na upit od 3.237,32

Tahiti – Moorea – Bora Bora

Svakodnevni individualni polasci iz Zagreba 

10 dana/ 7 noćenja

U srcu Tihog oceana smjestio se udaljeni, izolirani arhipelag koraljnih otoka koji pokrivaju ukupnu površinu veću od Europe. Ovo je mjesto raj zemaljski u kojem ćete pronaći najljepše rajske plaže s najboljim bijelim pijeskom i natirkiznijom bojom mora na svijetu. Francuska Polinezija sa svojim otocima Tahitijem, Mooreom i Bora Borom predstavlja jednu od najekskluzivnijih i najboljih odmorišnih destinacija na svijetu. Ovo otočje je uistinu pravi melem za oči i sva ostala osjetila. Plaže iz snova, skriveni zaljevi, otoci iz snova – svijet potpuno drugačiji od svega što poznajemo, tako da se s razlogom čini kao mjesto iz snova

Što vam nudimo
Paket aranžmane za odmor u jednom od navedenih hotela na Tahitiu, Moorei ili Bora Bori, usluge noćenje s doručkom uz mogućnost polupansiona ili punog pansiona na upit, svakodnevni polasci zrakoplovom iz Zagreba, mogućnost produljenja boravka.

Prijedlog letova:

Zagreb – Paris – Los Angeles

Los Angeles – Popeta – Bora Bora

 Izleti
BORA BORA SAFARI
Krenite na safari terenskim vozilom (džip) i zahvaljujući znanjima i iskustvu vašeg vodiča, otkrijte i istražite divlju unutrašnjost i planine Bora Bore, svete hramove i tragove američke nazočnosti iz razdoblja Drugog svjetskog rata. Uživajte u spektakularnim panoramskim vidicima na tirkizno-plavu lagunu ovog prekrasnog otoka. Imat ćete priliku degustirati tropsko voće na jednoj od tradicionalnih plantaža s otočnim lokalnim vodičima koji će s vama podijeliti svoje znanje o ovdašnjoj flori i fauni, lokalnim običajima, povijesti i kuluri Bora Bore.
Zatim slijedi posjet jedinstvenoj farmi bisera kako biste se upoznali s tajnom polinezijskih crnih bisera. Od kulture kamenica do skupljanja bisera po njihovoj klasifikaciji, do oblikovanja i stvaranja umjetničkog nakita, saznat ćete sve o biserima i ljudima koji ih stvaraju.

PROMATRANJE MORSKIH PASA, LAGUNARIUM I PIKNIK (BORA BORA)
Ukrcajte se na brod koji će vas odvesti na jedinstveni izlet u lagunu Bora Bora, tri puta veću od glavnog otoka. To je uistinu nenadmašan spektakl boja i svjetlosti, prepustite tijekom izleta ljepoti mjesta između kristalno-prozirne lagune i strme planine. Brod će se prvo zaustaviti na koraljnom grebenu , vodič će privući morske pse, a vi ćete se doslovno sresti licem u lice s morskom psinom –doživljaj koji vas zaista neće ostaviti ravnodušnim! Moći ćete uživati u ovom spektaklu s broda ili u moru uz pomoć vaše maske i disaljke,naravno ukoliko to želite.
Drugo zaustavljanje predviđeno je u „vrtu koralja“ gdje ćete moći plivati među tisućama koralja i šarenih tropskih ribica. Zatim ćete se zaustaviti na otočići (lok. „motu“) gdje se smjestio Lagunarium na Bora Bori. U tom prirodnom okruženju, Lagunarium vam nudi mogućnost slobodnog plivanja u tri bazena usporedno s morskim životinjama poput kornjača, raža, itd. Vodič će vas naravno uputiti kako im se približiti prije nego što zaplivate u njihovoj neposrednoj blizini. Zatim će vam biti poslužen piknik ručak uz obilje svježeg lokalnog voća – vrhunska delicija.

TAHITI – KRUŽNA TURA
Otkrijte Tahiti na kružnoj turi otokom. Razgledajte: One Tree Hill, The Arahoho Blowhole – nalazi se na sjevernoj obali i predstavlja zanimljiv reljefni fenomen, muzej Gauguin, botanički vrt, muzej Tahitija i okolnih otoka te slapove.

UPOZNAVANJE S POLINEZIJOM
Uključuje posjet muzeju Tahitija i okolnih otoka te “marae Arahurahu” – to je tip otvorenog hrama ili hrama na otvorenom – u prirodi, najčešće su takvi hramovi napravljeni u šumama, na visoravnima i u njima su postavljeni kameni kipovi kojima su se prinosili darovi prirode i životinjske žrtve

MOOREA – KRUŽNA TURA
Na ovoj kružnoj turi Mooreom moći ćete vidjeti i posjetiti Tiki village – tipično selo uz morsku lagunu i ručati uz polinezijsku predstavu, uz plesače s vatrom, glumce i pjevače.

