06.10. - 10.10.2021. od 3.690,00 kn (+ avio takse)

TERMIN PUTOVANJA: 06.10.2021. – 10.10.2021.

Sicilija je najveći otok u Sredozemnom moru i najveća talijanska regija poznata po prekrasnoj zelenoj vegetaciji, slikovitim plažama, gastronomskom umijeću majstora stare sicilijanske kuhinje i iznimno kvalitetnim vinima. Sicilija se ističe po vlastitoj povijesti, kulturi, umjetnosti, arhitekturi, kuhinji i jeziku. Budući da je Sicilija u prošlosti bila grčka kolonija i rimska pokrajina, u gradovima su izgrađeni brojni antički hramovi, amfiteatri, srednjovjekovne katedrale i palače. Sve ljubitelje gastronomije Sicilija će oduševiti bogatom ponudom ribljih specijaliteta i morskih plodova, bogato nadjevenih kolačićima “cassata” i šećernim kolačićima “cannoli”. Dodate li tomu i čašu tradicionalnog desertnog vina Marsala, doživljaj će u cijelosti biti veličanstven.

1. dan. (ZAGREB ) – VENECIJA – PALERMO
Polazak iz Zagreba u dogovoreno vrijeme za putnike koji su uplatili transfer. Po dolasku u zračnu luku Marco Polo sastanak sa svim putnicima  prijava na let kompanije Volotea. Polazak zrakoplova za Palermo prema redu letenja u 10:20 sati (zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta). Slijetanje u zračnu luku Aeroporto di Palermo Falcone e Borsellino u 12:00 sati. Slijedi transfer autobusom do hotela uz panoramski razgled grada. Temperamentni Palermo, glavni grad otoka, jedan je od najljepših talijanskih gradova, poznat po mafiji. Grad je osnovan od strane Feničana, no imenovan od strane Grka kao Panormus što znači “uvijek spreman za slijetanje”. Smještaj u hotel. Večernja orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja, uvijek živim ulicama Palerma. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan. PALERMO – MONREALE
Doručak. Krećemo prema gradiću Monreale, koji se nalazi na padinama brda Monte Caputo iznad plodne doline poznate kao La Conca d’oro (“Zlatna školjka”), značajne po nasadima naranči, maslina i badema, koji se odavde izvoze u velikim količinama. Razgledat ćemo jedinstvenu katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije, jednu od najpoznatijih katedrala na Siciliji. Građevina predstavlja simbiozu romaničkih, arapskih i bizantskih utjecaja, a unutrašnjost crkve ukrašavaju veličanstveni zlatni mozaici. Nakon razgleda grada s lokalnim vodičem povratak prema Palermu, najvećem gradu na Siciliji. U šetnji ulicama grada vidjet ćemo najvažnije znamenitosti: gradsku katedralu, Nova vrata Palermo, samostan i crkvu San Giovanni degli Eremiti, crkvu sv. Katalda, Normansku palaču, trgove Bellini, Pretoria, Canti i Quattro. Slobodno vrijeme za individualne šetnje, razglede, shopping. Noćenje.

3. dan.  SIRACUSA – CATANIA
Doručak i odjava iz hotela. Polazak u pravcu Siracuse, antičkog grada na istočnoj obali otoka. Po dolasku u Arhimedov grad, posjet arheološkom lokalitetu (ulaznica uz doplatu) u kojem se nalaze ostaci grčke i rimske kulture: grčki teatar, “rajski kamenolom” i rimski amfiteatar. Nastavak razgleda starog grada: znamenita Normanska katedrala, dvorac, gotičke palače Bellomo i Parisio fontana Fonte Aretusa, te antički spomenici Apolonov hram, grčki hram i kazalište, citadela, oltar Hijerona II., rimski amfiteatar i katakombe. Nakon posjeta Siracusi, polazak u pravcu Catanie, koja je drugi po veličini grad na Siciliji. Leži na istočnoj obali otoka, na obali Jonskog mora, u podnožju 30-ak km udaljenog vulkana Etna, iznad rijeke Amenano. Smještaj u hotel na području Catanije. Noćenje.

