10.06.-14.06.2020. od 3.790,00 kn (+ avio takse)

Sicilija

PALERMO – MONREALE – CEFALÚ – TAORMINA – ETNA – SIRACUSA – CATANIA

VRIJEDNOST VIŠE: optimalne satnice letova, potpuno iskoristiv program!

Zrakoplovom iz Venecije

TERMIN PUTOVANJA: 10.06.-14.06.2020.


1.dan: ZAGREB – VENECIJA – CATANIA – SIRACUSA – CATANIA
Individualni polazak putnika u noćnim satima do zračne luke Marco Polo-Venecija (moguća doplata za organizirani prijevoz). Po dolasku u zračnu luku sastanak putnika i prijava na direktni let za Cataniju u 7:00 sati. Po slijetanju u Cataniju u 8:50 sati sati ukrcaj u autobus i odlazak u Siracusu, „Arhimedov grad“. Najveća grčka kolonija iz perioda Magna Grecia, na popisu je UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Po dolasku razgled Arheološkog parka s rimskim teatrom i fontanom te slavnim Dionizijevim uhom u nekadašnjim kamenolomima sada obraslim bujnim zelenilom (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Vožnja do stare gradske jezgre smještene na kamenitom otočiću Ortygia, sada povezane mostovima s ostalim dijelovima grada Sirakuze. Barokno središte antičkog grada krase Apolonov hram, Arhimedov trg, barokna katedrala sagrađene među stubovima hrama božice Atene, crkva svete Lucije i Aretuzina fontana, koja je po predaji svjedočila žarkoj ljubavi Oceanovog sina Alfeja prema nimfi Aretusi. Slobodno vrijeme za ručak i povratak prema Cataniji. Panoramski razgled Catanije, barokne ljepotice kako je često zovu. Smještaj u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer, noćenje.

2.dan: CATANIA – ETNA – TAORMINA – CATANIA
Doručak. Poslije doručka odlazimo na izlet na Etnu, najviši europski aktivni vulkan, kojega domaćini zovu Mongibello. Ako vremenske prilike i lokalne vlasti dopuste, dovest ćemo se do nadmorske visine od 1800 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera (Crateri Silvestri), gdje možete kušati žestoki crveni liker „Fuoco dell Etna“ i kupiti suvenire od vulkanskog kamena. Nastavljamo prema Taormini, jednom od najslikovitijih sicilijanskih gradića, stiješnjena na visokoj stijeni iznad Jonskog mora. Obilazak grčkog teatra (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*) i starogradske jezgre s palačama, crkvama i trgovima. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj panorami, kavanama, slastičarnicama, restoranima i trgovinama. Povratak u hotel na području Catanije. Noćenje.

3.dan: CATANIA – AGRIGENTO – PALERMO
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Palermu preko Agrigenta, grada koji se smjestio uz nezaboravnu Dolinu hramova, gdje ćemo posjetiti hram Concordia, Herin hram, te hram Castora i Poluksa čiji su stupovi postali simbolom grada (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Agrigento su osnovali Grci kao grad Akragos i nekoć je bio sjedište Magna Grecie. Gradsko središte danas obiluje baroknim palačama. Nastavak puta prema Palermu kroz zelenu unutrašnjost otoka. Dolazak u hotel u Palermu, smještaj. Odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju gradom. Tisućljećima na raskršću civilizacija, Palermo je grad nevjerojatnih mirisa i okusa, mješavina bizantinskih mozaika, arapskih kupola i freski. Grad na rubu Europe, nekoć u središtu tada poznatog svijeta, mjesto gdje se tržnice nalik arapskim sukovima naslanjaju na barokne crkve, a raskošne palme uokviruju gotičke palače, Palermo je fascinantan i nezaboravan, autentičan i jedinstven. Povratak u hotel s voditeljem putovanja. Noćenje.

4.dan: PALERMO – MONREALE – PALERMO
Doručak. Odlazak u razgled grada s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem: normansko-gotička katedrala; kraljevska palača ili Palača Normana, bivša arapska tvrđava pretvorena u jednu od najimpresivnijih kraljevskih palača u Europi, s Cappellom Palatinom, draguljem bizantsko-normanskog graditeljstva i ornamentike; slavni Teatro Massimo, Teatro Politeama; Piazza Pretoria s vijećnicom i čuvenom renesansnom “Fontanom srama” (golotinja njezinih mramornih kipova skandalizirala je redovnice iz obližnjeg samostana), barokni trg Quattro Canti… Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Poslije podne odlazak prema Monrealeu (8 km od središta Palerma) i posjet “Duomu” – katedrali iz 12. stoljeća, koja je vrhunac normanske arhitekture na Siciliji (doplata za ulaznicu prilikom rezervacije aranžmana*). Izuzetno su zanimljivi zlatni mozaici površine 8500 m² u unutrašnjosti crkve, koji predstavljaju Novi i Stari Zavjet i koji se sjedinjuju u liku Krista Pantokratora. Povratak u Palermo u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5.dan: PALERMO – CEFALU – VENECIJA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na izlet u Cefalú, povijesni gradić i popularno ljetovalište na Tirenskoj obali. Uvršten na listu “Najljepših gradića Italije” smješten je na rubu parka prirode “Parco delle Madonine”. Na glavnom gradskom trgu uzdiže se normanska katedrala iz 12. stoljeća, a otuda se uske slikovite uličice spuštaju prema luci i plaži s mnogobrojnim restoranima i kavanama. Prijevoz do zračne luke u poslijepodnevnim satima i prijava na let za Veneciju Prijevoz do zračne luke u poslijepodnevnim satima i prijava na let za Veneciju u 16:10 sati. Po slijetanju u Veneciju u 17:50 sati moguć organizirani transfer do Zagreba (uz doplatu).


CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Venecija-Catania-Palermo-Venecija,  voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* (talijanska kategorizacija) u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: dva noćenja u Palermu i dva noćenja u Cataniji u hotelu 3/4*, prijevoz turističkim autobusom na Siciliji prema programu, službene vodiče za razgled Palerma, Monrealea, Taormine, Siracuse i Doline hramova u Agrigentu, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo), napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, boravišne pristojbe koje se plaćaju na licu mjesta te troškove osobnih narudžbi

Transfer Zagreb-Venecija-Zagreb: 690 kn pax.
*cijena za organizirani transfer iz Zagreba, minimum 20 osoba
*Paket ulaznica: 450 kn

PLAĆANJE BORAVIŠNIH PRISTOJBI: boravišne pristojbe nisu uključene i plaćaju se na licu mjesta na recepcijama hotela – cca. 2 € u Palermu i cca. 2 € u Cataniji po noćenju i osobi (točan iznos navest ćemo u završnoj obavijesti prije putovanja)

RED LETENJA:

NAPOMENA: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije Volotea objavljenom u siječnju 2019. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30

Šifra aranžmana: GoSicilija5D0092020

Pošalji upit za putovanje