16.12.-17.12.2023. od 900

Program putovanja

Vrijednost više: uključena večera!
Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

1.dan, subota 16.12.2023.: ZAGREB – ROVANIEMI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tiska (1. kat) u ranojutarnjim satima. Prijava na let prema Rovaniemiju (predviđeni polazak je u 7 sati, a informaciju o točnom terminu polaska šaljemo u Završnom pismu prije puta). Slijećemo nakon nešto manje od četiri sata leta, nakon kojeg autobusom vrlo brzo dolazimo do linije sjevernog polarnog kruga gdje nas čeka prekrasno uređeno selo Djeda Božićnjaka u kojem on boravi u svom „uredu“. To je mjesto gdje mu možete povjeriti svoje skrivene želje, pročavrljati s njim i fotografirati se za uspomenu. Želite li poslati pismo ili razglednicu sa štambiljem iz sela Djeda Božićnjaka, možete to učiniti iz poznatog poštanskog ureda u selu, u kojem se nalaze pisma djece i ljudi iz cijelog svijeta! Slobodno vrijeme za pisanje božićnih čestitki, za kupovinu suvenira i sl. Poslije posjeta selu transfer do Rovaniemija, grada koji leži na rubu Arktičkog kruga i kojeg je nakon velikih razaranja u Drugom svjetskom ratu iznova projektirao svjetski slavan finski arhitekt, Alvar Aalto. Smještaj u hotel poslije 15 sati. U slučaju da smještaj u sobe nije moguć, ostavlja se prtljaga u za to namijenjenim prostorijama i odlazi na prvi izlet koji nudimo (uz doplatu):

FAKULTATIVNI IZLET BR. 1: Dvosatni haski safari* (namijenjeno za punoljetne putnike – saonicama upravljaju putnici)
doplata isključivo pri rezervaciji aranžmana, broj sudionika ograničen
Planirano nakon smještaja u hotel uz trajanje izleta cca. 3 sata s transferima. Odlazimo duboko u finsku šumu i uz te plemenite životinje imamo priliku osjetiti pravi doživljaj sjevera, vožnju saonicama u zaprezi koju vuku haskiji, nevjerojatna avantura koju nikad nećete zaboraviti! Povratak u hotel na večeru.

Putnici koji ne idu na izlet br. 1, mogu obaviti prijavu u hotel uz slobodno vrijeme te večeru (uključena u cijenu). Preporuka u slobodno vrijeme je odmoriti ili otići u muzej Arktikum.

Poslije večere nudimo izbor između dva fakultativna izleta (uz doplatu):

FAKULTATIVNI IZLET BR. 2: Aurora Borealis izlet u laponsku šumu – nakon večere (preporučena dobna skupina od 10 god. do 80+ god.)
doplata isključivo pri rezervaciji aranžmana

Večernji sati namijenjeni su jedinstvenom izletu i promatranju jedne od najljepših nebeskih pojava koju nazivamo “Sjeverna zora” ili Aurora Borealis. Istinski doživljaj dalekog sjevera dočarat će vam odlazak na večernji izlet u netaknutu prirodu. Ako nas posjeti Kairos, bog sretnog trenutka, svjedočit ćemo svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i „lisičja vatra“, u čarobnoj šumi, ispod nebeskog svoda uz topli napitak i laponski piknik. Povratak u hotel. Noćenje.
Napomena: VAŽNO – u slučaju da niste vidjeli Auroru Borealis, novci se ne vraćaju! Ne preporučujemo izlet za malu djecu i djecu mlađe školske dobi!**

ili

FAKULTATIVNI IZLET BR. 3: Safari motornim saonicama ispod zvjezdanog neba – nakon večere (preporučena dobna skupina od 10 god. do 80+ god.)
doplata isključivo pri rezervaciji aranžmana
Za ljubitelje adrenalina moguće je večeras upustiti se u vožnju motornim sanjkama po snježnom krajoliku ispod noćnog neba, a lako moguće je i duplo zadovoljstvo u vožnji sanjkama ukaže li se „Sjeverna zora“ tijekom vožnje! Povratak u hotel u kasnim satima. Noćenje.
Napomena: ne preporučujemo izlet za malu djecu i djecu mlađe školske dobi!

