11.01. - 25.01.2020. od 1.325,98 (+ avio takse)

Program putovanja: 11.01. – 25.01.2020.

Vrijednost više: Uključen razgled Dohe

Mjesta posjeta: Doha-Hanoi – Halong Bay – Da Nang – Hoi Ann – Ho Chi Minh – Phnom Penh – Angkor Wat

1.dan (11.01.) Zagreb-Doha-Hanoi 
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polijetanja zrakoplova.Polijetanje zrakoplova Qatar airways za Dohu u 08.40h . Po dolasku u Dohu u 16.10h, slijedi odlazak na poludnevni razgled Dohe. Viza za hrvatske državljane ishoduje se po dolasku u Dohu te je besplatna. Uživajte u obilasku ovog životopisnog grada u pratnji lokalnog vodiča. Osjetite njegovu atmosferu dok se vozite kraj poznatih atrakcija i kulturnih spomenika. Kroz turistički obilazak Dohe pobliže ćete upoznati i istražiti najistaknutije znamenitosti grada; Kulturni centar Katara, The Pearl Qatara – područje grada izgrađeno u obliku bisera, Muzej islamske umjetnosti,  imat ćete priliku iskusiti i mnoštvo autentičnih okusa i jela tijekom posjete lokalnom bazaru Souq Waqif. Povratni transfer u zračnu luku, te nastavak leta Qatar airways-om u leta Qatar airways za Hanoi u 02.55h. Noćni let.

2.dan (12.01.) Hanoi

Povezana slikaSlijetanje u Hanoi predviđeno je u 13.30h. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te  transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 4* u centru grada. Nakon kraćeg odmora odlazak na orijentacijsku šetnju gradom, te predlažemo odlazak na večeru u lokalni restoran. Hanoi, grad tisućljetne povijesti, je glavni grad Vijetnama. Kulturno je, ekonomsko, političko i turističko središte zemlje. Krase ga prekrasne rijeke i jezera, očaravajuće znamenitosti, izvorna umjetnička tradicija, tradicionalna hrana.  Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (13.01.) Hanoi – city tura

Nakon doručka, predlažemo odlazak (fakultativno) na cjelodnevnu turu po Hanoi-u. Posjetite neke od najznačajnijih znamenitosti Hanoi-a, razgled ćemo započeti sa  Ho Chi Minh kompleksom, gdje se nalazi mauzolej, tj.  posljednje počivalište ovog Vijetnamskog revolucionara i državnika, koji je u svom narodu poznat kao i ‘ujak Ho’. Slijedi posjeti kući Ho Chi Minh-a, tradicionalnoj skromnoj sojenici u kojoj je povremeno boravio Ho Chi Minh od 1958. pa sve do svoje smrti 1969. godine. Posjet hramu književnosti – izvorno izgrađenom kao Konfucijev hram, ovo je mjesto gdje je 1070. godine  nastalo prvo sveučilište u Vijetnamu . Odlazak na zajednički ručak. Nakon ručka slijedi vožnja tradicionalnim rikšama po Staroj četvrti. Vijetnamska verzija rikše, izvorno korištena kao glavni oblik prijevoza u Vijetnamu. U novije doba tu ulogu je preuzela uporaba motocikala, ali rikše i dalje ostaju dio Vijetnamske kulture. Udobno se smjestite i uživajte dok svjedočite buci i vrevi ovog šarmantnog grada i njegovog labirinta ulica. Slijedi posjeta hramu Ngoc Son i jezeru Hoan Kiem. Hram čija povijest seže u 13. stoljeće smješten je na malom otoku na jezeru, a do hrama se dolazi prelaskom mosta Huc čije ime doslovno znači “mjesto dotaknuto jutarnjim sunčevim zrakama”. Današnji dan završit ćemo vodenom lutkarskom predstavom, nezaobilaznim  lutkarskim show-om čiji počeci sežu u 11 stoljeće. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan (14.01.) Hanoi –Ha Long Bay

