza, oaze koji se još naziva “Vrata Sahare”, mjesto gdje počinju prave pješčane dine. Nezaboravno iskustvo zasigurno će biti šetnja Saharom na malo drugačiji način, na leđima deve. Nakon nevjerojatnog iskustva, slijedi vožnja do planine Matmata i posjet tipičnoj berberskoj, trogloditskoj kući u kojoj neki Berberi još uvijek žive u svojoj kulturi i jeziku. Nakon toga slijedi ručak (piće uz nadoplatu). Nakon ručka slijedi vožnja prema sjeveru i posljednje zaustavljanje u mjestu El Jem, gdje ćemo vidjeti jedan od najvećih i najočuvanijih rimskih amfiteatara, koji je nekad mogao primiti do 30 000 posjetitelja. Slijedi povratak u hotel, večera i noćenje.

Informativna cijena: oko 140 EUR (ovisno o mjestu polaska)

Pošalji upit za putovanje