2. dan, nedjelja 17.12.2023.: ROVANIEMI – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela (prtljaga putnika bit će odložena u za to namijenjenu prostoriju). Slobodan dan za osobne programe ili fakultativne sadržaje. Svakako preporučujemo uz doplatu odlazak na poludnevnu „Arktičku avanturu“ (okvirno trajanje 4 sata), izlet koji je apsolutni hit na ovom programu i definitivno ono zbog čega ste krenuli u Laponiju:

FAKULTATIVNI IZLET BR. 4: Arktička avantura – nakon doručka (preporučena dobna skupina od 3 god. do 80+ god.)
doplata isključivo pri rezervaciji aranžmana

Izlet započinje posjetom farmi haskija i vožnjom (1 km, cca. 5-7 minuta) saonicama koje vuku ti razigrani psi. Saonice vuče od 4 do 5 haskija koji će vam u kraćoj vožnji dočarati čaroliju života na sjeveru. Arktička avantura nastavit će se posjetom farmi jelena, gdje će vam predstaviti njihov način života te vas naučiti ponešto o uzgoju sjevernih jelena. Za kraj ćete se još odvesti jelenskom zapregom (600 m).

Povratak u Rovaniemi, slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima nudimo izbor između dodatna dva fakultativna izleta (uz doplatu):

FAKULTATIVNI IZLET BR. 5: Park Djeda Božićnjaka s transferom (preporučena dobna skupina od 3 god. do 12 god. u pratnji odraslih)
doplata isključivo pri rezervaciji aranžmana

Za one s mlađom djecom preporučujemo poslijepodnevni posjet parku Djeda Božićnjaka, koji se nalazi u zatvorenom prostoru u blizini sela Djeda Božićnjaka i nudi tematske igraonice i radionice za djecu, nezaobilazno mjesto za svu djecu i sve one koji vole bajke te ozračje Božića i darivanja!
Napomena: HIT izlet za mlađu djecu, djecu školske dobi i djecu u duši!

ili

FAKULTATIVNI IZLET BR. 6: Dnevni safari motornim saonicama (preporučena dobna skupina od 10+ god. u pratnji odraslih)
doplata isključivo pri rezervaciji aranžmana – broj sudionika ograničen

Za one avanturističkog duha i ljubitelje adrenalina danas još jednom nudimo izlet motornim saonicama u srce laponske prirode! U dužini od desetak kilometara vozit ćete po putovima zamrznutih rijeka, snijegom pokrivenih šuma, dolina i brda, s kojih će vam se otvarati prekrasni vidici. Izlet traje dva sata tijekom kojega ćete dobiti zimsku opremu i toplo piće s keksićima, kao i vođenje na engleskom jeziku.

U ranim večernjim satima prijevoz do zračne luke, let prema Zagrebu (planirano oko 20 sati, finalna informacija bit će dostavljena u Završnom pismu prije puta). Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta
Minimalan broj putnika: 150 / Maksimalan broj putnika: 185

TERMINI I CIJENE

zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu!

 

HOTEL 3* TIPA SCANDIC POLAR / BUS 1

16.12.-17.12.2023.

