09.04.-13.04.2020. od 3.690,00 kn (+ avio takse)

Uskrs u Valenciji, 5 dana avionom

Valencija, treći grad po veličini u Španjolskoj, ujedno i dobro čuvani španjolski biser je grad po mjeri čovjeka, mjesto u kojem svatko može naći nešto za sebe. Grad nudi spoj moderne i srednjovjekovne arhitekture, fantastičnog noćnog života, raznovrsnih shopping opcija, izvrsne gastronomske scene, brojnih sadržaja za djecu i opuštene atmosfere koja se osjeća hodajući ulicama. Naša preporuka u bilo koje doba godine.

VRIJEDNOST VIŠE: izravni let iz Zagreba, hotel u centru grada, razgled grada u pratnji lokalnog vodiča

TERMIN PUTOVANJA: 09.04.-13.04.2020.


1. dan/  ZAGREB –VALENCIA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u 12:45 sati, kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines u 14:45 sati, s dolaskom u Valenciu u 17:00 sati. Po slijetanju u Valenciu slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak s voditeljem putovanja do centra grada. Orijentacijska šetnja uz upoznavanje s gastronomskom ponudom grada paelle. Preporučamo odlazak na večeru u jedan od izvrsnih restorana. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. dan/  VALENCIA
Nakon doručka odlazak do povijesnog centra grada gdje će vas lokalni vodič uvesti u tajne Valencije. Grad su osnovali Rimljani 138. god. pr. Krista, a trebao je biti umirovljenička kolonija za stare vojnike. U pješačkom razgledu obilazimo Katedralu u kojoj se nalazi poznata kapela svetog Grala ( ulaznica uz doplatu, predlažemo u slobodno vrijeme), Lonja de la Seda – glasoviti spomenik UNESCO-a (nekadašnja burza svile, ulaznica uz doplatu), Okrugli trg, Trg Bogorodice, Centralnu tržnicu – jednu od najljepših u Europi gdje predlažemo pauzu za ručak. Nakon razgleda slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada, uživanje u gastronomskoj ponudi koja je doista fantastična uz pristupačne cijene, a u slobodno vrijeme svakako preporučamo posjet Calle Colon gdje možete potražiti svoje omiljene brandove. Nakon shoppinga svakako preporučamo da isprobate lokalno piće Horchatu uz nezaobilazan desert churros de chocolate. Navečer predlažemo istraživanje kvarta s najboljom atmosferom – Barrio del Carmen (ili lokalno: „de Carmé”), smještena sjeverno od Mercada Central prema Río Turiji. Ova nekad zanemarena četvrt neprekidno se obnavlja te na se na dnevnoj bazi otvaraju brojni kafići koji obogaćuju noćni život grada. Individualan povratak u hotel. Noćenje.

3. dan/  VALENCIA – CIUDAD DE LAS ARTES Y LAS CIENCIAS
Doručak. Današnji dan posvećujemo modernom djelu grada – „Grad umjetnosti i znanosti“ (Ciudad de las Artes y las Sciencias), fantastičnog kompleksa suvremene arhitekture koji je projektirao čuveni arhitekt Santiago Calatrava. Javnim prijevozom, a zatim pješice isušenim koritom rijeke Turia prekrasnim parkovima do fascinantnih primjera moderne arhitekture: Palau de les Arts, Oceanogràfic, Muzej znanosti i Agora. Nikako nemojte propustiti posjet najvećem europskom akvariju u kojem se nalazi do 500 različitih vrsta i ukupno više od 40.000 životinja. U nastavku predlažemo posjet jednom od najljepših plaža Malvarrosi i ručak u jednom od brojnih restorana ili posjet jedinstvenom Bioparku – zoološkom vrtu s prirodnim staništima životinja, uključujući lavove, žirafe, gorile i slonove. Individualni povratak u hotel. Navečer predlažemo odlazak na flamenco show. Noćenje.