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Papeete i obratno (kalkulacija rađena na najnižoj tarifi ekonomske klase na kompaniji Air France), smještaj u odabranom hotelu na osnovi 7 noćenja (bez obroka ili pripadajući obrok prema cjeniku), povratni transfer od zračne luke do hotela (za hotele na Bora Bori uključen i transfer zrakoplovom iz Papeetea), uslugu lokalnog agenta, troškove organizacije putovanja, putno zdravstveno osiguranje.

Cijena ne uključuje: zrakoplovne pristojbe  – obavezna doplata kod prijave (podložna je promjeni od strane zrakoplovne kompanije), dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno, osiguranje od otkaza putovanja.

NAPOMENA: cijene iz cjenika kalkulirane su za smještaj u dvokrevetnim standard sobama. Informacije o cijeni, kao i raspoloživost smještaja, mogu se dobiti na prodajnom mjestu u roku od 72 sata od postavljenog upita. Kalkulacije za paket napravljene su uz pretpostavku da je cijena leta na najnižoj ekonomskoj klasi. Cijene nisu važeće u periodu božićnih i novogodišnjih praznika.
Budući da letovi zrakoplovne kompanije Air France za Francusku Polineziju imaju rutu preko Sjedinjenih Američkih Država odnosno Los Angelesa, potrebno je imati američku vizu iako se radi samo o transferu preko SAD-a.

FRANCUSKA POLINEZIJA

Službeni naziv: Francuska Polinezija
Zempljopis: Francuska Polinezija je prekomorska zemlja Francuske (francuski: pays d’outre-mer, ili POM) koja se nalazi u Tihom oceanu otprilike 6.000 km istočno od Australije. Glavni i najpoznatiji otok je Tahiti koji se nalazi u skupini Društvenih otoka (Îles de la Société). Na Tahitiju se nalazi i glavni grad Papeete.
Glavni grad: Papeete, 26.181 stanovnika
Službeni jezik: francuski, regionalni jezici: tahićanski, paumotu,
Valuta:Francuski pacifički franak (CPF). Novčanice za CPF 10.000, 5.000, 1.000 i 500. Kovanice za CPF 100, 50, 20, 10, 5, 2 i 1 centima. Tečaj francuskog pacifičkog franka vezan je uz Euro.
Vremenska razlika:Tahiti pokrivaju tri vremenske zone: Gambier otoci CET -10, Marquesas otoci CET -10,5, Tahiti CET -11.
Viza: nije potrebna
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +689
Električni napon: 220-240 V/50Hz
Odjeća: lagana ljetna odjeća od prirodnih materijala, šešir, sunčane naočale. Za večernje sate i duži boravak u prostorima s klima uređajima potrebno je imati laganiju vestu.
Klima: Umjerena, a osvježenje nose povjetarci koji pušu sa mora. Postoje dvije glavne sezone: kišna (sparno i kišovito vrijeme) od studenog do ožujka te sušna (osvježavajuće i suho vrijeme) od travnja do listopada.
Hrana i piće: Voda iz vodovoda je uobičajeno klorirana i prilično sigurna za konzumaciju. Voda u bocama je dostupna u trgovinama te je preporučujemo za prva dva tjedna boravka na otočju. Mlijeko je pasterizirano, a mliječni proizvodi sigurni za konzumaciju. Lokalno meso, perad, plodovi mora, voće i povrće su općenito sigurni za konzumaciju.
U svim većim hotelima restorani poslužuju specijalitete kineske, francuske, talijanske i vijetnamske kuhinje te polinezijske specijalitete. Papeete je poznat po kineskim i francuskim restoranima. Za one sa plićim džepovima najbolja opcija su prikolice parkirane duž bale gdje poslužuju odreske, prženi krumpir, piletinu, poisson cru, brochettes i kebab. Napominjemo da na ulazu u restoran možete obratiti pažnju na znak dolara: “$$$$” označava vrlo skup restoran, a “$” onaj sa niskim cijenama.
Prometna povezanost: Iz Europe tri zrakoplovne kompanije imaju letove prema glavnom gradu Papeeteu; Air Tahiti Nui i Air France s polascima iz Pariza te Air New Zealand s letovima iz Londona.
Brojni trajekti, katamarani i brodići povezuju otoke. Svakodnevne linije postoje između otoka Bora Bora, Huahine, Moorea, Papeete i Raiatea. Na većini otoka se mogu unajmiti jahte i jedrilice, sa ili bez skipera i posade. Glavna luka u kojoj pristaju veliki brodovi za krstarenja je Papeete.

Pošalji upit za putovanje