 

Cijena uključuje

 • -prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb-Rovaniemi-Zagreb, u ekonomskoj klasi
 • -zrakoplovne pristojbe i naknade
 • -uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 15 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg)
 • -prijevoz od zračne luke do hotela uz posjet Selu Djeda Božićnjaka i povratni transfer od hotela do zračne luke
 • -jedno noćenje na bazi polupansiona (uključen doručak i večera) u hotelu 3* (Scandic Polar 3*) ili hotelu 4* (Santa Claus 4*) u Rovaniemiju u dvokrevetnim sobama
 • -voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • -pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje

 • -dodatne sadržaje, izlete prema izboru i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, ulaznice za kulturno povijesne spomenike i sl.)
 • -fakultativni izlet br. 1: dvosatni haski safari u drvenim saonicama: 200 EUR (1.506,90 kn) – uključuje transfere, zimsku odjeću, posjet farmi haskija, 1,5 – 2 satni safari s haskijima (min. 15 putnika, maks. 30 putnika)
 • -fakultativni izlet br. 2: Aurora Borealis izlet u laponsku šumu: 85 EUR (640,43 kn) za odraslu osobu i 70 EUR (527,42 kn) za dijete od 4 do 12 godina – uključuje zimsku toplu odjeću, transfere, laponski piknik, stručne vodiče na engleskom jeziku i našeg voditelja putovanja (min. 30 putnika)
 • -fakultativni izlet br. 3: dvosatni safari motornim saonicama – ispod noćnog laponskog neba 16.12. u večernjim satima: 120 EUR (904,14 kn) i 90 EUR (678,11 kn) za dijete od 4 do 14 godina – cijena je po osobi za dvije osobe na saonicama, uključuje zimsku odjeću, topli napitak i keksiće, stručno vođenje na engleskom jeziku i našeg voditelja putovanja (min. za realizaciju 30 putnika, maksimum 60 putnika) – nadoplata za jednu osobu na saonicama 65 EUR (489,74 kn)
 • -fakultativni izlet br. 4: poludnevna arktička avantura: 165 EUR (1243,19 kn) za odraslu osobu i 145 EUR (1.092,50 kn) za dijete od 4 do 12 godina – posjet jelenjoj farmi i vožnja jelenskom zapregom, posjet farmi haskija i mini vožnja u duljini od 1 km, stručne vodiče i našeg voditelja putovanja (min. za realizaciju 30 prijavljenih putnika)
 • -fakultativni izlet br. 5: posjet Parku Djeda Božićnjaka s transferom: 85 EUR (640,43 kn) za odraslu osobu i 73,00 EUR (550,02 kn) za dijete od 3 do 12 godina – uključuje ulaznicu u park, povratni transfer i pratnju voditelja putovanja (min. za realizaciju 30 prijavljenih putnika)
 • -fakultativni izlet br. 6: dvosatni safari motornim saonicama – dnevni snowmobiling 17.12.: 115 EUR (979,49 kn) i 85 EUR (715,78 kn) za dijete od 4 do 14 godina – cijena je po osobi za dvije osobe na saonicama, uključuje zimsku odjeću, topli napitak i keksiće, stručno vođenje na engleskom jeziku i našeg voditelja putovanja (min. za realizaciju 20 putnika, maksimum 40 putnika) – nadoplata za jednu osobu na saonicama 65 EUR (489,74 kn)
 • -napojnicu za vodiča i vozača – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-2,5 EUR po osobi po danu; iznos napojnice ovisi o vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i niži i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • -putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Popusti i doplate

Popusti

dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem
– popust 90 EUR (678,11 kn) u hotelu 3* za jedno dijete do 12 godina starosti na pomoćnom ležaju uz pratnju dvije odrasle osobe
– popust 110 EUR (828,80 kn) u hotelu 4* za jedno dijete do 12 godina starosti na pomoćnom ležaju uz pratnju dvije odrasle osobe

obiteljska soba (četverokrevetna soba)
– popust 90 EUR (678,11 kn) u hotelu 3* po djetetu za dvoje djece do 12 godina starosti uz pratnju dvije odrasle osobe
– popust 110 EUR (828,80 kn) u hotelu 4* po djetetu za dvoje djece do 12 godina starosti uz pratnju dvije odrasle osobe

Doplate

DETALJNI OPISI IZLETA:
Rezervacije fakultativnih izleta isključivo kod uplate aranžmana, nisu moguće rezervacije na licu mjesta!