4. dan/  VALENCIA – FAKULTATIVNI IZLET REQUENA I DEGUSTACIJA VINA
Nakon doručka mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Requenu i isprobavanje valencijskih vina te lokalne gastronomije. Na oko sat vremena vožnje od Valencije, nalazi se jedinstveni gradić Requena, sinonim za vinogradarstvo i španjolska vina. Obilazak jedne od vinarija uz degustaciju španjolskog pjenušca Cave i lokalnih gastronomskih specijaliteta. U samom srcu grada nalazi se srednjovjekovna jezgra, La Villa, koja budi duh prošlih vremena kad su tu stolovali Arapi, a posebnu čar pronaći ćete u špiljama koje su nekoć korištene kao vinarije. Povratak u Valenciju u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan/  VALENCIA – FAKULTATIVNI IZLET XÁTIVA- ZAGREB
Doručak. Za današnji dan preporučamo poludnevni izlet u Xátivu, smještenu na brdu. Bila je nezavisni islamski grad-država u 12. st. Kasnije postaje poznata kao rodni grad zloglasnog pape Aleksandra VI. – pape Borgia. U ratu za španjolsko nasljedstvo kralj Filip V. dao je spaliti mjesto zbog manjka odanosti, a mrskom je monarhu grad vratio pa danas njegov portret u jednom od gradskih muzeja visi naopako. Elegantan, s brojnim palačama, malenim trgovima i simpatičnim trgovinama, ono čime grad osvaja to je definitivno njegov dvorac koji je nekoć okruživao srednjovjekovni gradić. Posjet dvorcu i slobodno vrijeme za šetnju mjestom. Povratak u Valenciju, slobodna večer. Za sve koji ostaju u Valenciji predlažemo boravak na prekrasnoj plaži Malvarrosa. U dogovoreno vrijeme transfer autobusom do zračne luke. Let posebnog zrakoplova na direktnoj liniji za Zagreb u 21:05 sati. Dolazak u Zagreb u 23:30 sati.

Raspored obilaska je podložan promjenama, ovisno o okolnostima na terenu.


Cijena aranžmana po osobi:


Cijena uključuje:
– povratni prijevoz zrakoplovom iz Zagreba do Barcelone
– smještaj u hotelu EXPO 3* na bazi 4 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi
– razgled grada u pratnji lokalnog vodiča u Valenciji
– transfer od/do zračne luke
– razglede prema programu,
– licenciranog voditelja putovanja za vrijeme putovanja
– 1 komad prtljage 18kg + 1 komad do 8kg ručne prtljage
– pripremu i organizaciju putovanja te jamčevno osiguranje

Cijena ne uključuje:
– zrakoplovne pristojbe i naknade (obavezna doplata 990 kn)
– ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
– karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
– putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Fakultativna ponuda:
– fakultativni izlet Requena – trajanje 6 sati (uključen lokalni vodič, prijevoz autobusom, degustacija vina ): odrasli – 490 kn, djeca 390 kn ( bez degustacije) – min 20 putnika
– fakultativni izlet Xátiva (uključen lokalni vodič i prijevoz): 390 kn – min 20 putnika
– flamenco show uz piće 40€
– tipična večera u restoranu (tapas, paella, desert, 1 piće) – 30€
– ulaznica u Oceanografski muzej i akvarij 30 €

Informativne cijene ulaznica:
ulaznica u Biopark 23,80€
Lonja de la Seda cca 5€
katedrala 4€
Hemisfèric 8,00€

Popusti i doplate:
dijete na pomoćnom ležaju 300 kn
odrasla osoba na pomoćnom ležaju nema popusta
doplatu za jednokrevetnu sobu od 1490 kn

INFORMACIJE O LETU:

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines

PRTLJAGA: 18 kg po putniku predane prtljage te 1 kom ručne prtljage do 8 kg
Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Španjolsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Minimalan broj putnika: 20

Šifra aranžmana: GoValencia5D0052020

Pošalji upit za putovanje