20.06 - 27.06.2020. od 6.590,00 kn / 874,70 (+ avio takse)

Zanzibar

Program putovanja: 20.06.-27.06.2020.


1.DAN /20.06./ ZAGREB – ISTANBUL – ZANZIBAR
Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu, 120 min prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let avio kompanije Turkish Airways u 09.10 sati. Dolazak u Istanbul previđen je u 12.25h. Nastavak leta za Zanzibar u 19.50sati. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2. DAN /21.06./ ZANZIBAR
Slijetanje u Zanzibar predviđeno je u 03.10 sati. Nakon obavljenih graničnih formalnosti transfer do hotela na istočnoj strani otoka. Mogućnost ulaska u sobe odmah po dolasku. Nakon doručka slobodan dan za odmor i uživanje u rajskim plažama i tirkiznom moru. Noćenje.

Povezana slika

3. DAN /22.06./ STONE TOWN – PRISON ISLAND

Povezana slikaNakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Stone Town i na Prison Island. Dan započinjemo posjetom Stone Townu u kojem se isprepliću brojne kulture, od arapske, indijske, svahili pa sve do zapadne. Grad je poznat kao rodno mjesto Freddi-ja Mercury-ja u prijevodu sa svahilija znači “stari grad i pod zaštitom je UNESCO-a. Od brojnih atrakcija izdvajaju se Stara utvrda, vrtovi Forodhani, Palača čuda, lokalne tržnice, anglikanska katedrala i nekadašnja tržnica robova koja je stoljećima služila kao središte istočno – afričkog tržišta robova. Nakon ručka, u poslijepodnevnim satima slijedi posjet Prison Islandu, otoku kojeg je 1893 godine kupio Lloyd Mathews, britanski guverner Zanzibara s idejom da se na njemu izgradi zatvorski kompleks za robove i zatvorenike. Danas je dom brojnim divovskim kornjačama koje su na otok dospjele kao poklon Sejšelske vlade, a neke jedinke starije su i od 100 godina. Na otoku ćete moći uživati u kupanju, ronjenju i hranjenju divovskih kornjača. Povratak u hotel.  Noćenje.

4. DAN /23.06./ BLUE SAFARI
Nakon doručka predlažemo odlazak na avanturistički izlet pod nazivom Blue Safari u zaljevu Menai Bay. Plovit ćemo tirkiznim oceanom u tradicionalnim brodovima karakterističnim za ovaj dio svijeta. Današnji izlet je odličan je spoj prirode i uživanja. Imat ćemo priliku roniti u jednom od najljepših dijelova Indijskog oceana bogatog koraljnim grebenima i raznolikom morskom florom i faunom. Menai Bay je poznat i po velikom broju dobrih dupina koji se tamo mogu vidjeti u svom prirodnom staništu. Nakon dana gdje će se izmjenjivati pješčani sprudovi, tirkizno more, kupanje, ronjenje i sunčanje slijedi povratak u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

Slikovni rezultat za blue safari zanzibar

5. DAN /24.06./ SPICE TOUR

Slikovni rezultat za zanzibar spice tourNakon doručka predlažemo odlazak na poludnevnu “Spice” turu, tj. turu gdje ćemo se upoznati sa začinima koji se uzgajaju na otoku. U 19 st. Zanzibar je bio jedan od vodećih svjetskih proizvođača začina, iz tog razloga dobio je nadimak Spice Island, tj. Otok začina. Današnje plantaže začina su ostavština kolonijalne prošlosti otoka, a osim u uživanju u okusima i mirisima, ovo je idealan način za upoznavanje burne prošlosti Zanzibara. Ovisno o godišnjem dobu, možete pronaći bilo što: od vanilije, kardamoma, cimeta, muškatnog oraščića, kurkume, limunske trave, klinčića, ylang ylanga, kumina, češnjaka, đumbira, korijandera, bibera, papra, tamarinda, čilija i origana. Obilazak farme začina gdje ćete okusiti i mirisati različite začine, naučiti kako se uzgajaju i koriste. Povratak u hotel. U popodnevnim satima preporučamo odlazak do jednog od najatraktivnijih restorana na svijetu The Rock. Jedinstveni restoran je spoj talijanske i lokalne kuhinje, nalazi se na stijeni koju okružuje more. Noćenje.

Slikovni rezultat za zanzibar the rock

6. DAN /25.06./ JOZANI FOREST I DELFINI

Slikovni rezultat za jozani forest

Nakon doručka predlažemo cjelodnevni izlet. Dan započinjemo vožnjom do ribarskog mjesta Kizimkazi, na jugu otoka, gdje se nalazi  nekoliko škola za ronjenje sa delfinima. Nakon kraće vožnje brodom iz sela možemo vidjeti delfine. Možete doživjeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Poslije plivanja i druženja sa delfinima odlazimo do Jozani šume, nacionalnog parka. Šuma je idealno mjesto za upoznavanje s mnogim autohtonim vrstama životinjskog i biljnog svijeta. Ovdje ćemo naići i na crvene Kolumbus majmune, posebne endemske vrste, a u prirodi se mogu naći samo u ovom nacionalnom parku. Vrsta je jedno vrijeme bila pred izumiranjem ali se adekvatnim zbrinjavanjem populacija oporavila, te danas broje oko 6000 jedinki. Noćenje.

7. DAN /26.06./ SLOBODAN DAN

Slikovni rezultat za paje zanzibar

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na bijelim plažama. Preporučamo odlazak do sela Paje, koje se nalazi nekoliko kilometara od našeg hotela, a raj je za surfere i kiteboardere. U kasnim večernjim satima check out i transfer do aerodroma u Zanzibar City-ju.

8. DAN /27.06./ ZANZIBAR – ISTANBUL-ZAGREB
Prijava na let avio kompanije Turkish Airways u 04:05h, presjedanje u Istanbulu te nastavak leta za Zagreb s očekivanim dolaskom u 19:20h.


First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.590,00 kn (do popunjenja kapaciteta)

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.190,00 kn 


U cijenu je uključeno:
– avionske karte Zagreb – Zanzibar – Zagreb u ekonomskoj klasi
– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* sa doručkom
– transferi od/do hotela iz zračne luke
– organizacija putovanja i pratitelj iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

U cijenu nije uključeno:
– zrakoplovne pristojbe 2.690,00 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– jednokrevetna soba 2.150,00kn
– viza za Tanzaniju – 50 USD na licu mjesta u zračnoj luci
– napojnice za lokalne vodiče i vozače – 20 USD (plaća se na licu mjesta)
– putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)
– faklutativni izleti: Stone Town&Prison Island, Blue Safari, Spice tour, Jozani Forest&Delfini (cijene uskoro)

Minimalan broj putnika: 15

Pošalji upit za putovanje