Fakultativni izlet br. 1 – Dvosatni haski safari u drvenim saonicama: uključuje transfere, zimsku odjeću, posjet farmi haskija, 1,5 – 2 satni safari s haskijima / * putnik sam upravlja saonicama, dionica u dužini od 10 km, toplo piće, stručne vodiče na engleskom jeziku i našeg voditelja putovanja) MAKSIMUM 30 PRIJAVLJENIH ZA OVAJ IZLET, REALIZIRA SE PO NAČELU „PRVI PRIJAVLJEN, PRVI USLUŽEN“ – NAPOMENA: izlet samo za odrasle osobe, riječ je o zahtjevnom izletu, dužina staze i izrazito niske temperature tipične za Laponiju djeci mogu biti više nego naporne. Ako želite okusiti haski safari s djecom školske dobi, rezervirajte izlet ARKTIČKA AVANTURA

Fakultativni izlet br. 2 – Aurora Borealis: uključuje zimsku toplu odjeću, transfere, laponski piknik, stručne vodiče na engleskom jeziku i našeg voditelja putovanja) – NAŠA PREPORUKA: zbog kasnog povratka i mogućih hladnoća izlet nikako ne preporučujemo za djecu mlađu od kasnije školske dobi. Odlazi se između pola devet i devet navečer duboko u neku od okolnih šuma, gdje se uz vatru i piknik te prigodnu animaciju u bajkovitom okruženju zabavljamo i nadamo vidjeti „Sjevernu zoru“.

Fakultativni izlet br. 3 – Dvosatni safari motornim saonicama – ispod noćnog laponskog neba 16.12. u večernjim satima: uključuje zimsku odjeću, topli napitak i keksiće, stručno vođenje na engleskom jeziku i našeg voditelja putovanja. NAPOMENA: za upravljanje saonicama morate biti punoljetni i posjedovati vozačku dozvolu koju dajete na uvid! CIJENA JE PO OSOBI ZA DVOJE LJUDI NA SANJKAMA KOJI IH DIJELE I IZMJENJUJU SE TIJEKOM VOŽNJE, ZA JEDNU OSOBU NADOPLATA JE 65 EUR (489,74 kn). Djeca ne mogu upravljati sanjkama i uvijek sjede u dodatnim saonicama iza motornih saonica,preporuka je da jedan roditelj sjedi s djetetom u dodatnim saonicama iza motornih. GRUPA MAX. 30 saonica ili 60 putnika!

Fakultativni izlet br. 4 – Poludnevna arktička avantura: uključuje posjet jelenjoj farmi i vožnju jelenskom zapregom, posjet farmi haskija i mini vožnju u duljini od 1 km, stručne vodiče i našeg voditelja putovanja – NAŠA PREPORUKA: AKO TRAŽITE IZLET KOJI JE SVE ONO ŠTO LAPONIJA JEST, ONDA JE TO OVAJ IZLET. Izlet za velike i male i svakako ono zbog čega ste krenuli na arktički krug. Na farmi ćete od Laponaca doznati i legende, običaje i način života Sami naroda, ugrijati se uz čaj i uživati u dubokoj snježnoj šumi.

Fakultativni izlet br. 5 – Posjet Parku Djeda Božićnjaka s transferom: uključuje ulaznicu u park, povratni autobusni prijevoz i pratnju voditelja putovanja.
Idealan izlet za malene i one nešto veće koji su zaigrani i koji i dalje vjeruju u Djeda Božićnjaka, budući da on živi u selu, a njegov brat blizanac u ovom parku. Podzemni svijet Djeda Božićnjaka skriva mnogo odaja, vilenjačku školu, poštu, ledenu dvoranu, slastičarnu, itd. Kad ogladnite tu možete i nešto pojesti, a za uspomenu kupiti plišanog haskija ili soba!