Nakon doručka predlažemo odlazak (fakultativno) u Ha Long Bay,  zaljev u kojeg karakterizira 2000 vapnenačkih grebena, otočića i hridi, koje izviru iz vode. Ovaj prirodni fenomen prostire se na 1.500 četvornih kilometara,  pod zaštitom je UNESCO-a, a 2011 godine proglašen je jednim od Sedam čuda prirode. Ha Long uz čiji se naziv veže legenda o zmaju, nastajao je milijunima godina djelovanjem klime i mora, a i  dan danas se još uvijek mijenja. Dolazak u Halong Bay predviđen je u podnevnim satima. Ukrcaj na drveni brod, za vrijeme 4 satnog krstarenja biti će serviran ručak od morskih plodova. Posjetit ćemo veliku špilju “Sung Sot” te uživati u predivnom panoramskom pogledu na sam zaljev Ha Long. Povratak u Hanoi u večernjim satima. Noćenje.Slikovni rezultat za ha long bay

 5.dan (15.01.) Hanoi – Hoi An

Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer u zračnu luku. Prijava za let za Da Nang. Po dolasku slijedi transfer do hotela u Hoi An-u. Prijava i smještaj u hotel  4* na samoj plaži. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži. Noćenje.

Slikovni rezultat za hoi an beach

6.dan ( 16.01.)  Hoi An – city tura

Nakon doručka, slobodno vrijeme za odmor na plaži. Za one željne aktivnosti mogućnost odlaska (fakultativno) biciklom do mjesta Tra Que. Tra Que je šarmantno malo selo udaljeno 3km od Hoi An-a, selo je poznato po ekološkom uzgoju povrća bez kemikalija i aditiva. Imati ćete priliku otkriti umjetnost uzgoja vodenih biljaka i okušajti se u pripremi lokalnih jela. Posjet lokalnoj obitelji gdje će biti organiziran ručak. Povratak u Hoi An. U poslijepodnevnim satima predlažemo obilazak (fakultativno) povijesnog dijela Hoi An-a. Ovaj šarmantni i životopisni gradić danas je pod zaštitom UNESCO-a, a kroz 17. i 18. stoljeće je bio užurbana međunarodna trgovačka luka, mjesto susreta trgovačkih brodova Japana, Kine i zapada. Posjetit ćemo tržnicu, staru kuću Tan Ky, Japanski most, te zbirnu dvoranu Fukien. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan ( 17.01.)  Hoi An – zlatni most

Nakon doručka predlažemo posjet (fakultativno) jednoj od najnovijih atrakcija u Vijentnamu  Zlatnom mostu koji se nalazi se u okolici  Da Nanga. Jedna od najatraktivnijih šetnjica na svijetu nalazi se 1000 metara iznad razine mora i proteže se kroz vrhove drveća na rubu litice te tako posjetiteljima omogućava pogled koji ostavlja bez daha. Konstrukcija Zlatnog mosta proteže se na 150 metara i počiva na kamenim rukama koje izgledaju kao da su tamo već stoljećima. Na Hills je planinsko odmaralište kojeg su još 1919. godine osnovali francuski kolonisti.  U tom planinskom dijelu nalazi se Fantasy park i selo u francuskom stilu sa dvorcem, muzejom voštanih figura i Thien Thai vrtovima iznad kojih se most proteže. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel, slobodno vrijeme za kupanje. Noćenje.
Slikovni rezultat za golden hands bridge vietnam

8.dan (18.01.) Hoi An – Ho Chi Minh 
Nakon doručka, odlazak u zračnu luku te prijava na let za Ho Chi Minh City. Po dolasku slijedi transfer u hotel. Prijava i smještaj u hotelu u samom sredštu grada. Nakon kraćeg odmora predlažemo (fakultativno) avanturističku vožnju Tintinom, tradicionalnom rikša trokolicom. Uživajte u znamenitostima, zvukovima i mirisima grada. Sama vožnja je avantura jer se nalazite u gradu u kojem je registrirano preko 8 milijuna motocikala, udobno se smjestite i uživajte u ovom urbanom kaosu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.dan ( 19.01.) Ho Chi Minh – Chu Chi Tuneli