4. dan. ETNA – TAORMINA
Doručak. Vožnja do Etne, najvišeg europskog vulkana i simbola Sicilije. Dovest ćemo se do nadmorske visine od 1.900 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera. Moguć je odlazak na sam vrh vulkana (2.900 m) žičarom i terencima, te zatim pješice (fakultativno kod minimalno 20 prijavljenih putnika, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju). Nastavljamo prema Taormini, jednom od najpitoresknijih sicilijanskih gradića i arheoloških nalazišta. Osim veličanstvenog pogleda, najpoznatija atrakcija ovog šarmantnog gradića su ostaci grčkog amfiteatara Teatro Greco, drugog po veličini amfiteatra nakon Agrigenta, koji se zbog svoje iznimne očuvanosti često koristi za izvođenje kazališnih predstava i koncerata. Obilazak amfiteatra (ulaznica u grčko-rimski teatar fakultativno), i starogradske jezgre. Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od mnogobrojnih kafića i restorana. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan. CATANIA – VENECIJA –  (ZAGREB )
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled znamenitosti Catanije s vodičem. Barokno središte Catanije je, zajedno sa sedam drugih baroknih gradova u dolini Val di Noto, upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi”. Vidjet ćemo staru luku, glavni trg s katedralom sv. Agate zaštitnice grada, rimski amfiteatar, Slonovu fontanu kao simbole Catanije, brojne gradske palače i crkve. Slobodno vrijeme u gradu za individualne razglede. U poslijepodnevnim satima u dogovoreno vrijeme polazak autobusom prema zračnoj luci Vincenzo Bellini di Catania-Fontanarossa. Prijava na let kompanije Volotea. Polazak zrakoplova prema redu letenja u 19:55 sati (zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta). Dolazak u Veneciju predviđen je u 21:45 sati. ( putnike koji uplate transfer čeka prijevoz)


Cijena aranžmana po osobi:

FIRST MINUTE 3.690,00 kn 
REDOVNA CIJENA: 3.890,00 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.190 kn


Cijena aranžmana uključuje:

– prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji  Venecija – Palermo, Catania – Venecija
– prijevoz autobusom na destinaciji prema programu putovanja
– 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3/4* u Palermu
– 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3/4* na području Catanije/Acireale
– trošak jednog komada predane prtljage do 20 kg
– voditelja  putovanja
– sve pristojbe za ulaze u gradove
– usluge lokalnih vodiča na destinaciji
– organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena aranžmana ne uključuje:

– zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 1190 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)
– doplatu za jednokrevetnu sobu od 790 kn
– transfer Zagreb – Venecija- Zagreb – 650 kn
– ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
– karte javnog gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
– osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
– osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

DOPLATE I POPUSTI:

– boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Palermu (cca 2€ po osobi/danu)
– boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Cataniji (cca 2€ po osobi/danu)

Popusti:

– dijete na pomoćnom ležaju 300 kn
– odrasla osoba na pomoćnom ležaju 100 kn

Informativne cijene ulaznica i fakultativne ponude   ( mogućnost promjene cijene do putovanja):

– ulaznica u Kapelu Palatina u Palermu 10 EUR po osobi
– katedrala Monreale 4 EUR (ulaznica + slušalice)
– arheološki park Siracusa 10 EUR
– ulaznica za Monreale klaustar 6 EUR
– ulaznica za grčko-rimski teatar u Taormini 10 EUR
– uspon na Etnu do 2.900 m terenskim vozilima i lokalnim vodičem cca 65 EUR (ulaznice se plaćaju u eurima na licu mjesta – kod minimalno 20 prijavljenih putnika ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale)

PREDVIĐENI RED LETENJA:

VENECIJA 17:10 PALERMO 18:50
CATANIA 17:35 VENECIJA 19:30

Avio prijevoznik: VOLOTEA, aviokompanija zadržava pravo na promjenu reda letenja

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Šifra aranžmana: GoSicilijaM 005


Pošalji upit za putovanje