Fakultativni izlet br. 6 – Dvosatni safari motornim saonicama – dnevni snowmobiling 17.12.: uključuje zimsku odjeću, topli napitak i keksiće, stručno vođenje na engleskom jeziku i našeg voditelja putovanja) NAPOMENA: za upravljanje saonicama morate biti punoljetni i posjedovati vozačku dozvolu koju dajete na uvid! CIJENA JE PO OSOBI ZA DVOJE LJUDI NA SANJKAMA KOJI IH DIJELE I IZMJENJUJU SE TIJEKOM VOŽNJE, ZA JEDNU OSOBU NADOPLATA JE 65 EUR (489,74 kn). Djeca ne mogu upravljati sanjkama i uvijek sjede u dodatnim saonicama iza motornih saonica, preporuka je da jedan roditelj sjedi s djetetom. GRUPA MAX. 20 saonica ili 40 putnika!

Važne napomene

– Minimalni broj za realizaciju navedenih izleta je 20, odnosno 30 prijavljenih putnika (detaljno u cijenama izleta) osim za haski safari gdje je maksimum 30 putnika i rezervira se prema načelu „prvi na redu, prvi uslužen“! Doplate nije moguće realizirati na licu mjesta već isključivo kod kupovine aranžmana.
– Drugi dan programa nije moguće kombinirati safari motornim sanjkama i posjet Parku Djeda Božićnjaka!
– Jednokrevetna soba na ovom programu nije moguća.
– Večera u hotelu 3* organizirana je u obližnjem hotelu Pohjanhovi.
– Sve sobe u hotelu 4* su tzv. SUPERIOR. U slučaju da želite rezervirati trokrevetnu sobu ili obiteljsku (četverokrevetnu) dijete ili djeca će spavati na tzv. sofa krevetu, odnosno krevetu na razvlačenje. Nije moguće rezervirati obiteljsku sobu za dvoje odraslih i troje djece, odnosno ako ste zainteresirani za takvu vrstu soba, moguće je provjeriti raspoloživost na fiksni upit samo. Četverokrevetne sobe nije moguće rezervirati za 4 odrasle osobe.
– U slučaju obitelji gdje su dvoje djece teenageri, moguće je bukirati u hotelu 4* tzv. spojene sobe, ali samo na fiksni upit i uz dodatno plaćanje u slučaju potvrde, 70 EUR po rezervaciji.
– Trokrevetne sobe za odrasle osobe su moguće, ali nemaju popust za treću odraslu osobu.
–  MOGUĆ FLIGHT ONLY ARANŽMAN ODNOSNO ISKLJUČIVO AVIO KARTA (MJESTA OGRANIČENA!), cijena 550 EUR (4.143,98 kn) po osobi
– Izleti koji su objavljeni navode cijene za djecu od 4 godine starosti, što je minimum starosti predložen od partnera s terena. Međutim, naše višegodišnje iskustvo rada na ovom programu pokazalo je da na određenim izletima možemo bukirati i djecu nešto mlađe dobi (Arktička avantura i Park Djeda Božićnjaka), odnosno da na određenim izletima nije uputno bukirati djecu mlađu od min. 10 godina starosti (Aurora Borealis i izleti motornim saonicama). To su naravno samo naše preporuke, ali imajte na umu da idete na put na daleki Arktički krug i da temperature mogu biti izuzetno niske, a program je kratak i intenzivan i maloj djeci može biti izuzetno naporno.

– Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su aproksimativno, mogu se promijeniti prije putovanja kao i tijekom samog putovanja.
– Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 15 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 5 kg).
– Organizator može promijeniti redoslijed obilaska i odvijanja izleta, ovisno o redu letenja, radnom vremenu atrakcija ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.
– Završno pismo vam dostavljamo mailom najkasnije 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.).
– Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
– Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
– Program nije prikladan za djecu mlađu od tri godine.
– Drugi dan programa nije moguće kombinirati safari motornim sanjkama i posjet Parku Djeda Božićnjaka.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane RH viza za Finsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

GoId

Pošalji upit za putovanje