19.11.-28.11.2020. od 14.280 kn / 1.895,40 (+ avio takse)

VRIJEDNOST VIŠE: Uključen posjet selu Masai


1.DAN (19.11.) ZAGREB – ISTANBUL – KILIMANJARO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Turkish Airlines prema Istanbulu u 9.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kilimanjaro u 20.25 sati. Noćni let.

2.DAN (20.11.) KILIMANJARO – ARUSHA
Dolazak u Kilimanjaro je predviđen u 5.50 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku slijedi obavljanje graničnih formalnosti i ishođenje vize za Tanzaniju (50 USD po osobi – plaćanje na licu mjesta). Slijedi vožnja prema Nacionalnom parku Tarangire. Taj velebni park se proteže na 2850 km2 duž istoimene rijeke na čijim obalama rastu Baobabi, najveća drveća na svijetu. Močvarno područje Nacionalnog parka je magnet za razne divlje životinje. Prolazeći kroz prirodna prostranstva imati ćemo priliku promatrati divlje životinje koje se kreću beskrajnim savanama. Park je stanište najveće populacije afričkih slonova i brojnih egzotičnih ptica, antilopa, lavova, leoparda, žirafa, bizona i pitona. U sklopu safarija imamo uključen piknik ručak. Nakon razgleda slijedi vožnja i smještaj u Safari Lodge 4*. U sklopu smještaja imamo zajedničku večeru. Noćenje.

Slikovni rezultat za lion on safari tanzania

3.DAN (21.11.) NGORONGORO KRATER
Nakon doručka slijedi odlazak u posjet Maasai plemenu. Druženje s članovima plemena i upoznavanje njihove kulture i običaja. Upoznati ćemo i predstavnike boraca Maasai plemena. Vožnja prema krateru Ngorongoro, dolina od 260 km² okružene sa 600 metara visokim zidovima kratera. Budući da je ovo područje opskrbljeno vodom tijekom cijele godine, krater Ngorongoro sadrži veliku raznolikost životinja, koji uključuju stada zebra, bivola, nilskih konja i divovskih afričkih slonova. Još jedna specifičnost ovog nacionalnog parka je gusta populacija grabežljivaca koja uključuje lavove, hijene, šakale, geparde i sveprisutne leoparde. U sklopu safarija imamo uključen piknik ručak. Nakon razgleda slijedi vožnja do Safari Lodgea 4* gdje smo smješteni. U sklopu smještaja imamo zajedničku večeru. Noćenje.

4.DAN (22.11.) NGORONGORO KRATER – LAKE MANYARA NATIONAL PARK – ARUSHA
Nakon doručka slijedi vožnja do nacionalnog parka Lake Manyara. Od 329 km² nacionalnog parka Manyara, jezero pokriva oko 231 km², iako površina varira ovisno o godišnjim dobima. U sušnim razdobljima pojavljuju se velike blatne površine. Jezero je vrlo plitko tako da je najveća dubina samo 3,7 metara. Iako je jezero najpoznatije po pavijanima, jezero i njegova okolica također je dom biljojedima, kao što su nilski konj, slon, impala, gnu, bradavičasta svinja i žirafa. Jezero pruža mogućnosti ornitolozima za gledanje i promatranje preko 300 ptica selica. Od 1981. godine jezero je proglašeno rezervatom biosfere UNESCO-a. Književnik Ernest Hemingway rekao je za jezero da je najljepše u Africi. U sklopu safarija imamo uključen piknik ručak. U poslijepodnevnim satima transfer i dolazak u Arushu. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

Slikovni rezultat za ngorogoro

5.DAN (23.11.) ARUSHA – ZANZIBAR
Nakon doručka slijedi transfer prema zračnoj luci. Prijava na let za Zanzibar. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Zanzibar se smjestio nasuprot obale Tanzanije, a najbolje ga karakteriziraju brojne prekrasne pješčane plaže s koraljnim grebenima i magija povijesnog Stone Towna. U šumovitim predjelima otoka možete vidjeti majmune, divlje svinje, mungose i male antilope. Transfer do hotela na istočnoj strani otoka. Nakon doručka slobodan dan za odmor i uživanje u rajskim plažama i tirkiznom moru. Noćenje.

Povezana slika

6. DAN (24.11.) STONE TOWN – PRISON ISLAND
Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Stone Town i na Prison Island. Dan započinjemo posjetom Stone Townu u kojem se isprepliću brojne kulture, od arapske, indijske, svahili pa sve do zapadne. Grad je poznat kao rodno mjesto Freddija Mercuryja u prijevodu sa svahilija znači “Stari grad“ i pod zaštitom je UNESCO-a. Od brojnih atrakcija izdvajaju se Stara utvrda, vrtovi Forodhani, Palača čuda, lokalne tržnice, anglikanska katedrala i nekadašnja tržnica robova koja je stoljećima služila kao središte istočno – afričkog tržišta robova. Slobodno vrijeme za ručak, u poslijepodnevnim satima slijedi posjet Prison Islandu, otoku kojeg je 1893. godine kupio Lloyd Mathews, britanski guverner Zanzibara s idejom da se na njemu izgradi zatvorski kompleks za robove i zatvorenike. Danas je dom brojnim divovskim kornjačama koje su na otok dospjele kao poklon Sejšelske vlade, a neke jedinke starije su i od 100 godina. Na otoku ćete moći uživati u kupanju, ronjenju i hranjenju divovskih kornjača. Povratak u hotel. Noćenje.

