29.12.-01.01. od 2.990,00kn kn (+ avio takse)

Smještaj u hotel 3*/4* u centru grada, zona Stazione Termini!

Program putovanja:

 1. dan, 29.12.: ZAGREB/SPLIT – RIM

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 13:00 sati. Polazak zrakoplova Croatia Airlines u 14:35 sati. Međuslijetanje u Splitu u 15:25 sati (ukrcaj putnika u Splitu potrebno je najaviti kod rezervacije). Polazak zrakoplova iz Splita u 15:55 sati. Po slijetanju zrakoplova u Rim u 17:10 sati, slijedi transfer autobusom do hotela, uz kraći panoramski razgled grada. Smještaj u hotel u centru grada, zona Stazione Termini. Nakon kraćeg odmora odlazak ne šetnju središtem grada: Piazza dela Republica, Piazza Barberini, Španjolske stube, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

 1. dan, 30.12.: RIM

Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Razgled nastavljamo šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatinum, Rimski forum, Piazza Venezia, Oltar domovine i spomenik Viktoru Emanuelu II, Piazza Navona s Fontanom četiri rijeke, Panteona – Hram svih bogova s čudesnom kupolom, bazilika Santa Maria Sopra Minerva. U večernjim satima predlažemo odlazak do četvrti Trastevere, koja odiše pravom rimskom atmosferom, s tipičnim restoranima, barovima i uličnim zabavljačima. Noćenje.

 1. dan, 31.12.: RIM – VATIKAN

Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava, Vatikan, trg sv. Petra s kolonadama. Razgled najveće crkve na svijetu, Bazilike sv. Petra, kojom dominira Michelangelova kupola. Svakako predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnom panoramom cijelog Rima. Slobodno vrijeme za posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Doček Nove godine na trgovima i ulicama Rima. Noćenje.

 1. dan, 01.01.: RIM – SPLIT/ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju gradskim središtem i vlastito istraživanje grada. Transfer autobusom u 14:30 sati od hotela do Zračne luke u Rimu. Prijava na let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova u 18:00 sati. Međuslijetanje u Split u 19:10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19:45 sati i dolazak u Zagreb u 20:35 sati.

 


 

First minute cijena: 2.990 KN

 REDOVNA CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 3.290 KN

(vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta)


 

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn

Popust: dijete do 12 godina 20% popusta na pomoćnom ležaju, odrasla osoba nema popusta na trećem ležaju.

 CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Split – Rim i natrag
 • transfer autobusom Zračne luka u Rimu – hotel – Zračna luka u Rimu
 • voditelja putovanja
 • smještaj u hotelu 3* u centru grada, zona Stazione Termini
 • smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom
 • sve razglede prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove pripreme i organizacije putovanja

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu izrijekom navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno osiguranje.

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Rimu: €4 po osobi i danu u hotelu 3*, odnosno 6€ u hotelu 4*. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu.

PRTLJAGA: Na svim letovima Croatia Airlinesa putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu jedan komad ručne prtljage do 8 kg, dimenzije do 115 cm (55x40x20 cm) i dodatno jedan manji komad osobne prtljage (npr. 1 žensku ručnu torbu ili 1 torbu za laptop ili 1 torbu za spise), te jedan komad predane prtljage do 23 kg, zbroja dimenzije do 158 cm.

Informativne cijene ulaznica:

Za Vatikanske muzeje i Sikstinsku kapelu predlažemo online kupovinu ulaznica na poveznici

https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do  za termin 31.12.2021. godine od 12:00 sati, ovisno o raspoloživosti. Online cijena €17

Predlažemo online kupovinu ulaznica za Koloseum, Rimski Forum i Palatinum na poveznici https://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm  za termin 30.12.2021. godine u 15:00 sati

Online cijena €18.

Prilikom razgleda Rima koristi se podzemna željeznica. Pojedinačna cijena karte €1,50

 NAPOMENA: organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, kao i dan posjeta Pompejima, ovisno o državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen, bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

GRANIČNE FORMALNOSTI ZA ULAZAK U ITALIJU

Državljani Hrvatske mogu ulaziti u Italiju s valjanom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Molimo da svakako provjerite valjanost putnih isprava. Pripazite na Vaše putne isprave, kao i na sve vrijedne stvari.

 PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19

Za ulazak u Italiju potrebno je pokazati EU Digitalnu Covid potvrdu ili jedan od sljedećih dokumenata na engleskom ili talijanskom jeziku:

 1. Negativni test na COVID- 19 (brzi antigentski test ili PCR test) koji nije stariji od 48 od trenutka uzimanja uzoraka i to za putnike starije od 6 godina
 2. Potvrda o primljenoj drugoj dozi cjepiva, 14 dana prije ulaska u Italiju;
 3. Potvrda o ozdravljenju od virusa COVID-19. Protek vremena od ozdravljenja ne smije biti dulji od 6 mjeseci.

Od početka kolovoza EU Digitalna Covid potvrda potrebna je za ulazak u muzeje, arheološke lokalitete,  zabavne parkove, kazališta, kina, zatvoreni dio restorana i kafića, sportske događaje.

Potvrda trebaju imati sve osobe starije od 12 godina.

Također, svaki putnik dužan je ispuniti Digitalni obrazac za lociranje putnika koji je dostupan na sljedećoj poveznici: https://app.euplf.eu/#/ i ponijeti na putovanje u digitalnom ili printanom obliku.

Detaljne informacije oko ulaska u Italiju možete pogledati na stranicama MVEP-a

 Povratak u Republiku Hrvatsku

Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:

 • EU digitalnu COVID potvrdu
 • negativan nalaz PCR testa  ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
 • ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje – BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.

Više informacija na https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Nošenje maski

Nošenje zaštitnih maski obavezno je za vrijeme leta, u svim zatvorenim prostorima, javnom prijevozu, te na otvorenom kada nije moguće osigurati udaljenost od 1,5 metara.

 SIFRA RIM004

Pošalji upit za putovanje