Slikovni rezultat za ho chi minh city cu chi

Nakon doručka predlažemo (fakultativno) posjet Chu Chi tunela koji su se koristili za vrijeme Vijetnamskog rata. Smišljeni su krajem 1940-ih i izvorno su trebali biti skrovište za oružje i strjeljivo, no ubrzo su se pretvorili u skrovišta boraca Viet Minha. Do sredine 1960-ih i početka rata protiv američkih snaga 250 km tunela probijalo se ispod Chu Chija i okolnih područja. Jedan je čak prolazio ispod američke vojne baze na tom dijelu. U tunelima su smještene škole, bolnice, kuhinje i vojne ratne sobe. Vijetnamska vlada sačuvala je oko 75 km tunela kao memorijalni park. Nakon lokalnog ručka povratak u Ho Chi Minh te  posjet ratnom muzeju. Muzej prikazuje staru vojnu opremu i druge srodne predmete iz Vijetnamskog rata, uključujući F5A borbeni avion i UH1-Huey helikopter. Nastavak vožnje do Palače ponovnog ujedinjenja, nekadašnje Predsjedničke palače, zgrada Pošte i katedrala Notre Dame. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10.dan (20.01.) Ho Chi Minh – Delta Mekonga

Nakon doručka, predlažemo odlazak (fakultativno) na deltu Mekonga.Vožnja po rijeci s pogledom na brojne rukavce i kanale rijeke Mekong. Posjetit ćemo lokalno seosko imanje na kojem se nalazi mali pogon za izradu proizvoda od kokosa. Imat ćemo priliku kušati tropsko sezonsko voće, tradicionalni čaj, te uživati u lokalnoj glazbi. Povratak u grad, odlazak do Kineske četvrti s hramom Thien Hau i Binh Tay tržnicom. Slobodno vrijeme. U večernjim satima posjet Ben Thanh marketa, gdje možete vježbati svoje vještine pregovaranja za razne lokalne proizvode i suvenire. Noćenje.

11.dan (21.01.) Ho Chi Minh – Phnom Penh

Nakon doručka slijedi vožnja do Phnom Penh-a. Dolazak je predviđen u podnevnim satima. Prijava i smještaj u hotelu. Vrijeme slobodno za odmor. U večernjim satima posjet noćnom marketu. Noćenje.

12.dan (22.01.) Phnom Penh – Siem Reap 
Nakon doručka predlažemo obilazak grada (fakultativno) koji uključuje hram Wat Phnom, stari zatvor, muzej i spomen područje na žrtve genocida. Wat Phnom je originalni hram koji datira iz 1372. godine, a dala ga je sagraditi bogata gospođa imena Penh koja je našla kolekciju statua Bude na obali rijeke, te ih je odlučila smjesti na brežuljku koji se zove Phnom, odatle i potiče ime grada. Posjetit ćemo memorijalni muzej u Phnom Penhu posvećen stradanjima za vrijeme kambodžanskog genocida. Lokacija muzeja je bivša srednja škola, a koja je od 1975. do 1979. godine bila Sigurnosni zatvor S-21, najzloglasniji zatvor za vrijeme vladavine Crvenih Kmera. Nakon ručka slijedi vožnja do Siem Reap-a, turističkog mjesta koje se nalazi nadomak veličanstvenog Angkor Wat-a, grada hramova. Dolazak je predviđen u kasnim poslijepodnevnim satima. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak na Old Market, najstariju Kmersku tržnicu u Siam Reap-u. Slobodno vrijeme za kupnju i degustaciju lokalnih specijaliteta. Noćenje.