Povezana slika

7. DAN (25.11.) BLUE SAFARI
Nakon doručka predlažemo odlazak na avanturistički izlet pod nazivom Blue Safari u zaljevu Menai Bay. Na isti se ide brodom ploveći tirkiznim oceanom i odličan je spoj prirode i uživanja. Imat ćemo priliku roniti u jednom od najljepših dijelova Indijskog oceana bogatog koraljnim grebenima i raznolikom morskom florom i faunom. Menai Bay je poznat i po velikom broju dobrih dupina koji se tamo mogu vidjeti u svom prirodnom staništu. Nakon dana ispunjenog razgledavanjem čarobne prirode, kupanja, ronjenja i sunčanja slijedi povratak u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

8. DAN (26.11.) SPICE TOUR I JOZANI FOREST
Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevnu “Spice” turu, tj. turu gdje ćemo se upoznati sa začinima koji se uzgajaju na otoku. U 19 st. Zanzibar je bio jedan od vodećih svjetskih proizvođača začina, iz tog razloga dobio je nadimak Spice Island, tj. Otok začina. Današnje plantaže začina su ostavština kolonijalne prošlosti otoka, a osim u uživanju u okusima i mirisima, ovo je idealan način za upoznavanje burne prošlosti Zanzibara. Ovisno o godišnjem dobu, možete pronaći bilo što: od vanilije, kardamoma, cimeta, muškatnog oraščića, kurkume, limunske trave, klinčića, ylang ylanga, kumina, češnjaka, đumbira, korijandera, bibera, papra, tamarinda, čilija i origana. Obilazak farme začina gdje ćete okusiti i mirisati različite začine, naučiti kako se uzgajaju i koriste. Poslije odlazimo do Jozani šume, nacionalnog parka. Šuma je idealno mjesto za upoznavanje s mnogim autohtonim vrstama životinjskog i biljnog svijeta. Ovdje ćemo naići i na crvene Kolumbus majmune, posebne endemske vrste, a u prirodi se mogu naći samo u ovom nacionalnom parku. Vrsta je jedno vrijeme bila pred izumiranjem ali se adekvatnim zbrinjavanjem populacija oporavila, te danas broje oko 6000 jedinki. U popodnevnim satima preporučamo odlazak do jednog od najatraktivnijih restorana na svijetu The Rock. Jedinstveni restoran je spoj talijanske i lokalne kuhinje, nalazi se na stijeni koju okružuje more. Noćenje.

Slikovni rezultat za jozani forest

9. DAN (27.11.) SLOBODAN DAN
Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na bijelim plažama. Preporučamo odlazak do sela Paje, koje se nalazi nekoliko kilometara od našeg hotela, a raj je za surfere i kiteboardere. U kasnim večernjim satima check out i transfer do aerodroma u Zanzibar City-ju.

10. DAN (28.11.) ZANZIBAR – ISTANBUL – ZAGREB
Prijava na let avio kompanije Turkish Airways u 04:05h, presjedanje u Istanbulu te nastavak leta za Zagreb s očekivanim dolaskom u 19:00h.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 14.280,00 kn (do popunjenja kapaciteta)

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 15.380,00 kn


Cijena uključuje:
– avionske karte Zagreb – Kilimanjaro, Zanzibar – Zagreb u ekonomskoj klasi
– unutarnji let Arusha – Zanzibar u ekonomskoj klasi
– safari 3 dana/2 noćenja u Safari Lodgeu 4*, puni pansion tijekom safarija
– posjet Masai selu
– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* s doručkom
– transferi od/do hotela iz zračne luke
– organizacija putovanja i pratitelj iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

U cijenu nije uključeno:
– zrakoplovne pristojbe 3.290 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– jednokrevetna soba na upit
– viza za Tanzaniju – 50 USD na licu mjesta u zračnoj luci
– napojnice za lokalne vodiče i vozače za Safari – 30 USD (plaćanje na licu mjesta)
– putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja
– faklutativni izleti: Stone Town&Prison Island, Blue Safari, Spice tour i Jozani Forest (cijene uskoro)

Napomene:
– obavezno je cijepljenje protiv žute groznice! Preporučuje se i profilaksa protiv malarije; (Za sve informacije potrebno se savjetovati s liječnikom u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo; tel.: 01/ 48 63 222)
– kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Tanzanije i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda
– strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje
– obavezna viza za Tanzaniju za državljane RH (50 USD – izdaje se na licu mjesta, u zračnoj luci)
– molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Raspored letova:
TK1054 19NOV ZAGREB ISTANBUL 0910 1315
TK 567 19NOV ISTANBUL KILIMANJARO 2025 0550
TK 567 28NOV ZNANZIBAR ISTANBUL 0445 1345
TK1055 28NOV ISTANBUL ZAGREB 1850 1900

Minimalan broj putnika: 10

Pošalji upit za putovanje