13.dan ( 23.01.) Siem Reap – Angkor Wat

Nakon doručka predlažemo razgled (fakultativno)  Angkor Wat-a, remek-djela kmerske arhitekture, jednog od najfascinantnijih i najvećih vjerskih spomenika na svijetu, smještenog usred kambodžanske džungle. Angkor Wat je danas najznačajniji nacionalni simbol i reprezentira kmersku kulturu i kambodžanski narod, nalazi se na brojnim državnim simbolima i na nacionalnoj zastavi. Sagrađen je u kao mauzolej kralju Suryavarmanu II, a više od tisuću, do sada otkrivenih hramova prostire se na prostoru od  42 četvorna kilometra. Ulazak u nekadašnji kraljevski grad Angkor Thom s kompleksom budističkih hramova je kroz prekrasna Južna vrata. Slijedi razgled veličanstvenog hrama Bayon ukrašenog sa 200 gigantskih likova misterioznih izraza lica i zagonetnih osmijeha, potom odlazak do “palače raja“”Baphoun, visoke stepenaste piramide Phimeanakas, takozvane “terase slonova” koja je služila za kraljeve audijencije. Ručak (uz doplatu). Poslijepodne razgled Angkor Wat-a, najvećeg i najpoznatijeg hrama ovog kompleksa. Na kraju dana moći ćete uživati u očaravajućem zalasku sunca. Povratak u hotel. Navečer posjet staroj tržnici i ulici sa brojnim pubovima. Noćenje.

14.dan ( 24.01.) Siem Reap – Bangkok – Doha

Nakon doručka, slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku Siem Reap. Prijava na let za Bangkok U 15:35h . Po dolasku u Bangkok 16:55h slijedi nastavak leta za Dohu u 19:35h. Po dolasku u Dohu 23:25h, noćni let za Zagreb u 02:00h.

15.dan (25.01.) Doha – Zagreb

Dolazak u Zagreb predviđen je 06:15h.

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 9.990,00 kn

Redovna cijena aranžmana: 10.790,00 kn 

U cijenu je uključeno :

 • avionske karte Zagreb – Hanoi, Siem reap – Zagreb
 • unutarnji let Hanoi – Da Nang, Da Nang – Ho Chi Minh City
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima  sa 4* s doručkom
 • transferi od/do hotela iz zračnih luka
 • prijevoz   Ho Chi Minh – Phnom Penh – Siem Reap
 • organizacija putovanja i pratitelj iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

Nadoplate:

 • zrakoplovne pristojbe 2.950,00 kn ( obavezna doplata kod prijave)
 • viza za Kambodžu: 30 USD (pri ulasku u Kambodžu, potrebna jedna slika kao iz putovnice)
 • Vijetnam viza:  455kn ( posreduje agencija, na ulasku u zemlju potrebna jedna slika kao iz putovnice)
 • jednokrevetna soba 2.850,00 kn
 • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja ( potrebno ugovoriti 48h nakon prve uplate)
 • izleti i ulaznice za razglede: Hanoi city tura 345 kn, Halong Bay tura 555kn, Hoi Ann city tura 345 kn, Tečaj Vietnamske kuhinje 205 kn, Hoi Ann zlatni most 560kn, Ho Chi Minh tura s rikšama 125 kn, Cu Chi tuneli i city tura 340 kn, delta Mekonga 340 kn,Phnom Penh city tura 310 kn, Angkor Wat tura 455 kn

NAPOMENA:

– za izradu viza je potrebna 1 fotografija veličine kao iz putovnice, putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju

– na izletima u Vijetnamu uključen ručak, u Kambodži nadoplata za ručkove na licu mjesta ( 4 – 8 USD po obroku) , transferi, lokalni vodiči na engleskom jeziku, ulaznice za mjesta posjeta

– izleti se bookiraju i plaćaju u Hrvatskoj najkasnije 15 dana prije putovanja

Minimalni broj putnika: 10

Raspored letova:

11JAN  ZAGREB DOHA               0840  1610

12JAN DOHA HANOI                  0255   1330

24JAN SIEM REAP BANGKOK   1535  1655

24JAN BANGKOK DOHA            1935   2325

25JAN DOHA  ZAGREB               0200    0615

Pošalji upit za putovanje